Merhabalar, 4 yaşında bir oğlum var ve iki ay önce yeni bir bebeğimiz oldu. Buyuk oğlum yapısı gereği hiçbir zaman kolay bir çocuk değildi ama kardeş sonrası çocuğumu tanıyamıyorum. Bebek öncesi oğlumla haliyle çok yakındık. Geçen sene gündüzleri okula gider ya da oyun ablasıyla olurdu. 17’den sonra ve haftasonları hep birlikte yapardık her şeyi. Haliyle etkilenmesini anlıyorum ama süreci yönetemiyorum. Kafası dağılsın diye ailemin yanına tatile geldik. Tüm aile bireyleri yakından ilgileniyor ama bu ilgi de fazla geliyor diye düşünüyorum. Sürekli bağırıyor, ağlıyor ya da vuruyor. Zaten yapısı gereği biraz agresif diyebilirim. Bir bakıyorum o kadar güzel güzel konuşuyor ve aklı başında, ama bir bakıyorum deli gibi bağırıyor. İlk günden beri kardeşine zarar verme çabası var. Birebir de zaman geçirmeye çalışıyorum ve geçiriyorum ama elbette eskisi gibi olamıyor. Bebeğimiz daha çok küçük emzirmek uzun saatler alabiliyor ya da kucağımda uyuyor bebiş. Oldım olası sabah erken kalktığında mızmızdır ve bebek sonrası 6.30-7’de kalkmaya başladı. Bu uykusuzluk da onu yoruyor ve hırçınlaştırıyor diye düşünüyorum. İlk günlerde tuvaletini de her yere yapıyordu, şu anda daha iyi.
Ben kendimi de bu süreci de yönetemiyorum. Tavsiyelerinize açığım.
Ben kendimi de bu süreci de yönetemiyorum. Tavsiyelerinize açığım.