- 25 Aralık 2024
- 397
- 729
- 18
- 33
Cevap yazan çoğu kişinin gerçekten ağır psikolojik sorunları olan birisine uzun süreli bakım verdiğini veya uzun süre ilgilenip vakit geçirdiğini düşünmüyorum. Ağır psikolojik sorunlar uyum ve işlevsellik bozar, doğaları gereği. Ve bu insanlarla ilgilenmek de yaşamak gayet zor ve yorucudur. Ne yapacağını nasıl yaklaşacağını kestiremez insan ki bu bile başlı başına bir challange. Konu sahibi kardeşimi istemiyorum sevmiyorum umrumda değil vs denemiş vakit geçirmiyorum geçirmicem de dememiş. Yorucu ve kendime ait alanım kalmıyor demiş. Zaten alana veya kendimize vakit ayırmaya ihtiyaç duymak sadece kendimiz için değildir, şarj olacağız ki ilgilendiğimiz kişiyle de en iyi şekilde ilgilenebilelim. Kız kardeşliğin nasıl bir şey olduğunu gayet iyi biliyorum, kardeşlerime anne babamdan daha düşkünüm, kızkardeşlerimle fiziksel olarak da yakın olabilmek için 10küsür yıl sonra şehir değiştirmiş birisiyim. Ama bahsettiğimiz/bahsettiğiniz kardeşler uyum ve davranış sorunları, alkol madde gibi tehlikeli dürtüsel davranışları, intihar eğilimleri, cinsel kimlik/yönelim sorunları vs olan kardeşler değil ki ??
Zaten uzun süreli değil iki hafta. Birlikte vakit geçirecekler. Ama ablası başka planlarım var arkadaşlarımla gezemiyorum diyor.