kardeş sorunsalı

curiouss

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
5.846
3.396
373
merhaba
erkek kardeşimin ingilizce yabancı dili var yabancı dil eğitimi olan (sınavlar dahil ingilizce )
bir bölümde okuyor
2.defa sınıfta kaldığı için okula gitmeme kararı almış (özel üniversite)

yabancı dili olan (ama sular seller gibi değil)
biraz muhasebesi olan
kardeşim için neler önerirsiniz?

nasıl yönlendireyim?
sizce yetiştirmek üzere nereye başvursun?
ya da neler yapsın

Biraz muhasebeyle iki kez sınıfta bırakan ingilizcesiyle bi yere vermeyin. Yeniden sınava girsin baska bi okul okusun. Adım başı muhasebeci var zaten kim napsın azıcık muhasebe bilgisini bu ülkede ne üniversite mezunları işsizken üstelik

çalışacaksa dış ticaret firmalarına başvuru yapmasını öneririm
ama yine de önceliği okulunu bitirmek olsun

çalışacaksa dış ticaret firmalarına başvuru yapmasını öneririm
ama yine de önceliği okulunu bitirmek olsun

söylüyoruz da maalsef okulu bitirmek ile zaman kaybetmek istiyor
mahhalledekiler ilkokul mezunu ve sürünüyor arkadaşları çünkü aynı zamanda tembeller
bizimki de tutturmuş iş bulup para kazanmaya başlamam biran önce
boşuna dünya parası verip okula gitmek istemiyorum diyor

ilkokul mezunu arkadaşları o kadar parayı ev almak için harcasaydınız ya da annen bile işe girdi sana para yetişmiyor o okula oğlum üniversite mezunları işsiz boşuna anneni çalıştırıyorsun diyorlar ve ciddi ciddi etkileniyor eşşek herif

Özel üniversiteye aynı şehirde mi gidiyor? Birde iyi bir okul mu? O kadar üniversite mezunu açıkta kalıyor ki o yüzden bir kez daha hazırlanıp daha iyi bir üniversite kazanmasını tavsiye ederim ve bilim olarakta

Üniversite mezunları iş bulamıyor diyen çok bilmiş arkadaşlarına sormak istedim okumayanlar çok mu kolay iş buluyormus?
Bence yapacağınız en iyi şey lüzumsuz arkadaşlarından kurtarın. Aklına onlar giriyor. Paşa paşa okuluna gitsin. Kendini geliştirsin.

Üniversite mezunları iş bulamıyor diyen çok bilmiş arkadaşlarına sormak istedim okumayanlar çok mu kolay iş buluyormus?
Bence yapacağınız en iyi şey lüzumsuz arkadaşlarından kurtarın. Aklına onlar giriyor. Paşa paşa okuluna gitsin. Kendini geliştirsin.

o lüzumsuz arkadaşlardan kurtaramıyorum maalsef
ben hep birşeyler söylediğim için beni ciddiye almıyor
ne ayarladığım kurslara gidiyor
ne iş görüşmesi öncesi çalış dediğim ingilizce terimlere çalışıyor (o iş ile ilgili bilgim olmadığı için saçma buluyor, gerekmiş olsada bana söylemez ama çünkü sürekli söylenirim huyumu biliyor)

Hicbir tavsiye veremeyiz. Lisansi birak ylisans mezunu adam issiz. Neyse kendisi gitsin markette falan kasiyerlik yapsin.

Bu arada bizim buradaki marketteki kasiyerlerin yarisi unv mezunu diger yarisi da okuyor zaten. O da zor yani. Madem okumak istemiyor biyere cirakbolarak verin. Buyastan sonra kabul ederler mi bilmem.

özel değil devlet okulu kazanmaya baksın bence. üniversite mezunları bile zor iş buluyor bu devirde birkaç yıl için iyi para kazanabilir ama hayatı boyunca seçme şansı olmayacak kendi işini kurmadığı sürece neresi lise mezunu kabul ederse ne kadar verirlerse kabul etmek zorunda kalacak. İlk başlarda belki takmaz da sonradan kendine çok kızar lütfen mantıklı bir şekilde ileriyi düşündürün ona. Kaldı ki askerlik mevzusu var belki birini sevecek annesi babası lise mezunu adama kız vermem diyecek. Kendisini istediği gibi yetiştirir tabi ki bunun için master yapmış olmasına gerek yok insanın ilkokul mezunu olup çok kültürlü kendini yetiştirmiş insanlar da oluyor ama iş hayatında kimse ona bakmıyor maalesef.

Tavsiyem 2 ya da 4 yıllık devlet okulu kazansın yarı zamanlı iş bulsun az sıksın dişini bitiyor bir şekilde okul.

Back
X