- 14 Ocak 2015
- 506
- 279
- 103
- Konu Sahibi bikahvebana
-
evet bence kardeşiniz dini açıdan doğru yolda gibime geldi,okuyabildiğim mesajlar kadarıyla..O tarz gruplarda da hiç zorla evlendirildiğini duymadım da,görmedimde.
Konu dini yone kaymasin diyorum ama pardon kac tarikat, dini guruba girdiniz ciktiniz da boyle konusabiliyorsunuz? Bu ne bicim bir genelleme. Bu yaptiginiz yorum butun dini guruplari zan altinda birakiyor farkinda misiniz? Benim kizkardesimde bir dini guruba mensup. Hicbir sekilde oyle bastakilerin dini yasamama gibi bir durum soz konusu degil. Sosyal hayatlari olan, is guc sahibi insanlar lafinizi bilipte konusun lutfen. Oyle ortaya sallamayin.
Sevgili konu sahibi, cekincelerini anliyorum. Bizde de ilk baslarda kizkardesim icin ayni cekinceler vardi. Bu gibi durumlarda bir ice cekilme olayi olur. Benim kardesimde her ortamda oturmaz, herkesle konusmaz, erkek kadin karisiksa rahat olmaz. Aileye saygilidir ama dini yonden hosuna gitmeyen hareketlerde bulunan aile uyelerine mesafelidir (kardesi bile olsa). Gece gec saatlere kadar sohbetleri olur, zikirleri olur. Biz gidip gormustuk icimiz rahat etmisti. Siz de bir gidip gorseniz, birgun sohbete dahil olsaniz, mumkun degil mi?
Bir bilenden yardım alın. Biz elimizden geleni yaptık diyene kadar uğraşın bence.Ben onun dini konulardaki sorularına cevap bulamıyorum çünkü yetersizim ancak, aklım ile kolayca farkettiğim sakatlıklar mevcut. Ben şu an bu konuyu konuşmuyorum kardeşimle. Ailem yeterince tepki verdi. Ben sadece şaşkınlıkla izliyorum Nasıl davransam doğru olur bilemiyorum. Keşke konuşsa da aklında soru işaretleri oluştursak. Konuşmuyor ve sorularımızı yanıtlamıyor artık...
Benim ailemin neredeyse yarısı tarikatta. Ama ben onlarda içe kapanıklık, YAlan, aileden uzaklaşmak görmedim. Sohbet eden hoca erkekse gözlerini kapatarak anlatıyor.
Laubali hareketlere hiç denk gelmedim.
İnançları sömüren bir grup maalesef... yani dini.
evet bence kardeşiniz dini açıdan doğru yolda gibime geldi,okuyabildiğim mesajlar kadarıyla..O tarz gruplarda da hiç zorla evlendirildiğini duymadım da,görmedimde.
İnançları sömüren bir grup maalesef... yani dini.
Kadiri tarikatleri
Burada isim yazarak farklı sıkıntılar yaşamak istemiyorum. Ancak bu grup Rufai ve Kadiri tarikatleri tarzında bir tarikat.
Kadinlara Prenses diyorlar demenizden anladim hangi tarikat oldugunu. Evlenecegi kisi Fransa' da mi?
Ben boyle durumlarda icim acisa da birakirdim gorecegi ne varsa gorsun. Anlattiginiza gore elinizden geleni yapmissiniz, 26 yasindaki insana daha nasil yardim edilebilir? Tek diyecegim pisman olup donerse kapiniz acik olsun. O boslukta daha kotu bir yola dusmesin.
ben cok merak ettim bu grubu..sorun olmazsa ozelden ismini yazabilir misiniz? evlatlarimiz var,gozumuz kulagimiz acik olsun
Ben de istedim ama yazmıyor maalesef.[/QUOTE
RUFAİ VE KADİRLİ demişti ya
Ben de istedim ama yazmıyor maalesef.
Merhaba KK Üyeleri,
Burada dini ve siyasi içerikli konu açmak yasak. O yüzden dikkatli olalım şimdiden lütfen. Kardeşim memleketteki ilginç sapkın bir grubun içine girmiş üniversite mezunu çok iyi bir mesleği olan ancak ailesi, kardeşleri ve akrabalarının uyarılarına rağmen, dahil olduğu gruptan biri ile evlenmek üzere. Kardeşim hiç evlenmemiş ve ciddi ilişki yaşamamış, 26 yaşında. Aralarında 6-7 yaş fark var. Bu kişi lise mezunu, başka bir ülkede yaşıyor, ailesi sorunlu, illegal işi olan ve daha önce on yıllık evliliğini yeni sonlandırmış bir kişi( yabancı bir vatandaşla muhtemelen oturum almak için evli kalmış). Bu kişi ile olan tek ortak noktası aynı gruba bağlı olmaları. Bu evlilik niyeti ile beraber kardeşimin bu ilginç gruba yıllardır bağlı olduğunu öğrendik. Bizden o kadar çok şeyi gizlemiş o kadar çok yalan söylemiş ki! Öğrendikçe hepsi için ayrı travmalar yaşadık. İki sorunumuz var; 1. kardeşim bu grup ile bağlı olduğunu ortaya çıkmasına rağmen ser verip sır vermiyor, 2. olarak ise "benim bir hayatım var, ailem buna karışamaz diyor. Sonuçta ise; aileme rağmen evlenmeyi planlıyor ve bu grup ile olan bağlarını asla koparmayacağını ima ediyor. Bu grup ise maalesef, ülkemizdeki belli değerleri sömürüp, inanç ile gençleri etkileyen sapkın gruplardan birisi.
Kardeşim için ne yapabiliriz? Nasıl davranmalıyız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?