• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşim

Aksini yaptığınızda çözüm oldu mu ? Dinledi mi ? Biz kimsenin hata yapmasını engelleyemeyiz. İstedğiniz kadar akıl verin kızın bağırın çağırın dinlemeyecektir. Akıl vermeyi bırakırsanız en azından aranızda iletişim daha iyi olucağı için yanında olduğunuz için kendisini güvende hissedip saçma şeyler yapacağını düşünmüyorum
Nişanlanacağı çocuktan ayrılır ayrılmaz, bununla çıktı. Ve sakladı. Nişanlısından ayrılınca da bize şey diyor. Siz beni hiç uyarmadınız...

Ben her fırsatta farklı şeylerde öneride bulunuyorum. En son kazanamazsan özel üniversiteye git dedim.Kendini ufak görüyor halaa.Ama 25 yaşında. Akıl verme konusunda kendime hakim olamıyorum. Ayrıldığı çocukla görüşüyor. Çocuğu görseniz kızma sebebimi anlarsınız.
Haklı olabilirsiniz ama bu onun hayatı. Herkes tercihini yaşar. Siz sadece kendinizle ilgilenin. Benimde kardeşim yanlış tercih yaptı. Evliliğinde hiç mutlu değil. İnanın onun bu durumu umrumda bile değil. Çünkü ben sadece kendime değer veriyorum sadece kendim için yaşıyorum. Bence sizde öyle olun.

Haklı olabilirsiniz ama bu onun hayatı. Herkes tercihini yaşar. Siz sadece kendinizle ilgilenin. Benimde kardeşim yanlış tercih yaptı. Evliliğinde hiç mutlu değil. İnanın onun bu durumu umrumda bile değil. Çünkü ben sadece kendime değer veriyorum sadece kendim için yaşıyorum. Bence sizde öyle olun.
Dogru olan belkide bu. Benim anne babam ayrı. Kardeşim annemle yaşıyor. Hayatı günlük yaşıyor, geleceğe yatırım yapmıyor.Babamdan ibret alıp daha düzgün insan seçmesi gerekirken yanlış insanlar daha da ilgisini çekiyor.Kendimi tutup akıl vermemeye çalışacağım. Birde acayip yalanı var. Çok yalan söylüyor.

Dogru olan belkide bu. Benim anne babam ayrı. Kardeşim annemle yaşıyor. Hayatı günlük yaşıyor, geleceğe yatırım yapmıyor.Babamdan ibret alıp daha düzgün insan seçmesi gerekirken yanlış insanlar daha da ilgisini çekiyor.Kendimi tutup akıl vermemeye çalışacağım. Birde acayip yalanı var. Çok yalan söylüyor.
O zaman herkes hakettiğini yaşar. Hiç kimse için kendinizi yormayın. Yeri geliyor insan kendi evladının hayatına karışamıyor. Boş verin sadece kendinizi mutlu etmeye bakın . Hayat gerçekten çok kısa kardeş , anne baba,evlat bunlar için kendinizi yıpratmaya değmez

Daha önce konu açmıştım.Kız kardeşim nişanlanmak üzereydi.Çocuğun baskılarına dayanamayarak ayrıldı. Ayrıldıktan sonra başkasıyla çıktı. Ve benden sakladı. Anneme gittigimde çocukla evde fotograflarını gördüm.Şuan iş yerinden biriyle konuşuyor. İş yerindeki çocuk çok düzgün. Ama onu kardeşimin içi almıyor.Emin degilim ama ikisini idare ediyor galiba.Çünkü yakın zamanda aynı yerde fotoğrafları var.Kardeşimin çekildiği fotografta o çocuğun arabası çıkmış. İnstramdandan birbirlerinin fotoğraflarını begeniyorlar.
Sorduğumda inkar ediyor. Bak 25 yaşındasın. Meslek edin, marketin sonu yok. Ya üniversite oku ya kursa git diyorum.Tamam diyor öyle kalıyor. Tyt aytye başvurdum dedi, dün başvurmadığını söyledi.Fotograflarını yakaladığı çocukta hani sokakta son ses müzik açarlar, dağ başına falan gidip içki içerler öyle biri. Siz olsanız böyle kardeşe akıl vermeye devam eder misiniz?

Kız kardeşiniz, okula başlangıç yaşına bağlı olarak; liseden, 17 veya 18 yaşında mezun olmuş olsa gerek.

Kız kardeşiniz, son 7 yıldır hiç üniversite sınavına girdi mi ? Üniversite eğitimi almak için bir çaba veya isteği oldu mu ?

Babalarınız ayrı sanırım. Anneniz ne diyor kardeşinize ?

Kız kardeşiniz, okula başlangıç yaşına bağlı olarak; liseden, 17 veya 18 yaşında mezun olmuş olsa gerek.

Kız kardeşiniz, son 7 yıldır hiç üniversite sınavına girdi mi ? Üniversite eğitimi almak için bir çaba veya isteği oldu mu ?

Babalarınız ayrı sanırım. Anneniz ne diyor kardeşinize ?
2 kez sınava girdi. Puan alamadı. Açıköğretim dahil olmadı. Bende para biriktir özel üniversiteye git dedim.Ama araba modelini artırdı. Kredi ödemesi var. Şuanki çalıştığı yerde 2 3yıl daha çalışması gerek.
Annem kızıyor, dinlemiyor diyor.
Hani sokakta son ses müzik açarlar ya kardeşim tam öyle. Ve böyle yol kenarına gidip orada içki içiyorlar.Bende cafeye git, oralar bir kıza yakışmıyor diyorum. Tabi erkegede yakışmıyor bana göre.

Daha önce konu açmıştım.Kız kardeşim nişanlanmak üzereydi.Çocuğun baskılarına dayanamayarak ayrıldı. Ayrıldıktan sonra başkasıyla çıktı. Ve benden sakladı. Anneme gittigimde çocukla evde fotograflarını gördüm.Şuan iş yerinden biriyle konuşuyor. İş yerindeki çocuk çok düzgün. Ama onu kardeşimin içi almıyor.Emin degilim ama ikisini idare ediyor galiba.Çünkü yakın zamanda aynı yerde fotoğrafları var.Kardeşimin çekildiği fotografta o çocuğun arabası çıkmış. İnstramdandan birbirlerinin fotoğraflarını begeniyorlar.
Sorduğumda inkar ediyor. Bak 25 yaşındasın. Meslek edin, marketin sonu yok. Ya üniversite oku ya kursa git diyorum.Tamam diyor öyle kalıyor. Tyt aytye başvurdum dedi, dün başvurmadığını söyledi.Fotograflarını yakaladığı çocukta hani sokakta son ses müzik açarlar, dağ başına falan gidip içki içerler öyle biri. Siz olsanız böyle kardeşe akıl vermeye devam eder misiniz?
25 yaşına gelmiş bir insan.Birkere uyarın yeter.Herkesin kendi hatasinin bedelini ödemeli.

Vicdanen rahatsız olduğunuz için uyarıp düzeltmeye çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla. Ama kardesiniz 25 yaşında yetişkin biri siz ne derseniz diyin o yine bildigini yapacaktir. Konuşmalarınızi ciddiye almıyor ya da işine gelmiyor ki böyle devam ediyor.
Umarım pişman olacağı durumlarin içine girmeden daha düzgün ve sağlıklı ilişkiler kurar.

Vicdanen rahatsız olduğunuz için uyarıp düzeltmeye çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla. Ama kardesiniz 25 yaşında yetişkin biri siz ne derseniz diyin o yine bildigini yapacaktir. Konuşmalarınızi ciddiye almıyor ya da işine gelmiyor ki böyle devam ediyor.
Umarım pişman olacağı durumlarin içine girmeden daha düzgün ve sağlıklı ilişkiler kurar.
Artık hayatındaki insanları benden saklıyor. Ben şuan iki kişiyi idare ettiğini düşünüyorum. Ben birini biliyorum.Digeri onaylamadığım biri.Serseri gibi. Gönderdiği kartta gelir seni kaçırırım falan yazmış.Diger çocuk çok iyi. Kardeşime iPhone aldı. Yazık birikimini harcıyor o da.
İş yerinden sürekli dert yanıyor. Sınava çalış gerekirse matematikten özel ders al dedim.Sınava başvurdum dedi. Ama o da yalanmış.

Senin kardesinle ilgili daha oncede actigin konular var diye hatirliyorum. Senin bu kardesinin akillanmaya pek niyeti yok. Birak ne yapiyorsa yapsin. Kendi esinin ailesini zaten yeterince takiyorsun bir de bunu takma derim. Kendini yiprattigina degmez. Anlayacak olan bir kerede de anlar. Demek ki ne yapsan bos.

Back
X