Kardeşim ve karısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annenize yakınınızda ev almanız en doğru karar.
Ben sizin geline takık olduğunuzu sanmıyorum. Haksızlığa uğradığınızı düşündünüz. Bir türlü kendinizi ifade edemediniz.
Artık boş verin. Kendinizi anlatmaya çabalamayın. Sadece anne-babanızın duygusal davranıp kararlarından dönmelerine engel olun. Allah yardımcınız olsun. Annenize acil şifalar.

Annenize yakınınızda ev almanız en doğru karar.
Ben sizin geline takık olduğunuzu sanmıyorum. Haksızlığa uğradığınızı düşündünüz. Bir türlü kendinizi ifade edemediniz.
Artık boş verin. Kendinizi anlatmaya çabalamayın. Sadece anne-babanızın duygusal davranıp kararlarından dönmelerine engel olun. Allah yardımcınız olsun. Annenize acil şifalar.
Teşekkürler.Sonunda buraya gelicekler.kimseye takık değilim.herkes yaşantısında mutlu olsun.Haksızlık yapıldı ewet.En çok anne ve babama.artık bitti şükür gözümün önünde olacaklar.

Kadına namussuz falan mı dedim.Ne iması herkes aynı şeui yazmış.Yahu evden kaçmak için seçtiği ortama vurgu yaptım.Bakın bu konuda laf etmek bana mı kalmış.Gelin hanım düzgündür.Namusuna asla laf etmem.

Yok yok tam bir gorümcesiniz. Evlerden ırak. Sizinle tartismayacagim zira kalbiniz kararmis

Gerek kalmadı.İki gözü iki çeşme ağlıyor. Abla bizim büyüklerimiz.Onlar giderse naparız falan filan.artık bakmasın.ölmedik evelallah.Artık dibimdeki apt daire alınıyor.Sorun çözüldü.Gelin hanımdan beklentimiz yok.Mutlulıklar kendisine
Nasıl böyle bir karar verildi?

Yok yok tam bir gorümcesiniz. Evlerden ırak. Sizinle tartismayacagim zira kalbiniz kararmis
Siz o temiz kalbinizden gelen güzel dileklerinizle beni anlayabildiğiniz için nasıl mutlıyım.Ha kayınvalideme asla bakmam derken sizin kaşilbiniz kararmamış mıydı?Siz tam bir gelin olmuyr musunuz?Herkes yaşadığı haksızlığa tepki veriyor.Ben sizinki ni anladım ve hakverdim.

Siz o temiz kalbinizden gelen güzel dileklerinizle beni anlayabildiğiniz için nasıl mutlıyım.Ha kayınvalideme asla bakmam derken sizin kaşilbiniz kararmamış mıydı?Siz tam bir gelin olmuyr musunuz?Herkes yaşadığı haksızlığa tepki veriyor.Ben sizinki ni anladım ve hakverdim.

Evet ben benimki gibi bir kaynanaya bakmam. Ama senin annen gibi bir kaynanayi (eger dedigin gibi ise) basima taç ederim. Ama senin gibi üslupsuz bir gürümceyi kapımdan iceri almazdim. Eger benim gürümcem calistigim yerle alakalı 20 adam icinde çalisiyor diye laf soksa ve eğer ben bunu duyarsam sacini başınida yolarım. çunku hangi imada soylediginizi bütün forum anladi

Nasıl böyle bir karar verildi?
Şöyle ki geldi geleli yemeğini babam yapıyor.Odasını 5 günden beri temizlememişler.Bende kızdım.Ya buraya gelin bakayım ya sızlanmayın dedim.Teklif sundum.Daireyi satın burdan alalım.Yan apt.boş bi daire var.Adamla konuştuk.Biraz peşinat veririz dedik. Üstünü kredi ile tamamlıcam.Daire satılınca krediyi kapatırız dedik .Sağolsun komşumun kardeşi olduğu için daireyi bekletmeyi kabul etti.Babammm tereddüt etse de annem gidelim dedi.Bu hafta ayarlamalar yapılır alım satım gibi...Taşınma ekimde olur zaten.

Evet ben benimki gibi bir kaynanaya bakmam. Ama senin annen gibi bir kaynanayi (eger dedigin gibi ise) basima taç ederim. Ama senin gibi üslupsuz bir gürümceyi kapımdan iceri almazdim. Eger benim gürümcem calistigim yerle alakalı 20 adam icinde çalisiyor diye laf soksa ve eğer ben bunu duyarsam sacini başınida yolarım. çunku hangi imada soylediginizi bütün forum anladi
Herkes ederi kadardır.Benim orda namusuzlukla ilgili hiç bir imam yok.Bende heveslisi değilim zaten.Siz kendi kaynanızı sokmamayı becerin evinize .benim nereye gireceğim sizi ilgilendirmez. Foruma izah ettim ne anlamalrı gerektiğini.Ben ima etmem direkt söylerdim.Neyse mühim değil ne anladığınız.

Ben size hakaret etmiyorum ayrıca üslupsuz olan asıl sizsiniz.Kşmseye de laf sokmuşluğum yok.Orada çalışmak istiyor diye kardeşimle defalarca tartıştılar hepsinde gelin hanımı tutmuşumdur.

Ben size hakaret etmiyorum ayrıca üslupsuz olan asıl sizsiniz.Kşmseye de laf sokmuşluğum yok.Orada çalışmak istiyor diye kardeşimle defalarca tartıştılar hepsinde gelin hanımı tutmuşumdur.

Ciddi anlamda desteğe ihtiyaciniz var. Derdiniz annenizle onun sagligiyla alakalı değil. Tamamiyle GELİN HANIMI saplanti haline getirmişsiniz. Ve yılların kıskanclıgi ve kininizi annenizin hastaligini fırsat bilip kusuyorsunuz. Annenize üzüldüm. Rabbim ona sabır saglık versin

Ciddi anlamda desteğe ihtiyaciniz var. Derdiniz annenizle onun sagligiyla alakalı değil. Tamamiyle GELİN HANIMI saplanti haline getirmişsiniz. Ve yılların kıskanclıgi ve kininizi annenizin hastaligini fırsat bilip kusuyorsunuz. Annenize üzüldüm. Rabbim ona sabır saglık versin
Benim kimseyle derdim yok.Annem ve babamdı derdim onlarda yanıma gelince dünyalar benimdir.Kıskançlık mı gerçekten beni hiç tanımadan bu kadar net konuşabildiğinize göre etrafknızdakilerede öyle yaklaşıyorsunuzdur.Kin güttüğüm de yok aksine.Ben sakat olduğumu işin hep benle dalga geçerdii topal diye.Ona bile bi kere ses etmemişmdir.Siz karşıdaki kadını tanımıyorsunuz bence ileri gitmeyin.

Yamıcaktım ama kışkırttınız.Hasetlikk mi gram doğruluk payı yok.Ben ihtiyacı olmadığı halde ısrarla evde sıkılıyom deyip böyle bi ortamı tercih etmesine serzenişte bulundum.Ahlaksız değildir,dürüst bi insandır.Hiç bi zaman namusuna dil uzatmam.O açıdan sağlamdır.Siz görümce görmemişsiniz.Ben ona öteye git demedim.Emin olun keşke senin gibi olsam cümlesini defahatle söylemiştir.Değere gelince haddinden fazlasını görüyorum şükür.Nesini çekemiycem,benn sadece kendine yapılanlara vefa göstersin isteğindeydim.Buradaki bayanların dediği gibi vicdanlı gelin nasip etsin.Onunda yolu açık olsun.Bizim tek ortak noktamız annemler.Kardeşim demiyorum sadece a

Aslında yazmıyacaktım.20 erkekle çalışıor derken ahlaksız demedim.O konuda asla laf edemem dürüstlüğüne ve namusuna laf etmek haddim değil.Sadece evden kaçabilmek için seçtiği iş yeri ortamına vurgu yaptım.İkincisi siz hakaret edecek cüreti nerden buluyorsunuz.Hoşunuza gitmediyse yorumlamazsınız.Neye değip değmeyeceğimden size ne.

Yahu size ne ister çalışır ister çalışmaz. Evde canıda sıkılıyor olabilir gayet doğal ! Yok ihtiyacı yoktu yok yirmi adamla çalışıyor yok evini b*k götürüyor yok onlar anaerkil işten geliyor tv izliyor falan. Eşi sorun ediyor mu ? Etmiyor. O halde size ve kimseye laf düşmez. Demekki yıllarca kadını bunaltmışsınız yönetmeye çalışarak o da size karşı duruş sergilemiş, sindirememişsiniz yönetemeyince. İşine, evine bu kadar laf etme haddini nereden buluyorsunuz kendinizde. Alt tarafı bir görümcesiniz. Dış kapının mandalı değilim diyorsunuz ama öylesiniz yani üzgünüm. Hakkında böyle olumsuz düşündüğünüz bir insan için de anneme baksın demeniz ayrı bir ironi zaten.

Şöyle ki geldi geleli yemeğini babam yapıyor.Odasını 5 günden beri temizlememişler.Bende kızdım.Ya buraya gelin bakayım ya sızlanmayın dedim.Teklif sundum.Daireyi satın burdan alalım.Yan apt.boş bi daire var.Adamla konuştuk.Biraz peşinat veririz dedik. Üstünü kredi ile tamamlıcam.Daire satılınca krediyi kapatırız dedik .Sağolsun komşumun kardeşi olduğu için daireyi bekletmeyi kabul etti.Babammm tereddüt etse de annem gidelim dedi.Bu hafta ayarlamalar yapılır alım satım gibi...Taşınma ekimde olur zaten.
Ne gelinci çıktınız arkadaş :halay:
Sevgili konu sahibi o ne demiş bu ne demiş önemli değil. Sonuçta en doğru yolu buldunuz.
Benim merak ettiğim satılan ev kimin üstüne. Şunun için soruyorum. Siz kredi çekeceksiniz. O ev satılınca ödenecek. Eğer tapu kardeşinizin ya da başkasının üstüneyse satışta problem çıkıp borç ödemekte zorlanır mısınız?

Bizde çalışıyoz ama evimizi b..k götürmüyor.insanın kendine saygısı olmalı.gelmesin efenim ona inme kendi yağında kavrul,ben gelir annemin evini temizlerim dedim.olmazz diyen kendisi.Kocası paraya ihtiyaç yok çalışma diyor.Evde sıkılıyormuş kum çakıl satan bi yerde 20 adamla çalışıyor.
Çalışırsa çalışşın sanane ? İzin mi alacak senden 😂

Yahu size ne ister çalışır ister çalışmaz. Evde canıda sıkılıyor olabilir gayet doğal ! Yok ihtiyacı yoktu yok yirmi adamla çalışıyor yok evini b*k götürüyor yok onlar anaerkil işten geliyor tv izliyor falan. Eşi sorun ediyor mu ? Etmiyor. O halde size ve kimseye laf düşmez. Demekki yıllarca kadını bunaltmışsınız yönetmeye çalışarak o da size karşı duruş sergilemiş, sindirememişsiniz yönetemeyince. İşine, evine bu kadar laf etme haddini nereden buluyorsunuz kendinizde. Alt tarafı bir görümcesiniz. Dış kapının mandalı değilim diyorsunuz ama öylesiniz yani üzgünüm. Hakkında böyle olumsuz düşündüğünüz bir insan için de anneme baksın demeniz ayrı bir ironi zaten.

Anlama problemi olduğunu düşünmeye başladım.Beni ilgilendirmez çalışmış çalışmamış.Kardeşim sorun ediyor 3 defa boşanmaya kalktılar.Bilin bakalım kim engelledi.Sürpriz ama ben ve ablam.Benim bu hasta olan anneme yemek yaptırıp,temizlik yapmıyo diye söylenene kadar ses etmişliğim yok.Bunaltma yok yani.Her sene geleyim diye tlf eder.Konservesini,salçasını kışlık yufka ve makarnaları hep yapar gelirim.Yine gel diye ısrar ettiler.yaptıklarına kızdığım için gitmedim.Ve ben son olaylara kadar gelinimiz yapat eder demişimdir.Götümcelik etmedik ablamla ben ablam 2yıllda bir gelir zaten

Ne gelinci çıktınız arkadaş :halay:
Sevgili konu sahibi o ne demiş bu ne demiş önemli değil. Sonuçta en doğru yolu buldunuz.
Benim merak ettiğim satılan ev kimin üstüne. Şunun için soruyorum. Siz kredi çekeceksiniz. O ev satılınca ödenecek. Eğer tapu kardeşinizin ya da başkasının üstüneyse satışta problem çıkıp borç ödemekte zorlanır mısınız?
Babamın üstüne ev.yeni alınan da onun üstüne olacak.Senin üstüne yapalım dedi.Ama kabul etmedim babamın üstüne olacak.

Çalışırsa çalışşın sanane ? İzin mi alacak senden 😂
Tabi ki çalışsın.Kendi parasını da yesin.Kardeşim çalışamaz edemez diye böğürürken.Kes sesini çalışsın boşuna mı okudu dedik.Zannetiğiniz gibi düşmanlık etmedik.Ne zaman ki annem hastaladı yapılanları dıydum ve görmeye başladım o zaman tepki gösterdim

Babamın üstüne ev.yeni alınan da onun üstüne olacak.Senin üstüne yapalım dedi.Ama kabul etmedim babamın üstüne olacak.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Eskiler kız evlat olsun çamurdan olsun dermiş. Siz canı gönülden bakarsınız annenize. Acil şifalar diliyorum.

Tabi ki çalışsın.Kendi parasını da yesin.Kardeşim çalışamaz edemez diye böğürürken.Kes sesini çalışsın boşuna mı okudu dedik.Zannetiğiniz gibi düşmanlık etmedik.Ne zaman ki annem hastaladı yapılanları dıydum ve görmeye başladım o zaman tepki gösterdim
Burda 20 adamın içinde çalışıyor diyen sen kardeşine bırak çalışsın boşuna mı okudu remizsindir zaten eminim.. bence siz kardeşinizi doldurdunuz 20 adamın içinde işi ne ve daha kimbilir ne ithamlarla... gazi alan kardeşin de karısına istemiyom orda çalışmani diye kadina yuklenince bosanma asamasina gelindi kardesin de boşanmayı bi tarafı yemediği için tamam çalış dedi 😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X