Kardeşimin takıntılı halleri..

Siyah Kugu

siyah kugu
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
6.687
6.069
198
11 yaşında kardeşim var. Kendisi bir sorunu büyütüp kafasına çok fazla takıyor.
Mesela 7 8 yaşındayken hava neden kararmıyor diye ağlamıştı en net hatırladığım. (yazın havalar geç kararıyor ya açıkladık o zaman ama küçüklüğüne vermiştik.)
Anneme çok düşkün. Annem temizlik yapacaktı bu yüzden babamla gezmeye gitmedi çünkü ya annem camdan düşerse. Yine çocukluğuna verdik. Belki normaldir yani ama böyle birkaç örnek verebilirim.
Şimdi 11 yaşında arkadaşıyla tokuşmuş. Hafif kızarmış ve hafif şişmiş. Ama cidden hafif. Bugün abartmıyorum 6 7 defa birşey olur mu senin hiç şişti mi çarptın mı diye bana sordu. Bi de anneme soruşları var tabi. Ben sinirleniyorum o sordukça. Ve en sonunda sinirlenerek cevap verdim. Gözleri doldu bu sefer de kıyamadım.
Ya gerçekten çok örnek var böyle. Bir yerine bir şey olsun sürekli sorar sorar sorar. Bu normal mi? Nasıl bir tavır takınmamız gerek?

Bi pedagogdan yardım almanızda fayda var bunları sorun olarak goruyorsaniz.Nasıl davranmanız gerektiğini anlatır o size..Ayrıca takıntılar zamanında çözümlenmezse boyutları git gide artar

Bi pedagogdan yardım almanızda fayda var bunları sorun olarak goruyorsaniz.Nasıl davranmanız gerektiğini anlatır o size..Ayrıca takıntılar zamanında çözümlenmezse boyutları git gide artar
Ben böyle bir çocukluk yaşamadım. Kafama takmıyordum kolum kırıldı başımı da çarptım ama kendisi abartıyor gibi geliyor bana anneme de tabi.
Bu normal mi bilemedim korkum boyutunun artması eğer normal bir şey değilse..

Psikolojik destek alabilirsiniz. .
Obk olabilir. .
Daha önce uyku bozukluğu vardı devlette psikologa götürmek istedik ama gittiğimiz hastanelerdeki sistem önce psikiyatri uygun görürse psikologa yönlendiriyordu psikiyatriye götürdük o da ilaç vermişti ve kullanmadık açıkçası

İlerler canım.
İlaç + diyalog destek alsın..

İlgi beklemek oldugunu düşünmüyorum çünkü 7 yaşında varmış şuan 11 yaşında ve ergenlik dönemine geçiş yaşında bence psikiyatrist görsün kesin kardeşinizi yabana atmayın lütfen. Ergenlikle birlikte daha sıkıntılı bir hal alabilir.

Gerçekten ben de korkuyorum onun için belki küçük şeyler gibi duruyor ama bıkıyorum artık. Teşekkür ederim

Okb hastası olabilir benimde 11 yaşında artış göstermişti yalnız çok stres yapan bir hastalık bu yaşta bu kadar şeyi kafayı takıyor ilaç kullanması gerekecek büyük ihtimal

Okb hastası olabilir benimde 11 yaşında artış göstermişti yalnız çok stres yapan bir hastalık bu yaşta bu kadar şeyi kafayı takıyor ilaç kullanması gerekecek büyük ihtimal
Geçmiş olsun şuan nasılsınız?
En kısa zamanda psikiyatri psikolog a götürcez

Bir uzmana goturmeliydiniz simdiye kadar... Ilerlemesini mi bekliyorsunuz?

Evet benim yigenimde 12 yasinda ve bu tarz takintilari var.. bir iki kez psikologa gitti ama gecenlerde konustum kendisiyle, su an takmiyorum hic biseyi demisti.. ama yinede mesela ufak birsey olsa hemen etkilenir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…