Merhaba, kardeşinizde kansızlık olduğundan da bahsetmişsiniz. Kansızlığın bazı belirtileri ile yaygın anksiyete bozukluğunun bazı belirtileri aynıdır. Kardeşinize yaygın anksiyete bozukluğu teşhisi de konmuş gerçi ama kansızlık yaşadıklarını daha şiddetli hissetmesine sebep oluyor olabilir. Psikolog hiçbir yönlendirmede bulunmadı m? Terapiye almakla ilgili birşeyler söyledi mi? Ya da psikiyatriste yönlendirip ilaç tedavisine başlatmadı mı?
canım benim kardeşinin durumuna üzüldüm açıkcası,çünkü anksiyete bozukluğu bende de var malesef,yeni yeni biraz kurtulmaya başladım,bendede şu korku var sanki birileri gelip mutluluğumu bozacak,eşim beni aldatacak,ben acı çekicem,sürekli bu kaygılar,korkular var,kısacası KAYBETME KORKUSU.Kardeşindede aynı korku var,ama bana göre bu korkular geçmişlede alakalı,kardeşin geçmişte çok istediği bişeyleri başaramamış yada tam başaracakken hep kaybetmiş,bu derslerlede alakalı olabilir,erkek arkadaş,yakın arkadaş,ailesi vs... herşey olabilir.kardeşin geçmişte bişileri kaybettiği için kendine olan özgüveninide kaybetmiş,şuan ne kadar başarılı olursa olsun,üniversitede istediği bölümü kazanmadan bu korkudan,bu rahatsızlıktan kurtulamaz,malesef bu öyle bişiki sürekli kafanda kuruyosun,ya şöyle olursa ben ne yaparım,kaldıramam vs. artık olmamış şeyleri kafanda sürekli olumsuzunu kuruyosun buda çok büyük kaygı bozuklukları ve korkulara sebep oluyor...bana göre kardeşinin psikolojik destek alması gerek mutlaka,,,ankarada tanıdığım çok ii bi psikiyatri uzmanı var,eğer ankaradaysa yardımcı olabilirim.
sizin yapmanız gereken şey de, onun yanında hiçbişekilde sınavlardan üniversiteden,çalışma hayatından bahsetmemeniz,sanki çok önemsiz bi olay gibi üniversite sınavını küçümsemeniz gerekir,hatta çaktırmadan üniversiteyi kazanamayıp çok mutlu olan birilerinden bahsedebilirsiniz,ayrıca biraz sosyalleştirebilirsiniz,sinemaya gidin,dışarı çıkıp gezin,arkadaş toplanmaları yapın eminim ii gelecektir...ayrıca psikolojik tedavi görürse dr. la ailesininde görüşmesi gerek,nsl davranması konusunda..kalbinin hızlı atması falan hiç ii şeyler değil,kalp spazmına kadar götürüyor,bendede aynı sıkıntılar vardı,kalp spazmı geçirdim,antideprasan kullandım,yıllar geçti hala en ufak bi korkuda kalbim sıkışıyor,atak geçiriyorum,....bu konular gerçekten çok önemli,mutlaka ilgilenin....
aynı durumları bende yaşadım.Yaşadıklarım belki kardeşiniz kadar ağır olamayabilir.Benim halam ikinci annem gibidir,ailecek birlikte yaşıyorduk.Halam bitki çaylarından çok anlar.Bana sakinleştirici ve rahatlatıcı otlardan çaylar yaptı.Bana iyi gelmişti.
isminde onun gibi yaşadıklarında desene canım benim
acaba hangi sakinleştirici çaylar onlar işe yarıyorsa benim Zeynebime de iyi gelebilir
sizin için küçük bir araştırma yaptım.özellikle melissa çayı uykusuzluk için daha iyi.sarı kantaron ve papatyayı önerebilirim.incelersiniz diye siteyide alta ekledim.
sakinleştirici bitki çayları | bitki çaylarının faydaları
inşallah benim gibi istediği ve hak ettiği yere gelir
pikocumm sende de böyle bişey olduğunu bilmiyordum
o zaman daha sık bununla ilgili sohbet edelim seninle
kardeşimin şimdiye kadar hiç erkek arkadaşı olmadı
kimseye karşı ağzından yakışıklı dediğini dahi duymadım
sosyal paylaşım sitelerini bile kullanmaz
internetle işi sadece ders dinlemek
bunların bir grubu var hepsi aynı çalışkan grubu
işleri güçleri buluşup test çözmek
yakınlarımızdan şükür ki kimseyi kaybetmedik
sadece şu geliyor aklıma
ben evlendim hemen ardından abisi evlendi yalnız kaldı
hadi beni görüyor ama abisi Almanya'da
çokta düşkündü ona şimdi sınav stresiyle birlikte ortaya çıkıyor olabilir mi ?
abla tek tesellim doğacak yeğenim diyor
birşey olacağını hissettiğim anda seni ve bebeği düşünüyorum diyor
canım yaa kıyamam çok stres yapmış.
böyle sorumluluk sahibi derslerine çalışan çocuklar görünce çok özeniyorum
benim kardeşte tam tersi, sen evde yat ben derslere girip geleyim desem kabul edecek, o derece sorumsuz.
siz ne kadar söylesenizde onun stresi azalmaz, inşallah ilk seferde istediği bölüme yerleşirde biraz rahatlar.
zamanla bu stresin faydadan çok zarar getirdiğini öğrenecek, başarılar diliyorum.
Öncelikle inşAllah doğru yere açmışımdır konuyu
18 yaşında güzeller güzeli çok çalışkan ve çok hırslı kız kardeşim
bu sene üniversite sınavlarına hazırlanıyor
okulda her sene ya birinci ya ikinci oluyor...
Anadolu kız meslek lisesi çocuk gelişimi bölümünde okuyor aynı zamanda staj ve dershaneye yetmeye çalışıyor
yalnız bu aralar bazı değişiklikler oluşmaya başladı
ellerim uyuşuyor kalbim çok hızlı atıyor benim diyerek ağlayarak uykularından uyanıyor
psikologla görüştürdük ve ANKSİYETE BOZUKLUĞU yani KAYGI DUYMA
tanısını koydu
ne yapacağımızı şaşırdık sınav her şey değil bu kadar yüklenme kendine
sağlığın daha önemli desekte bir türlü ikna edemiyoruz
yok yani çalışmasa tembellik etse dershanedeki denemelerinde bile birinci çıkıyor
yinede kazanamayacağım diye kendini yiyip bitiriyor
burada buna benzer şeyler yaşayan nasıl atlatıldığını bilen yada yardımcı olabilecek biri var mıdır?
canım benim bu yaşta erkek arkadaşı belki olmayabilir fakat karşı cinse azda olsa ilgisi olması gerek,mutlaka vardır fakat duygularını sürekli bastırıyordr derslerimi etlkileyemez diye,çünkü takıntı haline getirmiştir sınav işini,dediğin gibi yalnızlıkda var,bide kardeşleri aynı anda evden gidince sizi kaybetmş gibi düşünüyor bence,,,dediğim gibi biraz gezip tozup kafa dağıttırmaya çalışın,mesela günübirlik şehir dışına gezmeye gidin,inşlh ii gelecektir,ama mutlaka psikolojik destek alması şart...
bide bizde sınava hazırlanırken hayattaki en büyük derdin,sıkıntının,en ulaşılmazın sınav ve üniversite olduğunu zannederdik,asıl sıkıntılar sonra başlıyor ama bilincinde değilller,hayatla daha tanışmadılar, o yüzden en büyük sorun sınav....
İşte sınav odaklı bir toplumuz kaç sınav var acaba şu an gündemde olan.
Kpss, üds,ales, tus, kpds, lise giriş sınavları, askeri liseler, devlet parasız yatılı aklıma gelenler bunlar.
Artık aileler, okullar dahil herkes sınava odaklanıyor. Aileler çevre meselesi yapıyor. X kişinin oğlu burayı okuyor, bunlar geri kalmamalı.
Aslında ne kadar acı bir durum. İnsan hayatında 1 yıl ne kadar küçük kalıyor. 1 yıl geç olsun. Bu kadar mı sorun?
Hangi şehirdesiniz? İstanbulsa eğer bir uzman tavsiye edebilirim ta da bu konuda uzmanlaşmış.
evet sorumluluklarına çok düşkündür
zaten tek derdi burs aldığı ve ona çok güvenen öğretmenlerine karşı mahçup olmak
bu yüzdende bu sıkıntıları çektiğini düşünüyorum
inşAllah bütün öğrencilere dua ediyorum çok kötü bir sistemde
bi yerlere gelmeye çabalıyorlar inşAllah hepsi istedikleri bölümü güzel puanlarla kazanırlar
evet canım eğitim sistemi yap-boz gibi çocuklar gelecekten umutsuz,
bende kardeşin gibi sorumluluk sahibiydim, burslu okudum,
toplumun benden beklediği bir başarı oranı vardı, karnemde zayıf olması inanılacak iş değildi,
ama ben çok stres yapan birisi değildim, çok şükür o yıllar geçti, şu an memurum.
kız kardeşimden de bahsettim, o benim tam tersim şuan lise 1. sınıfta,
zayıfsız bir karnesini görmedik,ama eminim onunda bir mesleği olacak,
hemde hiç kendini yormadan.
neden dersen?? çünkü o kendini düşünmediği için, biz onun adına elimizden gelen herşeyin fazlasını yapıyoruz.
sırf okusun, meslek sahibi olsun diye, özel hocalar, özel okullar, sonuçta ite kaka bir iş sahibi yapıcaz.
büyüyünce belki bizi bile beğenmeyecek
lafı şuraya getircem, hayatta kimin ne olacağı belli değil, okuyanda bir yere geliyor, okumayanda,
çalışkanda aynı kurumda tembelde,önemli olan hayatın sunduğu fırsatları gole çevircek şansa sahip olmak.
kardeşin çalıştıkça herkes daha fazla beklenti içine girecek, biraz rahatlasa herşeyi daha net görecek aslında.
evet küçücük çocukların hayatının sınava bağlanması çok kötü gerçekten de
ama şimdiye kadar hiç baskı kurulmadı üzerinde hatta lisede bile çocukları çok sevdiği için
kendi seçti bölümünü biz ona ölüm yok sonunda bir yıl daha çalışırsın olmadı o bölüm olması da şart değil diyoruz
çünkü istediği bölüm gerçekten de yüksek puanlı
Canım İstanbul'da değiliz Sakarya'dayız maalesef
Bu herkeste olan bir durum ve maalesef sonuçlar bu şekilde.. bir uzmanın bu konu hakkında kitabını okumuştum. Aileler o kadar kaptırıyor ki bu işe kendini. Çocuğunun kazandığı bölüm hakkında yalan dahi söylüyorlarmış çevreye karşı ayıp olmasın diye sistem bu ve kardeşin bunun bir parçası. Bir şekilde geçecek.. ikna etmek zor onu şimdi ama sinema bileti alıp hadi gidiyoruz diyebilirsin..güzel bir küvet hazırlayıp gir biraz dinlen diyebilirsin zor gerçekten Allah kolaylık versin ne denir ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?