'kardeşini getirmesen...' nasıl söylenir ki şimdi bu:(

o arkadaşına kardeşiyle gitmenin zorluklarını, bize burada anlattığın endişelerini tek tek anlat, sorumluluğu oldukça zor... hayır demesini yavaş yavaş de öğrenmiş olursun, bence mutluluğun formülü bu. ilk tatilin burnundan gelir yoksa. benden söylemesi canım.

ya kardeşi normal olsa vallahi direkt gelmesin bile derdim.ama böyle bi durumu olduğu için gelmesin diyip kestirip atamadım.bilmiyorum kırıcı,üzücü bi durum olarak algılar diye düşündüm.
hep çok ince düşünüyorum.nefret ediyorum bu huyumdan...ben diyceğimi dedim.boru değil anlamıştır ki kendisi bu konularda çok ustadır.bakalım babasıyla konuşsun da,ona göre karar vericem.

özlemetto biliyor musun arkadaşım çok bencil bi insandır genel itibariyle.bir kere bunu yüzüne söyledim,aman allahım.....

o msjına öyle sinir oldum ki.söylesem bi dert söylemesem bi dert hemen üste çıkar.

onunla ilişkimi gözden geçirmeye karar verdim.çünkü bir değil iki değil...

'Karşısındakinin düşüncelerine ve hislerine önem vermeyen biriyle tatil olmaz' kilit nokta burda

aynen katılıyorum,zaten anlamadım ailesi nasıl sizinle yollamaya gönüllü oluyor ? hadi bişi oldu nolcak?? onun çok özel bir ilgileye ve dikkate ihtiyacı var sizin ise ilk tatiliniz ve kanlar fıkır fıkır:) herkes ayrı telden çalıyor '' blöf değil kapristir :) gelmek istemeyen gelmez. kırılıp üzülcek bişi yok siz davet ediyorsunuz yani mesuliyet sizde oluyor ben böyle bir mesuliyet alamam özür dilerim dersiniz dicem ama bencede böyle tripcan bi arkadaşla tatile gitcene tek git daha iyi :)

Son düzenleme:

ya durdukça söylediği şey zoruma gidiyor biliyor musunuz...nasıl olur da bunu teklif edebilir diyorum ya.cidden keşke babası izin vermese diyorum.tatile cıkmadan burnumdan geldi,çıksak nolur halimiz bilmiyorum
evet o söz kapris..ama devamı da var diyor ki.sen x kişisiyle gidersin olmazsa,napalım ben de kısmet değilmiş derim...yani kardeş yoksa gelmem çok zor gibilerinden...
sabahtan beri sinirlerim bozuldu cidden

canim engelli insanlarinda tatil yapmaya ihtiyaci var onlar da insan.ama bu nasil anne babaki ablasiyla tatile gitmesine izin veriyo bakima muhtac bi insan sonucta.oraya tatile mi gitceksiniz yoksa bakicilik yapmaya mi.allah korusun basina bi is gelse en buyuk sorumlu sen olursun.sonucta ev tutan ve davet edensin.hani ikiniz gidecek olsaniz yanlizca ve kardeside istese hani belki kiyamaz ablasi ben tatile gitcem o evde kalcak diye ama zaten aileside gidiyomus onlarla gitsin madem.birde boyle kendini bulunmaz hint kumasi zanneden ve dedigi olmadimi hemen herseyi silen insanlardan nefret ediyorum.benimde oyle bi arkadasim vardi hep kendi bildigi olsun isteyen.arkadasligimi bitirdim rahatladim.ohh dunya varmis.sana x kisisiyle gidersin kismet deilmis derim diyosa sende ne yapalim seninle tatil e cikmak kismet deilmis dersin olur biter...

yegaacım elbette onların da hakkı var.ben zaten o konu hassas olduğu için hayır diyemedim.ne biliym hakaret gibi mi anlar kalbi kırılır mı diye.sorumluluğunu ben cidden alamam.kaldı ki arkadaşıma da söyledim sizin sorumluluğunuz bile bende, ben davet ediyorum sonuçta diye.bana bunu nasıl teklif edebiliyor diyorum, diyorum çünkü ben ona dedim ki annem,abimler beraber gidelim dedi,onlara bile rest çektim kafa dinlemek istiyorum diye...bu sözümden ne anlarsınız...yani gidip de kardeşin de gelsin desem benim annem,abimler de bana bozulmaz mı.neresinden tutsam elimde kalıyor.
cidden kendisiyle ilişkimi gözden geçiricem.daha bunun gibi nice durum...

canim sen en basindan beri istemedigini acikca soylesemesende belli etmissin.sen bilirsin lafi genelde olumsuz olarak kullanilir memnuniyetsizlik belirtisidir.ailene rest cekip yanlizca arkadasinla gitmek istediginide soylemissin.arkadasinin bunu anlamamasi icin aptal olmasi lazim ki hic sanmiyorum bence cok zeki biri ama olaylari kendi isine geldigi gibi yonlendirmeye calisiyo.gecenyilda buna benzer bi olay kendi basimiza geldi.yurtdisinda yasiyorum ben.akrabalarimizinda yazligi var ve nerdeyse 6 ay oncesinden soylemeye basladilar bizim yazliga gidin falan filan diye.ben annem babam klardeslerim esim cocugumla gitmek istiyordum.biz bize olalim diye.herneyse ev sahibesi ve cocuguda bizimle geldi esi izin alamadigi icin gelemedi.bizde aynen senin gibi ikilemde kaldik.biz bize gitmek istiyoru diyemedik sonucta kendi evleri.son anda vazgecip baska biyerede gidemedik ayip olck diye.ama sonradan o kadar pisman oldukki keske bastan ayip olsaymis.o bir hafta inan bize zehir oldu.uzun zamandir memleketine gitme ailenle guzelce vakit gecirmek icin tatil planlari kur sonrada gecirdigin gunler cehennem azabina donsun.inan erken bile donduk yeterki su tatil iskencesi bitsin diye.o yuzden tavsiyem o tatil sana zehir olcak ve sonrasinda daha cok pismanlik yasayacaksin.en iyisi bastan uzul...
.

insanlar hiç rahatsız olmuyor ya,nasıl bir rahatlık...
hikaye duyalan hayalkırıklığı ve sonuç itibariyle benzerlik taşıycak gibiD
anlamıştır o da söylediğin gibi işe gelme meselesi...
ben anladım ya insan biraz hayır demeyi bilmeliymiş.ben beceremiyordum ama bundan sonra böyle olmıycak...
kendisinden de hala ses çıkmadı zaten

Ben şaşırdım kaldım!
Ailesi izin vermiş ama kardeşiyle birlikte...kardeşi konusundaki tutumumu yazdığım halde.
Ne diym kusura bakma başka bir yaza mı diym bu yakın arkadaşıma(!)
yoksa gönülsüz tamam mı diyim
yani ne denir ki...
Diğer arkadaşımı aramış,rahatsız olur musun diye...o da böyle böyle diye söylemeye çalışmış.her söylediğime bir kılıf buldu diyo...

Benim ailem böyle bir sorumluluk almama müsade etmiyor başka bir yaza de bence ,gönülsüz gidince tatilinden ne anlayacaksın? üstüne birde orda her hareket sana batacak arkadaşına kinleneceksin, dinleneyim derken sinir küpü olarak döneceksin..
bu rahatsız olma meselesi değil sorumluluk meselesi ,arkadaşın bunu çözememiş henüz sanırım senin onun kardeşinden rahatsız olacağını düşünüyor ,bu sebebden diğer arkadaşına rahatsız olurmusun diyor bence .. vijdansız gibi görünüyorum biliyorum ama konu sorumluluk ve sizde alamam diyorsunuz!

Son düzenleme:

Sen kardeşinin sorumluluğunu aldın ama ben alamam özür dilerim diye mesaj çek. Bunun üstüne zaten ısrar etmez sanırım. Sana hak veriyorum bu konuda kötü hissetme kendini. Tamam onun da hakkı var gezip eğlenmeye kesinlikle, ama senin çıkacağın ilk tatil ve rahat etmek istiyorsun haliyle. Arkadaşın kardeşini getirdiği vakit tatil yapamazsınız söyliim canım.

bazen işler bizim önceden düşündüğümüz gibi olmaz...ben sorun çıkaracağını zannetmiyorum...öyle hissettim ve benim tereddütle yaptığım hiçbir iş başta düşündüğüm gibi olmamıştır...

Sonuçta senin de dinlenmeye, eğlenmeye, stres atmaya ihtiyacın var ve kafanda zaten ikiniz olarak planlamışsın bu tatili
Sadece zihinsel engelli yazdığın için hepimizin içinde bir şefkat duygusu oluştu
Ama ayrım yapmıyorken nasıl o da insan diyorsak şu an da bir ayrım yapmayalım
Şu an ay yazık yaparken bile acıyarak ayrım yapmış oluyoruz
Sen nasıl planladıysan öyle yap bence olmadı tek gidersin, bu da keyifli olabilir ya da başka bir arkadaşını çağır
1 yılın stresini atıyoruz yahu, bırakın da onu bari keyifle geçireceğimiz şekilde planlayalım
Kimsenin sorumluluğunu almak zorunda değilsiniz

Arkadaşlığımız biticek sanırım kızlar...arkadaşım diyor ki ne söylediysem bi kılıf buldu,bi şekilde uydurdu...

Tatile gitsem de gitmesem de burnumdan geldi şuan.tatili iptal edicem sanırım.

Arkadaşlığımız biticek sanırım kızlar...arkadaşım diyor ki ne söylediysem bi kılıf buldu,bi şekilde uydurdu...

Tatile gitsem de gitmesem de burnumdan geldi şuan.tatili iptal edicem sanırım.

Biraz bencil olmalısınız bence karşınızdaki insan çekinmeden bencilleşiyor gördüğünüz gibi
Stres atma yönteminizi iptal edip daha da stres olmayın bence
Tek ya da arkadaşınızla, durum neyse en yüksek keyfi almaya çalışın hayattan...

şuan gerçekten onun bencilliğine,zekasına hayran kaldım desem...

Arayıp konuşmak istemiyorum.konuşursam belki ağzımdan gelen gidebilir...

Mesaj atıcam

kardeşin gelmezse gelmiyor musun yani..kusura bakma ... Sen buyur gel,ama kardeşinin sorumluluğunu da alamıycam o konuda olumsuzum dicem

yukarı tükürsem bıyık,aşağı tükürsem sakal..gerçi bu saatten sonra onunla artık hal hatır haricinde iletişime geciceğimi sanmıyorum.ama onun yerine cidden utanıyorum

Kimse kimsenin yerine utanmasın, aslında utanılacak birşeyde yok esasa bakarsan o kız da kardeşinin de güzel zaman geçirmesini istiyor anladığım kadarıyla tek sorun sizin davetleniz olması ve sizin böyle bir sorumluluğu alamayacak olmanız ki haklısınızda he anneniz yanınızda olur,annedir büyüktür , ona gereken ilgiyi alakayı alası ile gösterir ve dikkati de tabiki, yoksa kimse engelli bir kardeşimiz eve tıkılsın gezmesin eğlenmesin demiyor, demez de zaten ,kızın kendi anne ve babası da tatile gidiyormuş onlarla gitmesi daha mantıklı aslında çünkü sizin başınızda ona mukayet olabilecek bir büyük yok . mesaj attınız mı ne yaptınız? eğer atmadıysanız ''Sen buyur gel,ama kardeşinin sorumluluğunu da alamıycam o konuda olumsuzum dicem'' bu biraz kırıcı olmaz mı kelimelerinizi daha yumuşak yazmanızı tavsiye ederim ,.. ama kardeşinin çok ilgi ve dikkatte ihtiyacı var ve sorumluluk gerektiriyor ben böyle bir sorumluluk alamam kusuruma bakma demek bir nebze daha iyi gibi

Açıkça söylemek doğru olmaz bence..
Kardeş candır, biri bana lap lap lap şöyle böyle dese yığarım onu köşeye oracıkta, hele ki yavrumun özürü varsa..
Tatlım ya ben sorumluluk alamam, Allah muhafaza her şey olabilir, bence biz tatili iptal edelim, başka zamana kısmetse deyip konuyu kapatın.. Kırmadan, kırılmadan.. Ucu açık olmasın ama, gelmeyeceğinizi belirtin..
Çünkü kardeşini getirme taraftarı olan kişi, uçu açık konuşmadan etkilenmeyip, getirebilir..

kardeşi konusunda olumsuz olduğumu çıtlattığım halde bana bu teklifle-ki ben bunu blöf olarak görüyorum- geldiği için onun yerine utanıyorum evet.beni çok zor durumda bıraktı cünkü.gerçekten bu kadarını beklemiyordum.kaldı ki diğer arkadaşımı arayıp rahatsız olur musun demesi de cabası.ben hayır bile diyemezken arkadaşım rahat olamıycağını bildiği halde nasıl rahatsız olurum diyebilsin ki.
cevap vermedim hala.beni çok zor durumda bıraktı...

as tatil yerini falan ben ayarlıyorum.ben onlardan sorumlu olcam,babam da arkadaşına karşı bizden...ev benim değil ki babamın köşkü gibi kullansam.davet ettiğim kişi de kendisi.kardeşi değildi.lap lap şöyle böyle bi mevzu yok yani.ki kaç mesajda kardeşi konusunda olumsuz şeyler düşündürücek şeyler yazdım.saf,anlamamıştır desem kesinlikle hayır...üzerine böyle bi cevapla gelmesi beni daha fazla kırdı inan ki.ben hala onu nasıl kırmam diye düşünüyorum.üslubunca hayır da desem sonuç belli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…