Kardeş

Annesi güzel diyorsa o çocuk güzeldir, bitti. Ama annesi mirin kırın ediyorsa dünyanın en güzel en zeki en yetenekli insanı da olsa, binlerce insan tarafından takdir bile edilse kendini beğenmez, kompleks sahibi olur. Yapmayın, aklınızdan bile geçirmeyin.
Bu yorumu çok işlevsel buldum :KK9:

Konu sahibesi, ikisi de benim için dünyanın en güzel varlıkları deyin gülün geçin gitsin. Savunmaya, açıklamaya, uzatmaya gerek yok.

Bu toplumun çocukları aptal sanarak yanında dan dun konuşmasından acayip rahatsızım. Mesela oğlumun yanında da kız çocuk harika süper bir tane de kız yap denmesinden rahatsızım ben de.
Kimdi hatırlamıyorum bir blogger demişti üç oğluyla sahildeyken bu bari kız olsaydı demişler. Duygusu aklı yok gibi konuşuyorlar ufak diye. Bir anne olarak üzülmenizi anlıyorum ama endişe etmeyin bizim kadar takılacağını sanmıyorum erkeklerin büyüdüğünde kendini bulur ve sever sizin de desteğinizle. Ama bu tip sözleri söyleyenlere sert çıkın. Konuşturmayın vir daha cesaret edemezler

Daha cok
Kucuk yaw, bence hala
Lohusalik yasiyorsun alingansin.
Benimkilerde hepsi apayri esmer sarisin kumral😐 goren zaten sen mi dogurdun diyordu..farkli farkli cok guzel bence💞 daha 40 defa tipi huyu degisecek dert etme..

Ki kiyas hep yapiliyor.. 2 kiz kardessen guzel cirkin kisa uzun vs vs. Normal yani

Gereken cevabı verin mutlaka, üstelik böyle hissettiren ve konuşan kişilerle iletişimde kalmayın.Alınganlık ettiğinizi sanmıyorum. Bizim toplumda esmer insana kafadan çirkin gözüyle bakıyorlar. Sanırsınız tüm toplum rus toplumu gibi de arada birkaç esmer insan çıkıyor gibi yadırgayıp yaftalıyorlar. Ergenliğe kadar çok eziyetini çektim ben esmer olmanın, kendimi çirkin sanarak büyüdüm. Ergenlik sonrası anladım ki bu benim dar vizyonsuz çevremin bir saçmalığıymış.

Gereken cevabı verin mutlaka, üstelik böyle hissettiren ve konuşan kişilerle iletişimde kalmayın.Alınganlık ettiğinizi sanmıyorum. Bizim toplumda esmer insana kafadan çirkin gözüyle bakıyorlar. Sanırsınız tüm toplum rus toplumu gibi de arada birkaç esmer insan çıkıyor gibi yadırgayıp yaftalıyorlar. Ergenliğe kadar çok eziyetini çektim ben esmer olmanın, kendimi çirkin sanarak büyüdüm. Ergenlik sonrası anladım ki bu benim dar vizyonsuz çevremin bir saçmalığıymış.
Kesinlikle öyle esmere direk çirkin damgası vuran çevre bende de var işte çocuklarıma yapılınca çok kötü hissettim ama gerçekten kırıcı olacağım artık bu tür imalarda bulunanlara

Pff şu hasbelkader 40 yılda bir renkli gözlü cocuk doğmuş cevre ve ailelerde boyle sorun oluyor herhalde. Dikkat ceken bebekti dediginize gore muhtemelen cevrenizdeki insanlarin çoğu bembeyaz vs degildir o yuzden neyini taktiniz bu kadar. 😁😁😁
Tabi senin tuzun kuru gocmen kızı
Dogurursun renkli gözlü sarışın şekerleri 😂

Slm kızlar…2 oğlum var biri 5,5 yaşında biri 6 aylık,büyük oğlum beyaz tenli renkli gözlü küçük oğlum esmer ve minyon her gören abisiyle karşılaştırıp benzemiyor ona göre çirkin imasında bulunuyor ve bu durum canımı sıkmaya başladı,çirkin çocuk yoktur zaten ki oğlum da kesinlikle çirkin değil ayına göre de gelişimi iyi ama abisi tombik beyaz tenli renkli gözlü ve dikkat çekici bi bebekti hep onla kıyaslamalar yapılıyor.büyüyüp algıladığında da abisi ile kıyaslayıp özgüvenini kırarlar diye üzülüyorum dediğim gibi esmer minyon sadece hatta ayına göre iyi yalnız o Türk toplumunda beklenen tombik kategorisine girmiyor,büyüdüklerinde insanların kıyaslayıp,kardeşler arası kıskançlığa sebep vermelerinden endişe ediyorum nasıl bir yol izlemem lazım
Merhaba, kız kardeşimle aramızda 3 yaş var ve bizde aynı durumu yaşadık, ben beyaz tenli saçlar kumral biraz ilgi çeken bir çocuktum kız kardeşim ise esmer ve zayıf bir çocuktu, yıllarca insanlar beni övüp beğenilerini dile getirdiler ve kız kardeşime kara kız vs lakaplar taktılar güya şaka yaptıklarını sanarak, kız kardeşim büyüyüp çok güzel bir kız olduğu halde hep kendisini beğenmedi ve birisi onu bana benzettiği zaman o kadar mutlu olurdu ki sanki bütün güzellik ölçütü benimle sınırlıymış gibi hissetti, insanlar anneme bile öz kardeş olup olmadığımızı ima ederlerdi , gel zaman git zaman derken kız kardeşime çok güzel olduğunu birbirimize benzemek zorunda olmadığımızı anlata anlata az da olsa bu duygulardan kurtuldu, şimdi 25 yaşında geçen sene bir arkadaşı ablan senden güzel demiş bizimki de evet ablam bizim sülalenin en güzel kızı çünkü bizim ailede çirkin kız yoktur deyip ağzının payını vermiş 😅 bana da bunu gülerek anlattı, velhasıl bu kıyaslamalar çocukları çok etkiliyor, biz bu durumu en bariz yaşamış iki kız kardeştik...

Merhaba, kız kardeşimle aramızda 3 yaş var ve bizde aynı durumu yaşadık, ben beyaz tenli saçlar kumral biraz ilgi çeken bir çocuktum kız kardeşim ise esmer ve zayıf bir çocuktu, yıllarca insanlar beni övüp beğenilerini dile getirdiler ve kız kardeşime kara kız vs lakaplar taktılar güya şaka yaptıklarını sanarak, kız kardeşim büyüyüp çok güzel bir kız olduğu halde hep kendisini beğenmedi ve birisi onu bana benzettiği zaman o kadar mutlu olurdu ki sanki bütün güzellik ölçütü benimle sınırlıymış gibi hissetti, insanlar anneme bile öz kardeş olup olmadığımızı ima ederlerdi , gel zaman git zaman derken kız kardeşime çok güzel olduğunu birbirimize benzemek zorunda olmadığımızı anlata anlata az da olsa bu duygulardan kurtuldu, şimdi 25 yaşında geçen sene bir arkadaşı ablan senden güzel demiş bizimki de evet ablam bizim sülalenin en güzel kızı çünkü bizim ailede çirkin kız yoktur deyip ağzının payını vermiş 😅 bana da bunu gülerek anlattı, velhasıl bu kıyaslamalar çocukları çok etkiliyor, biz bu durumu en bariz yaşamış iki kız kardeştik...
İşte anlatmaya çalıştığım şey bu çocuklarımın bunu yaşamasını istemiyorum tabii ki etkilenilşyor bakın kardeşiniz 25 yaşında bu duygulardan kurtulmuş olgunlaşınca,ergenlikleri en güzel Çağları bu şekil geçsin istemiyorum

Benim ablam "bir haftalık gibi doğdu" denen çocuklardanmis. Anne karnından pur-u pak, akça pakca çıkmış. Bense öyle çirkinmişim ki, bacak boyum kisaymis, fotoğraflarim var,bez kapatınca bileklerime degermis bezler😂 kıl içinde ,şekilsiz semalsiz doğmuşum. Annem de "bu ne" demiş doktora, ama doktor "merak etmeyin,büyüyünce toparlar" diye sakinleştirmis😂😂
Gerçekten de büyüyünce toparladım:) bu hikayeyi anlattığım sevgililerim falan inanmıyor,mubalag ettiğimi düşünüyor. Oylelerine hemen bebeklik fotoğrafımı cakiyorum :)
Ailem asla kıyaslamazdi bizi, evlat ayrım huyları yoktur kesinlikle, kediyi bile bizden ayirmazlar,çok adillerdir. Belki de bu yüzden hiç takılmadik asla. Bugün bile ablam benden on santim uzun, boyu 173 . Boydan ve zayıflıktan genelde mankene benzetirler, benzetsinler. Benim için hiç problem değil.. hayatımın hiç bir asamasinda da buna benzer bir konudan rahatsız olmadım . Olduğum halimi her yönüyle seviyorum.
O yüzden işin özü aile içinde kıyas olmamasi bence . Aile kıyas yaparsa o çocukta bir şeyler kopar. Ama aile adilse yedi duvel konuşsun,çocuğun umru olmaz

İşte anlatmaya çalıştığım şey bu çocuklarımın bunu yaşamasını istemiyorum tabii ki etkilenilşyor bakın kardeşiniz 25 yaşında bu duygulardan kurtulmuş olgunlaşınca,ergenlikleri en güzel Çağları bu şekil geçsin istemiyorum
Evet ergenlikte kız kardeşim hırçındı ve bana karşı da tepkiliydi ancak ergenlikten sonra tam anlamıyla kardeş olabildik, şimdi aramızdan su sızmaz maşallah 😊 siz naparsanız yapın insanları durduramazsınız, en fazla cocuklarniza eşit davranabilirsiniz..

siz çirkinliği o diyenlerde arayın bence 2 masum melek için bunların söz konusu bile hoş değil, bütün çocuklar güzeldir siz bunları dile getirmez onları özgüvenli mutlu çocuklar olarak yetiştirirseniz ilerde hiçbir sorun olmaz ..!

Şaka gibi. Bu akşam tam olarak bu durumu yasadim. 1 buçuk yasinda sarışın renkli gözlü abartmıyorum kusursuz güzelliği olan bi kızım var. 2 aylik da oğlum, esmer tenli onunda kusursuz bi güzelliği var. Sırf esmer olduğu için bence, bu aksam kuzenimle konuşurken, aa free kusura bakma ama kızın cok başka dedi. Ben şok. Nasıl böyle kıyaslama yapabiliyorlar şaşırtıcı ve saçma. Umrumda mı tabi ki değil ama çok cahilce 🤷‍♀️

Şaka gibi. Bu akşam tam olarak bu durumu yasadim. 1 buçuk yasinda sarışın renkli gözlü abartmıyorum kusursuz güzelliği olan bi kızım var. 2 aylik da oğlum, esmer tenli onunda kusursuz bi güzelliği var. Sırf esmer olduğu için bence, bu aksam kuzenimle konuşurken, aa free kusura bakma ama kızın cok başka dedi. Ben şok. Nasıl böyle kıyaslama yapabiliyorlar şaşırtıcı ve saçma. Umrumda mı tabi ki değil ama çok cahilce 🤷‍♀️
Cahilce ve sinir bozucu,bitmiyorlar ki

Bence size öyle geliyordur, hiçkimse bir bebeğe abisi sarışın diye çirkin demez ki? Gerçekten çirkin olsa bile denmez, bebek bu.... En fazla benzemiyor filan diyolardir, siz alınganlık yapıyor olabilir misiniz?
Slm kızlar…2 oğlum var biri 5,5 yaşında biri 6 aylık,büyük oğlum beyaz tenli renkli gözlü küçük oğlum esmer ve minyon her gören abisiyle karşılaştırıp benzemiyor ona göre çirkin imasında bulunuyor ve bu durum canımı sıkmaya başladı,çirkin çocuk yoktur zaten ki oğlum da kesinlikle çirkin değil ayına göre de gelişimi iyi ama abisi tombik beyaz tenli renkli gözlü ve dikkat çekici bi bebekti hep onla kıyaslamalar yapılıyor.büyüyüp algıladığında da abisi ile kıyaslayıp özgüvenini kırarlar diye üzülüyorum dediğim gibi esmer minyon sadece hatta ayına göre iyi yalnız o Türk toplumunda beklenen tombik kategorisine girmiyor,büyüdüklerinde insanların kıyaslayıp,kardeşler arası kıskançlığa sebep vermelerinden endişe ediyorum nasıl bir yol izlemem lazım
Yok yok cidden diyen diyor. Benim 8 yaşındaki kızım da bebekken çok güzeldi diğer kızımda 4 yaşında şuan. Büyük közüm saçlı diğeri, saçsız doğduğu için ciddi manada bu çirkin diyen bi teyze vardı. Kvmin akrabası. E napayım bende “yoooo dünyalar tatlısı benim kızım, öyle söylemeyin” deyip geçiyorum.
Bazı insanları çok hatta hiç takmamak lazım. Kardeşler arası kıskançlık dengesini de siz kurmaya çalışırsınız en güzel şekilde 😍

Back
X