- 10 Mart 2019
- 3.294
- 4.437
- 133
- 41
- Konu Sahibi Papatya129
Aile o adimlari çocuk için atmiyor kendileri icin atiyorlar.piraye bildigim kadariyla senin de cocugun var ve egitimcisin. yani bu keskin bakis acisi nereden yuklendi onu cozemedim. zor bir ergenlik geciriyor diye cocuk olse anne babanin uzulmeyecegini nereden cikardin? sasirdim.
ben de dusunuyorum ve istiyorum ki butun cocuklar cok ideal bir ailede buyusun, kimsenin travmalari olmasin, herkes cok mutlu olsun. ama o veya bu sebepten, hayat sartlarindan, belki yetersizlikten, belki tamamen kotu bir insan olmaktan kaynakli her anne baba “ideal” olamiyor. bu konudaki anne baba da ideal degil. hatalari cok konu sahibi kabul etmese de. ama gec de olsa telafi yoluna gidilmis. yani su noktada “offf cok kotu anne baba ya” demek yerine ben babanin maddi imkanlari zorlayarak bu cocuga zamaninda yaptiklari (belki hala yaptiklarinin farkinda degillerdir) hatalarin etkilerini silmeye calismasina odaklaniyorum.
ben cidden bu konuda neden cogunlukla uyusamadigimi anlamadim ve merak ettim. kendimden mi pay bictim, polyanna miyim bilmiyorum ama ailenin su attigi adimlar bana degerli geldi.
Baslarina getirecekleri sorunlardan kurtulmak elaleme karşi da göz boyamak için.