Davranış Bozuklukları Kardeşimde otizmden şüpheleniyorum

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Konudan bildirim gelmediği için cevap yazamadım, alıntı yapılınca fark ettim cevap geldiğini kusura bakmayın.
Bir haftadır adım atmaya başladık yani artık yürüyoruz :anne:
İşaret ile gösteriyor, şu sıralar suya "fü" diyor. Bazen susadığında fü diyip suyun yerini gösteriyor parmağıyla eliyle.
Mesela harika kanatlarda ki uçağın oyuncağı var evde, ben onun pervanesini döndürünce o da döndürüyor, çok hoşuna gidiyor kahkahalar atıyor. Normal gibi geliyor ama özellikle birkaç hareketi çelişkiye sokuyor beni..
Benim kuzum da supurge mikser gibi aletlerin seslerinden cok korlardi uzun bir sure bu sekilde yasadik.hatta supurgenin goruntusune bile dayanamiyordu.konusmasida iki bucuj yasinda cozuldu .iki yasina dogru anne diyebildi:)herseyi anlamasina ragmen.bunh disinda tvyi acik birakmayin ben hala parklarda gezdiriyorum evde olursa tv s diye tutturuyo.gec konustu .bife kendine guven eksikligi olan cocuklar gec yururmus.duserse ah vah diye bagirip korkutursaniz yurumeyi geciktiriyorlar.sesinize donmemesi ile ilgili eger ciddi supheleriniz varsa isitme testi yaptirin biliyorsunuzki isitme geriligi gelisimlerini etkiliyor ozellikle konusmada.

Kardeşin sağlıklı bir bebek gibi .o aylarda her çocuk konuşmak ve yürümek zorunda değil. Endişelenmeyin lütfen. Bol bol vakit geçerim yürümesini ve konuşmasını artırıcı aktiviteler yapin

götürdünüzmü doktora umarım düşündüğünüz durum çıkmaz anlattıklarınız iki durum içinde geçerli olabilir. uzmana götürmeniz en doğsusu zaman geçirmeden

Back
X