kardeşimin korkuları :( lütfen yardımcı olun

tosbiii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2013
510
313
123
35
merhaba hanımlar,
canımı çok sıkan bir konuda ne yapmamız gerektiğini size danışmak istedim. 15 yaşında liseye giden bir kardeşim var. uzun yıllardır korkuları var. karanlıktan,evde veya bir odada tek kalmaktan,yatağında tek başına uyumaktan inanılmaz korkuyordu. daha küçük bi çocukken uykudan uyanıp ağlardı bir şeyler görüyormuşçasına... şimdilerde biraz daha hafifledi bu korkuları ama hala geçmedi. mesela evde tek kalıyor ama odadan dışarı çıkamıyor. su içmeye, tuvalete, mutfağa bir şey almaya gidemiyor evde tek başınayken.önceden evde biz varken de gidemezdi. bu durumu nasıl aşabiliriz? neyden korktuğunu defalarca sorduk. sakince anlatmasını çok istedik. sadece 'bilmiyorum' diyor. anlatmadığı için kapalı kutu :( ben çok üzülüyorum artık. bu yaşa gelip de atlatamaması beni çok üzüyor. kişisel olarak aktif,neşeli ve okulda başarılı bir çocuk oldu bu zamana kadar. ama bu korkuları ne olacak? annem onu bırakıp gidemiyor bir yere kolay kolay. aklı kardeşimde kalıyor sürekli. bu durumlarda hocaya filan okuturlar bilirsiniz. ama çözüm bu değil :( başınızdan böyle bir şey geçtiyse, böyle bir durumla karşılaştıysanız ne yaptınız? nasıl çözüm buldunuz? psikolog veya psikiyatra mı gitmeliyiz?

Normal aslinda arkadaslar arasindaki konusmalar çok etkili oluyo o yaslarda izledigo filmler fln ama psikolaga gitmeniz faydali olur tabi kendiniz de sürekli okuyun ayetelkursi,felak,nas baya faydali olur ama bıçak gibi kesmez biranda geçmez ama zamanla geçer

Kardeşiniz için gerçekten çok üzüldüm rabbim şifa versin inşALLAH benim ablamda öyleydi hatta ablam gece uykuda yürüyordu oda oda geziyor bazen evi terketmeye teşebbüs ediyordu kapıda kilit bırakmaya korkuyorduk bende ondan etkilendim karanlıkta uyuyamıyordum evde tek kalamıyordum lavaboya bile gidemiyordum ciddiyetin farkında olduğunuzun farkındayim ama ben tekrar hatırlatmak isterim durum çok çok ciddi bu sebebten intihar eden insanlar var ALLAH korusun ilk olarak onunla mutlaka iletişimi kurun anlattırin cinler diye bir gerçek var kimse inkar edemez bunu sizide korkutmak istemem hamilesın neticede özür dilerim ama gerçek bu ikinci olarak evde ve kardeşinızin odasında kuran-i kerim bulundurun bir tane ayetel kursi duasını bir kağıda yazıp kardeşinizi koruyacağını düşünerek ve buna inanarak muska şeklinde kardeşinizin boynuna takın ve kimine göre ilk kimine göre son olarak psikiyatira götürün içindekilerinı aktarması lazım yoksa ALLAH korusun sonuçları çok kötü olabilir kardeşiniz için dua edicem çok çok çok geçmiş olsun

merhaba hanımlar,
canımı çok sıkan bir konuda ne yapmamız gerektiğini size danışmak istedim. 15 yaşında liseye giden bir kardeşim var. uzun yıllardır korkuları var. karanlıktan,evde veya bir odada tek kalmaktan,yatağında tek başına uyumaktan inanılmaz korkuyordu. daha küçük bi çocukken uykudan uyanıp ağlardı bir şeyler görüyormuşçasına... şimdilerde biraz daha hafifledi bu korkuları ama hala geçmedi. mesela evde tek kalıyor ama odadan dışarı çıkamıyor. su içmeye, tuvalete, mutfağa bir şey almaya gidemiyor evde tek başınayken.önceden evde biz varken de gidemezdi. bu durumu nasıl aşabiliriz? neyden korktuğunu defalarca sorduk. sakince anlatmasını çok istedik. sadece 'bilmiyorum' diyor. anlatmadığı için kapalı kutu :KK43: ben çok üzülüyorum artık. bu yaşa gelip de atlatamaması beni çok üzüyor. kişisel olarak aktif,neşeli ve okulda başarılı bir çocuk oldu bu zamana kadar. ama bu korkuları ne olacak? annem onu bırakıp gidemiyor bir yere kolay kolay. aklı kardeşimde kalıyor sürekli. bu durumlarda hocaya filan okuturlar bilirsiniz. ama çözüm bu değil :KK43: başınızdan böyle bir şey geçtiyse, böyle bir durumla karşılaştıysanız ne yaptınız? nasıl çözüm buldunuz? psikolog veya psikiyatra mı gitmeliyiz?
kesinlikle doktor konuşturur .
size anlatmadığı şeyleri doktora anlatır.
psikologa götürürn
kaç yaşında.

kardeşinizi mutlaka bir psikiatriste götürün, bilinçaltındaki korkuları yenmesi lazım.
görümcemin lisedeyken aşırı düzeyde hayvan fobisi vardı, öyle boyuttaydı ki koskoca kızı annesi okula götürüp getiriyordu, tek başına bakkala bile gidemiyordu, hayatı kabusa dönmüştü, kedi görse kaçar köpek görse ağlar... benim de o zamanlar 1 köpeğim 2 kedim vardı, defalarca kez psikologa gidin dedim dinletemedim, sonunda bir gün annesi de yanındayken bir köpek onların yönüne koşmuş, bizimki panikle kaçarken kendini arabanın altına atmış, günlerce hastanede kaldı, bunun üstüne terapiye başlattılar, her hafta ankaraya gidip geldiler, 1 yıl geçmemişti ki kız benim 60 kiloluk köpeğimle oynamaya başladı. yani ölümüne korkular bile çözülebiliyor, yeter ki vaktinde müdahale edilsin.

Geçmiş olsun çocuk ve ergen psikiyatrisine götürebilirsiniz devletlerde var. Ama maddi durumunuz yeterliyse psikoloğa götürmenizi tavsiye ederim. Konuşarak terapi çok önemli ve etkili. Gerek görüşürse yan olarak ilaç tedaviside devam eder. Tekrar çok geçmiş olsun inşallah kısa zamanda düzelir.

Kardeşiniz için gerçekten çok üzüldüm rabbim şifa versin inşALLAH benim ablamda öyleydi hatta ablam gece uykuda yürüyordu oda oda geziyor bazen evi terketmeye teşebbüs ediyordu kapıda kilit bırakmaya korkuyorduk bende ondan etkilendim karanlıkta uyuyamıyordum evde tek kalamıyordum lavaboya bile gidemiyordum ciddiyetin farkında olduğunuzun farkındayim ama ben tekrar hatırlatmak isterim durum çok çok ciddi bu sebebten intihar eden insanlar var ALLAH korusun ilk olarak onunla mutlaka iletişimi kurun anlattırin cinler diye bir gerçek var kimse inkar edemez bunu sizide korkutmak istemem hamilesın neticede özür dilerim ama gerçek bu ikinci olarak evde ve kardeşinızin odasında kuran-i kerim bulundurun bir tane ayetel kursi duasını bir kağıda yazıp kardeşinizi koruyacağını düşünerek ve buna inanarak muska şeklinde kardeşinizin boynuna takın ve kimine göre ilk kimine göre son olarak psikiyatira götürün içindekilerinı aktarması lazım yoksa ALLAH korusun sonuçları çok kötü olabilir kardeşiniz için dua edicem çok çok çok geçmiş olsun

içten cevabın ve duaların için Allah razı olsun. ben de zaten ileriki hayatını etkilemesinden,içine kapanı kalmasından, yarın öbür gün bi üniversiteyi kazanıp tek başına kalmak zorunda kalmasından falan korkuyorum. söylediklerinin çoğunu uyguladık. geçici olarak rahatlıyor ama yine başlıyor. ablanın durumu nasıl peki şimdi?

Bence psikoloğa götürmek için geç bile kalınmış,sakın yanlış anlamayın eleştirmek için söylemiyorum ama çok küçükken varmış böyle korkular, acil götürmenizi tavsiye ediyorum mutlaka bi sebebi vardır korkularının

Geçmiş olsun çocuk ve ergen psikiyatrisine götürebilirsiniz devletlerde var. Ama maddi durumunuz yeterliyse psikoloğa götürmenizi tavsiye ederim. Konuşarak terapi çok önemli ve etkili. Gerek görüşürse yan olarak ilaç tedaviside devam eder. Tekrar çok geçmiş olsun inşallah kısa zamanda düzelir.
çok teşekkür ederim. Allah razı olsun

merhaba hanımlar,
canımı çok sıkan bir konuda ne yapmamız gerektiğini size danışmak istedim. 15 yaşında liseye giden bir kardeşim var. uzun yıllardır korkuları var. karanlıktan,evde veya bir odada tek kalmaktan,yatağında tek başına uyumaktan inanılmaz korkuyordu. daha küçük bi çocukken uykudan uyanıp ağlardı bir şeyler görüyormuşçasına... şimdilerde biraz daha hafifledi bu korkuları ama hala geçmedi. mesela evde tek kalıyor ama odadan dışarı çıkamıyor. su içmeye, tuvalete, mutfağa bir şey almaya gidemiyor evde tek başınayken.önceden evde biz varken de gidemezdi. bu durumu nasıl aşabiliriz? neyden korktuğunu defalarca sorduk. sakince anlatmasını çok istedik. sadece 'bilmiyorum' diyor. anlatmadığı için kapalı kutu :KK43: ben çok üzülüyorum artık. bu yaşa gelip de atlatamaması beni çok üzüyor. kişisel olarak aktif,neşeli ve okulda başarılı bir çocuk oldu bu zamana kadar. ama bu korkuları ne olacak? annem onu bırakıp gidemiyor bir yere kolay kolay. aklı kardeşimde kalıyor sürekli. bu durumlarda hocaya filan okuturlar bilirsiniz. ama çözüm bu değil :KK43: başınızdan böyle bir şey geçtiyse, böyle bir durumla karşılaştıysanız ne yaptınız? nasıl çözüm buldunuz? psikolog veya psikiyatra mı gitmeliyiz?
Kardeşinizin psikolojik rahatsızlıkları var.Bir an önce psikologa götürmelisiniz,psikolog muhtemel olarak psikiyatra yönlendirir.Ayrıca terapi de almanız gerek.Allah yardımcınız olsun.Fakat bir an önce götürün.Devlet hastaneleri bu tarz durumları çok önemsemezler,yani tanık olduklarım bu yönde.

Bence psikoloğa götürmek için geç bile kalınmış,sakın yanlış anlamayın eleştirmek için söylemiyorum ama çok küçükken varmış böyle korkular, acil götürmenizi tavsiye ediyorum mutlaka bi sebebi vardır korkularının
ya açıkçası evin en küçüğü olduğu için önce şımarıklık sanıldı.sonra gece ağlamaları başlayınca aklımıza gözle görülmeyen varlıklar geldi. dua ile okuma ile geçer diye düşünüldü :( faydası da oldu ama geçici faydalar işte... eleştirsen de haklısın çünkü ben de şu an çok kızıyorum bize. psikolojik rahatsızlıklar maalesef yeterince ciddiye alınmıyor bizim kültürümüzde. bir de hangimiz korkmuyorduk ki diyerek kendimizi rahatlatarak kolaya kaçtık sanırım :(

kardeşinizi mutlaka bir psikiatriste götürün, bilinçaltındaki korkuları yenmesi lazım.
görümcemin lisedeyken aşırı düzeyde hayvan fobisi vardı, öyle boyuttaydı ki koskoca kızı annesi okula götürüp getiriyordu, tek başına bakkala bile gidemiyordu, hayatı kabusa dönmüştü, kedi görse kaçar köpek görse ağlar... benim de o zamanlar 1 köpeğim 2 kedim vardı, defalarca kez psikologa gidin dedim dinletemedim, sonunda bir gün annesi de yanındayken bir köpek onların yönüne koşmuş, bizimki panikle kaçarken kendini arabanın altına atmış, günlerce hastanede kaldı, bunun üstüne terapiye başlattılar, her hafta ankaraya gidip geldiler, 1 yıl geçmemişti ki kız benim 60 kiloluk köpeğimle oynamaya başladı. yani ölümüne korkular bile çözülebiliyor, yeter ki vaktinde müdahale edilsin.
ne güzel çok sevindim görümcen adına. umarım benim kardeşim de atlatır başına kötü bir şey gelmeden. çok teşekkürler

kesinlikle doktor konuşturur .
size anlatmadığı şeyleri doktora anlatır.
psikologa götürürn
kaç yaşında.

Kardeşinizin psikolojik rahatsızlıkları var.Bir an önce psikologa götürmelisiniz,psikolog muhtemel olarak psikiyatra yönlendirir.Ayrıca terapi de almanız gerek.Allah yardımcınız olsun.Fakat bir an önce götürün.Devlet hastaneleri bu tarz durumları çok önemsemezler,yani tanık olduklarım bu yönde.

psikolog diyorsunuz. çok teşekkür ederim

bende öyleydim. çok korkardım odadan çıkamazdım uyuyamazdım. geceleri hep bağırarak aniden uyanırdım. sonra annem muska yaptırdı bana. onu boynuma taktım. sonra yatağımın başına koydum. geçti gitti şimdi mışıl mışıl uyuyorum

ya açıkçası evin en küçüğü olduğu için önce şımarıklık sanıldı.sonra gece ağlamaları başlayınca aklımıza gözle görülmeyen varlıklar geldi. dua ile okuma ile geçer diye düşünüldü :KK43: faydası da oldu ama geçici faydalar işte... eleştirsen de haklısın çünkü ben de şu an çok kızıyorum bize. psikolojik rahatsızlıklar maalesef yeterince ciddiye alınmıyor bizim kültürümüzde. bir de hangimiz korkmuyorduk ki diyerek kendimizi rahatlatarak kolaya kaçtık sanırım :KK43:
Evet küçükken hepimizin korkuları oluyordu ama KÜÇÜKKEN ,kardeşin 15 yaşında kesinlikle altında yatan bir sebep vardır diye düşünüyorum Allah yardımcınız olsun ..

merhaba hanımlar,

Terapi aldırın..2senede geçti benim korkularım..bir dönem bnde kardeşiniz gibi olmuştum

Benim kardeşimde böyleydi.şuan çok güzel bir bölümde okuyor yaşadığı şehirde kendi evinde kalıyor.

Küçükken hugo vardı bilirsiniz onu görünce çığlık çığlığa ağladı.inanılmaz korktu altını ıslattı vs.onu hatırlatan herşeyi engelledik sabah tv açmazdık.liseyi bitirene dek holün ışığı hep açık uyuduk.tuvalete banyoya girse ızgaraları indirirdi hele camlı bir tuvaletse giremezdi.izlediği şeylerden çok etkileniyordu.şuan gayet rahat hatta gülüyor o hallerine. yalnız yinede götürün siz psikoloğa aynı ölçüde olmayabilir.

Back
X