kardesimin esi

Kıskanç, kaprisli ve kontrolcü bir kadın gibi kardeşinizin eşi. Onunla evlenince hayatında ki herkesten boşanması gerektiğini düşünen biri olmalı. Nasıl hissettiğinizi biliyorum çünkü benim iki agbim evliydi ve birinin eşi aynen böyle, hatta sizinkinden beter. Biz pek takmıyoruz kardeşler olarak, ailece de laf söylemeyiz ama annem ve babam epey üzülüyorlar. Sanki bizim ailenin içine girmek istemiyor sürekli benim ailem süper havasında. Annemle babamı ziyarete geliyorlar, bir kere bile yatağını alıp serdiğini bilmem on yıl içinde, ya ağbim alır serer, ya annem götürür yaşına rağmen, yemeği hazırlarsın kırk defa çağır kı gelsin, sürekli bir alınma ve kibirlenme hali. Agbim resmen mutsuz ve o kadar dışarıdan görülen bir şey ki bu, bedenen çökmüş çocuk ve gülmüyor. Eşler evde eşit sorumluk almalı,ama turkıye de ya erkek kadını ya kadın erkeği eziyor ortası yok neredeyse. Bizim ailede ise ağbim eziliyor, düşün okullar kapanmadan önce bi gün gelmiş( öğretmen) camları silmiş, evi silmiş süpürmüş ve yemek yapmış. Yıllardır yeğenimi annesinin yıkadığını bilmem, uyutma işi de hep baba da vs. Ama sana söyleyeceğim tek şey aman ağzını açma, onlar iyi sen kötü olursun, bırak ne hali varsa görsün siz de fazla eğilmeyin. Kendi hayatı, kendi kararı.

Banada soyle bi sorun var gibi geldi,cocuk istiyorlar ama kardesinizden kaynakli bi problem var o sebeple cocuk olmuyormusta onun kaprisi gibi geldi... sizi de istemiyor asikar yaptiklariyla yeterince belli etmis...yerinizde olsam gelininizle mesafeli olurdum ki size geldiginde bu sozde samimiyetten dolayi haddini asmasin... kardesinizle gorusun ama bu sizin en tabii hakkiniz.. himm dusundumde belkide gelininiz hamiledir ve belli bi ay gectikten sonra soyleme karari almislardir..bu da bir ihtimal pastayi kendine kesmis ama sizinkini usenip onunuze koymustur,kavun icinde kalkmamistir falan

Birde ev icine cok mudahalede bulunup gorumcelik yapmayin...ev isi olsun kendi aralarindaki iletisim sizi ilgilendirmez ,size gosterilen ile basbasa kaldiklari zamanki iletidimleri farklidir ki kardesiniz ses cikarmiyor bu tur davranislarina.
Not,,bende bi gorumceyim

1. kmse kmsenin çayını doldurp hizmet etmek zorunda deil. szide zorlamadığna göre yapmayın.
2. eşiyle arasndaki iletişim sadece ikisini ilgilendirir. mutlularsa hiiç karışmayın kafa yormayın.
3. evine gttğnzde tepkisi eşine deil sze. çok fazla gtmenizi istemiyor belli ki. özellikle yatılı gidiyorsanz yazık kıza

bence evlerının ıcıne karısmayın
kardesınız rahatsız olsa yapmaz kımse kımseye zorla utu temızlık falan yaptıramaz sonucta
onların kendı ev duzenı

ama onun dısında ona hızmet etmek zorunda degılsınız herkes kendısı yapsın
mesela mısafır var sız ve gelın hanım var hadı canım mutfaga gıdıp cay servısımızı yapalım rahat sohbet ederız de kendısınıde kaldır
annen kosusturuyor mesela anne sen otur burda ıkı tane genc kız varken sana mı duser yapmak de gelın hanıma bak hadı canım mutfaga gecelım de
herkesın ıcınde oyle dedıgın ıcın yok dıyemez kalkmak zorunda kalır
hemde ayıp olmaz ;)

Fazla yüz vermişsiniz kesinlikle dövün sövün demiyorum. ama herkes yerini bilmeli insan esini seviyosa onun hatrina misafirlerine ailesine iyi davranmali varsa bi problemi misafir evden gidince konussun problenini insanlara yansitip kimseyi huzursuz etmeye hakki yok bence.

Eğer gelininiz kardeşinizi sevip saygı duysaydı siz ve annenizden nefret etse bile onun hatırına size güleryüz gösterirdi. Geçinmeye gönlü olmakla ilgili bir durum sanırım ya da fazlasıyla şımartılmış kendini Prenses sanıyor.
Siz ve anneniz çok iyi niyetlisiniz. Aynı tavrı görsem ne evine adım ararım ne yüzüne bakarım. Kardeşimle de ayrı görüşürüm.

Tamamıyla katılmıyorum. Eşimi çok seviyorum ama ailesine tahammül edemediğim zamanlar oldu. Bir insanı sevmek ve evlenmek tüm sulalesini kabullenmek anlamına gelmiyor. Konu bakımından değildi bu yorumum yalnız.

Konu sahibi, bence abinizin eşi sizi sevmiyor. Ev içindeki is bölümü ve diğer hususlar kendi aralarındaki meseleler.

Kıskanç, kaprisli ve kontrolcü bir kadın gibi kardeşinizin eşi. Onunla evlenince hayatında ki herkesten boşanması gerektiğini düşünen biri olmalı. Nasıl hissettiğinizi biliyorum çünkü benim iki agbim evliydi ve birinin eşi aynen böyle, hatta sizinkinden beter. Biz pek takmıyoruz kardeşler olarak, ailece de laf söylemeyiz ama annem ve babam epey üzülüyorlar. Sanki bizim ailenin içine girmek istemiyor sürekli benim ailem süper havasında. Annemle babamı ziyarete geliyorlar, bir kere bile yatağını alıp serdiğini bilmem on yıl içinde, ya ağbim alır serer, ya annem götürür yaşına rağmen, yemeği hazırlarsın kırk defa çağır kı gelsin, sürekli bir alınma ve kibirlenme hali. Agbim resmen mutsuz ve o kadar dışarıdan görülen bir şey ki bu, bedenen çökmüş çocuk ve gülmüyor. Eşler evde eşit sorumluk almalı,ama turkıye de ya erkek kadını ya kadın erkeği eziyor ortası yok neredeyse. Bizim ailede ise ağbim eziliyor, düşün okullar kapanmadan önce bi gün gelmiş( öğretmen) camları silmiş, evi silmiş süpürmüş ve yemek yapmış. Yıllardır yeğenimi annesinin yıkadığını bilmem, uyutma işi de hep baba da vs. Ama sana söyleyeceğim tek şey aman ağzını açma, onlar iyi sen kötü olursun, bırak ne hali varsa görsün siz de fazla eğilmeyin. Kendi hayatı, kendi kararı.

Iyi de bir insanın yaşadığı yeri temizlemesinden doğal ne olabilir. Çok dramatize etmemiş misiniz?

Çoğu zaman kadınlar saydığınız bu işleri tek başına yapıyor ( cam, temizlik, yemek) ama bu kadar şaşırmıyor kimse. Her ne kadar "kadin erkek eşit derecede sorumluluk sahibi olmalı" deseniz de böyle düşünmediginiz izlenimine kapıldım.

Gelin sizi istemiyor. Bazen bende rahatsiz oluyorum esimin ablasindan, didisindan (öyle sürekli de gelmiyorlar) ve hirsimi esimden cikarabiliyorum.
Bi defa yemek istemisti onu bile kalkip yapmamistim kendi ne pisirdiyse pisirip sonra ikram etti. Bu demek degil ki ben normalde esime yemek yapmiyorum.
Bu durumda disardan bakilinca bende esime eziyet mi ediyorum hayir. Onlar yokkenki diyalogumuz daha farklı.
Cokta sevmedigim insanlarin yaninda bulunmak beni gergin bir insan yapiyor hepsi bu. Eminim kardesinizin esi, siz yokken biraz daha farklıdır. Yoksa katlanamazdi kardesiniz.

Genelde bu tip konularda görümcelik yapma diye çemkiririm ama okudum ki haklısın :dondurma:
Ne desem bilemedim. İdare edin yine bence. Kardeşin sabır taşı ise o da bir gün çatlar sizin bir şey yapmanıza gerek kalmaz
Belki o da onu böyle seviyordur diyeceğim ama :KK72:

bir arkadaş da söylemiş hiç orta yol yok bu gelin-görümce konularında diye. karşı tarafı dinlemeyince "korkunç, lanet, inanamıyoruum böyle insan mı oluuurr" diyeceğimiz insanlar çıkıyor ortaya. ben sizi iyi niyetli buldum. ama şöyle bir durum da var. sizin öncelikleriniz herkesin önceliği olmak zorunda değil. kadın belki bu tip muhabbetleri sevmiyordur. misafir ağırlamak, hizmette bulunmak hoşlanmadığı şeyler olabilir. ya da söylendiği gibi bu konularda kültürü yoktur. herkes aynı aile içinde büyümüyor çünkü. yaptığının saygısızlık olduğunu düşünmüyor olabilir.

aralarındaki tartışmalar da tabi çifti ilgilendiriyor. ne için tartışıyorlar, öncesi neydi, bu noktaya nasıl geldi bilemeyiz. sizin geldiğiniz zamanlarda belki gelişinizle ilgili öncesinde tartışma çıkıyor ve karşılıklı birbirlerini kırıyorlardır. kardeşiniz böyle kabul etmiş. sevmiyorsa ya da tahammül edemiyorsa katlanacağını düşünmüyorum pek açıkçası. çünkü kardeşiniz iyi eğitimli bir insan. sadece okul, meslek olarak söylemiyorum bunu. karısına davranışlarından çıkartıyorum. hayatın müşterek olduğunun bilincine varmış ve eşine her konuda yardım ediyor. olması gerektiği gibi.

ya da kadın mutsuz bir şeylerden. bunları bilemiyoruz tabi. bence siz çok görüşmemeye çalışın. kimsenin hizmetini de yapmayın. isterse kendi alır.

Bir de şu şekilde düşünün,belki bilmiyor nasıl ikram yapılacağını,misafir gelince eli ayağına dolaşıyor ve kendisinden bir şey istendiğinde geriliyordur, sonuçta yeni evliler.Ya da sizin aileye alışamamıştır henüz.Ben de yeni evliyim ve inanın eşimin ailesine alışamadım hala nasıl davransam bilemiyorum yanlarında çünkü aile yapılarımız biraz farklı.

Küsünce eşinin barışmak için onun pesinde koşması hoşuna gidiyordur. O yüzden devamlı trip atıyordur. Ya da böyle alışmıştır.

Gençtir ergenlikten çıkamamış, olgunlaşamamıştır.

İşsizdir dertsizdir kocasına sarıyordur.

Annesinden babasından böyle görmüştür. Böyle olması gerek zannediyordur.

Herkes kaynana derdi çekerken benim şikayet edeceğim, dedikodusunu yapacağım bir kayınvalidem bile yok diyerek sizin dolaptaki eşyaların yerini değişmenizi bile dert ediyordur.

Belki biraz açık olacak ama siz gelince eşiyle birlikte olamıyordur bu sefer de enerji atamıyor, gergin oluyordur.

Bir sürü sebep olabilir, hiç biri onu haklı çıkarmaz ama kardeşinizin hatırına sağır dilsiz olmak zorundasınız. İyi niyetle de olsa fazla samimi olmayın. Böyle tipler hepbanacıdır. Yaparsın memnun olmaz, yapmazsın suçlu olursun. En iyi çözüm sana uzak Allaha yakın olsun. Eşiyle mutlu, huzurlu olsun da varsın siz hiç görmeyin kardeşinizi...

Back
X