kardeşler arası yazlığa gitme krizi

konu sahibi olmak degıl yada ben gidiyorum kımse gelmesınde degıl
ayrıca annemde rahatsız herkesın aynı anda gelıpte,yorulmaktan..ancak hepsi cocugu ne desın sen gelme sen gel dıyemıyor..
siz konuyu anlamadınız sanırım,ben buraların agasıyım ben ne dersem o olur demıyorum
herkesin gitmesını bekleyıp kımsenın gitmeyecegı haftayı beklıyorum hak gecmesın dıye tam gidecekken zırt dıye planımın bozulmasından rahatsıızım
kalkıpta annemın evını parsel parsel paylaştırmıyorum yani

Ben sizi anlıyorum.
Ama sizin yapabileceğiniz bir şey yok.
Anneniz "yeterince" rahatsız değil demek ki kimseye bir şey söyleyemiyor. "Yavrum, sırayla gelin, ben yoruluyorum" diyebilir.

Hani burada bazı kadınlar yazıyor ya kv şöyle yaptı, böyle dedi diye. Biz de diyoruz ya sorun kv'de değil, eşinde, eşin dengeyi bulmalı, cevabı o vermeli diye. Sizin durumunuzda da cevabı anneniz vermeli. O rahatsızlığını dile getirmedikçe şu ana kadar yaşananları yaşamaya devam edeceksiniz.

tatile gidin ve annenizi alıp dışarı çıkartın her gün, annemi özledim annemle zaman geçirmeye geldim diyin, onlarda evde napıyorlarsa yapsınlar erkenden çıkın eve de geç gidin olmaz mı?

aslında cok guzel olur ama annem kızım ınsanlar ne yıycek der,oturur yemek yapar cıkamaz yanı..
ben yıllık ıznımın bır suresını orda gecırdım bu yaz ve ne elını bişeye sürdürdüm ne de rahatını bozdum
aksamları yemege goturdum gezdık dolastık denıze gıttık evının temızlıgını yaptım camlarına kadar sıldım vs. vs. ben kızıyım ben düşünürüm annemı..kadın oh be yazlıkta tatıl yaptım dedı:)yazık annemm

aslında cok guzel olur ama annem kızım ınsanlar ne yıycek der,oturur yemek yapar cıkamaz yanı..
ben yıllık ıznımın bır suresını orda gecırdım bu yaz ve ne elını bişeye sürdürdüm ne de rahatını bozdum
aksamları yemege goturdum gezdık dolastık denıze gıttık evının temızlıgını yaptım camlarına kadar sıldım vs. vs. ben kızıyım ben düşünürüm annemı..kadın oh be yazlıkta tatıl yaptım dedı:)yazık annemm

işte el kızı düşünmez bunu, annenizde çocuklarım diye kıyamıyor, bu durumda abileriniz de bitiyor iş, kendi annelerine acımayan bir diğer insanlar da onlar

Ben sizi anlıyorum.
Ama sizin yapabileceğiniz bir şey yok.
Anneniz "yeterince" rahatsız değil demek ki kimseye bir şey söyleyemiyor. "Yavrum, sırayla gelin, ben yoruluyorum" diyebilir.

Hani burada bazı kadınlar yazıyor ya kv şöyle yaptı, böyle dedi diye. Biz de diyoruz ya sorun kv'de değil, eşinde, eşin dengeyi bulmalı, cevabı o vermeli diye. Sizin durumunuzda da cevabı anneniz vermeli. O rahatsızlığını dile getirmedikçe şu ana kadar yaşananları yaşamaya devam edeceksiniz.

keşke bunu soyleyebılecek biri olsaydı,aman oglum üzülür aman kızım üzülür(gelin) diyen biri..
3 gelinimizde bızım kayınvalıdemız yok melegımız var derler,o konuda sıkıntı yok ilişkileri güzel sadece iste kullanıyorlar belkıde ondan dolayı sevıyorlar bılmıyorum..en azından ben ve annem bıraradayken onların yayıla yayıla yatıpta bızım dolanıyor olmamız can sıkıcı
ve bu sebepten tek gıtmek ıstıyorum..
ben annemın yerınde olsam yazlıgı bırakıp tatile giderim zaten:)

:):):) boş olan haftasonları gel kızım ozledım dedıgınde bıle anne kafanı dınle bıraz dedım
herkesın cocugu var cunku ve kafa kaldırmıyor bır yastan sonra..
annemı bırtek benım düşünüyo olmamda ayrı bir can sıkıntısı zaten..
anne olarak tabıkı cocuklarının gelmesını istiyor ama artık kaldıramıyorum evde kaldırmıyor barı ıkı ıkı gelseler dıyor kadıncagız..tabi sadece bana dıgerlerıne dese suratlar düşer :)

Valla bence açık açık söylesin, nereleri düşerse düşsün...Yazık kadın çocuklarını evlendirmiş, rahata erecek rahat yok..

Biz annem yoruluyor diye 2 kardes aynı anda gitmiyoruz..tabiki yardım ediyoruz ama en çok o yoruluyor çünkü duramıyor yerinde..
Anne söyleyemiyor olabilir ama siz hadi yemeği yapalım hadi işleri boluselim diyebilirsiniz.. yok biz tatildeyiz kV yapsın demezler herhalde..

Biz annem yoruluyor diye 2 kardes aynı anda gitmiyoruz..tabiki yardım ediyoruz ama en çok o yoruluyor çünkü duramıyor yerinde..
Anne söyleyemiyor olabilir ama siz hadi yemeği yapalım hadi işleri boluselim diyebilirsiniz.. yok biz tatildeyiz kV yapsın demezler herhalde..

demezler ama sen arkanı dönene kadar basar denıze gıderler..
onuda denedım

Anne kız fazla sabırlı geldiniz bana
Gelinlerin sizi sevdiğine falanda inanmadım
İnsan sevdiği birinin yükünü hafifletmek ister
Madem anne fazla yumuşak yüzlü o zaman siz kötü polis olun
Emrivaki yapın başka dilden anlamaz onlar
Ver süpürgeyi eline süpürsün
Öbürüne bulaşıklar sende deyin
İşler bitmeden kimse biryere gidemez deyin
Çok seviyorlarya küsmezler herhalde
Kendinizi de annenizi de bu eziyetten kurtarın

annenizi kullaniyorlar lafi hic hosuma gitmedi gelinler gercekten kv seviyorlardir belki nerden biliyorsunuz..bende anneme gittigimde annem yemek yapar bulasigi yikar sen cocuguna bak dinlen der bende rahat davraniyorum canim isterse ve cocugum firsat verirse yapiyorum bi isin ucundan tutarim..

soyluyorum zaten sen nezaman ızne cıkıyosun sen nezaman dıye??
sonra onlara gore ıyı su tarıhtede ben alıyorım dıyorum eger orda gecıreceksem tatılı
ama ıste ben ne kadar plan yaparsam yapayım amann ne olcak yaa bızde gıderız modundalar yıne..
diyorum ve bılıyorlar yanı?
gecen hafta annemde demıs onlar ordayken haftayada kızım gelecek dıye..
rahatsız oldugumu bılmelerıne ragmen,kımsenın hakkına girmeme ragmen ve gidecegım tarıhı bılmelerıne ragmen
ınat yapar gibi aaa ora bizimde evımız sayılır ne olcak canım bızde giderız dıyolarsa ben burda bütün hevesimi kaçırıp hakkımdan feraget etme durumuna gelıyorum yine işte

Açık açık dediniz mi "biz gideceğiz, ben annemle YALNIZ olmak istiyorum. SİZ BAŞKA ZAMAN GELİN" diye? Açık açık söylediyseniz demek yüzsüzlük yapıyorlar, o zaman her defasında açık açık bir daha bir daha söyleyin. Mesela abinize "hayır, biz gideceğiz. Daha önce de söylemiştim. Annemle senede birkaç gün de olsa yalnız olmak istiyorum. Siz sonra zaten gidecekmişsiniz. O tarihte gelmeyin" deseydiniz keşke.

Olaya farkli acidan yaklasicam.Uzuldum annenize.Yazlik kalabalikla guzel ama evladin da olsa bi zamandan sonra kafa kaldirmiyor.Bir sure hicbiriniz gitmeyin anneniz biraz kafa dinlesin.

merhaba hanımlar,
biz 4 kardeşiz hepımız evlı..
annemlerın yazlıgına gitme konusunda problem yaşıyoruz sürekli..
ev 2 katlı ama 3+1 ev..yanı hepımız aynı anda gitsek bile 1 aile acıkta kalıyor..bende yeri gelıyor bayramda seyranda feragat edıp gitmiyorum 3 aile yada 2 aile gittiginde rahat etsın dıye..
dıgerlerı erkek yanı 3 gelınımız var..
şuanki sıkıntım herkes gitsin ben bayramdan öncekı haftasonu gideyim dedim,bayramda tekrar gideceklerı için..
bundan oncekı haftasonları giden gitti,bu haftasonu ben gidicektım şimdi en kucuk abımn eşi aradı abin bu hafta gidelim diyo,ben istemıyorum ama o annesının babasının yanında olacakmıs diyor..sonrasında 1 haftalık güney tatılıne gidecekler zaten ve dönüşte yine yazlıga gidecekler..
toplu halde gitmek istemememın sebebı oncelıkle gelınlerın rahatlıgı..herkes tatıle geldım modunda ve kımse elını birşeye sürmüyor,annem pansıyon işleten biriymiş gibi davranıyorlar..tatile geldık bız mısalı..bundan cok rahatsızım annem 65 yasında kadın elınde cay tepsılerıyle dolaşıyor..görmek ıstmeıyorum sinirim bozuluyor..
ikincisi 21 aylık kızım var ve uykusu sorunlu sese duyarlı ve bu küçük abımın oglu cok yaramaz..ama ciddi anlamda cok fena hareketlı ve vurma huyu var,
kımsenın hakkına gırmek ıstemedıgım için herkesın 1 tur gitmesını bekledım sımdı dün dönmüş olmalarına ragmen yıne gidicez diyince benım canım sıkıldı iyi siz gidersenız haber verın dedım,gelmem dedım.
haksızmıyım sızce..ben annemın tek kızıyım,annemle oturup 2 gün gecırmek ıstıyorum ama rahat vermıyorlar..
çok uzun olmuş buarada kusura bakmayın
Ben gelinlerden değilse yurtdışından gelen amcaların karılarına karılarına diyorum sinir oldum Cidde'n biz tatile geldik sen hiZmet edeceksin hem dedemlere hem onlara hemen gittim ağızlarının payını verdim 55yaşında kadın ya bişey olursa onlarda orda çalışmıyor benim annem kölemi annende yapmasın diyicemde yapmadan duramaz milletçe fırsatı ganımet bilir bence gidin ve o iş yaptıranların ağzının payını verin ya bişey olursa kadına

En güzeli böyle şeyleri açık konuşmak bence, çünkü siz kendinizi üzdüğünüzle kalıyorsunuz, karşı tarafta sizin üzüldüğünüzü farketmemekle...
Açık açık söyleyin sıraya koyalım 1hafta benim olsun diye hem siz annenizle başbaşa geçirin hem kadıncağız dinlendirin☺️
Yazlık sorunu bizde de var maalesef

Olaya farkli acidan yaklasicam.Uzuldum annenize.Yazlik kalabalikla guzel ama evladin da olsa bi zamandan sonra kafa kaldirmiyor.Bir sure hicbiriniz gitmeyin anneniz biraz kafa dinlesin.
Aynısını ben yazacaktım. Olan zavallı anneye oluyor.

ama siz biz geleceğiz kimse gelmesin dememişsiniz ki

adam da hali ile bayram öncesi biz de gidelim zaten kanlı bıçaklı değiliz demiş

bu sıra muhabbetinde açıkça diyecektiniz anneme yazık şu kadar kişiye yemek bulaşık harap oluyor bari az az gidelim hem işi az olur hem de kafası şişer zira gelince X de sen de tatil havasında oluyorsunuz kadına bir yardım eden yok şeklinde

siz dürüst olun isterlerse küssünler

böyle karşıdakiler anlam veremez ki tavrınıza

İşte bu yüzden yazlık almam ve yazlığı olana gitmem ailem olsa dahi

ne güzel bunun için anlayışlı ınsanlar olmalı..
ev halkına kahvaltı hazırlasanız onlar yıyıp denıze gitse sizde onların arkasından bulasıkları yıkayıp evı silip süpürüp geldıklerınde de yemegı hazırlamak zorunda kalsanız emınım birdaha gitmezsınız
yapmayın sızde herkes kendı pıslıgını temızlesın bırakın sızde denıze gıdın...

Back
X