Kardeşim ve annem...

kardeşiniz ne yazık ki bile bile lades diyor.
Sakın mücadeleden vazgeçmeyin.
İleride mutsuz olursa ve bu evliliği yürütemezse sizde onunla mutsuz olacaksınız.
Biz sana demiştik denilip kenara çekiemeyeceksiniz.
Mümkün olduğunca uzatın bu işi , belki bu arada kendi görür bazı şeyler.
Ayrıca tanışacağınız gün rakı içmesi şartmıymış.
Bu karşındakine saygıdır, tutuculuk değil.
Adam ben buyum , işinize gelirse diyor ama kızkardeşiniz bunu cool davranış olarak algılıyor bence.
Allah tez zamanda doğruyu göstersin inşallah.

aynen öyle..
amin cnm, aksi halde annem kardeşim ve ailemiz arasında daha çok sorun çıkacak gibi gözüküyo

Bende anneniz gibi düşünüyorum
Bana kalırsa oğlanın mı desem adamın mı :1: işe her neyse rakı bardağını saklamaması iyi bile olmuş
En azından köprüyü geçene kadar saklamıyor, dürüst..

Kız kardeşiniz buna rağmen ısrarcı..

kardeşiniz adına çok uzuldum. bu kadar rahat bır adam evlılığın sorumluluğunu taşıyamaz. kardeşiniz bunu nasıl ıdrak edemıyor kı... ergende değil hani
annenıze karşı "senın mesleğin " " demesi bile ne kadar saygısız bır ınsan olduğunun kanıtı
inş evlılık yoluna gırmeden kardeşiniz vazgecer bu işten

inş cnm..ama biz ona bunu anlatamıyoruz...
zaten bi evlilik denemesi olmuş.. 3 ay evli kalmış, sonra boşanmışlar...

Ben de fotoğrafçıyım ve maalesef (sebebini çözemedim) fotoğrafçı insanlar genelde çok çok rahat insanlar..
Bizim gibi değiller, onların aile, hassasiyet, örf adet gibi değerleri yok.
Giyimleriyle, cümleleriyle, hareketleriyle falan hiç kasıntıya gelemezler.
Genel olarak aile ziyaretleri, akraba ziyaretleri, ana baba sözleri falan geçmez onlara.

Yanlış anlaşılmasın kötülemiyorum, onların yaşam tarzı bu.
Ben mümkün olduğunca ortamlarında takılmamaya çalıştım, zaten sonrasında da evlendim.
Eşim istemedi, benim de içimden gelmedi o tarz ortamlarda bulunmak.
Ben kardeşini (annene karşı gelmesi konusunda) erkek arkadaşının etkilediğini düşünüyorum çünkü ailesiyle yaşayan, ailesine bağlı olan ya da ailesinin yaşam tarzına göre hareket eden insanları genelde dışlarlar ve bunu çok rahat dile getirirler.
Kardeşin belki onun tarafından eleştirilmemek için ona yatkın davranıyor olabilir.

Allah yardımcınız olsun.

bahsettiğiniz tarz da bir adam başından bir de evlilik geçmiş, genelleme yapmak yanlış tabi ama bu tarz adamlar evliliğe pek yakın olmazlar , acaba evlilik düşüncesi var mı? yoksa kardeşiniz kendi kafasında mı düşünüyor acaba bu ilişki evliliğe gider diye

Bile bile canını mı yakmak kardeşinin niyeti.
Evet çok aşık,çok güveniyor olabilir ama hiç düşünmüş mü ki neden bitmiş evliliği?
Gerçekten de tanışma olayında yaşananlarda ve söylediklerinizde çok haklısınız...

ilk tanismada raki icmis evet bu hos degil
ama belki cok iyi biri nerden biliyorsunuz
ee sizin gibi namazda niyazda degil yada icki iciyor diye illa kötü olmasi gerekmez
hatta böyle bir anlamn cikarilmaz bile
kardesiniz eger istiyorsa bir sekilde yine evlenecek bu adamla
ee sonucta mutlu olur yada mutsuz
kendi yasamasi gerekiyor

not: bu arada herkesin sizin gibi olmasini beklemeyin
cok insan taniyorum ki icki sigara icer ve saglam karakterde insanlardir

mesela bir tane mükkemmel ötesi insan
Atamiz cumhuriyeti kurmus

Bence içki içme olayı kafanıza takmanız gereken bir mevzu değil..

Tabi eğer içmeyi bilmiyorsa, ağırlığını koyamıyorsa o ayrı.

Yani sizin içki içmediğinizi tahmin edememiş bile olabilir değil mi ?

Benim de kapalı arkadaşlarım var ama her gece ayrı gecekulubünde biralar, votkalar.

Benim de başım açık ama içki ile aram yok, sevmem.

Yani o da o insanın hayatı..

O sizi içki içmeye zorlayamayacağı gibi siz de onun içkisine karışamazsınız.

adam herşeyden önce çok saygısız geldi bana.umarım kızkardeşin sadece kalbiyle değil mantığıyla karar verir
siz şimdi ne deseniz boş biraz üstüne gitmeyin zamana bırakın belki gerçekleri görür kızkardeşin:31:

bende de dövme var
sigara ve alkol de kullanıyorum.

bu yanlış bir insan olduğumu mu gösterıyor acaba.

bende alkol un sigaranın çok onemli,takılacak bi durum oldugunu düşünmüyorum.ama bence de ilk buluşmaya gelirken biraz daha özenli olmalıydı.hoş olmamış.madem ailenin hoşlanmadığını biliyor...

ayrı oldukları dönemde, kardeşim bize ayrıldık demiş ama görüşüyolarmış..
kardeşim eve gelmemiş geç saat olmuş...
annemde bu çocuğun telini bulup aramış, senin yanında mı diye.. o da evet biraz önce otobüse bindi ama deyince başından aşağı kaynar su dökülmüş kadının...
annem biraz da mesleğine taktı.. açık saçık fotolar çekebiliyo kızların... faceine koymuş bunları...
annem telde sen fotoğrafcısın falan deyince oğlan evet ben fotoğrafcıyım peki sizin mesleğiniz ne demiş anneme...
bu saygısızlık değil midir sizce...
annem diyo ki, biraz teyzecim şöyle böyle, bana güvenin dese, rahatlıcam diyo...
ama çocuk direk savunmaya geçmiş...

Bunlari okurken inan sasirdim. Hangi anne böyle bir es ister kizina. Anneniz cok hakkli. Hele ki bu durumda saygisizlik diz boyu ya.

Kbakma ama gercekten suc senin kardesinde. Annenle baban alkol yuzunden ayrilmislar. Eh be güzel kardesim senin baban annene neler cektirmistir o alkol yüzünden.
Sen hic mi örnek almadin (kardesine bu laflarim). Hele ki aileye saygi cok önemli bence. Sevgilisinin bu gibi davranisini gördügü halde, halen ciddi düsünmesi dengesizlik.

Daha genc belki hoslanti diyicem ama yani yasida 23 24 cocukta degil.

Bence sakin kabul etmeyin. Ben düsünüyorumda bi kizkardesim olsaydi ve böyle biriyle evlenmek isteseydi bende katiyen karsi cikardim. Sakin onay vermeyin, yoksa cok üzülür kardesiniz.

ilk tanismada raki icmis evet bu hos degil
ama belki cok iyi biri nerden biliyorsunuz
ee sizin gibi namazda niyazda degil yada icki iciyor diye illa kötü olmasi gerekmez
hatta böyle bir anlamn cikarilmaz bile
kardesiniz eger istiyorsa bir sekilde yine evlenecek bu adamla
ee sonucta mutlu olur yada mutsuz
kendi yasamasi gerekiyor

not: bu arada herkesin sizin gibi olmasini beklemeyin
cok insan taniyorum ki icki sigara icer ve saglam karakterde insanlardir

mesela bir tane mükkemmel ötesi insan
Atamiz cumhuriyeti kurmus

cnm ne alakası var ya, olayı nerden nereye getirmişsin...
senin evladın var mı, kardeşin var mı?
e sonuçta mutlu olur ya da mutsuz, kendi yaşasın görsün diyerek sesimizi çıkarmadan izleyelim mi olayları...
ben namaz kılmıyor, içki içiyor diye kötü demedim.. ne insanlar var namaz kılar içi fesat olur değil mi ama?
benim demek istediğim şey, biraz fedakarlık yapması gerekmez mi? siz yeri geliyor birileri için kendinizden taviz vermiyo musunuz?
bu bi saygıdır...
kendinden ödün vermemek değil..
mesela dedem 90 yaşında, hacı bi insan... ya Alah aşkına ben onun yanına giderken dekolteli olsam, oram buram gözükse ayıp olmaz mı?
ben onun yanına giderken kendime dikkat etsem, kendimden taviz vermiş mi olurum, ne eksilir bende söyler misin?
anlatmak istediğim bu.......

Bence içki içme olayı kafanıza takmanız gereken bir mevzu değil..

Tabi eğer içmeyi bilmiyorsa, ağırlığını koyamıyorsa o ayrı.

Yani sizin içki içmediğinizi tahmin edememiş bile olabilir değil mi ?

Benim de kapalı arkadaşlarım var ama her gece ayrı gecekulubünde biralar, votkalar.

Benim de başım açık ama içki ile aram yok, sevmem.

Yani o da o insanın hayatı..

O sizi içki içmeye zorlayamayacağı gibi siz de onun içkisine karışamazsınız.

ya ben anlatamıyorum ya da siz anlamak istemiyosunuz...
bakın benim annem içki yüzünden babamdan ayrıldı, yılarca şiddet gördü, bizim için katlandı...
alkol oldu bizim yuvamızı yıkan...
ee şimdi kadının, kızıyla evlenecek insanın alkol aldığını duyunca istememesi, telaşlanması, kaygı duyması normal değil mi?
soruyorum size....
yılarca çekmiş o illet yüzünden... başına gelmeyen kalmamış...
ve bi anne olarak bize bu kadar yıl emek vermiş, tek başına bakmış büyütmüş okutmuş...
hakkı değil mi bişeyler istemek...
annem diyo ki, madem seni çok seviyo, tercihini yapacak, ya sen, o alkol...
ve seven insan, sevdiği için bişeylerden fedakarlık etmesi gerekmez mi?
çok mu şey istiyo yani...
benim deli gibi aşık olduğum kız, annesi, ailesi benden sadece bunu istiyosa, alkol senin köpeğin olsun, bırakırım demesi gerekmez mi...
ama yok, kendinden taviz veremez di mi, koskoca adam, neyse o di mi???

bende de dövme var
sigara ve alkol de kullanıyorum.

bu yanlış bir insan olduğumu mu gösterıyor acaba.

ya ben anlatamıyorum ya da siz anlamak istemiyosunuz...
bakın benim annem içki yüzünden babamdan ayrıldı, yılarca şiddet gördü, bizim için katlandı...
alkol oldu bizim yuvamızı yıkan...
ee şimdi kadının, kızıyla evlenecek insanın alkol aldığını duyunca istememesi, telaşlanması, kaygı duyması normal değil mi?
soruyorum size....
yılarca çekmiş o illet yüzünden... başına gelmeyen kalmamış...
ve bi anne olarak bize bu kadar yıl emek vermiş, tek başına bakmış büyütmüş okutmuş...
hakkı değil mi bişeyler istemek...
annem diyo ki, madem seni çok seviyo, tercihini yapacak, ya sen, o alkol...
ve seven insan, sevdiği için bişeylerden fedakarlık etmesi gerekmez mi?
çok mu şey istiyo yani...
benim deli gibi aşık olduğum kız, annesi, ailesi benden sadece bunu istiyosa, alkol senin köpeğin olsun, bırakırım demesi gerekmez mi...
ama yok, kendinden taviz veremez di mi, koskoca adam, neyse o di mi???

bende alkol un sigaranın çok onemli,takılacak bi durum oldugunu düşünmüyorum.ama bence de ilk buluşmaya gelirken biraz daha özenli olmalıydı.hoş olmamış.madem ailenin hoşlanmadığını biliyor...

cnm benim demek istediğim de bu işte..
daha önce de ben akşamdan hazırlık yaptım 2 bebekle yemeğe gelecek diye, adamı aradık ben hastayım yaa, gelemicem dedi...
ya var mı böyle bişey...
ne bi özür, ne bi ksr bakmayın falan yok...
kardeşim soruyo hiç mi gelemezsin,adam biraz gelebilirim diye dalga geçiyo...
bazı arkadaşlar e bende içki içiorum, sigara içiorum kötü müyüm yazmış, orasını ben nerden bileyim...
benim anlatmak istediğim adamın rahat kimseyi takmayan, tiye almayan tavırları...

Back
X