Kardeşimin doğuma gelmesi

Dondurmalipasta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2016
167
66
28
Günaydın hanımlar. 3 yıllık evliyim. 39 haftalık hamileyim. Bugün yarın doğumu bekliyoruz. Şuan normal doğum olacak gibi görünüyor son anda bir sorun olmazsa. Ben 3 yıl önce evlendim ve eşimin ve benim ailemin farklı şehirlerde yaşaması nedeniyle iki tane düğünüm oldu. Düğün zamanım kardeşim eşimle hep ağız dalaşına girdi, laf söyledi, eşimin ağzından çıkan her söze alındım diyip ağladı. Hala da bu durum böyle. Aynı ortama girince ben hep strese giriyorum. Bu arada ikimizin de ailesinden farklı bir şehirde yaşıyoruz. Kardeşim eşimin memleketinde olan düğünüme gelmedi. Düğünden bir hafta sonra bütünleme sınavları başlıyordu tam sınav zamanına denk getirdiniz dedi ama düğün salonu aylar öncesinden sınav tarihleri bile belli değilken tutulmuştu ve erteleme imkanı yoktu. Gerçekten istese gelirdi diye düşünüyorum. Birde benim memleketim deki düğünden eşimin memleketine giderken biz arabada eşimle başbaşa gitmek istediğimizi, benim kardeşimin ve eşimin kardeşinin bizimle aynı zamanda kendi arabasıyla yola çıkan eşimin en samimi arkadaşının arabasıyla gelmesini söyledik. Görümcem tamam dedi ve öyle yaptı ama kardeşim hem sınav olayı hem bu araba olayından sonra düğünün ertesi sabahı eşimin akrabalarının yanında tartışma çıkardı annem ağladı sesler yükseldi filan. O kadar üzüldüm ki anlatamam. Sınav tarihi düğün tarihinden sonra belli oldu, düğünden sonra da eşimle başbaşa gitmek istedik. Bence bunlar kardeşimin benim düğünüme gelmemesi için sebep değildi. Neyse kardeşim düğüne gelmedi ve bu hep benim içimde kaldı. Eşimle de dediğim gibi sürekli atışıyorlar. Hatta birkaç kere kardeşim eşime alındı diye annem eşimi arayıp kızmıştı sen benim kızımı üzemezsin filan demiş. Ama benim düşünceme göre çoğu konuda eşim haklıydı. Şimdi ben doğum yapacağım, kardeşim doğum sancın geldiğinde beni ara hemen geleceğim orda olmak istiyorum diyor. Annem zaten gelecek. Şuan annem 8 saat mesafede, kardeşim 4 saat mesafede bana. Ama ben kardeşimin gelmesini istemiyorum. Doğumdan sonra gelirsin dedim hayır o an orada olmak istiyorum dedi. Arkadaşlar ben doğum zamanı eşimle kardeşim atışacak mı ne olacak diye strese girmek istemiyorum. Birde o benim düğünüme gelmedi ya o hep içimde kaldı madem o gelmek istemedi, şimdi de ben gelmesini istemiyorum. Sizce yanlış mı düşünüyorum? Annemle söylesem mi kardeşim doğumdan daha sonra gelsin diye? Anneme söylersem de üzülecek biliyorum ama zamanında bende çok üzüldüm.

aramayın
hanımefendi hep kendi isteği olsun istiyor
yine sıkıştırırsa sizi "kusura bakma eşimle zaten çakışıp duruyorsunuz doğumdan sonra gelirsin"
gibi konuşun..
gerçi bu çok mu ağır olur bilemem ama
sancım arasında aklıma gelmesin vs dersiniz olmazsa

Kardeşiniz kaç yaşında? Ben olsam “bak hassas bir döneme giriyorum, alındım ettim deyip huzursuzluk Çıkaracaksan, düğünümde yaptıklarını yapacaksan hiç gelme, internetten lohusaya nasıl davranılır nasıl yardım edilir bunları araştır sonra çık yola” derim. Bunları eşinize hak vermişsiniz diye bu şekilde yazdım.

Ben doğuma kimseyi çağırmadım ohh kafa rahat doğurdum aldım bebeği eve geldim sonra haber verdim ailelere.

Annene söyle önce sadece sen gel, duruma göre kardeşim de atlar gelir diye.

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşAllah.
Haklısınız ama düğün konusunu şimdi gündeme getirmeyin bence.
Açıkça arayın ve konuşun.
Eşinizle tartışmalara girmeyecekse gelsin.

Ben olsam açık açık söylerdim.Bunda ayıp yok.Ben doğum yapacağım.Zaten stresli olacağım.Sen eşimle anlaşamıosun.Sürekli laf dalaşına giriosun.Benim gerçekten stresim bana yeter.Doğumdan sonra gelebilirsin.Ben stressiz doğum yapmak istiyorum.Çok teşekkür ederim.Fakat laf dalaşını kaldıracak güce sahip değilim deyin.

Doğum senin doğumun en iyi olacağın şekilde planla

Ben aramasam da annem haber verir ki

Doğum sancısı geldiğinde zaten aklına kimse gelmiyor yok onu arayim haber vereyim yok bunu arayim bildireyim hak getire... Aniden sancim geldi o an hicbirsey aklina gelmiyor insanin dersin esinle git gel, stres yapmana degmeyecek bir konu...

Kardeşiniz büyütmüş ama siz de diğer düğünde onu arabada almamak da haklısınız. Niye doğru dusrdü tanımadığı insanların gitsin ki...Yani elini guclendirmissiniz. Bir de üç sene geçmiş kardesiniz olgunlasmistir belki.

Ben doğuma kimseyi çağırmadım ohh kafa rahat doğurdum aldım bebeği eve geldim sonra haber verdim ailelere.

Annene söyle önce sadece sen gel, duruma göre kardeşim de atlar gelir diye.
Ben öyle bir şey yaparsam büyük ihtimalle annem küser çünkü küsme huyu meşhurdur

Kardeşim şuan 23 yasında. Yazdıklarınız çok güzel ama bu şekilde kardeşime söylersem ağlayarak annemi arar ve annem de beni arar tartışırız muhtemelen. O yüzden söylersem anneme söylerim

Dogumunuza gelmesini istediginiz insanlari kendiniz belirlersiniz o konu tamam. Ama dugun zamani sen bunu yaptin sunu yaptin demeyin. Ben de kardes olsam,gelin arabasina binme,git baskasinin arabasina bin diyen kardesimin dugunune giderim belki ama alinirim. Sinav zamanima geliyorsa da bin tane dugun yapan kardesimin bilmem kacinci baski dugunune katilmam. Sinavim daha onemli. Lakin tabi kardesiniz gibi kavga da cikarip kimseyi aglatmam o da ayri konu. Sizin de su anda dogumunuz onemli,cagirmayin kardesinizi olur biter.

'Bu benim için önemli bir gün, tüm dikkatlerin benim üzerimde olmasını kaldırabileceksen yani sorun çıkartmayacaksan çağırırım.' deseydiniz keşke. Şu an istemiyorsanız da haber vermeyin.

Zaten yanınızda olmak isteyen kişi tahmini verilen süreyi takip eder ve siz çağırmadan yanınıza gelebilir. Doğumdan sonra bunu bahane edip 'ne zaman doğum yapacağımı biliyordun, niye gelmedin' diye ondan önce siz atlayın.

Hem de çok doğru düşünüyorsunuz. Mümkün mertebe kardeşinizi kendinizden,eşinizden uzak tutun..

Kardeş de kardeşi kıskanır. .

Anneniz ayrıca küçük ,simarik kızı için eşinize ayar vermiş.Sizin mutluluğunuzu düşünüp böyle bir saçmalık yapmasaydı iyiydi..
Eşinizle şimdiden konuşun fazla muhatap olmasın.Mümkün mertebe sizinle ve bebeğinizle ilgilensin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…