Kardeşim

trustno_1

Tarot bakmıyorum.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2014
2.261
4.923
333
29 yaşında erkek kardeşim kendi kendine konuşup bağırmaya başlamış.
Küfür vs edermiş. Öyle ki sesinden komşular rahatsız olup polis çağırmışlar. Siz düşünün artık.
Annem kanser hastası babam da keza öyle hasta. Ben 8 aylık hamile. Elimden hiç bir şey gelmiyor. Kadın orada üzülüyor hastalık zaten iyi seyrinden değil. Geldi mi her şey üst üste geliyor. Artık öyle yoruldum ki. Ne yapacağımı bilmiyprum. İki buçuk senedir devamlı mücadele halindeyim.
Karnımdaki sabiyi bile mutlu edemiyorum.

Not: psikiyatra gitti ilaç tedavisine başlandı.
Böyle bir şey başına gelip sonradan düzelen var mı? Endişeleniyorum bir şey olacak diye.

Psikiyatri ne dedi peki? Teşhis neymiş? Şizofreni ya da bipolar ise tamamen geçmez hiç bir zaman, ama ilaçlarla ataklar ve davranışlar kısmen kontrol altına alınır, daha kaliteli bir yaşam sürebilir.. Geçmiş olsun.

İlaçlarını düzenli kullanabiliyor mu ? Evde herkes hasta ilaç düzeniyle ilgilenilemiyor olabilir .. hastaneye yatış yapılamıyor mu acaba ? Psikiyatri de iyileşmeler en az 6 ay düzenli ilaç tedavisiyle olabiliyor .. şuan ki durumunuz zor gerçekten , Allah yardım etsin

Psikiyatri teşhisini söylememiş. İntihara meyilin var mı diye sormuş. Bizimki yol demiş.
Kardeşim gibi hastaları olduğunu zamanla atlatacağını söylemiş ama bilmiyorum. şizofren ya da bipolar teşhisi tek seferde konulmuyor sanırım emin değilim.

Psikiyatri teşhisini söylememiş. İntihara meyilin var mı diye sormuş. Bizimki yol demiş.
Kardeşim gibi hastaları olduğunu zamanla atlatacağını söylemiş ama bilmiyorum. şizofren ya da bipolar teşhisi tek seferde konulmuyor sanırım emin değilim.
Her hasta “intihara meyilliyim” demez ki .. çok zor ruh hastalıkları .. özel birine mi gidiyor devlet hastanesi mi ?

Başka doktora da mi goturseniz acaba. Gerçi ilaçlara yeni başladıysa belki etkisini yeni gösterecektir. Bilmiyorum yetişkin hastalarda durum nasıl oluyor da kardesinizle beraber biri daha gitse yanında doktora birde o gözden anlatsa. Sonra doktor kendisi ile gorusunce de anlar az cok ne oldugunu belki doktora tam anlatmadigi seyler mi var acaba.

babam boyleydi hatta daha ilerisi odaya girip konusup konusup cikip ben peygamberim derdi ilaclarini almadigi icin tedavide kabul etmedigi icin ayyuka cikmisti yani
ilaclarini aksatmasin ictiginden emin olun

Her hasta “intihara meyilliyim” demez ki .. çok zor ruh hastalıkları .. özel birine mi gidiyor devlet hastanesi mi ?
İlk özele göndermek istedim. Fiyatından dolayı kabul etmedi ki ücretini karşılarım dedim ama yük olmak istemiyor sanırım. O yüzden devlet hastanesinde bir doktora gidiyor.

Başka doktora da mi goturseniz acaba. Gerçi ilaçlara yeni başladıysa belki etkisini yeni gösterecektir. Bilmiyorum yetişkin hastalarda durum nasıl oluyor da kardesinizle beraber biri daha gitse yanında doktora birde o gözden anlatsa. Sonra doktor kendisi ile gorusunce de anlar az cok ne oldugunu belki doktora tam anlatmadigi seyler mi var acaba.
Daha yeni başladı tedavi yanında gidecek kimse yok. Gidersem ben giderdim. Ben de malumunuz 8 aylık hamileyim. Farklı bir şehirdeyim üstelik. Aynı şehirde olsam yine giderdim. Annem kendi canının derdinde ki kadıncağız diren torbalarıyla şu ara yeni hastaneden çıktı. babam da rahatsız özbakımını yapamıyor yürümesi çok yavaş ki o da şu ara benim yanımda. Bir erkek kardeşim daha var ama onunda diğerinden farkı YÖK. Sıkıştım kaldım.

babam boyleydi hatta daha ilerisi odaya girip konusup konusup cikip ben peygamberim derdi ilaclarini almadigi icin tedavide kabul etmedigi icin ayyuka cikmisti yani
ilaclarini aksatmasin ictiginden emin olun
Söylüyoruz annem de takip ediyor ama bakalım. Düzelir mi ilerle mi olur hiç bilmiyorum. Korkum annemin üzülmesi malum kanser hastalarına moral lazım ama kadın gün yüzü göremedi.

Söylüyoruz annem de takip ediyor ama bakalım. Düzelir mi ilerle mi olur hiç bilmiyorum. Korkum annemin üzülmesi malum kanser hastalarına moral lazım ama kadın gün yüzü göremedi.
ilaclarini alirsa buraz sakinler ilerleme olmaz en azindan
annecinize allah dayanma gucu versin insallah

Ama teşhis koymadıysa nasıl ilaç verebiliyor ki? Ne ilaçlarıymış peki onlar? Ayrıca üstteki yoruma katılıyorum, kimse Dr gidip intiharı düşünüyorum demez ki kolay kolay.. Artı anlattığınız olaylardan depresyon tanısı olduğunu düşünmüyorum, Dr değilim elbette, sadece depresyon tecrübesi olan, gözlemleyen biriyim.. Vallahi bu mübarek günde Rabbim yar ve yardımcınız olsun, sizin ve aileniz için dua edeceğim.

Ama teşhis koymadıysa nasıl ilaç verebiliyor ki? Ne ilaçlarıymış peki onlar? Ayrıca üstteki yoruma katılıyorum, kimse Dr gidip intiharı düşünüyorum demez ki kolay kolay.. Artı anlattığınız olaylardan depresyon tanısı olduğunu düşünmüyorum, Dr değilim elbette, sadece depresyon tecrübesi olan, gözlemleyen biriyim.
Bipolar ve şizofreni için tek seans yeterli olur mu bilmiyorum. Doğrusunu isterseniz ben stresle başa çıkma yöntemi olduğunu düşünüyorum. Tabi bu konuda uzmanlığı olanlar daha iyi bilir. İki farklı ilaç vermiş doktor. Cipralex bir tanesi diğeri Rexapin.

Back
X