'kardeşini getirmesen...' nasıl söylenir ki şimdi bu:(

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
yaa üzülüyorum böyle bi konu açtığım için ama bi de sizin görüşlerinizi almak istedim

haftaya tatile çıkıyoruz bi kız arkadaşımla.benim hayatımda ilk tatilim olucak diyebilirim.yakın bi kız arkadaşıma daha söyledim.bi düşüncem dedi.sonra ardından kardeşi var 17 yaşında falan.onu da getirsem olur mu ddi birden.kardeşi bunun bi yere gitmesini falan kıskanıyormuş...şöyle söyleyim zihinsel engeli de var.ben kaldım,kimseyi kırmak istemem,birden hayır da diyemedim.bize sorun cıkarır mı,sorumluluk mu alcaksın dedim ve sen bilirsin diyebildimgelsin gelmesine de bizi bi şekilde engelliyceğini düşünüyorum.ne biliym bi bara falan gideriz yani gidemeyiz...haksız mıyım?

bilmiyorum ama içim rahat etmedi.offf çok mu kötü bi insanım ben.gelse nolur diyorum ama gelirse rahat olmıycam onu da biliyorum.
ne yapmalıyım ki...hiç sevmediğim şeyler,kimseyi kırmak da istemiyorum

engeli varsa, arkadaşın kardeşini oralarda idare edebilecek mi? bu çok büyük bi sorumluluk.. Allah korusun başına bişey gelse oralarda hepiniz vicdan azabı duyarsınız.. bi kere ailesinin o çocuğu arkadaşınla tatile göndermesi enteresan.. gözleri arkada kalmayacak mı.. bilmiorum ya, ben size engel olur, oraya buraya gidemezsin kısmını değil de, Allah korusun başına bişey gelir diye endişelendim...

evi ben ayarladım bi de.ablası o ama yine de kendimde de bir sorumluluk hissedicem.bize sorun çıkarır mı diyebildim bi tek.tatile gidiyoruz sorumluluk mu alcaksın dedim.sorun çıkarmaz dedi
ama gönülsüzüm işte

evi ben ayarladım bi de.ablası o ama yine de kendimde de bir sorumluluk hissedicem.bize sorun çıkarır mı diyebildim bi tek.tatile gidiyoruz sorumluluk mu alcaksın dedim.sorun çıkarmaz dedi
ama gönülsüzüm işte

ister istemez yapacaklarınız kısıtlanır, haklısın.. sen bilirsin demişsin bi kere cnm, bu saatden sonra da o gelmesin demek arkadaşınla aranı bozabilir..keşke baştan olmaz deseydin

ister istemez yapacaklarınız kısıtlanır, haklısın.. sen bilirsin demişsin bi kere cnm, bu saatden sonra da o gelmesin demek arkadaşınla aranı bozabilir..keşke baştan olmaz deseydin

diyemedim ben hayır diyemiyorum kimseye...kırılır diye düşündüm.ama düşünüyorum bu sefer ben huzursuz olcam.ailesine bu durumu açmadan bi yolla msj falan atmalıyım onu kırmıycak şekilde off off

Ben arkadaşınızın kardeşinin mutluluğuna odaklandım sadece sanırım, kim bilir nasıl mutlu olacak o tatilde.
Ama sizin de ilk tatiliniz, kısıtlanmayı istememek hakkınız.

Bir bahaneyle iptal edip sonra yalnız gitseniz olmaz mı?

haklısın mutlu olucaktır ama şöyle bi durum var kahvetelvesi.ben arkadaşıma tatil olayını ayarlamadan önce çıtlatmıştım.bana babam da gitmeyi düşünüyor dedi...ailesiyle de gidebilir diye düşünüyorum.kardeşinin sorumluluğunu sadece o almıycak ki,sonuç olarak buraya ben ayarladım,bende de olucak.kaldı ki annem,ablam bana biz de gelelim dedigi halde hayır dedim,kafamı dinlemek istiyorum dedim.bunları bildiği halde arkadaşımın bunu teklif etmesi hata değil mi sence de?

ben kendimi kötü hissediyorum ya

engeli varsa işler değişir bu gerçekten büyük sorumluluk..ve kısıtlı bir tatil olacak ona göre haraket etmeniz gerekecek. kötü biri değilsin aklında bu soruların olması normal. kız engelli değil ,sağlıklıda olsa bende yanımda kız kardeşimi istemem.Arkadaşımla rahat gezip tozmak ,rahat rahat konuşmak isterim.sizi anlıyorum bence bi orta yolunu bulup arkadaşınıza söyleyin.

işkence demek doğru değil.biraz acımasızca oldu bu.zor olur diyebiliriz.onların da tabi eğlenmeye hakkı var ama ailesiyle yapsa daha iyi olur diye düşünüyorum.

Şimdi gerçekçi olmak lazım, tatile niye gidilir, kafa dağıtmak için, yanında bakıma muhtaç biri olursa kafa dağıtabilirmisin?

kız ihtiyaclarını görebiliyo,durumu iyi aslında ama zihinsel olarak engeli var tabi.bi keresinde tiyatroya gitmiştik onu da götürdük,biraz zor olmuştu açıkçası.bu birini hor gördüğümden falan değil inanın.ben gerçekten çok bunaldım.bu tatil için o kadar uğraştım ki.düşünmeden bişeyler yapmak istiyorum.tek isteğim bu.

arkadaşıma söyledim kendimce uygun bi dille.bana söylediği laf herkes ayrı telden çalıyo desene...babama da sorayım olmazsa siz gidin,benim için kısmet değilmiş derim dedi.blöf yapar gibi.buna da çok sinirlendim açıkcası...

Bence sakin bir şekilde anlatın yapacak bir şey yok ailesi de tatile giderken sorumluluğu sizin almanız hoş olmaz

yalnız bırakamayacak kardeşini. bence bu büyük bir sorumluluk.
asla başından ayrılamaz, ya da birlikte gidersiniz
ama gidilecek ve gidilmeyecek yerler var.
olmaz bence.

ayyy ne sevinmiştir tatile gideceği için ama bence aileside tatile gidicekse arkadaşının bizimle gelde olur mu demesi saçma o arkadaşın sizinle gelsin kardeşide ailesiyle gitsin ayrıca zihinsel engelli diyorsun tek kalamaz ablası her daim yanında olmak zorunda rahat hareket edemezsiniz gece dışarı çıkmak isteseniz arkadaşın evde mi kalıcak e kardeşini tekde bırakamaz bence yanlış bir tercih olur

Arkadaşının sana böyle bir teklifte bulunması bile bencillik. Üstüne üstlük bir de kendimce uygun bir dille söyledim dediğinde sana herkes ayrı telden çalıyor demesi de çok enteresan. Böyle bencil bir insanla tatile gitmek zaten işkence olur, kardeşi olsun ya da olmasın. Karşısındakinin düşüncelerine ve hislerine önem vermeyen biriyle tatil olmaz. Emin ol tek başına gitsen daha çok keyif alırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…