- 11 Mart 2010
- 3.807
- 1.161
- 173
- Konu Sahibi pamukannesi
-
Arkadaşlar size danışmak istediğim bi konu var ve bizim için son derece önemli, fikirlerinizi yazarsanız çok memnun olacağım...
annem babam ayrı bizim.. ben evliyim.. kız kardeşim var bir de, o da 24 yaşında..
kardeşimin 2 yıldır görüştüğü birisi var ve evlenmeyi düşünüyolar..
kardeşim fotoğrafcıda çalışırken tanışmışlar, oğlan da fotoğrafcı... 32 yaşında, evlenmiş ayrılmış....
bundan bi yıl önce bunlar kavga etmişler ayrılmışlar.. kardeşim de o zaman bu çocuğu anneme kötülemiş...
iyiki ayrıldım şöyleydi böyleydi diye kadının aklına baya bi girmiş nasılsa ayrıldım diye...aynen bize de öyle..
ama gelin görün ki, bunlar barıştılar.. oğlan kardeşimi ikna etmiş..
ama annem şu an kesinlikle istemiyor evlenmelerini...
oğlan rahat bi tip, fotoğrafcı, dövmeli, küpeli, sigara ve alkol kullanıyo, evlenmiş ayrılmış.. bizim ailemizde alışkın olmadığımız şeyler bu çocuk da var...
ama kardeşim çok seviyorum, güveniyorum diyor.. annemi falan takmıyo, dinlemiyo.. ister iste ister isteme bu iş olacak gibi bi düşüncede...
annem babmdan alkol yüzünden boşandı ve kadın haklı olarak alkol alan birini istemiyo.. ama kardeşim, özel günlerde az içiyo zaten diyo.. herkesin hayatı kendine diyo...
mesela geçen kardeşimle yemek yediler restoranda.. eşimle ben tanışalım diye gittik.. ve çocuk benim kapalı olduğumu, eşimin ne alkol ne sigara tükettiğini, namazlı niyazlı insanlar olduğumuzu biliyo...
içkili bi yermiş meğer orasıda.. kardeşimi aradım 7 dk sonra falan girdik içeri.. baktık masada rakı bardağı.. rakı içiyo...
yahu sen, sevdiğin kızın ablasıyla eniştesiyle ilk defa tanışacaksın değil mi...
al o bardağı, kaldır, sakla veya gönder.. ne bileyim işte.. bizim bu konularda tutucu olduğumuzu biliyosun, en azından ilk izlenim olarak o içkiyi, o masada görmememiz için bişeyler yapabilirdi haksız mıyım kızlar...
eşim zaten 5 dk zor oturabildi..
siz ne düşünüyosunuz bu konuda.. kardeşim ve annem düşman oldular resmen...
Aile degerlerinize uymayan birisi olabilir.
Kardeşiniz sevmiş, güveniyor da olabilir.
ancak dediğiniz gibi daha ilk tanışmada sizin nasıl yapıda oldugunuzu biliyor,
yaptıgı şey hoş degil.
Ayrıca kızkardeşinizin uyarması gerekirdi.
Muhtemelen uyarmıştır, içkisiz bir yere gidelim demiştir de erkek arkadaşı tınlamamıştır.
Dolayısyla daha şimdiden sizi tınlamayan biri var karşınızda...
Anneniz haklı. Annenizin onayı olmadan evlenmesin kızkardeşiniz...
o kadar güzel yazmışsınız ki, di mi amaa?
yok ya benim kardeşimde salaklık... çocuk demiş ki, içki içmemde sakınca var mı demiş.. kardeşim yok iç demiş...
ya sen annemin, bizim alkolden nefret ettiğimizi biliyosun ve evlenmeniz için en azından anneme alkolu bıraktı demenin şart olduğunun farkındasın...
yavaş yavaş uzaklaştırmaya çalışacağına, daha ne diye iç diyosun...
yok yaa, bizim geleceğimizi bildiği halde kaldır dememiş... ben kızdım buna, ayıp yaptığı dedim...
neymiş efendim biz hemen gelmişiz kaldırmaya fırsatları olmamış..
ya bi saniyelik işi var...
kardeşim bu çocuğa çok önem veriyo, herkesin kendi hayatı sizene diyebiliyo bize ve anneme...
kardeşinize istihareye yatmasını tavsiye edin
ya da siz onun için yatın
belki kararı değişir
Hani eşlerin aileler arasındaki dengesinden bahseder dururuz ya,
burda da dediğiniz gibi kardeşiniz hatalı...
Siz ve anneniz söyleyeceginizi söylemişsiniz, gerisi onun kararına kalmış.
Umarım yanlış bir tercih olmaz...
anlatmasaydınız içeriğini
okuyanlar yorumlayacak, yorumlayanın yorumu önemli bilirsiniz
tavsiyem mesaj düzeltme panelinden anlattıklarınızı silin
Allah hayra çıkarsın
ben ıckı ıcmesıne bısey dıyemıyorum cunku zaten bılıyosunuz nıye saklasınkı burda suc cocugunmu sızce kardesınız ablamı enıstemı boyle yere davet edemezsın dıyemedımı.30 kusur yasında bır bırey kımseye eyvallahı yok ıckıde ıcer sıgarada bence tum kabahat kardesınızde.ask ınsanın gozunu nasılda kor edıyor hatalar yaptırıyor.sız olmaz dedıkce ınadınıza evlenır.tamam kabul edıyorum ama nısanlanın 1 yıl sonra dugun nıkah deyın.zaten o bır yılda herseyı gordu gordu goremezse sız ne yapsanız bos.elın oglunun sucu yok kardesınız suclu bence.
Belki de iyi biridir. Size hep kötü zamanları denk gelmiştir veya önceden kardeşiniz onu kötülediği için siz şuan ona önyargı ile yaklaşıyor olabilirsiniz.
Bence kardeşinize karşı çıkmayn siz karşı çıktıkça onun da sevgilisiyle birlikte olma isteği artar, bir süre rahat bırakın bakalım neler olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?