• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kardesimin derdi ne??

0lotus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2012
71
48
48
merhaba arkadaşlar
size bana uzun süredir dert olan bir konudan bahsetmek istiyorum.benim 22 yaşında bir erkek kardeşim var. üniversiteden kaydı silinmiş 2 yıldır tekrar kazanırım nasılsa gibi bir düşünce içinde ama sınavlarda basarısız oluyor çünkü ders çalışmıyor. herhangi bir işe girip çalışmışlığı hiç yok para kazanma hevesi de yok annemlerden aldığı 3 lira 5 lira harçlıklarla çıkıyor dışarı. arkadaşlarının tamamı ünide öğrenci kimi tıpta kimi mühendislikte bizimkinde azim diye bir şey yok. hadi okumasın diyoruz bir işe girme hevesi de yok. evde bize karşı negatif çay içsek gelmez akşam soframıza çoğunlukla oturmaz. bu zamana kadar ailesine karşı kendini hiç sorumlu hissetmedi. anne babamın iyiliğini suistimal ediyor. ayrıca bilgisayar oyunları ile haşır neşir oyun oynamasa yabancı dizileri izliyor bir sezonu bir günde bitiriyor. odasından sadece sigara içmek sokağa çıkmak ya da tuvalete gitmek için çıkıyor. psikolojik yardım al dediğimizde şiddetle karşı çıkıyor. biz bu çocukla ne yapıcaz kızlar annem kahr oluyor . istanbuldan yanıma geldiler 2 haftada 3 kere dışarı çıktı 2si bakkaldan sigara almak için. nolur bi yol gösterin

Daha tam olgunlaşamamış kardeşiniz anladığım kadarıyla ya da hayattan beklentileri farklıdır. Bence oturup derdini ona sorun belki bir açıklaması vardır, bu aşamadan sonra izleyeceği yolu onun isteklerini göz önünde bulundurarak abla kardeş belirleyin :)

Ne istiyormuş güzelce konuşun yarın planı neymiş

Anne babayı kaybedince ne yapacakmış

Harçlığı ablası mı verecekmiş

Azıcık da göz dağı verin

Sigara parası vs de vermesinler yani

Askere gitsin belki dünyayı görür

Eşim iyi bir üni mezunu askere gitti ve şok olmuştu nerede ise en okumuşu ilkokul mezunu bile değil diyordu okuma yazma bilmeyen bile çokmuş

O ortam çok dokunmuştu ona belki sizinkinin de bir şeyler dank eder

Bence üzerinde sağlam bi otorite hissetmesi lazım. Babanız yokmu? Bıraktığı bölüm neydi? Arkadaşlarından utansa belki azmeder demekki gamsız baya arkadaş

Ergenlikte aileden soyutlanma olur ya...özellikle erkek çocuklarda...

Sevgilisi olunca gor sen ondaki degisimi..

Allah yardimcisi olsun. Zor bir durum. Ailenizin biraz baskici olmasi gerekir aslinda, biseyleri anlamali. Sevdigi bir dayisi amcasi kuzeni filan varsa onunla konusturun bolca gorusturun filan. Arkadaslariyla bi sekilde konusup ona yardimci olmalarini isteyin.

Ay bilemedim bence kendi haline bırakın harçlığını kesmek falan çözüm değil bence ama gereğinden fazla harçlık alıyorsa normal seviyeye indirin derim.. inşallah karşısına en kısa zamanda onu hırslandıracak bişeyler çıkar.. peki spora sanata hiç mi ilgisi yok herkes doktor mühendis olcak diye bişey de yok çünkü..

Ay bilemedim bence kendi haline bırakın harçlığını kesmek falan çözüm değil bence ama gereğinden fazla harçlık alıyorsa normal seviyeye indirin derim.. inşallah karşısına en kısa zamanda onu hırslandıracak bişeyler çıkar.. peki spora sanata hiç mi ilgisi yok herkes doktor mühendis olcak diye bişey de yok çünkü..
basketbol oynuyordu lise döneminde üni hazırlancam diye bıraktı. elektro gitar calıyordu bi zamanlar onuda bıraktı :(

merhaba arkadaşlar
size bana uzun süredir dert olan bir konudan bahsetmek istiyorum.benim 22 yaşında bir erkek kardeşim var. üniversiteden kaydı silinmiş 2 yıldır tekrar kazanırım nasılsa gibi bir düşünce içinde ama sınavlarda basarısız oluyor çünkü ders çalışmıyor. herhangi bir işe girip çalışmışlığı hiç yok para kazanma hevesi de yok annemlerden aldığı 3 lira 5 lira harçlıklarla çıkıyor dışarı. arkadaşlarının tamamı ünide öğrenci kimi tıpta kimi mühendislikte bizimkinde azim diye bir şey yok. hadi okumasın diyoruz bir işe girme hevesi de yok. evde bize karşı negatif çay içsek gelmez akşam soframıza çoğunlukla oturmaz. bu zamana kadar ailesine karşı kendini hiç sorumlu hissetmedi. anne babamın iyiliğini suistimal ediyor. ayrıca bilgisayar oyunları ile haşır neşir oyun oynamasa yabancı dizileri izliyor bir sezonu bir günde bitiriyor. odasından sadece sigara içmek sokağa çıkmak ya da tuvalete gitmek için çıkıyor. psikolojik yardım al dediğimizde şiddetle karşı çıkıyor. biz bu çocukla ne yapıcaz kızlar annem kahr oluyor . istanbuldan yanıma geldiler 2 haftada 3 kere dışarı çıktı 2si bakkaldan sigara almak için. nolur bi yol gösterin

kardeşiniz günlük hayattaki tğm ihtiyaçlarını sanal ortamda karşılıyo gibi geldi bana.
keşke bi kaç arkadaş bulsa kendine.

Ne istiyormuş güzelce konuşun yarın planı neymiş

Anne babayı kaybedince ne yapacakmış

Harçlığı ablası mı verecekmiş

Azıcık da göz dağı verin

Sigara parası vs de vermesinler yani

Askere gitsin belki dünyayı görür

Eşim iyi bir üni mezunu askere gitti ve şok olmuştu nerede ise en okumuşu ilkokul mezunu bile değil diyordu okuma yazma bilmeyen bile çokmuş

O ortam çok dokunmuştu ona belki sizinkinin de bir şeyler dank eder
askerlikten muaf çünkü türk vatandaşı degil.

bizimki hukuk da dahil ders çalışmasını gerektirek bişey istemiyor dün dil mi okusam yata yata bitiririm dedi. mütercim tercüman mı olcan dedim yooo ben öle kitap mitap çeviremem dedi kronik tembel

Kardeşinizin siz ve aileniz açısından dert olarak işaret ettiğiniz ve bence de endişe etmekte haklı olduğunuz sorunlar ve çözümler üzerine değil de.. Neden dışarı pek çıkmadığı konusunda şu iki husus geliyor hemen aklıma ..

1) depresyon, kaygı - bozukluğu vb.

2) belirttiğiniz günlük 3-5 lira (lafın gelişidir, elbette ) harçlık kardeşinizin sadece sigara harcamasını karşılar.. Mevcut harçlığı Sosyal çevresindeki arkadaşlarının harcama alışkanlıklarına yaklaşık bir tutarda değil ise bu sebeple de dışarı çıkışlarını nerede ise sonlandırmış olabilir.

Yakın çevresi tarafından Çocuk ve Gençlere dair "sorun" olarak algılanmaya başlayan konularda hiç gecikmesizin Terapi, Terapi ve yine Terapi diyorum.. Gayet makul ücretlerle katılabileceği " Psikodrama" Grup Terapileri 'ni de araştırabilirsiniz ..

ailenin ciddi bir şekilde konuşup harçlık bile vermemesi lazım...vurdumduymaz insanla uğraşmakta zor..Allah kolaylık versin..

Back
X