- 30 Ocak 2015
- 609
- 785
- 78
- 35
- Konu Sahibi bikahvebana
-
Haklisiniz, ben de polemik olusturabilecek seyler yazmisim. Nerden silecegimi bulamadım :)Konu sahibi konu dine kaymasin da kapatilmasin diye tarikatin ismini vermemis ama resmen sinekten yag cikartarak dini tartisma baslatildi yani helal..
Su luzumsuz tartismayi iki gorusu savunan kisiler de bitirse de konu kapatilmasa. Hassas bi konu. Belki konu sahibinin isine yarayacak bi gorus - oneri gelebilir.
yani bravo. modernlikten anladiginizbu mu? konu sahibi din yobazlarin saplantisidir mi demis. evet tarikatlar yobazdir. baslarindakilerin dini yasamakla falan alakasi yoktur. tek dertleri kendi cikarlari ve keyifleridir.
hicbir tarikat ve dini gruba uye olmadim. ben kendimce gordugumu, duydugumu ve yorumladigimi yazdim. azarlamaniza gerek yok.Konu dini yone kaymasin diyorum ama pardon kac tarikat, dini guruba girdiniz ciktiniz da boyle konusabiliyorsunuz? Bu ne bicim bir genelleme. Bu yaptiginiz yorum butun dini guruplari zan altinda birakiyor farkinda misiniz? Benim kizkardesimde bir dini guruba mensup. Hicbir sekilde oyle bastakilerin dini yasamama gibi bir durum soz konusu degil. Sosyal hayatlari olan, is guc sahibi insanlar lafinizi bilipte konusun lutfen. Oyle ortaya sallamayin.
Sevgili konu sahibi, cekincelerini anliyorum. Bizde de ilk baslarda kizkardesim icin ayni cekinceler vardi. Bu gibi durumlarda bir ice cekilme olayi olur. Benim kardesimde her ortamda oturmaz, herkesle konusmaz, erkek kadin karisiksa rahat olmaz. Aileye saygilidir ama dini yonden hosuna gitmeyen hareketlerde bulunan aile uyelerine mesafelidir (kardesi bile olsa). Gece gec saatlere kadar sohbetleri olur, zikirleri olur. Biz gidip gormustuk icimiz rahat etmisti. Siz de bir gidip gorseniz, birgun sohbete dahil olsaniz, mumkun degil mi?
bence siz farkli anlattiniz
hicbir tarikat ve dini gruba uye olmadim. ben kendimce gordugumu, duydugumu ve yorumladigimi yazdim. azarlamaniza gerek yok.
evet bence kardeşiniz dini açıdan doğru yolda gibime geldi,okuyabildiğim mesajlar kadarıyla..O tarz gruplarda da hiç zorla evlendirildiğini duymadım da,görmedimde.
Merhaba KK Üyeleri,
Burada dini ve siyasi içerikli konu açmak yasak. O yüzden dikkatli olalım şimdiden lütfen. Kardeşim memleketteki ilginç sapkın bir grubun içine girmiş üniversite mezunu çok iyi bir mesleği olan ancak ailesi, kardeşleri ve akrabalarının uyarılarına rağmen, dahil olduğu gruptan biri ile evlenmek üzere. Kardeşim hiç evlenmemiş ve ciddi ilişki yaşamamış, 26 yaşında. Aralarında 6-7 yaş fark var. Bu kişi lise mezunu, başka bir ülkede yaşıyor, ailesi sorunlu, illegal işi olan ve daha önce on yıllık evliliğini yeni sonlandırmış bir kişi( yabancı bir vatandaşla muhtemelen oturum almak için evli kalmış). Bu kişi ile olan tek ortak noktası aynı gruba bağlı olmaları. Bu evlilik niyeti ile beraber kardeşimin bu ilginç gruba yıllardır bağlı olduğunu öğrendik. Bizden o kadar çok şeyi gizlemiş o kadar çok yalan söylemiş ki! Öğrendikçe hepsi için ayrı travmalar yaşadık. İki sorunumuz var; 1. kardeşim bu grup ile bağlı olduğunu ortaya çıkmasına rağmen ser verip sır vermiyor, 2. olarak ise "benim bir hayatım var, ailem buna karışamaz diyor. Sonuçta ise; aileme rağmen evlenmeyi planlıyor ve bu grup ile olan bağlarını asla koparmayacağını ima ediyor. Bu grup ise maalesef, ülkemizdeki belli değerleri sömürüp, inanç ile gençleri etkileyen sapkın gruplardan birisi.
Kardeşim için ne yapabiliriz? Nasıl davranmalıyız?
olayı din ekseninden tamamen bir çıkarsak
kaldı ki kadının ailesi müslüman, kadın da çalışıyormuş -demek para kazanan okul okumuş bir kadın, 26 yaşında
söz konusu eş adayı ise başka bir ülkede 40 yaşına yakın, ilticacı, oranın vatandaşı biriyle oturum için evlenmiş ve İLLEGAL bir işte çalışan bir adam
Sevgili depruzhan öncelikle İslamda "oturum için evlilik" diye bişey olmadığını anlatabilirsiniz belki, sonra illegal işinin dini sakıncalarından bahsedebilirsiniz, sonra o ülkeye giderse dilini biliyor mu? çalışacak mı? yoksa tamamen izole (ve tarikatı içinde) bir yaşamı mı olacak tüm bunlar içinde hiç korktuğu bişey yok mu? bu korku ve çekincelerine oynayabilirsiniz
ne biliyim çocuk büyütecek, hastaneye gidecek, belki erkek doktorlar bakacak kendisine vs. böyle herhangi bir hassas noktasını bulamaz mısınz? Ne biliyim belki para konularında belki daha başka bir konuda.
onu reddetmeyin, korkularınız dile getirin ama silmeyin, belki bir süre sonra gözü açılır geri dönmek ister ama sizden destek göremeyeceğini düşünür de dönemez, bir kapısı olduğunu bilsin.
Ben grubu anlamadimki simdi.
Dini derken icerik ne? Islam dininemi yonelik? Islam dinini arkasina alip abuk subuk dogru yanlis seriat olaylarinami karisiyorlar. Sehmi var baslarinda?
Hani siz simdi bize " dini" derseniz.
Benim aklima sizin hakkinizda
" biz modern bi aileyiz, dinle hocayla haciyla isimiz olmaz, din yobazlarin saplantisidir" dusunceleri geliyor.
Islam dinine karsisiniz gibi bi dusunce sardi.
Buda "kardesiniz yanlis yolda" izlenimi birakmiyor bende.
Cunku islam dinine inananlardayim ve bn bi muslumanim.
bu nasıl tarikat ki kardeşliği yani akrabalığı yok saydırıyor, yalancı yapıyor.
siz: "bırak şeyhi Allah ne diyor bak Kuran'da, yalan söylemeyin diyor, Efendimiz (SAV) yalancılarla ilgili hadislerini oku" deyin, akrabalık haklarından bahsedin, komşu hakları bile öyle çok ki, neredeyse mirasçı olacak diye korkuyor insan, komşu hakkı varken nasıl kardeş hakkı yokmuş.
sizin en kısa zamanda bilgilenmeniz ya da çevrenizde dini konularda üstad sayılabilecek biriyle kardeşinizi tanıştırmanız gerekiyor. iddialaşmak için değil de itiraz edemeyeceği deliller sunarak aklına acabalar sokmak gayesiyle çabalayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?