İstemeyen çocuklara "dövme" yapmamış, sadece kendi arkadaşlarını karalamış istekleri üzerineCocuk psikiyatrisine götürmeniz iyi olur. Tüm sınıfı rahatsız etmesi normal değil
Hiperaktivite dikkat eksikliği mi var acaba diye düşündük, çocuk yerinde durmaz oldu birden bire. Bir de öğretmenlerin sürekli kötü şeyler söylemesi bizi üzdü açıkçasıBana hayet normal ergen geldi niye hasta olsun
Ben olsam, enerjisini spora yonlendirirdim.Merhabalar. Sizlerden kardeşim hakkında fikir almaya geldim.
Kız kardeşim bu sene 6. Sınıfa başladı ve çocuk birden çığırından çıktı.
Tüm öğretmenleri şikayetçi. Sınıfta susmuyormuş, aşırı hareketli ve sınıfta sürekli saçma şakalar yapıyormuş. Sanki yıllarca ağznı bağlamışlar.
Daha önce böyle bir şikayet almamıştık, ilkokul öğretmeni aşırı disiplinli bir kadındı ve ondan çekiniyordu sanrım, ama ilkokul bitince çocuk resmen zincirlerinden kurtulur gibi oldu. Sınıfta yerinde durmuyomuş. Çizim yapmayı seviyor. Yetenekli de ama arkadaşlarına ve kendine sınıfta tükenmez kalemle "dövme" yapıyormuş. Her yer tükenmez kalem yanibir de bilgisayar oyunlarına aşırı düşkün bıraksan saatlerce oyun oynar.
Benim endişem sizce kardeşimde dikkat eksikliği veya hiperaktivite olabilir mi? Dersleri orta- iyi düzeyde, çalışmayı sevmiyor ama biz hep tembellikten diye düşündük. çalışırsa dersleri hemen yükseliyor. Notları yüksek yani ama öğretmenleri cidden illallah etmiş durumda. Sizce kardeşim ergenliğe mi giriyor, hasta mı, şımarık mı yoksa bunlar normal mi? Cevaplarsanız şimdi den teşekkür ederimm.
Geçen sene Voleybol takımına girdi, bir ay sonra bıraktı. Tiyatro kulübüne girdi utandığını söyleyerek bıraktı, gitar kursuna gitti bu ilk şarkıyı çalar çalmaz sıkıldı bıraktı. Böyle bir sürü şey.Ben olsam, enerjisini spora yonlendirirdim.
Acaba ilkokul öğretmeni disiplinli olunca bu anı mı bekledi? Yani ortaokulu özgürlük olarak mı gördü ki? Ergenlik belirtileri de olabilir. Tahmin yapmak güç. Bence pedagogtan yardım almanız iyi olur gibi.Hiperaktivite dikkat eksikliği mi var acaba diye düşündük, çocuk yerinde durmaz oldu birden bire. Bir de öğretmenlerin sürekli kötü şeyler söylemesi bizi üzdü açıkçası
Yoksa kimseye bir kötülüğü yok aslında
Acaba çok bilgisayar oyunu oynadığı için mi hareketleri böyle. İki oğlum var , ne zaman fazladan TV izleseler bgisayar oyunu oynasalar fazladan hırçın ve söz dinlemez oluyorlar.. o yüzden arada nadiren oynamalarına izin veriyorumMerhabalar. Sizlerden kardeşim hakkında fikir almaya geldim.
Tüm öğretmenleri şikayetçi. Sınıfta susmuyormuş, aşırı hareketli ve sınıfta sürekli saçma şakalar yapıyormuş. Sanki yıllarca ağznı bağlamışlar.
Daha önce böyle bir şikayet almamıştık, ilkokul öğretmeni aşırı disiplinli bir kadındı ve ondan çekiniyordu sanrım, ama ilkokul bitince çocuk resmen zincirlerinden kurtulur gibi oldu. Sınıfta yerinde durmuyomuş. Çizim yapmayı seviyor. Yetenekli de ama arkadaşlarına ve kendine sınıfta tükenmez kalemle "dövme" yapıyormuş. Her yer tükenmez kalem yanibir de bilgisayar oyunlarına aşırı düşkün bıraksan saatlerce oyun oynar.
Benim endişem sizce kardeşimde dikkat eksikliği veya hiperaktivite olabilir mi? Dersleri orta- iyi düzeyde, çalışmayı sevmiyor ama biz hep tembellikten diye düşündük. çalışırsa dersleri hemen yükseliyor. Notları yüksek yani ama öğretmenleri cidden illallah etmiş durumda. Sizce kardeşim ergenliğe mi giriyor, hasta mı, şımarık mı yoksa bunlar normal mi? Cevaplarsanız şimdi den teşekkür ederimm.
Dersleri sabote etmeyip uslu uslu otursa sıkıntı olmayacak ama sanki kontrol edemiyor kendini. Bilgisayar oyunu olunca 10 saat bile masada oturabilen çocuk sınıfta yerinde durmuyormuşİlgisi demekki resim ve oyunlara. Online oyunculuk baya trend dünyada bi bizde bilgisayar düşkünü oluyor çocuklar. Bana normal geldi çocuk bu arada.
Az bilgimle degerlendirmem gerekirse kardesiniz standart egitim sisteminin icerisine sikisip kalmis ne hasta ne simarik derim sadece kural tanimaz bi asiMerhabalar. Sizlerden kardeşim hakkında fikir almaya geldim.
Bunlari birakti ama daha baska bir dolu spor faaliyeti ya da ogrenebilecegi muzik enstrumani var. Ben mesela voleybol hic sevmem, gitar kursundan bunalip kactim, basketbolu beceremiyorum, tenis eh iste. 11 yasimda tesaduf eseri Folklor grubuna girdim, meger Ben grupca sahneye ciktigim aktiviteleri seviyormusum.Geçen sene Voleybol takımına girdi, bir ay sonra bıraktı. Tiyatro kulübüne girdi utandığını söyleyerek bıraktı, gitar kursuna gitti bu ilk şarkıyı çalar çalmaz sıkıldı bıraktı. Böyle bir sürü şey.
Bir bilgisayardan sıkılmıyor
bazi cocuklar zekiyse dikkat eksikligi ortaokula kadar kendini gostermeyebiliyor. ayrica bu kadar cok arakdaslarini rahatsiz etmesi baska hastaliklarla da ilgili olabilir, dislamasinlar cocugu. bir an once gidin cocuk psikiyatrisineMerhabalar. Sizlerden kardeşim hakkında fikir almaya geldim.
Ya bu konuda ne yapıcaz, nasıl bir eğitim iyi olur cidden bilmiyoruzAz bilgimle degerlendirmem gerekirse kardesiniz standart egitim sisteminin icerisine sikisip kalmis ne hasta ne simarik derim sadece kural tanimaz bi asibecerileri ve istekleri dogrultusunda egitimine devam ederseniz yolu piril piril olur.
Onun bu hali arkadaslarini, sinifi etkiliyor diye idarecilerin tutumu baska oldukca kardesiniz sinip körelebilir.
Bir tek resim öğretmeninden güzel şeyler duyduk, güzel sanatlara gitmeyi düşünür mü dedi öğretmeni. Resim öğretmenin dediğine göre resim dersi ödevlerini de hiç yapıyormuş, öğretmeni çizimler nerede deyince orada bir şeyler çizmiş hemen.Ayrica resim cizmeyi seviyormus. Bu konuyu degerlendirmeyi neden dusunmuyorsunuz ?
Egitim kismini Türkiye‘ de hangi branslar var, bircok sey gibi bu da degistigi icin bilmiyorum. Rehberlik servisi yonlendirir sizleri diye dusunuyorum.Ya bu konuda ne yapıcaz, nasıl bir eğitim iyi olur cidden bilmiyoruz
Bir tek resim öğretmeninden güzel şeyler duyduk, güzel sanatlara gitmeyi düşünür mü dedi öğretmeni. Resim öğretmenin dediğine göre resim dersi ödevlerini de hiç yapıyormuş, öğretmeni çizimler nerede deyince orada bir şeyler çizmiş hemen.
Bu konuda yetenekli farkındayız, ama onu bile ödev olunca yapmıyo çocuk
Bu arada matematik ve geometrisi de çok iyi
Bir uzman bulun ve elbirligi ile yonlendirin. Klasik ogrenci olmayisi, ne tembel ne basarisiz ne de vurdumduymaz oldugunu gosterir. O sadece farkli.Ya bu konuda ne yapıcaz, nasıl bir eğitim iyi olur cidden bilmiyoruz
Bir tek resim öğretmeninden güzel şeyler duyduk, güzel sanatlara gitmeyi düşünür mü dedi öğretmeni. Resim öğretmenin dediğine göre resim dersi ödevlerini de hiç yapıyormuş, öğretmeni çizimler nerede deyince orada bir şeyler çizmiş hemen.
Bu konuda yetenekli farkındayız, ama onu bile ödev olunca yapmıyo çocuk
Bu arada matematik ve geometrisi de çok iyi
Valla öğretmenler bu kadar şikayetçiyken yetişebilir inşallah özgüveni kırılmadanBir uzman bulun ve elbirligi ile yonlendirin. Klasik ogrenci olmayisi, ne tembel ne basarisiz ne de vurdumduymaz oldugunu gosterir. O sadece farkli.
Belki gelecegin dahisi yetisiyor, farkinda bile degilsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?