Kardeş sorunu

Ne teşhişi kondu bilmiyorum ama yatıralım dediler.Babamın gözü korktu galiba kabul etmedi.Çoğu tembellikten yapıyor dedi çoğu bıktı gelmesin dedi istemedi.Sayıp sevdiği tabiri caizse adam yerine koyduğu kimse yok.Hiçkimseyi dinlemiyor.Benim istediğim birşey yok sadece ailem için birşeyler yaparsam yaparım.Onun için uğraşmak icimden gelmiyor gücümde yetmiyor zaten.Teşekkür ederim ayrıca.
Tamam olabilir hiç birşey için geç değil hala bence. Ailenizle konuşun. Bu durumun ister istemez sizin hayatınızı da etkileyecek hem de bir kere iki kere değil hep! O yüzden istemeye istemeye de olsa uğraşmak lazım. Şimdi yatırın tedaviye başlasın işte sorunu var hasta yani yapacak birşey yok tedaviden başka. Bir sene iki sene sabir gösterip enerjinizi harcamanız, sonra doğabilecek sorunların önüne geçecek. Ciddi sorunlardan bahsediyorum çok ciddi.

2 adet telefonu var.Ikisindede hiçbirşey yok.Hatta rehberinde bizden başka kimse yok.Sosyal medya kullanmaz whatsapp bile.Arkadaşı yok.Evet öyle yapmış okula gidiyorum diye ama gitmemiş.Dincisi bol bir sehirdeyiz.Muhendislik okuyordu.Yani bizim yanımızda okuyor.Puanı yüksek olmasına daha iyi yerler gelebiliyor olmasina rağmen aynı şehri yazmıştı.
İlk yıl devam ettikten sonra okula gidiyorum diyip nereye gittiyse onu bulmak lazım. Normal gelmedi bana. Bir de bazı telefonların misafir girişi falan oluyor, o tarz birşey de olabilir. İyice irdelemek lazım, eğer öyle birşey varsa ailesininde başını belaya sokmadan birşeyler yapılmalı. Umarım düzelir, çok üzüldüm durumunuza.

Tamam olabilir hiç birşey için geç değil hala bence. Ailenizle konuşun. Bu durumun ister istemez sizin hayatınızı da etkileyecek hem de bir kere iki kere değil hep! O yüzden istemeye istemeye de olsa uğraşmak lazım. Şimdi yatırın tedaviye başlasın işte sorunu var hasta yani yapacak birşey yok tedaviden başka. Bir sene iki sene sabir gösterip enerjinizi harcamanız, sonra doğabilecek sorunların önüne geçecek. Ciddi sorunlardan bahsediyorum çok ciddi.
Inanın defalarca kez söyledim anlattım yetmedi kavga ettim olmuyor olmuyor.Kabul etmiyorlar...

İlk yıl devam ettikten sonra okula gidiyorum diyip nereye gittiyse onu bulmak lazım. Normal gelmedi bana. Bir de bazı telefonların misafir girişi falan oluyor, o tarz birşey de olabilir. İyice irdelemek lazım, eğer öyle birşey varsa ailesininde başını belaya sokmadan birşeyler yapılmalı. Umarım düzelir, çok üzüldüm durumunuza.
Irdeledim ama bulamadım maalesef.Sadece gsm'e gittik hangi saatlerde kullaniyor diye geceleri hic uyumamis.Hep nette takılmış.Geceleri uyumayip gündüzleri öğlene kadar uyumus.Okulundada 2.ogretimdeydi zaten.O farkedilince galiba evinde uyumuyor.Yani mesela kapısı kapalı dururdu izin vermiyor şuan ailem açık dursun uyudugundan emin olalım diye.O da ben yüksek katli bina sevmem uyuyamiyorum basim dönüyor diye anneannesine gidiyor.Kadın gelme diyor anneme gelmesin diyor yok umrunda değil.

Inanın defalarca kez söyledim anlattım yetmedi kavga ettim olmuyor olmuyor.Kabul etmiyorlar...
Damga yemesinden mi korkuyorlar acaba? Malesef çoğu madde bağımlılığı da bu sebeple tedavide geçiştiriliyor ve ortaya aile trajedileri çıkıyor.
Açıkçası ben kardeşe çok üzüldüm. Hastalık bu hakikaten elinde değil onun. Genelde iyi huylu büyüyüp, başarılı olan öğrencilerde erkenden fark ediliyor böyle birden okulu bırakması, evi terketmesi, ya da bir konuya takıntı beslemesi ile. Siz de dine aşırı yönelme var, okulu bırakma var, sinir var. Yani herşey var ve bir sonra ki asama biraz korkutucu.

Damga yemesinden mi korkuyorlar acaba? Malesef çoğu madde bağımlılığı da bu sebeple tedavide geçiştiriliyor ve ortaya aile trajedileri çıkıyor.
Açıkçası ben kardeşe çok üzüldüm. Hastalık bu hakikaten elinde değil onun. Genelde iyi huylu büyüyüp, başarılı olan öğrencilerde erkenden fark ediliyor böyle birden okulu bırakması, evi terketmesi, ya da bir konuya takıntı beslemesi ile. Siz de dine aşırı yönelme var, okulu bırakma var, sinir var. Yani herşey var ve bir sonra ki asama biraz korkutucu.
Yok damga değil bence çünkü herkes öğrendi durumunu akrabadan komşuya kadar.Ilerde memur falan olmak isterde sorun olur diye düşünüyorlar galiba.Maalesef ben uzulemiyorum ona sadece aileme üzülüyorum.Çünkü çocukluğum onun ezmesiyle hafife almalarıyla geçti.Bu yuzden ona karşı bir bağım oluşmadı.Hatta nasıl desem dini sacmaliklari bir yana bazı insansi özellikler kazandı teşekkür etmek gibi istediği birşeyi kalkıp kendisi alması gibi.

Onu bizde dusunduk arastirdik tarikata falan mi uye oldu bulamadik.Kesinlikle kafası yıkanmış ama nedenini bulamıyoruz.Ayrıca zaman ayırıp fikir belirttiğiniz içinde teşekkür ederim
bana da cherry'nin dediği gibi geldi.üniversiteye yeni başlayan , özellikle şehir dışından gelmişleri hedef seçerler.nasıl olduğunu bile anlamadan beynin yıkanıyor yavaş yavaş.

bana da cherry'nin dediği gibi geldi.üniversiteye yeni başlayan , özellikle şehir dışından gelmişleri hedef seçerler.nasıl olduğunu bile anlamadan beynin yıkanıyor yavaş yavaş.
Şehir dışına gitmedi bizim olduğumuz şehirde kendisi ama dediğiniz gibi öyle birşey olabilir çünkü bu tür şeylere yatkın bir sehirdeyiz.

Benim bir akrabagim var. Bir aralar aynı böyle kafayı yedi. Mesele dini değil. Hepimiz Müslümanız elhamdülillah. Ama dini herşey için bahane olarak kullandi. Yok işte askere gitmezmiş çünkü Türkiye islam ile yönetilmiyormus. Çalışmıyor çünkü o zaman mecbur kadınlar ile muhatap oluyor felan filan. Konu kesinlikle din değil. Din sadece bahaneleri beceriksiz olduğu için. Kendi bir baltaya sap olmadığı gibi kız kardeşlerinin okumasını da engelledi annesini arkasına alıp. Bence şu anda yapacağınız hiçbirsey yok. Cünkü bu insanlar herseyi kendi kafalarına göre yorumluyorlar. Tekrar ediyorum: Bunların öfkeleri dinle alakalı değil. Öfkeleri herkes gibi hayatlarında bir baltaya sap olamamak. Bunlar ne zaman yine "yumsuyor" biliyormusunuz? Ellerine para gecince. Birden bire bakmışsın dini de bir kenara koymuşlar. Bizimki de aynı babasına kafa tutuyordu. Kafir dediği bile var. Ama elinde para olmayınca gelip babasının evinde hem kendi hem eşinin hemde çocuklarının karnını doyurmasini biliyordu. Böyle adamlari kesinlikle evlendirmeyin. Esi ve çocukları perişan çünkü çalışmaya bahaneleri var. Ya iyi bir tedaviye başlar, yada kendi başının çaresine bakmak zorunda. annenize babaniza hürmetler ama yumsakliklari durumu sadece kötülestiriyor

Benim bir akrabagim var. Bir aralar aynı böyle kafayı yedi. Mesele dini değil. Hepimiz Müslümanız elhamdülillah. Ama dini herşey için bahane olarak kullandi. Yok işte askere gitmezmiş çünkü Türkiye islam ile yönetilmiyormus. Çalışmıyor çünkü o zaman mecbur kadınlar ile muhatap oluyor felan filan. Konu kesinlikle din değil. Din sadece bahaneleri beceriksiz olduğu için. Kendi bir baltaya sap olmadığı gibi kız kardeşlerinin okumasını da engelledi annesini arkasına alıp. Bence şu anda yapacağınız hiçbirsey yok. Cünkü bu insanlar herseyi kendi kafalarına göre yorumluyorlar. Tekrar ediyorum: Bunların öfkeleri dinle alakalı değil. Öfkeleri herkes gibi hayatlarında bir baltaya sap olamamak. Bunlar ne zaman yine "yumsuyor" biliyormusunuz? Ellerine para gecince. Birden bire bakmışsın dini de bir kenara koymuşlar. Bizimki de aynı babasına kafa tutuyordu. Kafir dediği bile var. Ama elinde para olmayınca gelip babasının evinde hem kendi hem eşinin hemde çocuklarının karnını doyurmasini biliyordu. Böyle adamlari kesinlikle evlendirmeyin. Esi ve çocukları perişan çünkü çalışmaya bahaneleri var. Ya iyi bir tedaviye başlar, yada kendi başının çaresine bakmak zorunda. annenize babaniza hürmetler ama yumsakliklari durumu sadece kötülestiriyor
Kesinlikle aynı şey.Psikoloğa ailemin kazandığı para haram demiş.Adamda git çalış o zaman diyoruz çalışmam köle gibi kullanırlar beni diyor.Oku diyoruz kizlar erkekler beraber okuyamazmis gitmezmis.Kafa tutuyor hakaret ediyor kovuluyor 2 gün sonra yikanacak yeri olmayınca parası kalmayınca hop geri geliyor.Yok evlenme falan imkansız yapamaz çevresi yok.Cami cami geziyor.Nasıl bir yobazlık anlayamıyoruz.

Kesinlikle aynı şey.Psikoloğa ailemin kazandığı para haram demiş.Adamda git çalış o zaman diyoruz çalışmam köle gibi kullanırlar beni diyor.Oku diyoruz kizlar erkekler beraber okuyamazmis gitmezmis.Kafa tutuyor hakaret ediyor kovuluyor 2 gün sonra yikanacak yeri olmayınca parası kalmayınca hop geri geliyor.Yok evlenme falan imkansız yapamaz çevresi yok.Cami cami geziyor.Nasıl bir yobazlık anlayamıyoruz.

Diyorum ya aileniz ona iyice resti çekmeyince aynı kafa ile devam edecek. Kafası yıkandı diye tahmin ediyorsaniz arkadaşları kim olduğunu, internetten hangi sayfaları takip ettiğini bulmanız lazim. Benim akrabagim bir sene mısır da okuda. Orda beynini yıkadılar. Kim ne derse desin sizin kardeşinizin beceriksiz ve hayatda tutunamadigini şap diye anlıyorlar ve kullaniyorlar. Ailenizin kazandığı para haram ise gelip zıkkımlanmasın. Diyorum ya bunun ki hayatdan korkdugu için gerceklerden saklanmak. Bizimki de diyorum ya babasına kafir diyor, ama gelip ailesini şimdi onun evinde doyuruyor bi b* yaramadigi icin

7 senede burs mu kalıyor ayol çoktan kesilmiştir nerden alıyor bilmiyorum tabi de bir tarafı yemiyor çalışmayı çabalamayı bunşekilde sindirmeye çalışıyor

Diyorum ya aileniz ona iyice resti çekmeyince aynı kafa ile devam edecek. Kafası yıkandı diye tahmin ediyorsaniz arkadaşları kim olduğunu, internetten hangi sayfaları takip ettiğini bulmanız lazim. Benim akrabagim bir sene mısır da okuda. Orda beynini yıkadılar. Kim ne derse desin sizin kardeşinizin beceriksiz ve hayatda tutunamadigini şap diye anlıyorlar ve kullaniyorlar. Ailenizin kazandığı para haram ise gelip zıkkımlanmasın. Diyorum ya bunun ki hayatdan korkdugu için gerceklerden saklanmak. Bizimki de diyorum ya babasına kafir diyor, ama gelip ailesini şimdi onun evinde doyuruyor bi b* yaramadigi icin/QUOTE]
Rest çekmiyorlar inanın 10 dk önce tartistim ne olacak diye yok.Biz ugrasamiyoruz yok gücümüz diyorlar.Benide imamhatibe yollamaya calismisti sanirim yapabilse okumamada karismaya calisirdi.Neler yaşadık yazamıyorum buraya.Annem üniyi kazanmış göndermememisler anneme o kadar akıllı olsaydın kazanirdin universiteyi dedi.Annem yakapaca disari atti.Babama sigir mi demedi s*k*r*m mi demedi.Annem babam yumuşak başlı hatta bence iradesiz kişiler biraz.Nolacak bilmiyorum.

7 senede burs mu kalıyor ayol çoktan kesilmiştir nerden alıyor bilmiyorum tabi de bir tarafı yemiyor çalışmayı çabalamayı bunşekilde sindirmeye çalışıyor
Ilk 2-3 sene sürekli evdeydi biriktirdi muhtemelen.Biz son 1-2 yıldır farkındayız olayın.Tamamen anlasilincaya kadarda babam para vermeye devam etmisti.Birde yazın çalıştırdik zorla.

Merhaba.Bahadır bu forumu takip etmeme rağmen ilk defa derdimi yazacağım.Hatalarım için şimdiden özür dilerim.:110:

Abim benden 8 yaş büyük.Aklı başında biriydi normalde.Son 6 seneye kadar.Çok istediği bir üniversiteyi ve bölümü kazanmıştı.Ilk sene düzenli gitmiş ama sonrası olmamış maalesef.Hep bizi oyalamış ve yalan söylemiş.Kişiliğide değişti tabi.Aklı fikri sadece din olan ahkam kesen birine dönüştü.Diyebilirsiniz elbet kendi hayatı diye ama babamın evinde babama kafa tutuyor.Okula devam etmek istemiyor çalışmak istemiyor.Tabiki ailemde kafayı yiyor. Psikiyatristlere , psikologlara ve hatta hocalara dahi götürdük.Ama bir değişim yok.Okulunda 7.senesi yani kaydı silinecek. Var mı çevrenizde böyle bir sorunla karşılaşıp çözüm bulan ? Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Beynini yikamislar arada kalmis keşif evresinde kardesiniz su an hayati sorguluyor umarim duzelir. İnsan nas bu hale geldi diyor degil mi? Aileniz icinde cok zor evlat atsan atilmaz satsan satilmaz. Acil sifalar dilerim

Beynini yikamislar arada kalmis keşif evresinde kardesiniz su an hayati sorguluyor umarim duzelir. İnsan nas bu hale geldi diyor degil mi? Aileniz icinde cok zor evlat atsan atilmaz satsan satilmaz. Acil sifalar dilerim
Kesinlikle ateistti bu çocuk bir zamanlar.Dinle ilgili herseyden nefret ederdi zorla cumaya giderdi.Çok teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.

Görüştüğümüzde ilaç yazdılar.Ama kullanmak istemedi.Yemeğe falan katmayı düşündük oda etik olmaz.Ben söylediğinizi söyledim ama annem babam genç insanlar değiller.Uğraşacak güçleri yok.Bende de kardeşlik bağı yok uğraşmak istemiyorum.Sadece aileme acıyorum.Onlarda kabullenme evresinde...
Abiniz oralarda uyuşturucu bir madde ile tanışmış olabilir. O yüzden ilacı kullanmayı istemiyordur.
Gittiğiniz doktorlardan bunun için bir test yapmalarını isteyebilirsiniz.

Bir tanıdığımızin oğlu da Üniversite de arkadaş ortamında bu maddelerden birine başlamıştı o aklı başında, zeki çocuk ailesinden habersiz okuyorum diye ailesini kandırmıştı ve hala sorunlu hala sorumsuz. Üstüne çok iyi bir kizla evlendirdiler hayatı kıza zindan etti ..

Back
X