• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kardeşim ve ben

avil

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2011
153
0
296
İstanbul
mrb
dün akşam kardeşimle geçen bir diyoloğa çok canım sıkıldı. sizinle paylaşmak istedim çünkü bir şekilde rahatlamaya ihtiyacım var. birlikte konuşuyorduk ve bana kızdı sinirlenip gitti. sürekli beni yanlış anlıyor.kardeş olduğumuz için sıkıntılarımızı, sorunlarımızı fırsat buldukça birbirimizle paylaşıyoruz. bende bana anlattığı konuyla ilgili kendi yorumumu yapıyorum bana hemen kızıyor. olumlu şeyler söylememi istiyor bende eşime söylediğim veya anneme konuyla ilgili yorumum neyse içimden geçen neyse onu söylüyorum kızıyor. duymak istediklerini söylememi bekliyor hep pozitif şeyler söylememi istiyor zannedersem. benim yapma bak yaparsan şöyle olur dediğim şeyi yapıyor ve sonra da bana o kouyla ilgili gelip dert yanıyor. ben demiştim demiyorum ama neden şöyle neden böyle diyorum. yani saçma değilmi yaptığı ben fikrimi söylüyorum konuyla ilgili sonra gelip bana anlatıyor.dünde gelmiş bir sorununu anlatıyordu. şimdi konuyu anlatırdım ama çok uzun sürer. neyse sorununlarından bir tanesi ile ilgili eşimden istekte bulunmuşlarda eşimde yapamayacağını söylemiş onu anlattı ve tam çözüm bulduğundan bahsediyordu bende konuyla ilgili kendi bulduğum çözümü söyledim. kızdı, sen hep beni eleştiriyorsun, sen çok mu mükemmelsin dedi, benimle şöyle konuş böyle konuş dedi bende kızdım. bu saatten sonra insanlarla nasıl konuşacağımı senden mi öğreneceğim dedim. sen kardeşimsin direk içimden ne geçiyorsa sana söylemicem kime söylicem dedim. sen ancak bana söyle başka söylemen gerekenlere söyleme dedi. benim çevremdeki insnaları kastetti ben herkese her düşüncemi söylüyorum kime söylemiyormuşum ki annemlere, arkadaşlarıma yeri gelince söylüyorum. o bana laf sokan görümcemi ve kaynanamı kastetti. ben onlara düşüncemi söylüyorum nasıl söylemiyormuşum. sadece onlarla bir olup laf sokmuyorm. laf sokma huyum yok benim. söyleneni kafamda tutup onu yeri geldiğinde aynen yerine iade etme gibi bir kabiliyetim yok. ama biri birşeyle ilgili düşüncemi sorarsa rahatça söylerim. çok kızdım yaptığına çok..

ben insanlara derdimi anlatırken yorum yapmalarını isterim. hani dese sen surda hatalıymıssın ben empati yaparm. keske söyle yapsaymıssın dese. alınmam yani. sen hep eleştiriyorsun diyor. işten çıkmak istedi ekonomik durumları bozulacak ve bazı nedenlerden dolayı bu birşekilde beni ve ailemide etkileyecekti. yani yaşadığı seylerde hep dediğime geliyor.yani bende işimde bir yığın sorunlar yaşadım, çıkmadım. çıksam eşim dedi evde oturacaksan çık ama nereye gidersen git mutlaka sorun olacak dedi. bende zaten aynı fikirdeydim vazgeçtim bana da o sorunlu zamanlarımda verdiği akıl işten çık ozamn demekti.

işten çıkma dayan borcunuz var dedim gideceğin yerin nasıl olacağını bilmiyorsun dedim daha önceki işinden de çıktı sevmedi orayı e kaç yıl burda çalıştı burdanda sıkıldı. anlamsız geliyor hem ekonomik sorunların var hemde işi bırakıyorsun. benim işle ilgili sorunlarım olduğu dönemde ben çıksam zorlanmayacaktım ekonomik olarak fazlaca, sadece iktisatlı olmam gerekecekti.ama çalışmayı seviyorum aynı yerde devam ettim yine sorunlar birşekilde zamanla halloldu.en azından hamile doğum yapana kadar dayanmalıydı.

işten çıktı! hamile! sosyal güvencesi yok eşinin sosyal güvencesi yok! borçları var çalışmazsa biraz birikmişleri var ama hazıra dağ dayanmaz!ev kredisi ayda 800 eşinin maaşı ancak bu parayı kapatır.ne yiyip içecekler.bir tane çocuğu var hiç birşey alamadığından bahsediyordu kalktı 2. çocuğu yaptı. bukadar ödemenin masrafın içinde..ben bu insana nasıl pozitif birşey söyleyeyim.

1. çocukta acele etme dedim hemen yaptılar
2. çocuğu yapma sıkılırsnz dedim gene yaptılar
çocuklara bakacak insan yok annemler yaşlı annem bakamyr zaten kendisi hasta. babam bakıyor çocuğa. kayınvalidesine vermiyordu baksın diye bende kızdım babam saç baş yolcam diyordu. kıyamadım kaynananada gönder dedim. kızdı. bende sevmeme kaynanamı ama annemlere babama kıyamadığım için yazıbn hep kaynanama gönderiyordm. bütün hafta görmüyordum çocuğumu 5 gün orda kalıp hafta sonu geliyordu. söyleyin ALLAH aşkınıza ben haksız mıyım bu anlattıklarımda..çok bunaldım artık kendi sorunum kendime bide onların dertleriyle uğraşmaktan. ama bende salaklık hhı hı diye dinleyip geçemiyorum ben insanların dertlerini kendi derdim biliyrm. hata burdan başlıyor. evet sensin, sen haklısın, iyi yapmışsın,çık işten, babamlar baksın çocuğa psikolojileri bozulsn ama sen kaynana eyvallah etme bencıllk yap aileni düşünme, çocuk yap, hatta 3, 4 yap dmeliydim..yani duymak istediklerini söylemelydm.

hmm oldukça haklı görünüyosunz bu durumda ama kardesınız sızı ters anlamakta ısrarlı sanırım ama sizde onu anlamaya calısmalısınız onun anlayacagı dilden konuşmayı deneyın derım ..

anlıyorum canım seni. benim de bir kardeşim var. yaptığı şeyin yanlış olduğunu söyledim mi hemen sinirleniyor. kendini odaya kapatıp saatlerce ağlıyor. bana geldiği zaman resmen diken üstündeyim. aman bişey söylemiyim de kalbi kırılmasın diye. bişey söylesem senin kardeşin gibi sen çok mu mükemmelsin diyor. aslında biraz kıskanıyor. herkes beni daha çok seviyor o öyle aranan biri değil. bi yere gitti mi herkes beni soruyor. benim arkadaş akraba çevrem çok geniş. ama onun bir arkadaşı bile yok. bana benzemeye çalışıyor hep. senin kardeşinde de kıskançlık olabilir.aslında iyisi mi onları kendi yanlışları içinde bırakmak. ne halleri varsa görsünler ama işte insan kardeşine kıyamıyor. offf zor bi durum aslında. hep onların iyiliğini istiyoruz ama anlamıyorlar işte. Allahtan bi küçüğüyle öyle değiliz. arkadaş gibiyiz onunla. hiçbir lafıma alınmıyor. bırak kıskanmayı bazı şeylerimi beğenmiyor bile :63: sen de üstüne gitme en iyisi önce iyi yorumlar yapıp kalbini kazan. sonra zaten kötü yorum da yapsan alınmaz. ben yapamıyorum bunu ama sana bir tavsiyem olsun.

arkadaşlar çok teşkkür ederim çok bunalmıştım. normalde uykuyu çok severim sabahın köründe kalktım. bana moral verdiniz. iyi ki bu site var..sizler varsınız..beni anlayan birileri olması güzel..

mrb
dün akşam kardeşimle geçen bir diyoloğa çok canım sıkıldı. sizinle paylaşmak istedim çünkü bir şekilde rahatlamaya ihtiyacım var. birlikte konuşuyorduk ve bana kızdı sinirlenip gitti. sürekli beni yanlış anlıyor.kardeş olduğumuz için sıkıntılarımızı, sorunlarımızı fırsat buldukça birbirimizle paylaşıyoruz. bende bana anlattığı konuyla ilgili kendi yorumumu yapıyorum bana hemen kızıyor. olumlu şeyler söylememi istiyor bende eşime söylediğim veya anneme konuyla ilgili yorumum neyse içimden geçen neyse onu söylüyorum kızıyor. duymak istediklerini söylememi bekliyor hep pozitif şeyler söylememi istiyor zannedersem. benim yapma bak yaparsan şöyle olur dediğim şeyi yapıyor ve sonra da bana o kouyla ilgili gelip dert yanıyor. ben demiştim demiyorum ama neden şöyle neden böyle diyorum. yani saçma değilmi yaptığı ben fikrimi söylüyorum konuyla ilgili sonra gelip bana anlatıyor.dünde gelmiş bir sorununu anlatıyordu. şimdi konuyu anlatırdım ama çok uzun sürer. neyse sorununlarından bir tanesi ile ilgili eşimden istekte bulunmuşlarda eşimde yapamayacağını söylemiş onu anlattı ve tam çözüm bulduğundan bahsediyordu bende konuyla ilgili kendi bulduğum çözümü söyledim. kızdı, sen hep beni eleştiriyorsun, sen çok mu mükemmelsin dedi, benimle şöyle konuş böyle konuş dedi bende kızdım. bu saatten sonra insanlarla nasıl konuşacağımı senden mi öğreneceğim dedim. sen kardeşimsin direk içimden ne geçiyorsa sana söylemicem kime söylicem dedim. sen ancak bana söyle başka söylemen gerekenlere söyleme dedi. benim çevremdeki insnaları kastetti ben herkese her düşüncemi söylüyorum kime söylemiyormuşum ki annemlere, arkadaşlarıma yeri gelince söylüyorum. o bana laf sokan görümcemi ve kaynanamı kastetti. ben onlara düşüncemi söylüyorum nasıl söylemiyormuşum. sadece onlarla bir olup laf sokmuyorm. laf sokma huyum yok benim. söyleneni kafamda tutup onu yeri geldiğinde aynen yerine iade etme gibi bir kabiliyetim yok. ama biri birşeyle ilgili düşüncemi sorarsa rahatça söylerim. çok kızdım yaptığına çok..

Bakılırsa kardeşiniz eleştirilmeyi değil teselli edilmek istiyor, sizde onu eleştirince sinirleniyor sizin bir derdiniz var ve ablanıza anlatıyorsunuz teselli olmak yerine eleştiriliyorsunuz siz napardınız?

kardesının yası kucuk galıba ,sızde cok elestırıyosanız bıraz yumsak bı sekılde soyleyın

kardesının yası kucuk galıba ,sızde cok elestırıyosanız bıraz yumsak bı sekılde soyleyın

yaşı küçük değil 29 yaşında, ama evlendikten sonra çok değişti.kendine hiç bakmıyor.eşimin değimiyle buldumcuk oldu.kocasına sürekli hint kumaşı gibi davranıyor. herşeyi bütün yükü omuzlarına alıyor.kocası sorumsuz. eve para getiriyor o da yetmiyorya hoş. başka hiçbirşey yapmıyor. benimde anlamadığım neden bu kadar göklere çıkarıyor kocasını. hakkında asla kötü konuşmuyor, ama kocası bir sürü yorum yapıyor. eşime kardeşim için psikpolojisi bozuk falan demiş.eşinden nefret ediyorum, bunları kardeşime yaptığı için. onu köreltti.makyaj yapma, pantolon giyme..köreltti onu.ama başka bayanlara hoş bayanlara bakmaktan da vazgeçmiyor kendisi kendi itiraf etti birgün ben göz çapkınıyım diye.sanki gözümün önünde kardeşimin eriyişini görüyorum. 2 çocuk kolay mı iş güç, maddi imkan yok, bide alt üst oturuyorz. üzülüyorum çok. ve ona söylüyorum anlamıyor anlayamıyor.sanki beyni yıkanmış. dost acı söyler malesef.arkadaşlaroı tabşii nasıl kötü konusacak. ben doğru olanı gördükçe nasıl ona yalan konusaym. veya kardeşime anneme söylediklerimi arkasından konuşamam düşüncelerimi yüzüne söylerim.arkadan konuşmak çok günah, birsürü günahlarımız var zaten. herşeyi kafasızlığından yaşıyor.

sen çok haklısın kardeşinin yaptıkları hiç mantıklı değil:26:
bende olsam dilimi tutamaz fikrimi söylerdim
kırmadan tatlılıkla da olsa yanlışını söylerdim.

Back
X