- 25 Haziran 2014
- 557
- 120
- 43
- Konu Sahibi bikahvebana
-
bır tandıgımız cemaatten bırılerıyle evlendı(Kızlar gündüz çalıştığım için girmedim nete.)
İsim vermek istemiyorum ancak tarikte bağlı kardeşim ve şeyhi var. O ne isterse ona kul köle oluyor. Sanırım zikirleri var yalnız yaptıkları ve toplu yaptıkları. Bunun için ayda bir öğleden sonraki bir vakitte toplanıp gece yarılarına kadar bir mekan da kalıyorlar. Orada ne yapıldığını tam olarak bilmiyorum. Şeyhin bu ortamda sigara içtiğini biliyorum(kapalı ortam). Kardeşim bu gruba girdikten sonra en yakın akrabalarımızla bile çok az görüşmeye başladı. Kuzenimiz evlendi düğününe gelmedi ki kuzenimle hiç bir sıkıntısı yoktur. Bayramlarda ve hafta sonu izinlerinde mesailere kalmaya başladı. Sonradan fark ettik ki arada izin alıp şeyhin ikamet ettiği şehre gidiyormuş. En son olarak da konumu bilen bilir, beni hastayken yolun ortasında bırakıp acele ile bu gece yarısına kadar süren sohbetlerden birine gitmişti. Aramızda hiç bir tatsızlık yokken beni bırakıp gittiği yeri sorduğumda pek çok şey ortaya çıktı zaten. Sonra da 'ben araştırdım, kardeş hakkı yok' dedi. O grup ne derse akıl ve vicdanına sormadan kabl ediyor. Bunların üzerine ise bir çok yalanını keşfettik. Yalanları yazmak bile istemiyorum.
bır tandıgımız cemaatten bırılerıyle evlendı
bursada bır dergahta nıkah oldu
bız gayet cok cok cok acık ınsanlarız
ınancımız bıze kalsın yazmayı bıle gereksız goruyorum suanda.
ben gıtmedım sahsen ne ısım olur gıbılerınden ama gıden kuzenım anlattı
hepsı o kadar kotu olmuslarkı cıkınca kızın annesı agladıkca bızımkılerde aglamıs
kadınlarla erkekler kesınlıkle ayrı
kesınlıkle ayrı yanı bır araya gelmesınler kapı aralıgından gozukmesın dıye carsaflar gerılıymıs heryere
buarada bu kızımızda gayet acıkken once turbana sonra çarşafa gırmıs ama ılesınden uzakta okudugu ıcın anlayıp dınleyene kadar o grup dahılınde bırıyle evlendı ıst
evlendıgı kısıyıde kendı secmıyormus onların basındakı adamlar secıyormus ıstemeye geldıklerı gun sadece gormus kız cocugu ve o nıkah gunu
Ateist yani . Durum zor ama ikna kabiliyeti yuksek baska insanlar lazim . Hayatina arkadas gibi dahil olup caktirmadan onun aklina girmesi lazim ki dogru yolu bulsun
Rufai Hazretleri tarikatın esaslarını şöyle açıklar.
“yolumuz üç şey üzerine bina edilmiştir:
- İstememek
- Geri çevirmemek
- Mal yığmamak.”
“Benim yolum, içinde bidat bulunmayan din, tembellik bulunmayan amel, fesat bulunmayan niyet, yalan bulunmayan doğruluk, riya bulunmayan hal, iddia ve makam isteği düşüncesi bulunmayan makam ve Allah’a tamamen tevekkül etmekten ibarettir.”
....Kılıç, şiş, topuz, teber (bir çeşit balta) gibi âletler vücûdun yanak, karın, gırtlak, göz ve değişik yerlerine saplanır. Ayrıca "lâl" denilen bir demir parçası ateşe sokulur, akkor hâline gelince ağıza alınıp yalanır ve soğutulur. Bu hâdiseye "gül yalamak" ta denir. Bu esnada "Hayy" ism-i şerifi zikredilir
Bunu internetten buldum doğru muu kardeşiniz yapıyor mu böyle şeyler ???
ADmin lütfen konuyu kapatma konu sahibesinin en ufak yoruma dahi ihtiyacı olabilir...
bır tandıgımız cemaatten bırılerıyle evlendı
bursada bır dergahta nıkah oldu
bız gayet cok cok cok acık ınsanlarız
ınancımız bıze kalsın yazmayı bıle gereksız goruyorum suanda.
ben gıtmedım sahsen ne ısım olur gıbılerınden ama gıden kuzenım anlattı
hepsı o kadar kotu olmuslarkı cıkınca kızın annesı agladıkca bızımkılerde aglamıs
kadınlarla erkekler kesınlıkle ayrı
kesınlıkle ayrı yanı bır araya gelmesınler kapı aralıgından gozukmesın dıye carsaflar gerılıymıs heryere
buarada bu kızımızda gayet acıkken once turbana sonra çarşafa gırmıs ama ılesınden uzakta okudugu ıcın anlayıp dınleyene kadar o grup dahılınde bırıyle evlendı ıst
evlendıgı kısıyıde kendı secmıyormus onların basındakı adamlar secıyormus ıstemeye geldıklerı gun sadece gormus kız cocugu ve o nıkah gunu
benım bahsettıgım kısı evlendıgı kısıyle hıc bır ıletısıme gecmemıs cep telefonu olsun hıc bır sekılde oyle soylıyımÇok üzüldüm. Benim kardeşim de ferace giyiyor sık sık ve kara çarşafı çok mantıklı bulduğunu söylüyor her defasında. Her kes özgür istediğini giyer ama başkasının emriyle, bir kişinin giyerse bunu kabul edemem...
Bu grubun alt gruplarından birine girmiş. Şiş olaylarını yapıyor mu tam bilemiyorum, söylemiyor.
yaaa konu sahibi lütfeeen söyleyin tarikatın ismini
Çok üzüldüm. Benim kardeşim de ferace giyiyor sık sık ve kara çarşafı çok mantıklı bulduğunu söylüyor her defasında. Her kes özgür istediğini giyer ama başkasının emriyle, bir kişinin giyerse bunu kabul edemem...
Rufailerin alt gruplarından birisi.
Ya canım ismini bilsen napıcan, kaç tane böyle grubu yakından tanıyabilirsinki?ismini bilsek daha net bir yorum yapabiliriz sankiçok üzüldüm sizin adınıza... evlenceği çocukla görüşseniz bi istemdiğiniz belirtseniz
epruz sen bende katıldım demişssin bir kere...nerden buldunuz katıldınız siz de doğuda mı yaşıyorsunuz canım ?
ismini bilsek daha net bir yorum yapabiliriz sankiçok üzüldüm sizin adınıza... evlenceği çocukla görüşseniz bi istemdiğiniz belirtseniz
kardeşine sorsak oda sneın gıymediğin için sana üzülüyordur,açık olduğun için emın olÇok üzüldüm. Benim kardeşim de ferace giyiyor sık sık ve kara çarşafı çok mantıklı bulduğunu söylüyor her defasında. Her kes özgür istediğini giyer ama başkasının emriyle, bir kişinin giyerse bunu kabul edemem...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?