Kardeşe ne takılır?

Ben Nisanda yarım taktım düğünde pahalı olmayan ince bir bilezik.
Kendini zora sokmayacak bir şey tak bence, sakin pastaya falan ortak olma. Kimsenin gözü pastayı, annene yaptığın desteği görmez, 'bir şey yapmadin' olur. Lafını etsen 'bir pastanın lafını ediyor' derler

İki hafta sonra kız kardeşimin nişanı var. Kız kardeşe bir şey takılır mı nişanda? Ne yapmam lazım acaba yoksa masraflara mı destek olsam? Pasta yaptıracak annemgil. Onu ben mı yaptırsam?

Bir de kardeşim ben evlenirken çok uyuz davranmıştı. Kuaföre bile çıkıp benimle gelmedi. Manevi destek olmadı, yani hani bunun için tutup da bir şey demedim ama şimdi düşününce içimden bir şey yapmak gelmiyor onun için. Kuaföre randevu almış, dedim çocuklar var ben gelemem. Gerçekten de nişan evde ve çocukları bırakacak kimsem yok yani anneme bırakamam.

Of vallahi gerildim ya ne yapayım bana akıl verin.
Size davrandığı gibi davranın. Kardeşte olsa farketmez benim için. Düğün de illa ki hediye vermeniz gerekir şuan masrafa girmenize gerek yok.

iyi de siz anne babası değilsiniz ki beyaz eşya alsanız.
Bizim buraların adeti böyle. Kız tarafı beyaz eşyayı paylaşır. İşte atıyorum dayısı fırın alır, teyzesi buzdolabı vs vs. Biz almayacağız muhtemelen çünkü yurtdışına gidecek. Yerine bilezik yapacağız.

Kendini zora sokmayacak bir şey tak bence, sakin pastaya falan ortak olma. Kimsenin gözü pastayı, annene yaptığın desteği görmez, 'bir şey yapmadin' olur. Lafını etsen 'bir pastanın lafını ediyor' derler
Ay hiç bu aklıma gelmedi 🥲 Cidden böyle olabilir. Arkadaşlar takı filan demişler. Olmadı öyle bir şey yapayım.

Ailenize destek olma konusunda vicdan azabı dıymuyor musunuz? Acaba ben mı abartıyorum bunu. Sanki yapmam gerekmiş gibi geliyor.

İki hafta sonra kız kardeşimin nişanı var. Kız kardeşe bir şey takılır mı nişanda? Ne yapmam lazım acaba yoksa masraflara mı destek olsam? Pasta yaptıracak annemgil. Onu ben mı yaptırsam?

Bir de kardeşim ben evlenirken çok uyuz davranmıştı. Kuaföre bile çıkıp benimle gelmedi. Manevi destek olmadı, yani hani bunun için tutup da bir şey demedim ama şimdi düşününce içimden bir şey yapmak gelmiyor onun için. Kuaföre randevu almış, dedim çocuklar var ben gelemem. Gerçekten de nişan evde ve çocukları bırakacak kimsem yok yani anneme bırakamam.

Benim kardeşimde benim nişan hazırlığımda gıcıklık yapmıştı ancak kız kardeş bunlar yapıyor arada:)) bizim nişanda anne baba hariç herkes genelde nakit takıyor

Ben para takmıştım. Benim kız kardeşim de benim nişanımda kuaför saçını güzel yapamadı diye başladı ağlamaya. Kendi düğünün de de sen başka kuaföre git gelinin yanında gelince fazla para istiyorlar ben verecem parasını demişti. Ben parasında değilim dedim

Ben para takmıştım. Benim kız kardeşim de benim nişanımda kuaför saçını güzel yapamadı diye başladı ağlamaya. Kendi düğünün de de sen başka kuaföre git gelinin yanında gelince fazla para istiyorlar ben verecem parasını demişti. Ben parasında değilim dedim
🥲yok artık

Başta öyle düşündüm de büyüğüm sonuçta diyorum, insanlıl bende kalsın.
Bu şekilde düşündükçe hep bizden gidiyor, siz içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın. 3 çocuğunuz varmış açıkçası kendinizi çok kasmayın derim.

Kardeşimin nişanı evde olmuştu Nisan yüzüğü hariç herkes para taktı bende öyle...yakın zamanda dogum yapacak kardeşim..

Doğumdan sonra olmazsa olmaz alması gereken ne varsa destek oluyorum..zaten hediyeler alacağım en azından ihtiyacı olan beğendiği şeyleri alayım diye

Şu zamanda gerçekten bilezik altin yapmak zor .gücünüz neye yetiyorsa onu yapın.

Ailenize destek olma konusunda vicdan azabı dıymuyor musunuz? Acaba ben mı abartıyorum bunu. Sanki yapmam gerekmiş gibi geliyor.
Neden vicdan azabı çekeyim ki?
Türkiye'de çocuğu olan herkes bu çocuğun bir gün evleneceğini ve turkiyede evliliğin aileye de yük olacağını bilir. iki çocuğu olan beşikten itibaren yirmili yaşlarda düğün masrafı yapacağını bilir. Sanki kız dün doğmuş bugün evlenecekmis gibi hazırlıksız olmak bana saçma geliyor. Bu ailenin problemi.
Ben 32 yaşındayım, şükür birikimim vs var. Kendim evlenme zamanım gelince ailem gönlünden geçtiği kadar yardım etse yeter - ki isteseler yardım etmeseler de olur. Eger bir gün g.tüme güvenirsem evlenirim, canım kocamla kredi kartını fulleyip bir şekilde öderiz. Eğer evlenirken aileme masraf yaptırırsam , ödeyemeyecekleri borcun altına onları sokarsam o zaman vicdan azabı duyarım. Tutup da ablamın, kardeşimin düğünü ile ilgili niye vicdan azabı duyayım ki?
Bana ne yani :)
Her şeyi kafaya takarsan çabuk yaslanirsin. Kardeşin seninle kuaföre bile gelmemiş, sen en iyisini yapmaya çalışıyorsun

Bu şekilde düşündükçe hep bizden gidiyor, siz içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın. 3 çocuğunuz varmış açıkçası kendinizi çok kasmayın derim.
Çok doğru bir noktaya değindiniz aslında kardeşimle arama sınır koydum bazı olaylardan sonra. Bu aramız kötü demek değil ama sınırlarımız var.

Back
X