kardeşler arası yazlığa gitme krizi

fazla ıyı bır kardes ve görumceyım galıba..
annemler kışın evlerıne geldıklerınde de mesela,akşam oraya gittik diyelim duyan gelır.
Bence de fazla iyisiniz.
Kardeşlerinizin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ama sizin gelinler maşallah iş yapan biri var diye hazıra konmayı seviyorlar belli.
Ben şahsen yemekten sonra napar eder o bulaşığı gelin hanıma yıkatırım.
Bir gün ben yıkarım diğer gün o.
Yemeği bir gün ben yapıyorsam ertesi gün mutlaka evdeki kişiye yaptırırım.
Anneye yazıktır yahu 65 yaşında ne mebcuriyeti var hizmet etmeye.

en kucuk abım gelme demıyor bana sızde gelın hepberaber olalım dıyor artı ne abılerım ne de gelınler benden yana sorun yaşamıyor cunku herseyı kolaylastıran ben oluyorum genelde plan yapan ortama enerjı katan vs..
ama en kucuk abıme anlatamadım bunu bitürlü sen benden rahatsız olmadıgın için gelıyor olabılrsın yanıma,ama ya ben oluyosam??
bukadar bencılce hareket etmemek lazım..ya zaten 10 gun sonra yıne gıdeceksın yazlıga..her fırsatta orda olayım ıstıyor ama tek cocuk sen degılsınkı herkesın anne babasıyla keyıflı zaman gecırme ıstegı var..
ve yegenım cok yaramaz,çok sevıyorum bazen kızımdan cok ona etkılık falan yaptırıyorum bıraraya gelınce bıraz guzel zaman gecırsın hırcınlıgı azalsın dıye ama
ben 2 günlük haftaosnu kacamagında ailem ve cocgumla olmak ıstıyorum:)
çok şeymı ıstıyorum

E açık açık söyleyin o zaman. "Ben annemle baş başa olacağım zamanı gözlüyorum. Siz geçen hafta gittiniz, 10 gün sonra yine gideceksiniz. Bu hafta da ben tek gideyim" diyin. Veya "bu sefer olmadı ama şu hafta ben gideceğim, herkes önce veya sonra gitsin" diyin. Demezseniz nereden bilsinler? Biraz tatsızlık olacak tabii başka çaresi yok. Annenizde baş başa olmak sizin için bu kadar önemliyse o kadar tatsızlığı da önemsemeyecek amaaan keyfimize bakalım diyeceksiniz. Bize anlatmakla veya bizim ayıp etmişler dememizle olmaz. Sizin bir şeyler yapmanız lazım.

E açık açık söyleyin o zaman. "Ben annemle baş başa olacağım zamanı gözlüyorum. Siz geçen hafta gittiniz, 10 gün sonra yine gideceksiniz. Bu hafta da ben tek gideyim" diyin. Veya "bu sefer olmadı ama şu hafta ben gideceğim, herkes önce veya sonra gitsin" diyin. Demezseniz nereden bilsinler? Biraz tatsızlık olacak tabii başka çaresi yok. Annenizde baş başa olmak sizin için bu kadar önemliyse o kadar tatsızlığı da önemsemeyecek amaaan keyfimize bakalım diyeceksiniz. Bize anlatmakla veya bizim ayıp etmişler dememizle olmaz. Sizin bir şeyler yapmanız lazım.

soyluyorum zaten sen nezaman ızne cıkıyosun sen nezaman dıye??
sonra onlara gore ıyı su tarıhtede ben alıyorım dıyorum eger orda gecıreceksem tatılı
ama ıste ben ne kadar plan yaparsam yapayım amann ne olcak yaa bızde gıderız modundalar yıne..
diyorum ve bılıyorlar yanı?
gecen hafta annemde demıs onlar ordayken haftayada kızım gelecek dıye..
rahatsız oldugumu bılmelerıne ragmen,kımsenın hakkına girmeme ragmen ve gidecegım tarıhı bılmelerıne ragmen
ınat yapar gibi aaa ora bizimde evımız sayılır ne olcak canım bızde giderız dıyolarsa ben burda bütün hevesimi kaçırıp hakkımdan feraget etme durumuna gelıyorum yine işte

Erkeklere sorun olmuyor zaten ne yemekten haberleri oluyor ne çamaşır ne bulaşık... Erkek olarak doğmadığımız için 1-0 mağlubuz hayatta.

Neyse abilerin düşüncesiz gelinler daha da düşüncesiz, açıkça konuşun artık bu kadar yumuşaklık yeter.

Not: Şu forumda okuduklarımdan sonra hayatta yazlık falan almam aman aman

durumun varsa anneni de al başka bir yere tatile gidin. annen de hizmetçilik yapmak yerine güzel bir tatil yapar. gelinlerde orada ne halt ediyosa etsinler. artık birbirlerini mi yerler kocalarının başının etini mi bilemem.

Sende herkes birarada iken sesli sesli laf vur annem apart isletiyor da benim mi haberim yok turist değilsiniz eliniz is tutsun derseniz hem doğru düzgün davranirlar.hemde bi daha sizin olduğunuz yere gelmeye cekinirler ne kadar ayıp anneye üzüldüm

Sende herkes birarada iken sesli sesli laf vur annem apart isletiyor da benim mi haberim yok turist değilsiniz eliniz is tutsun derseniz hem doğru düzgün davranirlar.hemde bi daha sizin olduğunuz yere gelmeye cekinirler ne kadar ayıp anneye üzüldüm

"Annem şikayet etmiyor
Sana ne oluyor, sen misin buranın sahibi" derlerse???

bence abinizle konuşun. abinizle aranızda bir konuşma olsun bu. abiniz halletsin. siz gelinle bu konuda muhatap olursanız arada gerginlik olur. abinize söyleyin "ben hepinizi bekledim, annemle başbaşa zaman geçirmek istiyorum, çocuğun uykusu sıkıntılı zaten az dinlenmek istiyorum. sizinle de çok keyifli ama 1 yıldır bugünü bekliyorum, zaten yine gideceksiniz, sen eşini ikna et, benle konuştuğunu söyleme tatsızlık olmasın" deyin ve her sene de bu isteğinizi kesin bir dille önceden anlatın. herkesi mutlu etmeye çalışırken kendiniz mutsuz oluyorsunuz. bir sene az trip atarlar, gıcık görümce derler belki. sonra herkes alışır.

Su misafiri bir ben olamıyorum kv. Evinde herhalde!!1 günlüğüne de olsa yemek,cay , meyve biz gelinlere bakıyor.1 hafta esim için kalıyorum ama yemek yapmaktan , çay demlemekten tabanlarım ağrıyor.

yani gelinlerinizdeki rahatlıga da sasırdım.anneniz desin "kızım hadi gelin mutfaga sen pilavi yap sen yemegi yap "desin.bakti yapmıyorlar koysun önlerine peynir ekmegi bak nasıl yaparlar....

Annenizle de iki gün gecirmek hakkiniz.bunu gelininize değil abinize söyleyin ve bu haftasonu gitmek istediginizi anlayıs göstermesini güzellikle rica edin.bu tür konuları gelinle konusmayın.neden sizle o arayıp muhattap olmus ki..abinizin araması lazım.keske ben abimle konuşur ikna ederim deseydiniz

neden donusumlu gıdıyorsunuz kı???
orası otel degıl aılenızın evı..
bızımde yazlıgımız var..
ıkı teyzem ben anneannem hepımız ıkı odalı bır evde yasıyoruz...
ev mevcudu mınımum 7 kısı bazen 15 kısıye kadar cıkıyor...
herkes farklıda olsa-evın ıslerı ortak yapılıyor yemekler ortak yenıyor akşam oldugunda yada gunduz ısteyen ıstedıgını yapıyor denız keyfı-gece gezmesı vs olsun...
herkes anlayıslı olduktan sonra sıkıntı cıkmıyor..

"Annem şikayet etmiyor
Sana ne oluyor, sen misin buranın sahibi" derlerse???

konu sahibi olmak degıl yada ben gidiyorum kımse gelmesınde degıl
ayrıca annemde rahatsız herkesın aynı anda gelıpte,yorulmaktan..ancak hepsi cocugu ne desın sen gelme sen gel dıyemıyor..
siz konuyu anlamadınız sanırım,ben buraların agasıyım ben ne dersem o olur demıyorum
herkesin gitmesını bekleyıp kımsenın gitmeyecegı haftayı beklıyorum hak gecmesın dıye tam gidecekken zırt dıye planımın bozulmasından rahatsıızım
kalkıpta annemın evını parsel parsel paylaştırmıyorum yani

Su misafiri bir ben olamıyorum kv. Evinde herhalde!!1 günlüğüne de olsa yemek,cay , meyve biz gelinlere bakıyor.1 hafta esim için kalıyorum ama yemek yapmaktan , çay demlemekten tabanlarım ağrıyor.

yani gelinlerinizdeki rahatlıga da sasırdım.anneniz desin "kızım hadi gelin mutfaga sen pilavi yap sen yemegi yap "desin.bakti yapmıyorlar koysun önlerine peynir ekmegi bak nasıl yaparlar....

Annenizle de iki gün gecirmek hakkiniz.bunu gelininize değil abinize söyleyin ve bu haftasonu gitmek istediginizi anlayıs göstermesini güzellikle rica edin.bu tür konuları gelinle konusmayın.neden sizle o arayıp muhattap olmus ki..abinizin araması lazım.keske ben abimle konuşur ikna ederim deseydiniz

valla bizim gelınlerımız tatıle geldık deyıp yiyip içip denıze gıdıyor masayı ortada bırakıp..
annem yumuşak yüzlüdür,söylemez kaldı kı hepsı 30 yaş üstü ınsanlara cocuk gibi gel tabak tasıyalım gel bulasıkları yıkayalım demesıne zaten gerek yok,düşünmelerı lazım
ama işte herkes kendı kapı onunu süpürse sokak çiçek olur mısalı,herkes bir işin ucundan tutsa kımse bırbırınden rahatsızda olmaz

merhaba hanımlar,
biz 4 kardeşiz hepımız evlı..
annemlerın yazlıgına gitme konusunda problem yaşıyoruz sürekli..
ev 2 katlı ama 3+1 ev..yanı hepımız aynı anda gitsek bile 1 aile acıkta kalıyor..bende yeri gelıyor bayramda seyranda feragat edıp gitmiyorum 3 aile yada 2 aile gittiginde rahat etsın dıye..
dıgerlerı erkek yanı 3 gelınımız var..
şuanki sıkıntım herkes gitsin ben bayramdan öncekı haftasonu gideyim dedim,bayramda tekrar gideceklerı için..
bundan oncekı haftasonları giden gitti,bu haftasonu ben gidicektım şimdi en kucuk abımn eşi aradı abin bu hafta gidelim diyo,ben istemıyorum ama o annesının babasının yanında olacakmıs diyor..sonrasında 1 haftalık güney tatılıne gidecekler zaten ve dönüşte yine yazlıga gidecekler..
toplu halde gitmek istemememın sebebı oncelıkle gelınlerın rahatlıgı..herkes tatıle geldım modunda ve kımse elını birşeye sürmüyor,annem pansıyon işleten biriymiş gibi davranıyorlar..tatile geldık bız mısalı..bundan cok rahatsızım annem 65 yasında kadın elınde cay tepsılerıyle dolaşıyor..görmek ıstmeıyorum sinirim bozuluyor..
ikincisi 21 aylık kızım var ve uykusu sorunlu sese duyarlı ve bu küçük abımın oglu cok yaramaz..ama ciddi anlamda cok fena hareketlı ve vurma huyu var,
kımsenın hakkına gırmek ıstemedıgım için herkesın 1 tur gitmesını bekledım sımdı dün dönmüş olmalarına ragmen yıne gidicez diyince benım canım sıkıldı iyi siz gidersenız haber verın dedım,gelmem dedım.
haksızmıyım sızce..ben annemın tek kızıyım,annemle oturup 2 gün gecırmek ıstıyorum ama rahat vermıyorlar..
çok uzun olmuş buarada kusura bakmayın
65 yaşındaki kadının gelinlerine oğullarına tepsi tuttuğunu okuyunca ben utandım resmen

neden donusumlu gıdıyorsunuz kı???
orası otel degıl aılenızın evı..
bızımde yazlıgımız var..
ıkı teyzem ben anneannem hepımız ıkı odalı bır evde yasıyoruz...
ev mevcudu mınımum 7 kısı bazen 15 kısıye kadar cıkıyor...
herkes farklıda olsa-evın ıslerı ortak yapılıyor yemekler ortak yenıyor akşam oldugunda yada gunduz ısteyen ıstedıgını yapıyor denız keyfı-gece gezmesı vs olsun...
herkes anlayıslı olduktan sonra sıkıntı cıkmıyor..

ne güzel bunun için anlayışlı ınsanlar olmalı..
ev halkına kahvaltı hazırlasanız onlar yıyıp denıze gitse sizde onların arkasından bulasıkları yıkayıp evı silip süpürüp geldıklerınde de yemegı hazırlamak zorunda kalsanız emınım birdaha gitmezsınız

65 yaşındaki kadının gelinlerine oğullarına tepsi tuttuğunu okuyunca ben utandım resmen

artı ayaklarında cok fazla sorun var yürüyüşü okadar seven kadın son 2 yıldır en fazla 5 dk yürüse ayakları fecı agrıyor
fizik tedavı gordu gecen kıs ıkı dızınden ve ayagından..
erkeklerımız fazla rahat malesef

annenize ciddi ciddi üzüldüm.
eminim yazlığı olduğuna pişman olanlar listesine girmiştir...

bu konuyu gelınlerı kotulemek icin acmadım aslında laf lafı acıyor bırazda..
herkes giderken ortalıgı oyle bırakır ve annem carsaf yastık vs yıka as işlerınıde yapar
kımse demezkı barı sunları yıkıyımda gideyim..
tanımanız lazım annemı,tüm gelınlerıde cok sever onu,ama acımazlar

artı ayaklarında cok fazla sorun var yürüyüşü okadar seven kadın son 2 yıldır en fazla 5 dk yürüse ayakları fecı agrıyor
fizik tedavı gordu gecen kıs ıkı dızınden ve ayagından..
erkeklerımız fazla rahat malesef
Yazık vallahi yazık

Anneniz yazlığı olduğuna bin pişmandır bence...Maşallah kadının evi pansiyona dönmüş, baya baya sıra mı belirliyorsunuz? Bırakın hiç biriniz gitmeyin, kaç yaşında insan başını dinlesin. Hee arada günü birlik uğrayın dönün. Şu yazlıkçıların çektiği nedir Allah aşkına...

merhaba hanımlar,
biz 4 kardeşiz hepımız evlı..
annemlerın yazlıgına gitme konusunda problem yaşıyoruz sürekli..
ev 2 katlı ama 3+1 ev..yanı hepımız aynı anda gitsek bile 1 aile acıkta kalıyor..bende yeri gelıyor bayramda seyranda feragat edıp gitmiyorum 3 aile yada 2 aile gittiginde rahat etsın dıye..
dıgerlerı erkek yanı 3 gelınımız var..
şuanki sıkıntım herkes gitsin ben bayramdan öncekı haftasonu gideyim dedim,bayramda tekrar gideceklerı için..
bundan oncekı haftasonları giden gitti,bu haftasonu ben gidicektım şimdi en kucuk abımn eşi aradı abin bu hafta gidelim diyo,ben istemıyorum ama o annesının babasının yanında olacakmıs diyor..sonrasında 1 haftalık güney tatılıne gidecekler zaten ve dönüşte yine yazlıga gidecekler..
toplu halde gitmek istemememın sebebı oncelıkle gelınlerın rahatlıgı..herkes tatıle geldım modunda ve kımse elını birşeye sürmüyor,annem pansıyon işleten biriymiş gibi davranıyorlar..tatile geldık bız mısalı..bundan cok rahatsızım annem 65 yasında kadın elınde cay tepsılerıyle dolaşıyor..görmek ıstmeıyorum sinirim bozuluyor..
ikincisi 21 aylık kızım var ve uykusu sorunlu sese duyarlı ve bu küçük abımın oglu cok yaramaz..ama ciddi anlamda cok fena hareketlı ve vurma huyu var,
kımsenın hakkına gırmek ıstemedıgım için herkesın 1 tur gitmesını bekledım sımdı dün dönmüş olmalarına ragmen yıne gidicez diyince benım canım sıkıldı iyi siz gidersenız haber verın dedım,gelmem dedım.
haksızmıyım sızce..ben annemın tek kızıyım,annemle oturup 2 gün gecırmek ıstıyorum ama rahat vermıyorlar..
çok uzun olmuş buarada kusura bakmayın

tatile gidin ve annenizi alıp dışarı çıkartın her gün, annemi özledim annemle zaman geçirmeye geldim diyin, onlarda evde napıyorlarsa yapsınlar erkenden çıkın eve de geç gidin olmaz mı?

Anneniz yazlığı olduğuna bin pişmandır bence...Maşallah kadının evi pansiyona dönmüş, baya baya sıra mı belirliyorsunuz? Bırakın hiç biriniz gitmeyin, kaç yaşında insan başını dinlesin. Hee arada günü birlik uğrayın dönün. Şu yazlıkçıların çektiği nedir Allah aşkına...

:):):) boş olan haftasonları gel kızım ozledım dedıgınde bıle anne kafanı dınle bıraz dedım
herkesın cocugu var cunku ve kafa kaldırmıyor bır yastan sonra..
annemı bırtek benım düşünüyo olmamda ayrı bir can sıkıntısı zaten..
anne olarak tabıkı cocuklarının gelmesını istiyor ama artık kaldıramıyorum evde kaldırmıyor barı ıkı ıkı gelseler dıyor kadıncagız..tabi sadece bana dıgerlerıne dese suratlar düşer :)

Back
X