• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin sorunları

EsraAyazzz

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2025
194
81
13
Merhabalar, kardeşim ve evliliği ile ilgili daha önce bir konu açmıştım. Evliliğinin 2. ayında eşi ile baya tartışmışlar ve eşi de ailesinin yanında yüzünü asmış hiç konuşmamış onlarla 2 gün.(ilk 2 ay mecburi aynı evde yaşamak durumundalardı) Kayınpeder ertesi gün kardeşimi yanına çağırmış beklediğin gibi çıkmadı mı istemiyorsan aileleri ararız konuşuruz bitiririz evlenmek kadar boşanmak da normal demiş, çocuğun yüzü asık demiş ve eşi sessiz sessiz dinlemiş. Kardeşim tepki gösterince seviyor musun falan diye sormuş ikisine de seviyoruz demişler. Kardeşimin yerinde olsanız nasıl davranırsınız çok kırılmış ve eşiyle aynı yerde durmak dahi istemeyen bir durumda şu an..

Kayınpederin o lafından ve eşinin o tepkisizliğinden sonra kız kardeşiniz çıkıp ailesine dönmedi anladığım kadarıyla ..şu saatten sonra hiçbir tepki göstermesinin bir anlamı yok
Eşi seviyorum diyor ama babasına sesini çıkaramamış. Kardeşim neye uğradığını şaşırdı zaten kendi evlerine çıktılar yeni ama artık kopmuş bir şeyler.

Eşi seviyorum diyor ama babasına sesini çıkaramamış. Kardeşim neye uğradığını şaşırdı zaten kendi evlerine çıktılar yeni ama artık kopmuş bir şeyler.
O laftan sonra keşke kardeşiniz çıkıp ailesine kendi geçseydi.."boşan diyen baban ile aynı çatı altında olacağıma kendi ailemin evinde beklerim evimizin hazır olmasını ..beni seviyorsan sonra çıkar gelir beni alırsın" deseydi.Ya da iki aylığına eşyalı apartta kalsaydı .Bu saatten sonra kız kardeşin eşinin yüzü asılmasın diye çabalar gibi geliyor bana

Sizin babanız da damadın karşısına geçip tüm ailenin önünde onu sorguya çeksin. Beklediğin gibi olmadı mı, ev olmak, evli olmak, bir kadının sorumluluğunu almak her yiğidin harcı değil, senin hiç değilmiş, evlenmek kadar boşanmak da normal desin.

Evlilikte her konuda ailenin arkasına saklanmayı doğru bulmuyorum. İçinden çıkamadığın bir konu olur yardım alırsın. Tabi onlar da insan evladıysa, değilse kendin çözeceksin. Sizde damat anasının eteğinin altından çıkamamış, kardeşinizin de babasının arkasına sığınması abes olmaz. Zaten evlilik de tek taraflı yürüyor, bari destek bulsun.

Bu kardeş konularınızın aslı sizin eski eşle yaşadığınız sorunlar gibi geliyor bana nedense.
Şimdi eski eşle şunu yaşamıştık bunu yaşamıştık deseniz hâla bunları mı düşünüyorsunuz gibi yorumlar geleceği için haliyle, hayali bir kardeş evliliği ve sorunları oluşturuyorsunuz kafanızda.

Son düzenleme:
Sizin babanız da damadın karşısına geçip tüm ailenin önünde onu sorguya çeksin. Beklediğin gibi olmadı mı, ev olmak, evli olmak, bir kadının sorumluluğunu almak her yiğidin harcı değil, senin hiç değilmiş, evlenmek kadar boşanmak da normal desin.

Evlilikte her konuda ailenin arkasına saklanmayı doğru bulmuyorum. İçinden çıkamadığın bir konu olur yardım alırsın. Tabi onlar da insan evladıysa, değilse kendin çözeceksin. Sizde damat anasının eteğinin altından çıkamamış, kardeşinizin de babasının arkasına sığınması abes olmaz. Zaten evlilik de tek taraflı yürüyor, bari destek bulsun.
Konu babama gelirse orda hiç durdurmaz zaten o yüzden şimdilik söylemedi. Bunu söyleme sebebi ne peki insan çocuğunun evliliğini neden bozmak ister

O laftan sonra keşke kardeşiniz çıkıp ailesine kendi geçseydi.."boşan diyen baban ile aynı çatı altında olacağıma kendi ailemin evinde beklerim evimizin hazır olmasını ..beni seviyorsan sonra çıkar gelir beni alırsın" deseydi.Ya da iki aylığına eşyalı apartta kalsaydı .Bu saatten sonra kız kardeşin eşinin yüzü asılmasın diye çabalar gibi geliyor bana
Ailesiyle düşman mı olmasını istiyormuş kardeşim. Tepki verince böyle oluyor.

Sizin kardeşiniz kayınvalidesi gelinlik ayakkabısını bir akrabasına veren kız değil mi? Ben mi yanlış hatırlıyorum acaba

Kardesınız o gün o evden çıkıp gelmedıyse şuan yapacağı bisey yok . Evi ayrılmış anca mesafe koyar ama eşide bi halta yaramıyor anlaşılan ki kayınbaba boşanma kararı alıyor karı koca için

İyi de sizin kız kardeşiniz sesini zaten çıkarmıyordu kocasıyla arası bozulmasın diye. Ard arda dertlenip konu açtırmasının bir anlamı yok ki? Tanıdığım bir kız var gitti eşinin ailesiyle yaşamayı kabul etti. Kocası aldatıyor, dövüyor, para vermiyor, annesine ezdiriyor. Kendi ailesi kızı çağırıyor kız geri dönmüyor. Üç senelik evli ve daha 21 yaşında. Tüp bebek tedavisi için kocasına yalvarıyor hala. Sesini çıkarmıyor hiçbir şey yapmıyor. Ne zaman ayak üstü denk gelsek bir saat tutup dert anlatmaya çalışıyor. Ee boşan o zaman diyip arkamı dönüyorum. Kardeşiniz ciddiye alınmıyor bu şekilde. Daha farklı sorunlar var diyerek çıkış yolu göstermemizi isteseniz daha yapıcı yorumlar yapardık da, şu durumda bin tane de konu açsanız biz damadınızı arayıp kızamayacak, kayın ailesini dövemeyeceğiz.

Daha cok yeni evlilik rayina oturmasi zaman alicak mutlu degilse o ayrida iki ay da sogumus zaten

Evladının ardında dağ gibi duran babaları çok seviyorum.

Ama en baştan ayrı eve çıkmadan aynı evde oturmaları hata. Ne kadar yakınsan o kadar sorun çıkıyor. Annesi ile kızı konuşmuştur daha önceden, biraz damada göz dağı vermek gibi olmuş bu konuşma. Kızın tepkisizliği cok kırıcı. En azından babasına biz aramızda hallederiz demesi gerekir.

Allah kolaylık versin inşallah düzelirler. Bir an önce kendi evlerine çıksınlar.

Aynı sessizlikte duran erkek olsa demediğimiz kalmazdı. Kardeşin eşinin babasına dur demesi gerekirdi.

Bu kardeş konularınızın aslı sizin eski eşle yaşadığınız sorunlar gibi geliyor bana nedense.
Şimdi eski eşle şunu yaşamıştık bunu yaşamıştık deseniz hâla bunları mı düşünüyorsunuz gibi yorumlar geleceği için haliyle, hayali bir kardeş evliliği ve sorunları oluşturuyorsunuz kafanızda.
Aynisini düşündüm.

Evladının ardında dağ gibi duran babaları çok seviyorum.

Ama en baştan ayrı eve çıkmadan aynı evde oturmaları hata. Ne kadar yakınsan o kadar sorun çıkıyor. Annesi ile kızı konuşmuştur daha önceden, biraz damada göz dağı vermek gibi olmuş bu konuşma. Kızın tepkisizliği cok kırıcı. En azından babasına biz aramızda hallederiz demesi gerekir.

Allah kolaylık versin inşallah düzelirler. Bir an önce kendi evlerine çıksınlar.

Aynı sessizlikte duran erkek olsa demediğimiz kalmazdı. Kardeşin eşinin babasına dur demesi gerekirdi.
Kardeşim kız zaten bunu diyen damadın babası

Ortada ev yoksa evlenmeyeceklerdi. Böyle elalemle tepe tepeye yaşarlarsa kabız olsalar evdeki herkesin haberi olur böyle karışırlar da. Babasına sen ne karışıyorsun aramızda olanlara diyemeyen adamdan koca olmaz. Kardeşin de açsın ağzını kendini savunsun ezik gibi o evde oturmasın daha

Back
X