Tabii ki keşke okusa üniversite , ama herkes üniversite okuyacak diye bir kural Yok . Herkes üniversite mezunu olursa, kıyafetlerimizi kim dikecek? Ne bileyim musluğumuz bozulunca kim tamir edecek ? Elbette terzilerde , tamirciler de üniversite okusun sakın yanlış anlaşılmasın başka yere çekilmesin söylediğim ama demem o ki , siz yardım etmeye çalışırken kardeşinize belki de baskı yapıyorsunuz istemeden

her üniversite okuyan maalesef kendi ayaklarının üzerinde duramıyor, malum ülke şartları (daha fazla birşey demeyeyim )
Kardeşinize üniversite okumasının iyi olacağını , elinden geleni yaptıktan sonra yine de olmuyorsa yine onun arkasında olacağınızı söylemeniz daha mantıklı ...
Üniversite sınavı , hayatının ilk ve son şansı değil (!)
hiç bir şey kazanamazsa , meslek kurslarına gidip , meslek öğrenir. Kendini geliştirmek , üniversite okumak ile olmuyor maalesef ... ben üniversite mezunuyum , ama mezun olduğum şeyi yapmıyorum mesela . Mutfakta bulaşık yıkayarak başladım gastronomiye. (Gerçekten yalan değil . Mutfak yardımcısı diye başladım ama bilen bilir. Yardımcı genelde bulaşık yıkar

) Ailem, arkadaşlarım ‘salak’ olduğumu düşündüler .
Sonra yemek yapmaya başladım ... derken servise geçtim ... şu anda kendi cafem var . Tabii ki iyi ki okumuşum , ama okumadan da hırs azim çalışmak ile herşey başarılır bunu bilmek gerek .
dilerim istediğiniz gibi çok iyi yerlere gelir kardeşiniz .

Sizin gibi bir ablası olduğu için şanslı ...