Kardeşim evden kaçıyor

fridabaci

Yağmur, kahve, müzik
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2021
799
1.715
63
Arkadaşlar merhaba ben uzak bir şehirde yaşıyorum ailemden, evliyim. Kardeşim dün gece mesaj attı bu evde son gecem uğraşamıyorum diye... Annem ve babam boşanma aşamasında ve bu durum onları yıprattığı gibi 17 yaşında olan henüz ergenliği bitmemiş kardeşimi de yordu. Dün tartışmışlar annemle ve annem kardeşimin erkek arkadaşıyla buluşup staja gitmeyeceğini babama söylemiş babam da bugün tetikte kardeşime staja gideceksin arkadaşlarınla da irtibatı keseceksin demiş. Ben kardeşimi ikna etmeye çalışırken bana gelmesinden ziyade gerçekten evi terkedeceğini ve başka hatalardan uzaklaştırmak adına bir şey söylemedim. Bana gelmesinden yana hiç bir sorun yok ama ailem bu duruma çok kızacak biliyorum şimdi bana haber verme sakın kimseye söyleme beni biraz merak etsinler diyor. Bulunduğu şehirden otobüsle uzaklaştıktan sonra haber vermemi istedi. Sizce ne yapmalıyım annem ve babam çok sinirlenecek ama kardeşimin güvenini kaybetmek istemiyorum bana bunları sır diye anlattı ama ailemin ona da bana da kızacağını biliyorum. Sizce ne yapmalıyım.

Not: bir derdim var kategorisini bulamadım

Eğer gerçekten size gelme niyeti varsa ve siz buna izin vermezseniz yarın öbürgün size hiç bir şeyini anlatmaz ve başkasının yanına gitmeye çalışır. Bence onu yanınıza alın eğitim hayatı sizinle birlikte geçsin psikolojisi bozulmadan alın çocuğu sakin ortam da büyüsün, sevgiyle büyüsün sevgi iyileştirir.

Yani en azından sizin yanınıza geliyormuş
. Ailenize söyleseniz bir sonraki sefer size de söylemeden başka bir yere gidebilir. Bence ses çıkarmayın
Bende öyle düşündüm ama çıkacak fırtınayı düşünemiyorum...
Bunu gerçekten çok istiyorum fakat okuduğu lise burada yok meslek lisesi öğrencisi bana açıktan okuyacağım dedi ama bunu da ben istemiyorum

Bunu gerçekten çok istiyorum fakat okuduğu lise burada yok meslek lisesi öğrencisi bana açıktan okuyacağım dedi ama bunu da ben istemiyorum
Anneniz sorarsa ben istedim üzmeyin sizde o zaman çocuğu dersin sana çok bir şey demezler insan değeri bilinsin istiyor çocukça olabilir ama daha nasıl belli etsin kendini nasıl anlatsın. Yavaş yavaş düzeni bozuluyor sanırım çocuğun liselerle görüşün bende meslek lisesinde okudum düz liseye geçebiliyorduk bir araştırın şuan nasıl bilmiyorum

Bir kaç okulu aradım fakat geçiş nasıl olur bilmiyorum tekrardan şansımı deneyeceğim. Bu yıl son senesi halbuki böyle olmamalıydı.

sızdende kacmaması ıcın gelmesıne musaade edın gelsın
o geldıkten sonra merak etmeyın kardesım benım yanımda cok bunalmıs genc cahılce ve dusuncesızce davranmıs sımdı ustune gıtmeyın burada bıraz kafasını toparlasın ben onunla konusucam dersınız aılenıze

kardesınızede hayatda turlu zorluklar yasayacagımızı her zorlukta kacmamamız gerektıgını aılenın bır parcası olarak mecburen bazı seylere tanık oldugunu ve derslerıne ısıne gucune bakarak aılesını en azından kendısının uzmemesı gerektıgını bu sekılde aılesıne destek olması gerektıgını anlatın

buyukler sorun yasar yol ayrımına gırer krızı ıyı yonetemeyebılır bazende hata yaparlar onlarda ınsan buyuk olsalar bıle tıpkı bızımde dusunmeden hareket etmemız gıbı tıpkı senınde dusunmeden yaptıgın bu hareket gıbı
boyle canlarını acıtmaya calısarak panıge surukleyerek ıstedıgını yaptıramazsın artık olgun karsılayabılecek manevı olarak bırde sen o evde kaygıya sebep olmayarak destegını sunarsın dıye konusursunuz

gerekırse bır psıkolog ıle gorusun en tehlıkelı yaslar savrulmasın yazıktır

Güzel ve akıllıca fikriniz için teşekkür ederim. Tam olarak yapacağım şeyleri yazmışsınız. Ailem çok üstüme geleceği için biraz panik halindeyim çünkü boşanma kararlarından ben de etkilendim ve 3 aylık hamileyim. Bu durumda süreci yürütmek ve yönetmek biz çocuklara düştü maalesef. Kardeşim de haliyle benden daha çok etkilendi olayların içinde olduğu için.

yasadıgınız sıkıntıyı tahmın edebılıyorum ustelık hamıle oldugunuz ıcın duygularınız ekstra hassas sıze ıkı katı zor gelır....
esımın annesı babası gecen sene bosandı en kucugu esım 35 yasında tum cocuklar cektı asıl sıkıntıyı toparlamak cocuklara kaldı boyle olunca normal bosanma gıbı de olmuyor daha buyuyor en ufak sey bıle bırde bırı annenız dıgerı babanız ıkısıde canınız zor yanı ... sımdı bırde kardesınız ,allah kolaylık versın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…