kardeşim yol ayrımında ve sağır, kör ilerliyor!

evet bence kardeşiniz dini açıdan doğru yolda gibime geldi,okuyabildiğim mesajlar kadarıyla..O tarz gruplarda da hiç zorla evlendirildiğini duymadım da,görmedimde.

Kimse zorla ne tarikate alınır ne de evlendirilir. Kurbağa deneyi gelsin aklınıza... Direk sıcak suya atarsan ya da su içindeyken suyu ağır ağır ısıtırsan kurbağanın tepkisi farklı oluyor..... Tabi burdaki durum bu kadar basit değil.
Bu arada o tarz gurplarda neler neler olur bilseniz, görseniz, aklınız almaz!!!! Zaten bu tarz tarikatler aklınızı aradan çıkarmadan da girilmeyen yerler. İşler sakat anlayacağınız.

Bir defa ben de gittim, katıldım ve aklım almadı çünkü şeyh sigara içerek lakayt bir halde vaaz veriyordu. Bunun dışında kardeşim kendi inancının söylediklerinin aksi yönde hareket ediyordu örneğin anne babasını giderek daha az görmeye başlamıştı. Bazen ayda bir bazen daha az ki çok yakınız mesafe olarak. bunların ardından maalesef içim hiç de rahat etmedi. Farkında değil bunun. Bakın ben de inancı bilirim, burada amacım bir tartışma oluşturmak değil.

Kulağı, gözü, aklı, kalbi bağlanan bir insan ile iletişim kurmak, onu korumak için tavsiye arıyorum.

Bir bilenden yardım alın. Biz elimizden geleni yaptık diyene kadar uğraşın bence.

Benim ailemin neredeyse yarısı tarikatta. Ama ben onlarda içe kapanıklık, YAlan, aileden uzaklaşmak görmedim. Sohbet eden hoca erkekse gözlerini kapatarak anlatıyor.
Laubali hareketlere hiç denk gelmedim.

Benim ailemin neredeyse yarısı tarikatta. Ama ben onlarda içe kapanıklık, YAlan, aileden uzaklaşmak görmedim. Sohbet eden hoca erkekse gözlerini kapatarak anlatıyor.
Laubali hareketlere hiç denk gelmedim.

Her grup farklı, ben bizim karşılaştığımız olayı ve kişiyi ima ederek yazdım. Bizim durum vahim.

bişeyi merak ettim tabı herkesın fıkrıne saygılıyımda şu bırakın 26 yaşındakı ınsan kendı dınını bılmem neyını secsın dıyen arkadaşlar acaba kendı esınız dostunuz yada en yakınız bu drumda olsaydı elınızden bıse gelmesede seçımın yanlış olduğuna kanaat getırmış oldugnuz halde yaa bırak yaa işte secımını yapmış bıze susmak düşermi dicekler ya da çözüm bulamasalarda bulamıcaklarının farkına varsalarda bı umut çırpınırlarmı bilemedim.

İnançları sömüren bir grup maalesef... yani dini.

adnancilara mi karismis ?
kardes kiz..prenses hitabi..
bunlar kesin adnanci..ya onlar cok fena gercekten..offf Allah yardimciniz olsun

Son düzenleme:
bu arada grubu fılan tam anlamadımda giyimi kuşamı değiştimi benım karsı konsunun abısıde bır tarıkata karıştı ama onun gıyım kusamıda degısmıtı tavırları fılan bızımle allah muhafaza apartman merdıvenınde denk gelse ne yapacağını şaşırırdı arkasını döner bızım gecmemızı beklerdı fılan çocuk ölece erıdı bıttı hastalandı . ıcıne kapandı yanı demem o kı zor durum arkadaşlar. allah yardımcınız olsun

evet bence kardeşiniz dini açıdan doğru yolda gibime geldi,okuyabildiğim mesajlar kadarıyla..O tarz gruplarda da hiç zorla evlendirildiğini duymadım da,görmedimde.

seyhiyle sabahlara kadar ayni mekanda zikir yapip sabahlayarak,ona kul kole olarak ve ailesini silerek mi dogru yola eriliyor?

Kadinlara Prenses diyorlar demenizden anladim hangi tarikat oldugunu. Evlenecegi kisi Fransa' da mi?
Ben boyle durumlarda icim acisa da birakirdim gorecegi ne varsa gorsun. Anlattiginiza gore elinizden geleni yapmissiniz, 26 yasindaki insana daha nasil yardim edilebilir? Tek diyecegim pisman olup donerse kapiniz acik olsun. O boslukta daha kotu bir yola dusmesin.

Son düzenleme:
Kadiri tarikatleri
Burada isim yazarak farklı sıkıntılar yaşamak istemiyorum. Ancak bu grup Rufai ve Kadiri tarikatleri tarzında bir tarikat.

Rufai Hazretleri tarikatın esaslarını şöyle açıklar.

“yolumuz üç şey üzerine bina edilmiştir:

• İstememek
  • Geri çevirmemek
  • Mal yığmamak.”

“Benim yolum, içinde bidat bulunmayan din, tembellik bulunmayan amel, fesat bulunmayan niyet, yalan bulunmayan doğruluk, riya bulunmayan hal, iddia ve makam isteği düşüncesi bulunmayan makam ve Allah’a tamamen tevekkül etmekten ibarettir.”

....Kılıç, şiş, topuz, teber (bir çeşit balta) gibi âletler vücûdun yanak, karın, gırtlak, göz ve değişik yerlerine saplanır. Ayrıca "lâl" denilen bir demir parçası ateşe sokulur, akkor hâline gelince ağıza alınıp yalanır ve soğutulur. Bu hâdiseye "gül yalamak" ta denir. Bu esnada "Hayy" ism-i şerifi zikredilir

Bunu internetten buldum doğru muu kardeşiniz yapıyor mu böyle şeyler ???

ADmin lütfen konuyu kapatma konu sahibesinin en ufak yoruma dahi ihtiyacı olabilir...

ben cok merak ettim bu grubu..sorun olmazsa ozelden ismini yazabilir misiniz? evlatlarimiz var,gozumuz kulagimiz acik olsun

ya lütfeen bilmeden tarikatlara cemaatlere yüklenmeyin.. baştan sapkın demiş hatırladığım kadarıyla..
ama burda adı geçen bir kaç tarikatin gerçekten ibadetten imandan başka derdi yok.. insanları aileden koparmak yanlış yollara atmak bir yana aileyi en büyük mevkide tutarlar..
adı gecen çoğu tarikatta hoca elinde sigarayla sohbet yapmayı bırak kadınların karşısına çıkmaz..
rabbim kardeşinize doğru yolu göstersin.. inanç kişiyle allah arasındadır.. evet cemaat tarikat gibi topluluklar insanların ibadetlerini sıklaştırır ALLAH a yaklaştırır ama saptırmaz gerçek olanlar..
izlemeniz gereken yolu kuranı kerimden belirleyin.. o her türlü sapkınlığı ve aşırılığı engeller..

Reddedin. Sahiplenmeyin. Kaçsın gitsin görsün gününü. Yolunu çoktan çizmiş, artık siz onu çeviremezsiniz. Kandırılmış insandan daha beteri yoktur şu hayatta.

tarikat filan mı anlamadım dogrusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…