• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kardeşim zamanında bize düşman olan amcamın oğluyla evlenmek istiyor

valla koskoca kızı bağlayacak haliniz yok
razı olup biraz vakit geçmesini bekleyeceksiniz
okadar ısrarcılarsa evlensinler sonuçta kocaman insanlar kararlarının sorumluluğunu alsınlar
siz elinizden geleni yapmışsınız doğruyu yanlışı söylemişsiniz rızanız olmadığını da biliyor
gerisi ona kalmış

ikisi de mutlu olacaklarına inanıyor ama ben akraba evliliği yaptım kardeşime beni örnek al yeri geldi çocuk hasta oldu vefat etti ne acılar çektik dedim yeri geldi boşanmak istedim herkes akrabalar kötü olacak diye ayrılamadım dedim ya sende aynı şeyleri yaşarsan dedim evlenmeseydin o zaman dedi biz niye boşanma aşamasına gelelim ki dedi şimdi herşey ona tozpembe gözüküyor ahh benim akılsız kardeşim:44:

Zannetmiyorum
Tıp öğrencisiyim ben bu durum sağlıklı değil olmaz diyen insanlar olduğunu
Yani varsa da karşımızdaki kişi böyle biri değil

işte anneniz burda hatalı davranmış
tamam sizi korumak için yapmış ama
eğer kardeşin hayatında başka erkekleri de tanıma özgürlüğünde olsaydı kuzenine meyletmezdi
napsın kız tek görüşebildiği erkek kuzeni
duygusal olarak bişey hisssetmesi normal

canım annem flört anlamında söyledi ciddi düşünürsek tanıma amaçlı bırakıyordu hani öyle köşe bucak öpüşüp koklaşmalara kızıyor annem ama kardeşim kimseyi beğenmedi ki bunu beğendi beğene beğene:53:

ikisi de mutlu olacaklarına inanıyor ama ben akraba evliliği yaptım kardeşime beni örnek al yeri geldi çocuk hasta oldu vefat etti ne acılar çektik dedim yeri geldi boşanmak istedim herkes akrabalar kötü olacak diye ayrılamadım dedim ya sende aynı şeyleri yaşarsan dedim evlenmeseydin o zaman dedi biz niye boşanma aşamasına gelelim ki dedi şimdi herşey ona tozpembe gözüküyor ahh benim akılsız kardeşim:44:

tatlım ondan diyorum ya bende
şimdi siz onları ayırsanız bile aklı hep onda kalacak
farzet ki başka evlilik yaptı mutsuz oldu sizin yüzünüzden böyle oldum sevdiğime vermediniz diyecek
hayatı boyunca suçlayacak sizi
tamam sen kardeşinin senin yaşadıklarını yaşamasını istemiyorsun ama şimdi napsan anlatamazsın ona
yaşayacak ve kendi görecek
malesef bu böyle

ama tıp okuyan bir kişi bunun sakıncalarını ıncıgını cıncıgını bilir..

canım biliyor zaten sakıncalarını ama gerekirse çocuğumuz olmasın evlatlık alırız diyor böyle saçmalık mı olur ikisi herşeyi göze almışlar bu duruma engel olmamız lazım rabbim yazdıysa bozsun :45: amcam ki babam hastalanınca aradığımızda ölüyorsa geleyim diyen bir insan kimse etraftan amacamı sevmez herkes onu kötü gaddar bilir bu iki aşık ta bize ne ondan diyor fırat babasının rızasını almış ama bizim babamdan kalan mallarımız olduğu için biz mal peşinde olduklarını düşünüyoruz off fırat bunun da açıklamasını yapıyor asla öyle bir niyetim yok tıp okuyorum büro açacağım kimseye ihtiyacımız yok diyor biz zamanında amcamı kötü diye herkese anlattık küs olduğumuz zamanlar onca laf söylendi şimdi millet ne der diyorum kardeşime milletten bize ne diyo:19:

tatlım ondan diyorum ya bende
şimdi siz onları ayırsanız bile aklı hep onda kalacak
farzet ki başka evlilik yaptı mutsuz oldu sizin yüzünüzden böyle oldum sevdiğime vermediniz diyecek
hayatı boyunca suçlayacak sizi
tamam sen kardeşinin senin yaşadıklarını yaşamasını istemiyorsun ama şimdi napsan anlatamazsın ona
yaşayacak ve kendi görecek
malesef bu böyle

zaten şimdiden söylüyor bunu kardeşim yarın öbürgün kötü olursa evliliğim sizin yüzünüzden oldu diyeceğim diyor son pişmanlık neye yarar biz istiyoruz ki pişman olmasın ama kimin ne olacağını allah bilir bizim görüşümüz böyle

canım biliyor zaten sakıncalarını ama gerekirse çocuğumuz olmasın evlatlık alırız diyor böyle saçmalık mı olur ikisi herşeyi göze almışlar bu duruma engel olmamız lazım rabbim yazdıysa bozsun :45: amcam ki babam hastalanınca aradığımızda ölüyorsa geleyim diyen bir insan kimse etraftan amacamı sevmez herkes onu kötü gaddar bilir bu iki aşık ta bize ne ondan diyor fırat babasının rızasını almış ama bizim babamdan kalan mallarımız olduğu için biz mal peşinde olduklarını düşünüyoruz off fırat bunun da açıklamasını yapıyor asla öyle bir niyetim yok tıp okuyorum büro açacağım kimseye ihtiyacımız yok diyor biz zamanında amcamı kötü diye herkese anlattık küs olduğumuz zamanlar onca laf söylendi şimdi millet ne der diyorum kardeşime milletten bize ne diyo:19:

bayagı kararlılar fazla ısrarcı olursanız ters teper. mazallah kaçarda bunlar:18::18:

yaradana hayırlısı olsun die dua etmekten başka çareniz yok çünkü kardeşiniz çok kararlı görünüyor rabbim hayırlısını verir inşallah eğer nasip değilse birşey vesile olur zaten yok kaderleri bir ise onuda yaradan hayırlı eder inşallah

bayagı kararlılar fazla ısrarcı olursanız ters teper. mazallah kaçarda bunlar:18::18:

biraz önce annem i amcam aramış böyle böyle çocuklar birbirini sevmişler diye annem de ne sevmesi onlar daha cahil düşünemiyorlar bu iş olmazz demiş fırat almış telefonu neden demiş annem onca yaşananları geçmişte ben amcalarına düşman olmasınlar diye anlatmadım demiş bu iş olmaz demiş kardeşimde başka da kimseyle evlenmeyeceğim diye ağlıyor bizimle de konuşmuyor telefonunu da açmıyor off ya çok kötü hissettim kendimi:43:

Siz olmaz dedikçe onlar inada bindircekler. Ailemiz hayır dedi diye birbirimizden vazgeçmeyiz diyecekler. Önünüzde 3 yıl var 3 yıla kim öle kim kala ne olacağı belli olmaz belki anlaşamaz ayrılırlar. Belki yıllar geçince daha mantıklı düşünürler. Ama siz şimdi hayır dedikçe onlar mücadele edecekler.

Evlenmemelerine bahane olarak geçmişteki kavgaları göstermeniz başka da birşey söylememeniz ne kadar komik. Yani bir numaralı ve de devasa sorun olan KUZEN olmalarını önemi yok mu? Akraba evliliği sonucu sakat bebek olma ihtimalini bilmiyorlar mı? Bir bebeğe bu acıları yaşatma cesaretini nereden buluyorlar? Bunları anlatsana kardeşine fi tarihindeki kavgaları anlatana kadar. Cahillik fena şey vesselam. Bir de bunlar üniversite okuyor sözde. :19::20::20::20::20::20:

Konusahibinin yazdıklarından çıkardığım tek şey; geçmişte kavgalı olmaları. Amca hakkında zamanında çok kötü şeyler söylenmiş olması, ele güne ne cevap verecekleri, amcaoğlunun mal mülk için evlenmek istemesi.

AMCAOĞLU olmasının hiçbir önemi yok. O sadece bir bahane.

Belki biraz ağır olacak ama Fıratın ailedeki erkekler sapık galiba biraz.Çünkü abisi size kardeşide kardeşinize evlenme teklif ediyor.Sizin onların kardeşi olduğunuzun farkında değiller galiba.Kardeşlerine bile yan gözle bakıyorlar.

Ben akraba evliliğine oldum olası karşıyım 2012de hala bunların düşünüldüğüne inanamıyorum.Ve kusura bakmayın bunu düşünen insanlarında sorunlu olduğunu düşünüyorum.Çünkü benim için amcamın oğlu,kızı kardeşimdir.Nasıl abimle evlenmeyi düşünemezsem onunlada düşünemem.Öyle bi gözle bakmak aklımdan bile geçmez.

Evet yarın başkasıyla evlensede çocuğu allah korusun sakat doğabilir ama tıp dünyası bas bas akraba evliliğinden uzak durun derken bunun düşünülmesi garip.Bilmiyorum kardeşinizi engelleyebilirmisiniz ama evlenirlerse yazık olur ikisinede..

kızlar fikirlerinize ihtiyacım var amcam zamanında babamla bir oturuyormuş babamlar evlerini ayırınca amcam babama küsmüş çok inattır babamı affetmemiş babam küçüktüm hatırlıyorum barışmak için çok uğraşmıştı ama amcam kabul etmemişti ve babamı kaybedeceğimiz zaman bundan 15 sene önce hastaneye gelmişti o zaman amcamla babam barışmıştı ama babamı kaybettik malesef :43:amcam gelmeye başladı bir ara ama sonra yaşından dolayı rahatsızlıkları oldu gelemedi ama amcaoğulları gelip gittiler biz onları abi kardeş bildik ama amcamın büyük oğlu bana evlenme teklifi etmişti 5 sene önce kabul etmemiştim şimdi de amcamın küçük oğlu fırat kardeşime açılmış kardeşimde onu beğeniyormuş meğersem ama biz bunu yeni öğreniyoruz ne kadar kardeşime olmaz desek te ikna edemiyoruz eğer yok derseniz bundan sonra ölene kadar kimseyle evlenmem diyor fırat telefonla mesajla kardeşimin aklını çok çelmiş yarın kardeşimi istemeye gelecekler ne yapacağız ne diyeceğiz olmasın demek için bilmiyoruz çaresiz kaldık sizler biraz fikir veebilir misiniz fırat 23 kardeşim asu 22 yaşında daha küçükler ama 3 sene sonra evlenmeyi düşünüyorlar çünkü fırat tıp okuyor kardeşim de 4 yıllığı bitirmesine 1 ay kaldı başka isteyen olmasın diye söz takalım diyorlar kafamız çok karışık yardım lütfen.

bence karşı taraftaki kişiler iyi niyetli ve vicdanlı insanlarsa evlenmelerine izin verim.. kardeşler arasında küslük olabilir bu sizin ya da onların kötü olacağı anlamına gelmezki.. ama evlenmek istediği kişi ya da müstakbel kayınvalide fena insanlarsa işte bu yüzden kardeşinizi vazgeçirme yoluna bakın... bi de fıratın tıp okuması da kardeşinizi cezbetmiş olabilir..

bence karşı taraftaki kişiler iyi niyetli ve vicdanlı insanlarsa evlenmelerine izin verim.. kardeşler arasında küslük olabilir bu sizin ya da onların kötü olacağı anlamına gelmezki.. ama evlenmek istediği kişi ya da müstakbel kayınvalide fena insanlarsa işte bu yüzden kardeşinizi vazgeçirme yoluna bakın... bi de fıratın tıp okuması da kardeşinizi cezbetmiş olabilir..

Bebek sakat olursa da napalım artık di mi.

Back
X