kardeşler arası yazlığa gitme krizi

qarden

Guru
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2011
5.446
3.151
373
merhaba hanımlar,
biz 4 kardeşiz hepımız evlı..
annemlerın yazlıgına gitme konusunda problem yaşıyoruz sürekli..
ev 2 katlı ama 3+1 ev..yanı hepımız aynı anda gitsek bile 1 aile acıkta kalıyor..bende yeri gelıyor bayramda seyranda feragat edıp gitmiyorum 3 aile yada 2 aile gittiginde rahat etsın dıye..
dıgerlerı erkek yanı 3 gelınımız var..
şuanki sıkıntım herkes gitsin ben bayramdan öncekı haftasonu gideyim dedim,bayramda tekrar gideceklerı için..
bundan oncekı haftasonları giden gitti,bu haftasonu ben gidicektım şimdi en kucuk abımn eşi aradı abin bu hafta gidelim diyo,ben istemıyorum ama o annesının babasının yanında olacakmıs diyor..sonrasında 1 haftalık güney tatılıne gidecekler zaten ve dönüşte yine yazlıga gidecekler..
toplu halde gitmek istemememın sebebı oncelıkle gelınlerın rahatlıgı..herkes tatıle geldım modunda ve kımse elını birşeye sürmüyor,annem pansıyon işleten biriymiş gibi davranıyorlar..tatile geldık bız mısalı..bundan cok rahatsızım annem 65 yasında kadın elınde cay tepsılerıyle dolaşıyor..görmek ıstmeıyorum sinirim bozuluyor..
ikincisi 21 aylık kızım var ve uykusu sorunlu sese duyarlı ve bu küçük abımın oglu cok yaramaz..ama ciddi anlamda cok fena hareketlı ve vurma huyu var,
kımsenın hakkına gırmek ıstemedıgım için herkesın 1 tur gitmesını bekledım sımdı dün dönmüş olmalarına ragmen yıne gidicez diyince benım canım sıkıldı iyi siz gidersenız haber verın dedım,gelmem dedım.
haksızmıyım sızce..ben annemın tek kızıyım,annemle oturup 2 gün gecırmek ıstıyorum ama rahat vermıyorlar..

Son düzenleme:
haklısın elbette ki.
sen düşünceli davranıp hepsine öncelik tanımışssın.
anneciğinle 2 günü çok görmüş kardeşlerin.
çok bencillermiş.
hizmet eden annene de çok üzüldüm ya.
yapmasın yazıktır.
hiç utanmıyorlar mı kadıncağıza eziyet ederken.
kardeşlerin kendileri akıl edip senin de orada tatil yapma hakkın olduğunu hatırlamadıkça çözmen de zor.
tek tek diyemezssin ki siz bu hafta gelmeyin biz gidicez diye.
tepki gösterirler muhtemelen

Tepkinizi belli edin ama abinize

konu yazlıga gidip haftasonu kacamagı yapmak aslında.annemle zaman gecırmekten zıyade..
kalabalık olunca cocuk gürültüsü kavgaları vs..artı annemle hiç başbaşa kalamamak mesele:)

en kucuk abım gelme demıyor bana sızde gelın hepberaber olalım dıyor artı ne abılerım ne de gelınler benden yana sorun yaşamıyor cunku herseyı kolaylastıran ben oluyorum genelde plan yapan ortama enerjı katan vs..
ama en kucuk abıme anlatamadım bunu bitürlü sen benden rahatsız olmadıgın için gelıyor olabılrsın yanıma,ama ya ben oluyosam??
bukadar bencılce hareket etmemek lazım..ya zaten 10 gun sonra yıne gıdeceksın yazlıga..her fırsatta orda olayım ıstıyor ama tek cocuk sen degılsınkı herkesın anne babasıyla keyıflı zaman gecırme ıstegı var..
ve yegenım cok yaramaz,çok sevıyorum bazen kızımdan cok ona etkılık falan yaptırıyorum bıraraya gelınce bıraz guzel zaman gecırsın hırcınlıgı azalsın dıye ama
ben 2 günlük haftaosnu kacamagında ailem ve cocgumla olmak ıstıyorum:)
çok şeymı ıstıyorum

İyide neden siz gittiniz annemi çok özledim ben gideceğim demediniz ki

eee sende gel ıkı aıle oluruz ıste ne guzel dıyor sevgılı abıcım:)sizle güzel anlaşıyoruz diyor:)
ben sabah kalk etrafı topla cayı koy kahvaltıyı hazırla,,ondan sonra haydı gelınnn:)
kahvaltı sonrası onlar çay sefası,bana bulaşıklar:):)

erkekler ıcın sıkıntı yok zaten evde ısterse 20 kadın 30 cocuk olsun..yemek onune gelıyo hızmet yok..tatılı onlar yapıyo

bu yazdan geçmişte önümüzdeki yaz sıraya koyun..
annenizin herkesin orada olduğu dönemlerde yorulduğunu vs bahane ederek konuyu açın..
seneye herkesin gideceği hafta sonu belli olsun herkes sırasına riayet etsin..

Mevzu sadece 4 kardeşin aynı anda eve sığmaması değil ...
Siz , siz varken sizinle birlikte başka aile istemiyorsunuz . Kendinize göre de geçerli sebepleriniz var .
Ama bunu abilerinize söylemezseniz , kimse onlarla orada olmak istemediğinizi bilmez .
Annemizin evi istersek her hafta geliriz diyorlardır , muhtemelen annende çocuklarını her hafta etrafında görmekten memnundur .
O yüzden bu durumda haklıda olsanız , sorun çıkaran taraf olursunuz .

Sonuçta onlar sizle olmaktan şikayetçi değil.

Açık olun . Abinize anneme bende gitmek istiyorum ama kalabalıkta kız uyumuyor , ben çok zorlanıyorum... diyin .

Abiye diyemez misin; "ana kız başbaşa biraz olalım istedik,müsade edebilir misin bu hafta" diye?
Ben olsam öyle söylerdim.
Benim annemlere bütün yaz her cumadan gittik.
İki haftadır gitmiyoruz,yoruldum çünkü.
Ben kendi evimde hiç bir şey yapmıyorum.
Orada balkon yıka,makina boşalt,yoruluyorum...

inanın defalarca acıldı bu konu..once bana herkes tepkı gosterdı,ama zamanla toplu gitmelerde gelınlerde hımm sana laf edıyoduk cocugu olunca degısıtı dıye ama haklıymıssın dediler..
cunku hepsı bırbırıne bakıyo kımse bişeye el sürmüyo tatıldeyız diye..
annem okadar zorlanıyorkı anlatamam size..
gecen yaz konusmustum bu konuyu,ara ara yıne boyle tatıl planlamaları yaparken ben kımsenın hakkına girmem sizin izin tarıhlerınız nezaman dıye sorarım mutlaka kımsenın planlarını sabote etmem
ama nezaman ben gitmek ıstesem ılla çıkagelırler peşımden
annemde onumuzdekı hafta kızım gelecek demesıne ragmen kucuk abım aa cok ıyı bız süper anlasıyoruz bizde gelelım demıs:)
fazla ıyı bır kardes ve görumceyım galıba..
annemler kışın evlerıne geldıklerınde de mesela,akşam oraya gittik diyelim duyan gelır.

valla bunu bu sekılde soylesem ne olcakkı bızde gelırız annemın babamın evı degılmı,çok buyutuyosun yada ne cok takıntılısın der abım:)
her haftasonu gidilebılecek bır mesafe de yazlık,ama herkesın tek aıle olarak gitme hakkı var dıye kımseye sormadan gıtmem ben..
bana bencılce gelıyor..
çoluk cocuk yokken toplu gıtmelerımız olmustur ama bıraraya gelındıgınde 4 cocuk oluyor ve iş yapmaktan daha yorucu oluyorr.
zaten topu topu 2 gün

Yazlık annenizin olduğuna göre onun noktayı koyması lazım.

Ancak anlaşılan o ki, zaten ipin ucunu kaçırmış. Bu saatten sonra çok zor.

Elinde çay tepsisi ile dolaşmak, sürekli hizmet etmek, pansiyon çalışanı gibi hareket etmek annenizin tercihi. Yapmayabilir. Ya da "Ayşecim hadi bugün de çay servisi senden, Fatmacım yemekleri de senden yiyelim" diyebilir.

Anneniz oldukça yumuşak yüzlü anlaşılan.

Kendinize ayrı yazlık almadığınız sürece müdahale etme şansınız pek yok.

Bu durumda ben olsam, görümcelik damarım tutardı. Annemi de, elin kızlarına ezdirmem..
Lafımı söylerim, iğneleye iğneleye, yiine de içimde tutmam..
Aaaa gelinse gelin, herkes yerini bilsin..
Kimse kimseyi çekmek, arkasını toplamak zorunda da değil..
Susmayacaksın.. Lafını da esirgeme..
Tatil isteyen, 5 yıldızlı otele gitsin..

Takıntılısın dedi di mi?
Sen de üzerine basa basa "evet takıntılıyım,annemle bir haftasonu yalnız kalmak istiyorum" de.
Gerçekten bu işler sırayla olmalı ya.
Nasip olursa seneye yaza konuşun,her kardeş tek hafta gelsin.

Siz gidince abiniz olsa bile annenizle erkenden kahvaltı yapıp keyfinize göre takılsanız. Valla ben öyle yapardım. Sabah erkenden kalkıp karnımı doyurur ailemle annemide alıp kendimi yollara vururdum. Bırakın evde kalanlar ne yaparsa yapsın.
Eşimin dayısının yazlığı var tatil dönüşü yol üstü birgün uğrayalım dedik. Kadıncağızın misafirleri vardı öğlen yemeği hazırlamaya sabah 10 da başlamıştı. Bir iki saat oturduktan sonra kalktık ama hala aklımda o manzara. Zor valla. Annenize yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…