• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kardeşimin durumu....

İkisi de geçici bir ilişki gibi görüyorlar sanırım .
Ne yapacağınız konusunda en ufak bir fikrim bile yok ne yazık ki .
Başka birini anlatıyormuş gibi başlayıp bu işin günahını, annesinin üzüldüğünü falan anlatsanız .

arkadaşlar 24 yaşında bir kız kardeşım var.hep zor bir çocuk oldu.bağıra çağıra kendini ifade etti hep.maalesef kardeşler arası kıskançlıklar oldu.o hep kendini dışlanmış hissetti.annem babam kendi hallerinde insanlar bizim için ellerinden geleni yaptılar...
kardeşim 32-33 yaşında bir adamla sevgili. annemler kardeşim 3 sene üniversiteyi kazansın diye dersaneye yolladılar o yoklukta.okulu bu dönem bitecek beş buçuk yılda...beraber olduğu adam lise mezunu...ve doğulu kültür farkı var ciddi..devamlı düzgün bir işide yok..biz bu durumu tesadüfen bilgisayarında resimlerini görünce öğrendik...çookk konuşmaya çalıştık hep bağıra çağıra konuyu kapattı.sakin konuşmaya çalıştığımızda da ciddi değil bitecek dedi.annem çok seviyorsan getir tanışalım dedi ona da yok. o kim ki sizinle tanıştırayım bitireceğim diyor.kaç yıl oldu hala konuşuyorlar... ve ister yumuşak ister sert hep konuşmaya çalıştığımızda duvar örüp konuyu kapattırıyor
asıl size danışmak istediğim...kardeşim kızıma bakmama yardım etmek için şu an yanımda. geçen cumartesi çok bunaldım arkadaşımda kalacağım dedi.gitti.bende geçen oğlanla mesajlarını gördüm maalesef birlikte olmuşlar ve ilk değil anladığım kadarı ile.geldiğinden beri hasta poposunun üstüne oturamıyor ne oldu diyorum adet oldum mikrop kaptım diyor.kardeşimle konuşmaya kalksam vurup kapıyı çıkacak sonu belli değil.içimde tutamıyorum.anneme anlatsam üzülür diyorum ama bir şekilde bu sorunu artık çözmemiz lazım ve ben ne yapacağımı bilemiyorum...
annem geçen sene oğlanla bir kere konuştu.oğlan onla biz karı koca gibiyiz dedi annem sen nasıl böyle bir şey dersin dedi.oğlan lafı çevirdi.annem mutsuz bir evlilik yapacağına kardeşimi birlikte olsalar bile kabul edeceğini söyledi o zaman oğlana.
arkadaşlar ne yapacağımı şaşırdım.oğlanı sevmiyorsa neden hala devam ediyor seviyorsa niye ciddi bir şeyler yapmaya yanaşmıyor.Allah rızası için bir akıl...

bırakın evlensin diyeceğim ama kardeşiniz evliliğe de pek yanaşmaya bilir.sanki adamı kullanıyor gibi.okul bitsin bir işi olsun ve birini bulsun anında sepetler yani şu aşamada yapacağınız bir şey yok.

arkadaşlar anneme söyledim çok konuşamadık o işteydi benim çocuk ağladı ne yapacağız bilmiyoruz ...o da üzüldü inanamadı

İki ihtimal var bence:
Birincisi, kardeşiniz ve o bey birbirlerini seviyorlar. Aradaki farklardan bahsetmişsiniz; belkide seviyoruz, ölüyoruz, aşığız deyince tepki alacaklarından korkuyor olabilirler. Ciddi değiliz deyip, sizin durumu önemsememenizi, ilginizi dağıtmayı amaçlıyor olabilirler.
İkincisi ise, kardeşinizin sevmemesi. Yani ciddi değilim, ayrılacağım derken samimi. Ancak erkek arkadaşı, karı-koca gibiyiz diyor; kardeşinizi saplantı haline getirmiş olabilir. Yani kıza kancayı takmış olabilir. Tehdit olabilir, korku olabilir.
Bize geldiğinde oturamıyordu demişsiniz; inşallah zor kullanarak birlikte olma durumu olmamıştır.. Bu da önemli bir ayrıntı.

Kardeşin ailesine sevgisini, kalbini kapatmış, dolayısıyla sevgi eksikliğini aşk ile gidermeye ya da bi başka adamin ilgisi ile giderme yolunda diye düşünüyorum. Kardesiniz sevseydi sevdigi adam için "o kim ki sizinle tanistirayim?" Demezdi, adam seviyor sevmiyor bilememm ama cok saygisiz ki bir anneye kizinla kari koca ilişkisi yaşıyoruz demiş. Kardeşin gelmiş 24 yaşına, Asla değişmez, ancak susarak uzaktan seyirci gibi izlemek doğru olmaz,
nitekim sizin de vicdaniniz rahat değil annenle. Bence alip konuşun, hatta duygusal konuşmalar yapin, bam teline vurup, ne olursa olsun biz seni yanlisinla dogrunla seviyoruz sen canimizsin, olan olmuş, sevmiyorsan bitir, başka biriyle evlenirsin yazik etme kendine vb.. biraz olsun yumuşar belki.
zor bir durum ama, Allah yardımcın olsun.

Son düzenleme:
Bu çok ağır bir itham olmuş.

1. Sevmediğini nerden biliyoruz?
2. Karşındaki insanı sevmesen de cinsel birliktelikten zevk alıyorsan neden olmasın?
3. Yine sevmese bile birlikte vakit geçirmekten keyif aldığı için bir bağlılık oluşmuş olabilir.

Konu sahibi üstüne gitme kardeşinin lütfen. Ve onun hayatını bu kadar kurcalama. Kontrolü elinde tut, izle ama ona belli etme. Çünkü naparsan yap sonuç aynı olucak. Kendinden uzaklaştırma kardeşini. O böyle bir hayat yaşamayı seçmiş ve 24 yaşında. Üniversite bitince yeni bir düzen kurunca kendine unutulur gider. Bazı insanlar çok geç olgunlaşıyor. Maddi durumunuz nasıl bilmiyorum. Ama benim kardeşim olsa üniversite bitince yurtdışına uzun süreli bir dil eğitimine yollardım. Ufku açılmış olur ve döndüğünde bu tarz insanlarla muhattap bile olmaz. Hele düzgün de bir işe girdi mi kendi çevresinden iş ortamından biriyle birlikteliği olur zaten. Bu herifi arkadaş ortamına bile soktuğunu düşünmüyorum.

ben de ondan bahsediyorum zaten yalan söylüyor.söylemiyosa da ben sizin gibi hiçbir duygusal bağı olmayan insanlarla hele de bunu yapan bir bayansa birlikte olan insanların sapık olduğunu düşünüyorum bu da benim düşüncem.sizin gibi neden olmasın diye düşünmüyorum yani burası avrupa değil sizin değer yargılarınız böyle olabilir ama bu türkiyenin %99unda normal karşılanmayacak bi durum neden olmasın denip geçilecek bişey değil.

ben de ondan bahsediyorum zaten yalan söylüyor.söylemiyosa da ben sizin gibi hiçbir duygusal bağı olmayan insanlarla hele de bunu yapan bir bayansa birlikte olan insanların sapık olduğunu düşünüyorum bu da benim düşüncem.sizin gibi neden olmasın diye düşünmüyorum yani burası avrupa değil sizin değer yargılarınız böyle olabilir ama bu türkiyenin %99unda normal karşılanmayacak bi durum neden olmasın denip geçilecek bişey değil.

Zaten bu herkesin yapabileceği bir şey değil. Avrupayla falan ilgisi yok. Ancak bu kızın durumunu türkiyenin %99 u ile karşılaştırma lüzumu göremiyorum. Kızın kendi değer yargıları oluşmuş ona neden olmasın dedim. Bunun üstüne bu kız şizofren sapık diyemeyiz. 24 yaşından sonra da bu yargıları değiştiremeyiz. Ama gelecekte olgunlaştıkça eminim ki daha düzgün ilişkiler kurabilmeye başlayacaktır. Ancak bunda biraz abla desteği şart ve güzel bir iş..

Cinsel ilişkiye girmesine konu sahibi eminim ki artık o kadar tepkili değildir. Çünkü kızkardeşiniz için bu önemli bir şey değil. Bundan sonraki ilişkileri de buna göre şekillenecektir zaten. Siz sadece kardeşinize yanında olduğunu hissettirin. Ailesinin onu hiç anlamayacağına o kadar emin ki. Bu konularda onunla güzel güzel yargılamadan sohbet etmeye çalışın. Eşiniz de bu ayrıntıları kesinlikle bilmek zorunda değil zaten. Ama baskıyla çözemezsiniz. Bir de yukarda biri yollu falan diye yorum yapmış. Ona da takılmayın siz. Kimse kimseyle yattı diye yollu olmaz. Zaten sevgilisinden utanıyor ama sevilmek hoşuna gidiyor besbelli. Siz ilgisiz davranın. Eminim bitecektir.

geçen sene abla tehdit ediyor dedi bende neyle dediğimde söylemedi ama birlikte olduklarını herkese söylemekle tehdit etti anladığım kadarı ile...kardeşimle telefon konuşmalarına şahit oluyoruz ne küfürler ediyor kardeşim ama oğlan allem ediyor kallem ediyor ikna ediyor kızı...şu an mesajlara baktığımda pek tehdit göremedim ben hatta maalesef kardeşim daha çok üstüne düşüyor gibi aşkımlar kuzumlar falan...bilemiyorum bağımlılık gibi herhalde ya

Canım tehdit durumu varsa tehlikeli. Onu anlamaya çalış tatlı dille. Polise gitmeye ikna edersin ciddi öyle bir şey varsa. Olur olur elinde görüntü falan vardır belki adamın. Bir de psikologa gitseniz şöyle o anlar neyin ne olduğunu..

İki ihtimal var bence:
Birincisi, kardeşiniz ve o bey birbirlerini seviyorlar. Aradaki farklardan bahsetmişsiniz; belkide seviyoruz, ölüyoruz, aşığız deyince tepki alacaklarından korkuyor olabilirler. Ciddi değiliz deyip, sizin durumu önemsememenizi, ilginizi dağıtmayı amaçlıyor olabilirler.
İkincisi ise, kardeşinizin sevmemesi. Yani ciddi değilim, ayrılacağım derken samimi. Ancak erkek arkadaşı, karı-koca gibiyiz diyor; kardeşinizi saplantı haline getirmiş olabilir. Yani kıza kancayı takmış olabilir. Tehdit olabilir, korku olabilir.
Bize geldiğinde oturamıyordu demişsiniz; inşallah zor kullanarak birlikte olma durumu olmamıştır.. Bu da önemli bir ayrıntı.

annem babamla zorla evlendirilmiş seviyorum ölüyorum dese ne olursa olsun karşı çıkmaz.
2.ihtimal daha mantıklı ama ilk defa birlikte olmamışlar hadi ilki zorlaydı niye devam ettiriyor?

Kardeşin ailesine sevgisini, kalbini kapatmış, dolayısıyla sevgi eksikliğini aşk ile gidermeye ya da bi başka adamin ilgisi ile giderme yolunda diye düşünüyorum. Kardesiniz sevseydi sevdigi adam için "o kim ki sizinle tanistirayim?" Demezdi, adam seviyor sevmiyor bilememm ama cok saygisiz ki bir anneye kizinla kari koca ilişkisi yaşıyoruz demiş. Kardeşin gelmiş 24 yaşına, Asla değişmez, ancak susarak uzaktan seyirci gibi izlemek doğru olmaz,
nitekim sizin de vicdaniniz rahat değil annenle. Bence alip konuşun, hatta duygusal konuşmalar yapin, bam teline vurup, ne olursa olsun biz seni yanlisinla dogrunla seviyoruz sen canimizsin, olan olmuş, sevmiyorsan bitir, başka biriyle evlenirsin yazik etme kendine vb.. biraz olsun yumuşar belki.
zor bir durum ama, Allah yardımcın olsun.

haklısınız.annemde sen konuş benim haberim yok gibi diyor

Zaten bu herkesin yapabileceği bir şey değil. Avrupayla falan ilgisi yok. Ancak bu kızın durumunu türkiyenin %99 u ile karşılaştırma lüzumu göremiyorum. Kızın kendi değer yargıları oluşmuş ona neden olmasın dedim. Bunun üstüne bu kız şizofren sapık diyemeyiz. 24 yaşından sonra da bu yargıları değiştiremeyiz. Ama gelecekte olgunlaştıkça eminim ki daha düzgün ilişkiler kurabilmeye başlayacaktır. Ancak bunda biraz abla desteği şart ve güzel bir iş..

Cinsel ilişkiye girmesine konu sahibi eminim ki artık o kadar tepkili değildir. Çünkü kızkardeşiniz için bu önemli bir şey değil. Bundan sonraki ilişkileri de buna göre şekillenecektir zaten. Siz sadece kardeşinize yanında olduğunu hissettirin. Ailesinin onu hiç anlamayacağına o kadar emin ki. Bu konularda onunla güzel güzel yargılamadan sohbet etmeye çalışın. Eşiniz de bu ayrıntıları kesinlikle bilmek zorunda değil zaten. Ama baskıyla çözemezsiniz. Bir de yukarda biri yollu falan diye yorum yapmış. Ona da takılmayın siz. Kimse kimseyle yattı diye yollu olmaz. Zaten sevgilisinden utanıyor ama sevilmek hoşuna gidiyor besbelli. Siz ilgisiz davranın. Eminim bitecektir.

biz rahat bir aile değiliz hiç kimseye anlatamam kardeşimle konuşmalıyım ama daha cesaret edemedim

Canım tehdit durumu varsa tehlikeli. Onu anlamaya çalış tatlı dille. Polise gitmeye ikna edersin ciddi öyle bir şey varsa. Olur olur elinde görüntü falan vardır belki adamın. Bir de psikologa gitseniz şöyle o anlar neyin ne olduğunu..

ah keşke bir razı olsa gitmeye dr.a ama yok
polis için önce kardeşimi ikna etmek lazım...

Belki kardesiniz de o adamin kendisineuygun biri olmadigini biliyor.evlenmek istememesi,ayrilacam zaten demesi vs.
Ama belki de yasadigi cinsellik hosuna gidiyordur.artik yetiskin bir kadin sonucta.onun icin ayrilmiyordur.bu konuyu da bir dusunun derim.

Belki kardesiniz de o adamin kendisineuygun biri olmadigini biliyor.evlenmek istememesi,ayrilacam zaten demesi vs.
Ama belki de yasadigi cinsellik hosuna gidiyordur.artik yetiskin bir kadin sonucta.onun icin ayrilmiyordur.bu konuyu da bir dusunun derim.

aynen sizin gibi düşünüyorum aslında onunla evlenecek kadar sevmiyor ama vazgeçemiyor da...ama böyle olmamalı herkesin nefsi var...

Back
X