Benim kardeşimin de o zamanlar böyle bir ilişkisi olmuştu, kopuş o kopuş daha toparlayamadık. Şimdi 26 yaşında hala üniversiteyi bitirmesini bekliyoruz. Biz başaramadık ne iyilikten anladı ne kötülükten umarım siz toparlarsınız.Aynen olmuyor sonra bi ömür çocuk para kazandı mi, hali vakti yerinde mi, ne yiyip ne içtiler, borcu harcı var mı? Yine ben uzulucem yine ben yardimci olucam abla olmak bile zor anne olmayı dusunemiyorum bile..
elimden ne geliyorsa fazla fazla yapacağım inşallah muvaffak olurumBenim kardeşimin de o zamanlar böyle bir ilişkisi olmuştu, kopuş o kopuş daha toparlayamadık. Şimdi 26 yaşında hala üniversiteyi bitirmesini bekliyoruz. Biz başaramadık ne iyilikten anladı ne kötülükten umarım siz toparlarsınız.
17 yaşında.Fazla büyütmüşsün olayı.O yaşlarda kör kütük aşk normal.Henüz 17 yaşında bir kızın da güzelliğinden karakterinden dem vurman çok yanlış.Daha büyüyüp serpilmemişler yahu.Öyle bir zaman gelir ki,kız her konuda kardeşini solda sıfır da bırakabilir.Kardeşim 17 yaşında bi lise son öğrencisi. Dershaneden bir hanım kız bulmuş amenna. Kızı sevmedim, sevemedim. Facebook da "seni hiç bırakmayacagım" , "birlikte öleleim" , "sensiz hiç yasamamisim" seklinde kardesimi etiketledigi durumlar var. Kardeşim yorum yapmıyor cidden bu konuşmalar beni öyle daraltti ki çocuğu sildim görmemek için cidden kiziyorum.
Kardeşim 17 yaşında olduğu için daha çok çalışmasını, mümkünse birlikte çalışıp başarılı olmalarını istiyorum özellikle de facebook da ki yorum ve durumlar da hiç ama hiç hoşuma gitmiyor bi bakıyorum halasi kardeşime damadım demiş. Yani 17 yaşında bir erkek hala çocuk eve gelip çizgi film izliyorken neden hemen bir aileye dahil edilip zaten zor olan bu ilişkilerle şu senesi zorlaştırıyor.
Ders desen çok başarılı olan kardesimde çalışmak diye bir şey kalmadı. Whats app da 24 saat konuşmalar. Hadi onu da geçelim kızın eski sevgilelerinin her biri lafın tam manasıyla varoş bir De onlarla uğraşıyor. Sebep ne daha eski ilişkilerine nokta koyamayan basının çaresine bakamayan bu kız bu seneyi böyle mi yaşattiracak
Başta kızdım dedim gerçekten saçma sapan işler yapıyorsun şimdi zamanı değil. Whats app durumunda a kızın ismi kalp sevgili olma tarihleri yazılı diyordum sen böyle şeyler yapmazdin ne oldu abla kız yaptı. Diyorum hoşuna gitmiyorsa kaldır. Şimdi benden ayrılır olmasın dursun. Çocuğun özgürlük anlayışı bitti.
Sonra birden bire bana sen bizi kiskaniyorsun mutlu olman lazim dedi. O günden beridir tavır aldım konuşmuyorum. Haksız miyim? Ne yapmalıyım? Abartiyor muyum? Elle tutulur bir karakter göremiyorum, azimli bir insan da değil. Güzel de değil. Tek tutundugu şey abla sözümü dinliyor. Gercekten cok mutsuzum. Bu sene tip kazanıp doktor olmasını çok isterdim
Cidden çok küçük. Çok iyi yapmışsın ortaya cikartmakla2 defa başıma geldi bu beğenmediğim noktaları söylediğimde mantıklı düşünüp daha dikkatli gözlemleyerek ilişkisini bitirmişti benim erkek kardeşim. Diğeri için çözüm yolum farklı oldu anlatayım isterseniz kızlar :)
Kardeşimin bir sevgilisi vardı, kardeşim o zamanlar avukattı hakimlik sınavlarına girmemişti henüz. Bu kızın kardeşimin ve özellikle ailemin parası için birlikte olduğunu düşünmüştüm. Nedeni, bir konuşmasında benim şaşkoloz kardeşime; sayende annem babam da kurtulacak inşallah gibi bir laf söylemesiydi. Tabi bu lafı o kadar tatlılıkla söylüyor ki benim aşktan gözü kör olmuş kardeşim ouv yeah ben erkeğim hepinize yeterim moduna girmesine neden oluyor.. anlamıyordu kardeşim.
Kızın asıl derdinin ailemin parası olduğunu, kendisinin avukat olmasının da pek bir etkisi olmadığını daha sonraları anladım. Sürekli kardeşime ailemin mal varlığını çeşitli bahanelerle sorarak öğrenmeye çalışması beni fena kıllandırmıştı. Takip ediyordum yani konuşmalarını her şeylerini. Kötü koku alırsam işin peşini bırakmam çünkü, hislerime ve algılarıma güvenirim. Maddi durumlarının kötü olması değildi asla sorun.Bu konuda ilk huzursuzlanmam maddi durumlarının kötü olmasına rağmen kızın aşırı zenginmiş gibi havalarda olması ve bu havayı sağlayabilmek için kardeşime sağlam harcamalar yaptırması olmuştu.
Neyse kızlar can alıcı noktaya geleyim hemen;
Bir gün çay içiyorduk kardeşim, sevgilisi, sevgilisinin ablası ve ben.. Evlilikten açıldı konu daha 4 aydır beraberler hemen yapışacaklar ya benimkine. -Bu arada annesi, kızın halası resmen 404 gibi yapışmışlar kardeşime, evlerine davet edip duruyorlarmış sürekli çok sonra öğrendim tabi bunları -. Ben dedim ki, ailem maddi destek sağlamayacaklar ne sana ne bana, herkes çalışıp kendi kazansın diyorlar dedim. O kadar okuttuk ettik, meslekleri var kendi yuvalarına kendi kursunlar hazıra konmasınlar, malvarlığımızı da bağışlayacağız diyorlar dedim. İşte tabi cümlelerle süsledim ben de onlara katılıyorum en iyisi kimseye güvenmemek -kızı kastederek- sen de çalışmaya başlasan iyi olur düğün için para biriktirin beraber dedim. kimseye muhtaç olmayın gül gibi geçinip gidersiniz, eminim ailem de seni çok sevecek diye bir de yağladım balladım. Benim ailem biraz terstir kardeşim az buçuk bahsetmiş ama kızın böyle olduğunu tahmin etmediğine eminim.
Ertesi gün kız kardeşimden ayrıldı, ayrılma nedeni de ailen arkamızda olmayacaksa bu evliliğin anlamı yok, ben istenmeyen gelin miyim yoksa vs kıvırmalar, bahaneler. Geldi kardeşim bana teşekkür etti, abla beni büyük bir kumpastan kurtardın diye. anlamıştı en sonunda kızın gerçek niyetini. Bazen olaylara müdahale şart oluyor.
Kardeşinin geleceği için, üniversite hayalleri için müdahale etmen gerekiyorsa et. 17 yaş çok küçük çünkü. Bunlar için daha çok zamanı olacak, kendini derslerine vermesini engelleyen, dersten başka aklı her işte olan bir sevgiliyi ben de istemezdim kardeşim için.
Kardeşimin biyolojisi çok iyi ondan doktor olmasını istiyoruz daha bir kararı yok ama biyoloji olmadan olmaz diyor hevesli belli ki .netleri düşüyor ikisini bir arada idare edemiyor yani ortada bir sonuç var. :) verdiğin tavsiyeler için çok teşekkür ederim ama senin durumundaki gibi aklı başında yürütecek olsa benim tavsiyeme gerek kalmadı. Burada kardeşimin sevgilisinin eski erkek arkadaşlarinin sürekli problem olması(yani falanca sevgilim beni arıyor hadi beni koru ), kendi aralarında kavga ettiklerinde geceleri dışarı çıkıp kardesimi çağırmasi, sürekli konuşmak istemesi gibi sorunlar da var . Kızı sevmememin sebebi bu kardeşim de 17 yaşında bir ilişki yürütecek olgunlukta değil.yani bu bildiğin kötü arkadaş. Elbette ben de güzellikle anlattım ama bu kızı idare edecek adam şu an benim kardeşim değil. Zamanla bikacak istemeyecek ama o zaman geç olur diye korkuyorum17 yaşındaydım erkek arkadaşımla bir ilişkiye başladığımda, tam öss dönemi yani.Şu an tıp fakültesi 3. Sınıftayım bir sene de hazırlık okudum.yani 5 sene olmuş. ( :
belki siz sadece evde gördüğünüz için çalışmadığını düşünebilirsiniz ama ben de okulda ver dershanede o kadar yorulurdum ki evde çalışamazdım.Netlerdeki dalgalanmalar normal bu süreçte, illa kız arkadaşıyla alakalı olması gerekmez.
Ayrıca takıldığım bir nokta var; kardeşim tıp istiyor değil, kardeşimin tıp okumasını çok isterim demişsiniz.eğer sırf sizi gururlandırmak için istemeden tıp yazarsa asıl o zaman hayatı kararır. Her şey dışarıdan gözüktüğü gibi toz pembe değil.
Bence kardeşinizi alın karşınıza konuşun; sevdiğin kız kim olursa olsun sen sevdiğin için ben de severim, derdim kızla değil.Ben senin derslerini etkilediğini düşündüğüm için bu zamana kadar böyle davrandım, madem birbirinizi çok seviyorsunuz; ikinizin geleceği için birbirinizi çalışmanız konusunda uyarın, beraber çalışın.Sizin önünüzde bir ömür var kalan ömrünüzü beraber daha iyi geçirmek için şu an fedakarlık yapmalısınız şeklinde bir konuşma yapın bence.
Tamam da şu an kardeşiniz sonsuza kadar beraber olacaklarını düşünüyor, bundan caydıramazsınız.Ama ileride daha iyi yaşamanIZ için derseniz gaza getirirsiniz, kızı kötüleyerek, kızın açıklarını arayarak daha çok bağlanmasını sağlarsınız ancak.Kızla da konuşmayın bence.Benim de bir erkek kardeşim var aramızda iki yaş var sizi anlıyorum, ancak o yaşlar bazı şeylerin çok anlaşılabileceği yaşlar değil.Ben de çok aklı başında değildim zaten, ilk sevgilimdi çok bocaladım,çok hata yaptım.eğer o olmasaydı daha iyi bir yer kazanır mıydım ? Sanmıyorum.Hatta derslerden bunalınca kafamı dağıtabileceğim birinin olması işime bile yaramadı, biz birbirimize hep 'geleceğimiz' için dedik çünkü.O yüzden kardeşinize böyle tavsiye vermelisiniz diyorumKardeşimin biyolojisi çok iyi ondan doktor olmasını istiyoruz daha bir kararı yok ama biyoloji olmadan olmaz diyor hevesli belli ki .netleri düşüyor ikisini bir arada idare edemiyor yani ortada bir sonuç var. :) verdiğin tavsiyeler için çok teşekkür ederim ama senin durumundaki gibi aklı başında yürütecek olsa benim tavsiyeme gerek kalmadı. Burada kardeşimin sevgilisinin eski erkek arkadaşlarinin sürekli problem olması(yani falanca sevgilim beni arıyor hadi beni koru ), kendi aralarında kavga ettiklerinde geceleri dışarı çıkıp kardesimi çağırmasi, sürekli konuşmak istemesi gibi sorunlar da var . Kızı sevmememin sebebi bu kardeşim de 17 yaşında bir ilişki yürütecek olgunlukta değil.yani bu bildiğin kötü arkadaş. Elbette ben de güzellikle anlattım ama bu kızı idare edecek adam şu an benim kardeşim değil. Zamanla bikacak istemeyecek ama o zaman geç olur diye korkuyorum
Yararı olabilir en azından başka şeyler yapmadan önce bir de bunu deneyeyim :) sagolunTamam da şu an kardeşiniz sonsuza kadar beraber olacaklarını düşünüyor, bundan caydıramazsınız.Ama ileride daha iyi yaşamanIZ için derseniz gaza getirirsiniz, kızı kötüleyerek, kızın açıklarını arayarak daha çok bağlanmasını sağlarsınız ancak.Kızla da konuşmayın bence.Benim de bir erkek kardeşim var aramızda iki yaş var sizi anlıyorum, ancak o yaşlar bazı şeylerin çok anlaşılabileceği yaşlar değil.Ben de çok aklı başında değildim zaten, ilk sevgilimdi çok bocaladım,çok hata yaptım.eğer o olmasaydı daha iyi bir yer kazanır mıydım ? Sanmıyorum.Hatta derslerden bunalınca kafamı dağıtabileceğim birinin olması işime bile yaramadı, biz birbirimize hep 'geleceğimiz' için dedik çünkü.O yüzden kardeşinize böyle tavsiye vermelisiniz diyorum
Aynen öyle zannediyor hemen korumaya geçiyor. Teşekkürler :)kizi sevmemenizi dert etmeyin herkes o yasta askindan olur geberir,sonsuza kadar gidecegini falan soyler de kazin yagi oyle degildir,lise askini unutamayan varmi??ustune kimler gelecek gidecek vb daha,bence esas dert edilmesi gereken egitim kismi ki kalici zarari verecek olan o,siz de buna uzuluyorsunuz sanirim daha cok. o yuzden dersle ilgilenmesini tesvik edecek seyler yapin,kizla olan iliskisine karismayin kiskandiginizi zanneder,daha da baglanir
kardeşiniz henüz 17 yaşında zamanla kızdan sıkılacak belkide sabır gerekKardeşim 17 yaşında bi lise son öğrencisi. Dershaneden bir hanım kız bulmuş amenna. Kızı sevmedim, sevemedim. Facebook da "seni hiç bırakmayacagım" , "birlikte öleleim" , "sensiz hiç yasamamisim" seklinde kardesimi etiketledigi durumlar var. Kardeşim yorum yapmıyor cidden bu konuşmalar beni öyle daraltti ki çocuğu sildim görmemek için cidden kiziyorum.
Kardeşim 17 yaşında olduğu için daha çok çalışmasını, mümkünse birlikte çalışıp başarılı olmalarını istiyorum özellikle de facebook da ki yorum ve durumlar da hiç ama hiç hoşuma gitmiyor bi bakıyorum halasi kardeşime damadım demiş. Yani 17 yaşında bir erkek hala çocuk eve gelip çizgi film izliyorken neden hemen bir aileye dahil edilip zaten zor olan bu ilişkilerle şu senesi zorlaştırıyor.
Ders desen çok başarılı olan kardesimde çalışmak diye bir şey kalmadı. Whats app da 24 saat konuşmalar. Hadi onu da geçelim kızın eski sevgilelerinin her biri lafın tam manasıyla varoş bir De onlarla uğraşıyor. Sebep ne daha eski ilişkilerine nokta koyamayan basının çaresine bakamayan bu kız bu seneyi böyle mi yaşattiracak
Başta kızdım dedim gerçekten saçma sapan işler yapıyorsun şimdi zamanı değil. Whats app durumunda a kızın ismi kalp sevgili olma tarihleri yazılı diyordum sen böyle şeyler yapmazdin ne oldu abla kız yaptı. Diyorum hoşuna gitmiyorsa kaldır. Şimdi benden ayrılır olmasın dursun. Çocuğun özgürlük anlayışı bitti.
Sonra birden bire bana sen bizi kiskaniyorsun mutlu olman lazim dedi. O günden beridir tavır aldım konuşmuyorum. Haksız miyim? Ne yapmalıyım? Abartiyor muyum? Elle tutulur bir karakter göremiyorum, azimli bir insan da değil. Güzel de değil. Tek tutundugu şey abla sözümü dinliyor. Gercekten cok mutsuzum. Bu sene tip kazanıp doktor olmasını çok isterdim
Kız sürekli falanca beni aradı söyle aramasın. Kavga mi ettiler gece 12 de gel bizim kapının önüne gelmedi mi 4 saat orda ağla. Zaten kız ders calismiyor 24 saat mesajlasiyorlar e kardeşim de çalışmıyor hâliyle bundan daha büyük bir kötülük yok varsa varsa buna eşdeğeri vardır. Hadi onu da geçtim kavga ediyor sevgilisiyle kızın halası arıyor e artık ben de o kadar şaka kaldiramiyorum maalesefBen bu tavrınızı anlamadım eski aşkları konusunu hiç anlamadım varoşmuş eski aşkları kızın da filan kardeşinizle ne alakası var tehdit mi ediyorlar kardeşinizi nedir yani ayrıca olabilir sevebilirler ve kanları kaynıyor şimdi face da güzel sözler filan hoşlarına gidiyordur. Halası damadım dedi diye hemen damat olmayacak merak etmeyin benim arkadaşın oğlu var kendisi çok erken evlenip doğurmuştu benden de 3 yaş büyük arkadaşım ve oğlu şu an 18 yaşında kız arkadaşı var resim paylaşmışlar arkadaşım da gelinim demiş ama şaka yani ne olur bilinmez neden bu kadar özel hayatı içindesiniz. Yok yorumlara sinirlenip silmişsiniz filan bende olsam kızarım müdahele edemesiniz ancak uyarırsınız. Kızın kötü alışkanlıkları olsa kardeşinize de bunlara alıştırsa anlarım ama kız da dersanede öğrenci. Baskı yaparsanız daha çok ters teper hem anne babanız yok mu siz neden böyle bir karışmacı misyon üstlendiniz. Bizimde lise aşklarımız oldu yani. Gidin gezin mi diyeyim demişsiniz gezecekler tabii ki anlamadım gezmenin nesi kötü?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?