kardeşimi biz hala çözemiyoruz..

sekerim00

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
6.150
9.642
398
öncelikle herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun. benim sorunum kız kardeşimle hatta bizim.. 4 yıllık üniversite bitirdi fizyoterapist oldu.mezuniyetine gittiğimiz gün biriyle tanıştığını ciddi düşündüklerini söyledi. ilk görüştüğü kişi ve çok mutlu olduk onun adına sevindik ama biz ablamla geçen sene 2 ay arayla evlendik. ikimizde ailemizden uzağa farklı şehirlere gittik. ailem kardeşimin mezun olup gelmesini bekledi. babamın durumu iyi değil ne kadar açıkça belirtmesede kardeşimin ona yardım edeceğini umdu heraldeki kardeşimde edecekti ama hala iş bulamadı malesef.. görüştüğü kişiyle önce biz tanıştık iyi çocuk daha sonra aileleri tanıştırmak istediler. biz ablamla karşı çıktık daha çok erken önce sen işini bul kendi hayatını kur aileler işin içine girince herşey değişiyo dedik çok kavga ettik dinlemedi babam gelmelerini kabul etti farklı ildeler ramazan bayramında geldiler ailemle tanıştlar. babamda kurbandada biz geliriz dedi (çocugun ailesiyle ben aynı şehirdeyiz) geldiler oturmaya gittik ablamlarda kendi yaşadıkları şehirden geldiler. hemen nişan tarihi istediler bizim haberimiz yok o anda oldu kardeşim 1 hafta sonra olsun demiş babamda o anda kabul etmiş ama şimdi istersem dönerim diyor bende dönme diyorum ayıp diye bişey var diyorum kafamı çok karıştırdılar orda diyor. orda ablamla benim eşlerimizde var babamın damatları hiç onlara sormadan tamam demiş sonradan bizim çalıştığımız yerlerden izin alıp alamayacağımz konuları açıldı detaylar konuşulamadı.bu kadar acele edilmesinin sebebide çocuk astsubay ve göreve gitme ihtimali varmış. gitmeden adı konsun istiyorlar ama biz bu kadar acele olmasını istemiyoruz kardeşim çok istiyor babam arada kalmış ben nasıl gideceğimizi düşünüyorum kafamız çok karışık söz-nişan bir arada olacağı için bugun alışverişe çıkıyorlar. bu hafta yada diğer hafta diye konuşuldu sırf çocuk gidecek diye.kardeşimde diyor böyle olmasını istemezdim falan diyor ama napıcamızı şaşırdık. kardeşimde nasip diyor nasibim varmış demekki diyor (biz kardeşimden hiç bir zaman evlilik lafı duymadık o yüzden bize çok hızlı gidiyor gibi geliyor.bide narin.. kıyamıyorum ona karşı taraf iyi insanlara benziyor ama biz hala evliliği için bile kabullenemiyoruz çok şaşkınız.) oda diyor beni iyice gözünüzde küçülttünüz bende istiyorum evlenmek diyor.

Bu kadar aşırı istekliyse ne yapsanız tutamazsınız karşı çıkarsanız sizi de düşman beller

ama siz baştan söylemişsiniz zaten, aileler işin içine girerse olaylar hızlanır diye, şimdi niye şaşırdınız ki.
Ki kardeşiniz de evlenmek istiyormuş.
Sizinle aynı şehirde nişan yapılacaksa sizin muhakkak işinizi ayarlamanız gerekir, ablanız için problem olabilir elbette.
Ama daha tam gün koyulmamış, siz kendi aileniz içinde konuşup uygun tarihleri hala bildirebilirsiniz.

yaa unutmayın evin en küçük kardeşlerıde buyuyor bır sure sonra ama nedense evdekı anneler babalar ablalar bunu hıc kabullenemıyor.hu huuu bızde buyuduk ben evlenırkende ablam oyle yaptı ay kucuksun ay beceremezsın ayy soyle boyle dedı 24 yasımda evlendıgım halde :)
merak etmeyın herseyı ustesınden gelebılecek durumda o buyudu artık kaynanasıylada bas eder kocasıylada :)

öyle demeyin, 2 kardeşim de benden sonra evlendi. Ama küçük kardeşim evden giderken ağladığım kadar kimsenin düğününde ağlamadım.
Hala küçük bir problemi olsa içim cız eder, o halledemezmiş gibi

Abla olarak deneyımlerınız dogrultusunda fazla hassasıyet gosterıyorsunuz. Fakat tavsıyem bu derece karsısında olmayın zıra ıyınıyetınızı goremeyebilir .. Söz nişan heyecan ve telası ile dogru degerlendıremeyenilir. Siz kendınızce dogru olanı soyleyın ama cok ustune gıtmeyın ki dogruyu yanlışı ayırt edebılsın ınatlasmak yerıne..

nişan tanışma süreci zaten. nişanlanıp rahat rahat tanısınlar birbirlerini. sizde tanışmış olursunuz hem..
hayat onların bırakın istedikleri gibi yaşasınlar..

Babanız sizin eşlerinize neden soracak onu anlamadım? Sizin eşleriniz el insanı sonuçta sanki öz abileri mi kardeşinizin onlara sormasını bekliyorsunuz? Seviyorlarsa evlensinler,karışmayın.

nişana gitmek sorun olabilir işlerimizi izinlerimizi ayarlamak demiş ya ondan sanırım..
hem enişte de abi gibi bence bir yerde.. nasıl olsa artık hepsi bir bütün aile..

babanıza siz neden yardım etmiyorsunuz

Sanki siz en küçük diye kardeşiniz üzerine planlar yapmış, beklenti içine girmiş gibisiniz.

Biz zaten şehir dışındayız, o bari aynı şehirde olsaydı diye mi düşünüyorsunuz?

Nişanı size sormamaları olmamış, sonuçta ona göre ayarlayacaksınız siz de.

nişana gitmek sorun olabilir işlerimizi izinlerimizi ayarlamak demiş ya ondan sanırım..
hem enişte de abi gibi bence bir yerde.. nasıl olsa artık hepsi bir bütün aile..
Aile olabilir ama konu sahibinin kardeşinin üzerinde söz sahibi olamazlar hiçbir zaman.Ona sadece anne ve babası karışabilir.Yani damatlara sorulacak bir durum yok ortada.Nışan konusuna gelince de kimse kimsenin iş durumuna göre nışan tarihi almaz,nışanlanacak kişi tarihi söyler,gelecek olan insanlar ona göre işlerini ayarlar.Sana göre cumartesi müsaittir,bana göre çarşamba bu durumda nışanlanacak kişi ne yapacak? Sana mı ayak uyduracak yoksa bana mı? Herkes o gün ona ayak uydurmak zorunda,kardeşimin nışanı var diyerek izin almalılar işyerlerinden.

bana davranışınız biraz bencilce geldi.İş bulunca evlenirse şayet kardeşiniz, o zaman bir süre babanıza destek olmak zorunda sanki.O zaman herkes bu desteğe alışır, kardeşinizin evlilik işi de biraz uzar.Kardeşiniz bunu farketmiş olacak ki, tabii ki sevgide var işin içinde haklı olarak uzatmak istemiyor.Benim ablamlar böyle davransa, anlam veremezdim ,niye itiraz ettiklerine ki, sizi hala anlayabilmiş değilim.Kendiniz evlenmişsiniz, kardeşinizde okulunu bitirmiş,e sevgilisininde işi var neyi bekleyecek? !
Kardeşinize destek olun bence.

iyide gelecek olan kardeşleri yani.. olur mu öyle şey.. aile birlikte oturup karar vermeli.. saygı çerçevesinde bence.. kardeşim beni hiçe sayıp kendi kafasına göre iş yapsa ne kadar ayıp.. mesela ben kardeşlerimin okul durumuna göre yapmıştım her şeyi.. onların biletini bile ayarlayıp öyle karar vermiştik.. düğün dernek kalabalıkla eş dost aileyle güzel olur bence

hallederer merak etmeyın burdada yazmıstım gecen ablam olmadan sorap bıle alamazdım eskıden he sımdıde markette gıtttım bı ararım mutlaka bu ucuzmu bu pahalımı dıye yada ozel bı gun ıcın elbıse alıcaksam onsuz asla gıdemem ama gene olarakbız sızın gozunuzde buyumuyoruz merak etmeyın ıhtıyacımız oldugunda mutlaka sızı arıcaz :)

Tabi ki aile ile güzel olur ama burda bir de damat tarafı var.Mutlaka onunda eşi,dostu,ailesi var o zaman o da onlara göre ayarlamak zorunda.Belki konu sahibinin ayarladığı gün damat tarafına uymayacak,o zaman ne olacak? Gelecek onca insan içinde hangisine ayak uydurabilirsiniz ki? Bana göre herzaman insanlar evlenecek ya da nışanlanacak kişiye ayak uydurmalı.Benim işime göre olsun derlerse herkes bencillik yapmış olur,gelinle damat arada kalır bu sefer.

öyle dediğime bakmayın, kardeşim öyle hakkını yediren biri değildir, ama dediğiniz gibi işte evin küçüğü hiç büyümüyor. Kardeşim benden bir yaş küçük aslında :) Ama evleneceği zaman en çok öğüdü annemden babamdan değil benden almıştır, kendisi istemese de zorla :)

işte burdaki yanlışlıkta 1 hafta sonra olsun demek sanırım. en azından bir konuşulsa sonra orta yol bulunamazsa şu gün olsun herkes kendine göre ayarlasın denebilir..
zaten böyle nişan düğün gibi özel günlerin patırtısız gürültüsüz olanı yok sanırım..

Öyle öyle haklısınız.Mutlaka bir sorun çıkıyor ama kız tarafından ama erkek tarafından.Bende sorunsuz geçen bir nışan pek görmedim bugüne kadar :)

Atla deve değil, tüm davetlilere tek tek sorulmaz zaten.
Ama aile içi konuşarak karar verilir yani, o kadar da değil.
Altı üstü gelinin ve damadın kardeşleri için ortak uygun gün bulunacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…