Kardesim

nazlihilton

Zaten kırılmış bir kızım 👰🏻
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
2.263
4.807
133
Arkadaşlar hepinize merhaba
Kiz kardesim var 13 yasinda. Annem babam yoğun is temposunda calisan insanlar bende oyle. Kardesimle halam ilgileniyor okuldan sonra ona geliyor aksam biz aliyoruz vs. Sorun su ki çok asi cok dedigim dedik. Annem bu sekilde yetiştirdi 1 istediğini 2 etmedi tek zevki küçücük kardesimin alisveris yapmak. İnanın annem babam ve benim kiyafetlerimin toplami onunki kadar degildir. Annemde soyluyorum ama sürekli sen kucukken paramiz yoktu benim gözüm hep magaza vitrinlerinde kalirdi disariya atilmis 3 5 parca ucuz seyleri alırdım zorla diyor. Simdi durumumuz var ve ne istiyosa yapicam kizima diyo. Ama kardesim hep mutsuz , gecenlerde evde yokken cekmecelerini topladim günlüğünü buldum.
Icinde hep uzgun kiz cocugu resimleri altinda mutsuzum kendimi cok yalnız hissediyorum yaziyor. Gozlerime inanamadim daha 13 yasinda ama yazdığı cumleleri gorseniz 30 yasinda insan sanirsiniz. Mutluluk ona yaramıyormus ne zaman mutlu olsa sonra üzülüyormus. Bir kiz resmi cizmis intihar eder gibi kanatlari var kafa asagiya ucuyor. Cok korktum onun icin o rsmi gorunce asiri derecede ofkesi var en küçük şeye bile cok sinirleniyor. Mesela istedigi kanal kalmasin bakışlarıyla dövüyor insani kardesim. Ya birde yalniz kalamiyor bir odada yalniz banyo yapamiyor illaki yaninda birisi duracak gece ışık acik uyumak istiyor. Gecenlerde haftasinu bu arada annem haftasonu da calisiyor marketten alicaklarim var gizem hemen inip geleyim dedim ya abla bende gelsem olmaz mi dedi. Bu arada annem ve babamin büyük sorunlari var ve kardesimle ben surekli sahit oluyoruz bunlara.Bulduğum günlüğü de aldim sakladim Cumartesi günü için bir psikologdan randevu aldim. Annem bir sure daha gozlemleyelim diyor ama ben vakit kaybetmememiz gerektigini dusunuyorum.Herseyi tek tek anlaticam gerekirse sonra onuda goturucem. Yalniz daha once hic psikoloğa gitmedim nasil başlamalıyım konuya ? Birde bu odadan odaya gidememe korkusunu psikolog nasil cozecek ki ? Kafam cok karisik çok uzun oldu kusura bakmayin

psikologdansa pedagoga gitmeniz daha mantıklı odadan odaya geçememe vs bendede vardı küçükken korku filmi izlemiştim travma olmuştu hala gece wc kalktığımda ürkerim o tür bir şey olmuş olabilir mi

psikologdansa pedagoga gitmeniz daha mantıklı odadan odaya geçememe vs bendede vardı küçükken korku filmi izlemiştim travma olmuştu hala gece wc kalktığımda ürkerim o tür bir şey olmuş olabilir mi

soruyorum ama anlatmıyor nedenini teşekkür ederim faydası olmazsa pedagog araştırayım haklısınız

Ne kadar güzel bir ablasınız
Önce bir telaş yapmayın, ergenlik başlangıcı olabilir ya da belki ergenlik içindedir.
Herkese olmamış mıdır küçükken kendimi öldüreyim de görsünler gibi bir intihar fikri?

Elbette gidin, destek alın. Önce siz kafanızdakileri, korkularınızı dile getirirsiniz, sonra da kardeşinizle konuşulur.

Psikoloji eğitimi almadım, bu nedenle cahil fikri olacak ama acaba her istediğini elde ettiği için mutsuz olabilir mi? Hani hedefi yok, yaz tatili gelse de, karne hediyesi olarak bana şunu alsalar gibi?

bence çocuğa bir amaç, seveceği bir aktivite bulun, çok başı boş kalmış her istediği de olunca saracak birşey kalmamış kızcağıza, dans kursuna falan yollayın. öyle her istediğini de yapmasın anneniz, az sorumluluk az kıymet bilsinki, hayatın ne kadar değerli olduğunu, bir şeyleri elde edebilmenin kıymetini anlasın. annenizde hatalı.

yoğun iş temposu, kardeşinize halanız bakıyor.. kardeşinizin asıl derdi o bu alışveriş falan değil, ailesiyle daha fazla vakit geçirmek, maddiyat dışında onların yakınlığını görmek hissetmek bence

Ne guzel ablasin
Evet hic vakit kaybetmeden uzmana gotur
Insallah ergenlik sorunlaridir
Cabuk gecer

Günlüğü almasaydın keşke. Güveni kırılacak farkederse.

Ergenlikte çok normal bunlar. Hele ki her istediğini elde eden bir çocuk için mutlu olmak mutluluk nedeni bulmak çok zor.

Bir pedagogla görüşün tabi ki ama ona ulaşacak, uğruna çaba harcanacak bir hedef vermelisiniz bana kalırsa. Başarının, elde etmenin hazzını yaşamalı.

hep anne ilgisizliğinden
ergenlikte asilik tavan yapıyor annen maddi değilmanevi açığını kapasın
ayrıca sen annesı değilsın bu sorunlara annen eğilmesı gerek annelik iş ve alışveriş değil sen aradan çekip annen izin alıp doktora o gotursun

Evet haklısınız sürekli kendi diretiyor, ben karnemi güzel getiricem anne sen ipad alıcaksın dedi geçen yaz. Ve dediğini de yaptırdı amacı başarılı olmak değil hediye almak için başarıyor. Ben 13 yaşındayken bu kadar zeki değildim gerçekten bebeklerimle oynardım akşama kadar deli deli

çok haklısınız bende anlatıyorum anneme ama benim annemi götürmem lazım sanırım önce

Ne guzel ablasin
Evet hic vakit kaybetmeden uzmana gotur
Insallah ergenlik sorunlaridir
Cabuk gecer

Haklısınız kesinlikle tek hedefi karne karşılığı alıcağı hediyeler. Birde yaşı küçük bunları akıl etmesi beni çok şaşırtıyor.
Ailecek hiçbir faliyetimiz yok aslında çözüm belli ama yine de bir danışayım

klasik ergenlik vakası diyecektim ki daha ciddi duruyor durumu. ne kadr güzel ki senin gibi bir bilinçli ablası var

Çok haklısınız sizin gibi düşünüyorum ama ona bıraksam ben daha sık yanında olacağım gözlemleyelim diyo napıcağımı şaşırdım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…