kardeşimin durumu....

evlenmek istemiyorsa evlenmesin
ayrılmak istemiyorsa ayrılmasın
24 yaşında,doğrusu da yanlışı da kendisine.
Zaten sizi dinlemiyo,kararlarınıza fikirlerinize saygısı yok,kendi yolunu çizmiş...
daha ne yapsanız boş.
kapıyı kitleseniz bacadan çıkar yine sevgilisine gider yani,ya da yasaklarla ayırtsanız ayrıldım ondan der yine yapacağını yapar.Ya da bundan ayrılır başka bi d.ngalak bulur eskisini arar hale gelirsiniz...
Ne kadar üzülseniz kendi değer yargılarınıza oturtamasanız da biraz rahat bırakın kızı,görmemeye çalışın..
Telefon da bir insanın özelidir,yani vaktizamanında babanız da sizin telefonunuzu karıştırsa kendi değer yargılarına uymayan şeyler bulabilirdi,yapmayın
deştikçe kendiniz üzülüyosunuz,hiçbi çabanız da sonuç vermiyor
görmemeye çalışın,onun özel hayatına (ne kadar size ters gelse de) saygı duymaya çalışın...

çok çok teşekkür ederim benimde emin olmama ragmen anneme anlatmama sebebim bu...ne yaparsa yapsın o benim kardeşim...söylediklerinizi dikkate alacağım

adam zorla bişi yapmış olabilir mi acep:26: bu durumun ortaya çıkmasından korkuyordur belkide. zaten sorunlu bi geçmişi varmış. sizin akıl verme ve baskı kurabileceğinizi düşünüyor olabilir

bende hep sizin gibi düşündüm ama bu bir kere olmamış ve mesajlardan anladığım en azından sonraki istemeyerekte olmamış...

Kardesiniz suçluluk psikolojisinden dolayı sizinle arasında duvar oruyor bence. Mantığı ilişkiyi onaylamasa da yaşadıkları cinsel iliskiden de haz duyuyor o yüzden kopamiyor olabilir. Belki de adam birseyler için zorluyordur. Cok üstüne gitseniz anladigim kadariyla o diger tarafa daha da meyilleniyor. Çok zor durum

Adam evli olabilir mi acaba?:44:

annemde bazen sizin dediğiniz diyor evli bile olabilir nüfus kağıdını mı mı gördük kızım der ama bilmiyoruz işte anlatmıyor açmaya her çalıştığımızda bu konuyu çıldırıyor

Ne kadar bayağı bir üsluptur bu Siz oranın kültürünü ne kadar biliyorsunuz ? gerçi konuşmanızdan kültür değerlendirmesini sadece izlediğiniz diziler kadar yaptığınız belli oluyor.. bende doğuluyum ailemdeki herkes yüksek tahsili ve görgülü insanlar acınası bir cehalet içindesiniz ne diyeyim

allah evladın da hayırlısını versin. işiniz çok zor. ama böyle hayati bir bilgiyi annenle paylaşmalısın. yarın öbür gün başına bir iş geldiğinde (ki kardeşinin sonu pek hayır gözükmüyor) biliyordun da niye söylemedin olursun.

Ben böyle düşünmüyorum benim de kardeşlerim var. Göz göre göre hatasına susamam. Yarın beter olacağına şimdi otursun ağlasın, gerekirse nefret etsin benden.
Ablam bi'yaş büyük benden ikiz gibi büyüdük her şeyimi bilir ve sır saklar yaşlar 23-24 bizim.
Ama gel gör ki 23 yaşındayım bi'ara sigara kullanıyodum ve feci kızdı bizimkilere söylerim bak istemiyorum içmeni dedi direk.
Yani ablam sonuçta el değil ki "özel hayatımdan sanane, benim canım değil mi?" diyesin.
Ya da o direk öğrenip "aman ya sağlıksız ama iç banane" diyebilsin.
O da yanlış bi'yolda olsa her türlü köstek olurum yoluna görmemeye nasıl çalışır ki bi'insan kardeşinin hayatını
:26:

Bu durumda ne yapılabilir ki. Yanii annenize bile söyleseniz 24 yaşında kaçsa gitse izini bulamasanız daha kötü, siz kızsanız size de karşı gelecek yine ama neden mesajlarına baktınız şimdi diyecek ki sen benim mesajlarıma neden bakıyorsun benim özel hayatım size ne. Tabii ki ablası olarak endişelenmeniz normal ama endişe dışında kınıyorsunuz da kardşeinizi, İstemeyerek yapmmamış istemiş bunu, evlense hali ne olacak filan gibi. Yani konşurken de sen bunu isteyerek nasıl yaparsın filan çıkışırsanız hiçbir sonuca varamazsınız. İyilikle ayklaşacak mantıklı konuşacaksınız gerisini ona bırakacaksını söylediklerinizi mutlaka yalnız kaıp düşünbecektir bir şekilde hak verecektir ama baskı kurduğunuz sürece inadına yapar. Abla kardeş olarakta yakı değilsiniz sanırım bir arkadaşı gibi konuşun eğriyi doğruyu anlatmaya çalışın.

dedikleriniz çok doğru hele de ağzının iyi laf yapması...biz ne dersek diyelim o ikna ediyor geri kızı...ben hep ima ima yaptığının yanlış olduğunu anlatıyorum sonra bu oğlana küsüyor ayrılmak istiyor bir bakıyorum barışmışlar iyice şaşırdık ne yapacağımızı...

malesef bunları kardeşimin yaptığına inanamıyorum kınamıyorum kul başına her iş gelir ama kardeşim bu tarz davranışlara çok uzaktı...kızarak söylediklerim de oldu ve sonuç dediğiniz gibi fevri davranmak istemiyorum o yüzden sizlerden yardım istiyorum...

canım doğulu şu bu ama benim kardeşim yanar döner.kardeşim oğlandan ayrılmışta o peşini bırakmıyor değil ki bizimki de yüz veriyor malesef...doğruya doğru eğriye eğri...

bence kardeşin sizi kandırıyo.
insan sevmediği biriyle birlikte oluyosa iki sebep var.
ya sapıktır ya da şizofren.

Bu çok ağır bir itham olmuş.

1. Sevmediğini nerden biliyoruz?
2. Karşındaki insanı sevmesen de cinsel birliktelikten zevk alıyorsan neden olmasın?
3. Yine sevmese bile birlikte vakit geçirmekten keyif aldığı için bir bağlılık oluşmuş olabilir.

Konu sahibi üstüne gitme kardeşinin lütfen. Ve onun hayatını bu kadar kurcalama. Kontrolü elinde tut, izle ama ona belli etme. Çünkü naparsan yap sonuç aynı olucak. Kendinden uzaklaştırma kardeşini. O böyle bir hayat yaşamayı seçmiş ve 24 yaşında. Üniversite bitince yeni bir düzen kurunca kendine unutulur gider. Bazı insanlar çok geç olgunlaşıyor. Maddi durumunuz nasıl bilmiyorum. Ama benim kardeşim olsa üniversite bitince yurtdışına uzun süreli bir dil eğitimine yollardım. Ufku açılmış olur ve döndüğünde bu tarz insanlarla muhattap bile olmaz. Hele düzgün de bir işe girdi mi kendi çevresinden iş ortamından biriyle birlikteliği olur zaten. Bu herifi arkadaş ortamına bile soktuğunu düşünmüyorum.

ne saçma bişi
kardeşin hem ondan vazgeçemiyor, hem kendıne yakıştıramıyor
kardeşinin amacı başka gibi geldı bana.
eşin duysa ne olur ki, eşini ne ilgilendirir?

benim merak ettiğim de bu amacı ne?
sonuçta benim kardeşim ne olursa olsun ona eşimin saygı duymasını isterim bu tarz bir durumla kardeşime farklı bir yaklaşım içine girmesini kınamasını falan istemem...

eşin her şeyi bilmek zorunda değil bence

biz küçük bir ilçede büyüdük özel hayatta biriyle sevgili olursun ama ilerisi değil kardeşimin yaptığı yanlış hele hele de evlenmeyi düşünmediği biriyle yaşaması...bazı şeyler çok özeldir bana göre ve bir kere yaşanmalı...bunun medeniyetle alakası yok bence adamı hiç aramadık biz bu arada...bunun dışındaki dediklerinize katılıyorum.teşekkür ederim yorumunuz için...

yazdıklarınız ne kadar zor gelse de haklısınız maalesef hepsinde...
ama işte insan kardeşinin bile bile yanlış yapmasına sessiz kalmak istemiyor
daha büyük yanlışlar yapmasına göz yummak gibi geliyor
bazen inanın dövesim sarsasım bağırasım geliyor ama ne çare....
dua ediyoruz annemle...insan çok üzülüyor daha iyilerine layık benim kardeşim böyle olmasın diyorum hep....

bildiğimi söylememem en mantıklısı ve inşallah dediğiniz gibi işe başlayınca unutur gider...aslında o da yanlışının farkında kardeşim onu gerçekten sevse ve ilerisini görse biz istemesek bile çokktan evlenirdi umarım kendine yazık etmez.yorumunuz için teşekkrler..

kesinlikle katılıyorum.. ben çok iyi sır saklarım, ama iş kardeşlerimin hataya düşmesiyse ağzımda bakla ıslanmaz.. her koyun kendi bacağından asılır ama kokusu herkesi rahatsız eder.. özellikle bu benim kanım-canım kardeşimse burnum da iyi koku alır..

24 yaş çocuk.. bildiğimiz çocuk.. ne yaptığını, bugünkü davranışlarının geleceğini nasıl etkileyeceğini bilmiyor.. bir şekilde görüşmesini engellemek gerekiyor.. karşıda ki insan normal biri olsa "özel hayat" kavramı olabilirdi belki.. ama annenizi bile takmayan, şüpheli insanlarla görüşmesini engellemeye çalışmaya "özel hayat ihlali" diyemiyorum ben..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…