• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşim bana çok bağımlı ve kalbini kırmadan laf anlatamıyorum!!

Ya tamamen boş konuşuyorsun su an. Senede 2 hafta bile gidip anneni babanı görme diyip de öneri verdiğini mi düşünüyorsun? Kız kac senedir bu kardesin tüm yükünü çekiyor, sen hayatında kendin dahil 1 kişinin bile sorumlulugunu almamış biri olarak gelip resmen dalga geçiyorsun. Kuzeni varmışmış da bilmem neymiş de. Kaç yaşında kadınsın ya cocuk gibi.

Senin boyle bir aile bireyin var belli ki konu sahibinden ziyade kendini savunmaya baslamissin hicbiseyi gözün görmediginden sana oyle geliyor.
Yurtdisinda yasayan herkes tum iznini aile evinde gecirmiyor 2 haftaysa 2 ye bölünür. Birinde kendine vakit ayirirsin birinde ailene vs. Ve aile evine gelince 2 kere arkadasla gorustuysen 1 defa aile bireyinle /kardesinle vakit gecirirsin bu da normal bir sey. Kardeşin sorunlu olmasi durumu degistirmiyor eve gidip görmezden gelmek mümkün bisey degil. Haklisin haklisin diyip etrafa kizmanizdan baska super cozum sunduysaniz konu sahibine ne mutlu. 🙄
 
Peki bunları yaptığında zaten pamuk ipliğine bağlı olan psikolojisi birde sevilmiyorum istenmiyorum diye iyice kötüleşirse ne olacak?
Ben yorumumda elin kardeşinin üzerinde olsun demişim zaten üyeye. Yanında olmak başka şey pışpışlamak başka şey. Kardeşin psikolojisinin pamuk ipliğine bağlı değil gayet de tatile, buluşmaya, koşuya, alışverişe gidiyor kötü durumda olsa da yatak döşek depresyon hastası değil. Vaziyetin böyle olmasının sebebi abla dışındaki her şey. Abla da tükenmiş artık kafanın arka sekmelerinde kardeşin de olsa başkasını düşünmek çok yorucu. Üstelik konu sahibi yurtdışında ve evlilik arefesinde. Sonsuza dek böyle süremez. Kardeş kendi duygularının içinden geldiğini kabul etmeli. Faturayı çevresindekilere kesmeyi bırakmalı. Ayrıca aptal değil her şeyin farkında görünüyor. Ablasının nişanlısıyla tatile çıkacağı konusunu geleneksel kafalı babanın yanında açıyor mesela onlarla tatile gidememesine içerlemiş güya. Sinsi ve manipülatif davranıyor psikolojik durumuyla insanları kontrol etmeye çalışıyor. Abla daha bile zor şartlarda büyüyüp kendini yetiştirmiş çünkü hayatının kendine ait olduğunu biliyor. Kardeşi de bunu öğrenmek zorunda nokta. Evet yaşıtlarından geride kaldı ama toparlayacak inşallah ablasından daha iyi yerlere gelir ablası da gurur duyar kardeşiyle. Böyle zor ailelerde büyüyüp bir de sorunlu kardeşi olanlar bağlarını kesiyor genelde konu sahibi kesinlikle istisna benim gözümde ilgili bir abla canlandı açıkçası. Herkes aynı fikirde olmak zorunda değil tabii ki. Ayrıca bazı üyeler empatiyi hep güçsüzle yapıyor. Her zaman güçsüz olan kurbandır diye bir kaide var da benim mi haberim yok? Tough love tabirini duymuşsunuzdur bence hepiniz. Sabır, her şeyi sineye çekmek değildir.
 
Önceki konularınızı bilmiyorum ama burda birkaç yorumdan anladığım kadarıyla madde kullanan alkol alan birini yurtdışında yanınıza almamanız bu tür şeyler bildiğim kadarıyla yurtdışında daha kolay ulaşılıyor. Sizin yeni kurduğunuz düzene kuracağınız aileye bir dinamit olur bu kardeş. Kırmadan asla sınır koyamazsınız kardeşinize. Bir de bırakın annesi babası ona ebeveyn olsun ona bu rolü neden üstleniyorsunuz ki? Siz destek olabilirsiniz ancak kendisi istemediği sürece ne tedavi işe yarar ne de sosyallik
 
Kızlar merhaba

Kız kardeşimle aramda çok yaş farkı var (kendisi 19 yaşında ben 20lerimin sonundayım)

Kendisi çok ağır bir ergenlik geçirdi (lisede devamsızlıktan kalıp açığa geçme, kendini j*letleme, agresiflik, alkol sigara, küfürbazlık, antidepresanını fazla içip sonra korkup bize itiraf edip hastanelik olma vs). Evde oturuyor evde hiçbir iş yapmıyor. Asosyal yaşıtı arkadaşı yok. Arkadaş yapsa da garip tiplerle arkadaşlık yapıyor. Üni sınavı için ikinci kez mezuna kaldı ama dersleri çok kötü ve asla çalışmıyor. Şimdilerde mental olarak daha iyi tedavisi devam ediyor.

Ben yurtdışında yaşıyorum yeni nişanlandım ve evlilik yolunda ilerliyorum. Nişanlımla yaptığım her aktiviteyi inanılmaz kıskanıyor. Nişandan sonra tatile gittik Alaçatı’ya, ben de geliyim diyip durdu. Tabii ki hayır dedim.

Türkiye’ye zaten 6 ayda bir ya da senede bir geliyorum, arkadaşlarımı çok özlüyorum, ama her arkadaşımla dışarı çıkmak istediğimde ben de geliyim mi diyor. Güzellikle anlatmayı denedim çünkü psikolojisi pamuk ipliğine bağlı “arkadaşlarımı özlüyorum onlarla tek çıkmaya ihtiyacım oluyor konuşacak özel şeylerimiz oluyor seninle zaten vakit geçiriyoruz, ben geleibleceğin yere zaten seni çağırıyorum, seni çağırmadıysam sorma” dedim işe yaramadı. Sinirlenip “bana biraz alan ver” dedim yine işe yaramadı. Dün birlikte fotoğrafçılık kursuyla geziye gittik zorla beni de götürdü halbuki gidip kendisinin sosyalleşmesi lazım.

Valla kardeşim ama bu hayatsızlığı beni inanılmaz yoruyor. Ne zaman çıkıp eve gelsem surat beş karış asık. Annem de götür sanki ne olacak diyip duruyor da istemiyorum yani.

Kardeşimin psikolojik durumunu da göz önünde bulundurarak sizce bunu nasıl çözebilirim?
pofffff.
 
Son düzenleme:
Back
X