Kardeşim hasta mı, şımarık mı?

Eski sevgilime benziyor. O da gitar kursuna başlamış bırakmış, sonra piyanoya başlamış bırakmış, kardeşiniz yaşlarında annesi dans kursuna göndermiş sıkılmış, yabancı dil öğreneyim demiş bırakmış vs. her şeyden çabuk sıkılan ve tüm dikkatini bilgisayar oyunlarına verebilen biriydi. dehb tanısı koyulmuştu kendisine, yerinde duramıyordu eğer anlattığınız şey ilgisini çekmiyorsa asla dinlemezdi. eğer ilgisini çeken bir şeyse aşırı odaklanabilir, saatlerce dinlerdi. hatta ilgisini çekmeyi başarırsanız normalde olması gerekenden çok daha fazla odaklanıyor. Dehb'in nasıl bir şey olduğunu anlayana kadar ben de hep şımarık olduğunu düşünmüştüm ama çok farklı bir şey gerçekten.

Son düzenleme:
Dikkat eksikliği olsa ilkokulda da yapardı bence. Ortaokula geçince bir şımarma bi kendini keşfetmeye çalışma oluyor malesef. Lise sona geçen batu ve pelinler gibi öğretmenleri net ve sert bir konuşma yapsın bence (şiddet değil kastım ama öğretmen otoritedir ). Ama sonrasinda öğretmene gidip kavga falan etmeyin niye kizdiniz diye. Garibim ogretmenler son yillarda cok hirpalandigi için bence sadece aileye şikayet ile yetiniyorlar.

Normal çocuk işte ne hasta ne şımarık, ben de sürekli birilerini vuruyor dövüyor zorbalık yapıyor zannettim başlığı okuyunca. Yapı olarak daha soğuk ve sakin bir çocuktum ona rağmen kardeşinizin yaptıklarının bir kısmını ben de yapmışımdır sınıfta.
İllallah edilecek bir şey yok bence, bir de üstelik tam ergenlik zamanı. 40 yaşında İstanbul beyefendisi/hanımefendisi gibi davranmasını bekleyecek haliniz yok (sizin öyle bir beklentiniz var demiyorum sadece aşırı anormal bulanlar varsa çevrenizde onlar için örnek verdim bunu)
İçiniz rahat etmezse götürürsünüz bir uzmana ama şu anlattıklarınızda ben öyle bir şey göremedim. Yine de biz buradan okuyarak yazıyoruz tabii, yorumlarımız ve bakış açımız kısıtlı.

Bizimkiler kızmak bir yana, daha çok mahcup olup eve dönüyorlar. Annem artık veli toplantısına gitmek istemiyorum diyordu en son

Endişem tam olarak bu. Ben de biraz araştırdım, bilgisayar oyunları yüksek uyarıcı olduğu için dikkat eksikliği olanlar odaklanabiliyormuş oyunlara ya da diğer uyaranlara. Ama dersler yeterince uyarıcı değil tabi, çocuk da yerinde durmuyo sıkıntıdan

DEHB’e benziyor. Alanda uzman bir çocuk psikiyatristine götürün. Değilse de içiniz rahat etmiş olur. Yönlendirir doktor sizi. Öcü değil sonuçta doktor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…