kardeşim yol ayrımında ve sağır, kör ilerliyor!

Konu sahibi konu dine kaymasin da kapatilmasin diye tarikatin ismini vermemis ama resmen sinekten yag cikartarak dini tartisma baslatildi yani helal..

Su luzumsuz tartismayi iki gorusu savunan kisiler de bitirse de konu kapatilmasa. Hassas bi konu. Belki konu sahibinin isine yarayacak bi gorus - oneri gelebilir.

Bence bu konu kapatılmalı,açıkça net bir bilgi verilmiyor.Bilende bilmeyen de yorum yapıyor.İyi olan dini cemiyetlerde zan altında bırakılıyor.Dini savunan hiçbir cemiyet ana babaya itaatsizligi hoş görmez birkere.

Haklisiniz, ben de polemik olusturabilecek seyler yazmisim. Nerden silecegimi bulamadım :)

yani bravo. modernlikten anladiginizbu mu? konu sahibi din yobazlarin saplantisidir mi demis. evet tarikatlar yobazdir. baslarindakilerin dini yasamakla falan alakasi yoktur. tek dertleri kendi cikarlari ve keyifleridir.

Konu dini yone kaymasin diyorum ama pardon kac tarikat, dini guruba girdiniz ciktiniz da boyle konusabiliyorsunuz? Bu ne bicim bir genelleme. Bu yaptiginiz yorum butun dini guruplari zan altinda birakiyor farkinda misiniz? Benim kizkardesimde bir dini guruba mensup. Hicbir sekilde oyle bastakilerin dini yasamama gibi bir durum soz konusu degil. Sosyal hayatlari olan, is guc sahibi insanlar lafinizi bilipte konusun lutfen. Oyle ortaya sallamayin.

Sevgili konu sahibi, cekincelerini anliyorum. Bizde de ilk baslarda kizkardesim icin ayni cekinceler vardi. Bu gibi durumlarda bir ice cekilme olayi olur. Benim kardesimde her ortamda oturmaz, herkesle konusmaz, erkek kadin karisiksa rahat olmaz. Aileye saygilidir ama dini yonden hosuna gitmeyen hareketlerde bulunan aile uyelerine mesafelidir (kardesi bile olsa). Gece gec saatlere kadar sohbetleri olur, zikirleri olur. Biz gidip gormustuk icimiz rahat etmisti. Siz de bir gidip gorseniz, birgun sohbete dahil olsaniz, mumkun degil mi?

hicbir tarikat ve dini gruba uye olmadim. ben kendimce gordugumu, duydugumu ve yorumladigimi yazdim. azarlamaniza gerek yok.

Yıllardır oraya baglıymış oradan koparmanız zor

Şeyhi ne derse onu yapar vazgecmez bu evlilikten üstelik boşanmamaya yemin ediyorlar diye biliyorum

Bence bu saatten sonra engel olmaya calısmak yerine onunla daha cok yakınlaşn sizi silmeye kalkabilir

Kuzenin dugunune de harem selamlik olmadıgı calgılı cengili oldugu icin gitmemiştir onlarda yasak cünkü

Zor bir durum ama dedigim gibi yıllar olmuş onun yanındaymışsınız gibi davranın hatta siz de onun ortamına girmeye çalışın ailenizden kopmasına izin vermeyin

bence siz farkli anlattiniz

Ben konu sahibinin ilk yazdigi yazinin " cok yuzeysel " oldugundan dolayi, dusuncem bu yone kaydi dedim. Bu dusuncemi belki duzeltir diye
" din" dedigini kavramin bu gruplar tarafindan ne kadar abartildigini anlatir belki. Belki ne demek istedgini daha acar baabinda biseyler anlatir dedim.
Konu yanlis bi izlenim birakiyor bende su ana kadar, cunku bilgiler eksik.
Bilgiler cogaldikca yorumlarimin icerigide degisik olucaktir, gocunmam bundan.Siz meraklanmayin.

Son düzenleme:
hicbir tarikat ve dini gruba uye olmadim. ben kendimce gordugumu, duydugumu ve yorumladigimi yazdim. azarlamaniza gerek yok.

Ayni sekilde ben de bir dini guruba, tarikata uye degilim. Ben de gordugumu ama gercekten gordugumu bildigimi yazdim. Sizi azarlamadim, yorumunuz genelleme iceriyordu, bunun yanlis oldugunu belirttim. Dini kotu amacli kullananlar yok mu var kesinlikle ve Allah bunlardan cocuklarimizi, sevdiklerimizi korusun. Ama iyileri de var. Benim anlatmak istedigim buydu.

evet bence kardeşiniz dini açıdan doğru yolda gibime geldi,okuyabildiğim mesajlar kadarıyla..O tarz gruplarda da hiç zorla evlendirildiğini duymadım da,görmedimde.

Doğru yolda olduğunu gösteren bir şey söyler misiniz? Konu sahibi konusu kapanmasın diye dini bir bilgi vermeye çekinirken siz bunu nereden çıkardınız? Dini tarikat olması dışında başka bir bilgi yok ortada ve bu mu sizi ikna etti? DİNİ tarikat olması mı? Bir üye "bir insanın beyni, ailesini yok sayacak kadar nasıl yıkanabilir aklım almıyor" demişti, sayenizde benim aklım aldı.

İnsanları kandırmanın en kolay yoludur din. Din her tarikatın-cemaatin-örgütün amacı olmayabilir, aracı olabilir.

Son düzenleme:
olayı din ekseninden tamamen bir çıkarsak
kaldı ki kadının ailesi müslüman, kadın da çalışıyormuş -demek para kazanan okul okumuş bir kadın, 26 yaşında

söz konusu eş adayı ise başka bir ülkede 40 yaşına yakın, ilticacı, oranın vatandaşı biriyle oturum için evlenmiş ve İLLEGAL bir işte çalışan bir adam
Sevgili depruzhan öncelikle İslamda "oturum için evlilik" diye bişey olmadığını anlatabilirsiniz belki, sonra illegal işinin dini sakıncalarından bahsedebilirsiniz, sonra o ülkeye giderse dilini biliyor mu? çalışacak mı? yoksa tamamen izole (ve tarikatı içinde) bir yaşamı mı olacak tüm bunlar içinde hiç korktuğu bişey yok mu? bu korku ve çekincelerine oynayabilirsiniz
ne biliyim çocuk büyütecek, hastaneye gidecek, belki erkek doktorlar bakacak kendisine vs. böyle herhangi bir hassas noktasını bulamaz mısınz? Ne biliyim belki para konularında belki daha başka bir konuda.

onu reddetmeyin, korkularınız dile getirin ama silmeyin, belki bir süre sonra gözü açılır geri dönmek ister ama sizden destek göremeyeceğini düşünür de dönemez, bir kapısı olduğunu bilsin.

Aslında kardeşiniz doğru söylüyor. Reşit olduğu için karışma hakkınız yok. Onu çok da tanımıyormuşsunuz, belki o kişiyle mutlu olabilecek kişiliktedir. Veya yanlış yapıyorsa da bunu yaşayarak öğrenir. O zaman yanında olup destek olmanız gerekir. Fikirlerinizi söyleyin tabii. Ama çok baskı yapıp, oun davranışlarını manipüle etmeye çalışırsanız, kendinizden uzaklaştırabilirsiniz.

Ben o oturum kismini okumamistim. Konu sahibinin kardesi bu adamla mensup oldugu gurup tarafindan mi evlendiriliyor onu anlamadim. Bu durumda umarim evlilik olayi olmadan konu sahibinin kardesinin gozleri acilir. Zira bu durum beyin yikama gibi geldi bana. Illegal iste calisanin kazanci da haramdir. Bunlari anlatirsalar belki uyanmaya baslar.

Cok zor ya Allah yardimcisi olsun...

Minareyi çalan kılıfını hazırlar.

Bu tür meselerde bak bu helal bu haramla ikna etmek zor çünkü bağlandığı yer zaten bütün bunlara bi kılıf uydurup öyle oturtuyo kafalarinda tersi bişeyi kabul etmesi oldukça zor.

Kuranda bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir dendiği halde Allahuekber diyerek aynı Kuran adına canlı bomba olup binlerce insanı katleden ve bunu cihad diye cennete girmek icin yapanlar nasıl açıklanabilir??

Rabbim bizi bizden iyi tanıyo.
"Aldatıcılar sizi Allah ile aldatmasın" buyuruyor Rabbil alemin. Herşeyin özeti aslında.

Çok dua etmek lazım Allah basiret versin gözünü açsın doğruyu göstersin bu dünyasını da ötesini de mahvetmesine müsaade etmesin inşallah. (

ben kardesi icin gec kalinildigini dusunuyorum.icine kapanik biri bir sekilde kendini ifade edebilecegi bir topluma dahil olmak ister. o yolunu secmis. yas olarak da belli bir olgunluga erismis.nedenirse bos. en iyisi zitlasmamak.bugun yarin hatasini anladiginda yanina rahatca donebilcegi bir ailesi olmali.
su da var her ne kadar fayda eder bilemem. dinimiz anne baba Allah a sirk kosmaya davet etmedigi muddetce itaat edilmesi soyler. sonucta Allah hakkindan sonra anne baba hakki geliyor. bu goz ardi edilecek birsey degil.

Müslümanım ben de,ve İslam'a karşı değilim. Mesele İslam'ı kullanmak!! Kız kardeşim bir şehye bağlanmış, evet.

Ben onun dini konulardaki sorularına cevap bulamıyorum çünkü yetersizim ancak, aklım ile kolayca farkettiğim sakatlıklar mevcut. Ben şu an bu konuyu konuşmuyorum kardeşimle. Ailem yeterince tepki verdi. Ben sadece şaşkınlıkla izliyorum Nasıl davransam doğru olur bilemiyorum. Keşke konuşsa da aklında soru işaretleri oluştursak. Konuşmuyor ve sorularımızı yanıtlamıyor artık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…