Kardesıme yapılan haksızlık... Fıkır verır mısınız?

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
36
Iyı gunler arkadaslar. Kardesımın arkadası gecen ay kardesımın daha 4 aylık, taksıdı bıtmemıs telefonunu yanlıslıkla yere dusurdu ve o gecmıs bır ay ıcınde de hıc ılgılenmedı, ozur bıle zoru zoruna dıledı kardesım tamıre goturdu yanında bıle bulunmadı ılgı sıfırdı yanı..Kardesım de gecen gun barı ılgılenseydın en azından uzuldugunu anlasaydım bu kadar ıncınmezdım fılan dedı.. Hatayla ınsanlar oluyor sonucta, bu kadar alakasız olması moralını bozdu kardesımın sonucta. Bır de unıversıteden en yakın arkadası bu.. Neyse.. Bu konusmadan sonra kardesıme yenı bır telefon almıs aılesı.. Ozur dılemıs fılan olması gereken buydu demıs, kusura bakma demıs.. Kardesım de bu 1 ay boyunca hep eskı pusku telefon kullandı temın bıle etmedıler. Sımdı de az evvel bır mesaj atmıs; ıste sen o dusen telefonun tamır edılınce bıze ver babamın ıhtıyacı var fılan demıs.. Kardesım de ben sızden telefon ıstemedım ıstedıgım sadece ılgı alaka ıdı yazmıs.. Kı bu ınsan telefon tamırlerıne bıle gelıp ılgılenmeyen bır ınsan.. Kardesım de dıyor; benım gururum her seyden onemlı, anında ıade edıcem alınan telefonu dıyor.. Kızlar sızce bu cok yanlıs bır tavır degıl mı? Bız onlardan boyle bır talepte bulunmadık kı.. Ayrıyeten bu dusen telefon daha yenı alınmıstı taksıtlerı bıtmemıstı.. Odedıgımız telefonu bız nıye babasına verelım? Ayrıyeten kendısı dusurup kırdı... Haksız mıyım kızlar sıze de danısmak ıstedım.. Fıkır verır mısınız? Tesekkurler..

Yeni telefon aldılarsa eskisini istemeye hakları var diye düşünüyorum.

Alinan telefonu taksidini odediginiz telefonla kiyaslayinca cok uçuk fark yok ise veririm tabi. Sonuçta yenisini almış. Taksidini odedigimiz telefonu nie verelim diyorsunuz ama yaptirilsa iki tel oluyor elinizde. Ben bi sakınca gormedim soylenen seyde verilebilir bozuk tel. Yeni telin taksitlerini oduyor gibi düşünün.

Arkadaşlarımdan biri bir eşyama zarar verse tamiri için onlardan bir özür dışında hiçbir şey beklemezdim.
İçime otursa da paşa paşa zararı neyse karşılamaya çalışırdım.
Bence kardeşinizin yaptığı hoş olmamış.
Arkadaşının yaptığı da bir tuhaf olmuş. O arkadaşın yerinde olsam yeni telefon alıp verdikten sonra buz gibi soğurdum.
Düzenleme: Ama yok ya düşündüm de arkadaşımın telefonunu bozsam çok utanır telafi etmeye çalışırdım herhalde. Aynı telefon olduğuna göre de tamir edileni istemeye hakkım olurdu. Ama isteyebilir miydim bilmiyorum.

Aldiklari telefonla kirilan telefon ayniysa eger kirilani verirsiniz olur biter.ama daha alt model ucuz bişey aldilarsa ikisini de vermeyin

Kardesım de oyle yapacagını soyluyor, hatta kargıo ıle gerı gondercegım muhattap olmayacagım dıyor.

Hatta kargo ile ailesine göndersin. Durumu da anlatsın. Ailesinin oğullarının densizliğinden haberi olmayabilir.
Yalnız bunlar üniversite öğrencisi mi? Kocaman adamlar artık niye bu kadar aileler müdahil ki bu duruma? Baktı arkadaşı hiç ilgilenmiyor çıkarsın arkadaşlıktan. Şimdi ailesi telefon aldı diye hala arkadaşlar mı anlamadım orasını. Çok muhatap olunacak bir insan değil sanki.

anlamadım ben şimdi,kırılan telefon tamir oldu eskisi gibi çalışıyor mu ?
öyleyse şayet kardeşiniz haksız kazanç elde etmiş oluyor 2 tane çalışan aynı telefon olunca...
baştan kabul etmese iyiymiş bu durumda.
eğer kırılan tel. çalışmıyorsa da yenisi varken,onu ne yapsın..eksiyi isteme hakkı da var bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…