kardeşlerim gelince başbaşa kalmak için eve kimseyi kabul etmesem ?

zaten kayınvalidenler anlayışlı birileri ise kardeşlerin geldiği zaman sizi rahatsız etmezler uzun bir zaman değil zaten 2 gün de sizi görmeyiversinler onlar hep yanınızda zaten.Ama eğer gelmek isterlerse misafirlerim var onlar gitsin zaten kardeşlerimi çok özlüyorum diye açık açık söyleyin kesinlikle kabul etmeyin derim bu sizin en doğal hakkınız eşinizin de bir şey söylemeye hakkı yok

Teşekkür ederim yorumun için. Benim düşüncem de bu şekilde zaten ben olsam anlayışlı olurum rahatsız etmem çagırılırsam gıderım sadece. İnşallah onlar da aynı hoşgörüye sahiptir bu konudakı tutumlarını pek bilmiyorum ilk olacagı için.

Yine de insan emin olamıyor ben kötü niyetli mi düşünüyorum acaba diyorum o yuzden fikir almak istedim.

Gelmek isterlerse de eşime diyeceğim zaten az duracaklar doyadoya yalnız kalmak ıstıyorum kardeşlerimle diyeceğim. Kardeşlerim gidince gelsinler dıyeceğim. İnşallah boyle konu olmaz da soylemek zorunda kalmam ama bu muhabbet geçerse aramızda eşim de kırılır üzülür çünkü ailesini geri çevirmek zorunda kalacağı içinç

bunu istemede haklısın. ama bunu onların düşünmesi lazım. Anlayışlı olmaları lazım. benim en büyük ablamın kv.tarafı yalnız bırakmazlar ama benden bir büyük ablamın kaynana tarafı 5 dk uğrayıp rahatsız etmeyelim diye giderler. Dilerim sizinkiler anlayışlıdır

eşin ne tepki verir merak ettim:18:
sen şimdi kardeşlerinle başbaşa kalmak için gelme de ama eşinde surat asar yada tartışırsanız bi anlamı kalmaz
yada geldikleri zaman akşam kv çaya çagır hem gelmiş hemde hoşgeldin demiş olur ailene bidaha rahatsız etmez
hemde kimse kırılmaz

Bana kalirsa gelmemeleri ayip olur asil..hosgeldine gelinmesi gerekir bana kalirsa…ama oyle saatlerce oturmalari gerekmez yarim saat en fazla 1 saatte kalkip giderlerse en uygunu olur…

insanlar ne kadar farklı
başka biri de kardeşim geldi bi hoşgeldine bile gelmediler evime ilk defa gelen kardeşime diye konu açabilirdi
demek ki herkesi kendimiz gibi düşünmemek lazım,
o zaman açıkça konuşacaksınız düşüncenizi söyleyeceksiniz

Bana kalirsa gelmemeleri ayip olur asil..hosgeldine gelinmesi gerekir bana kalirsa…ama oyle saatlerce oturmalari gerekmez yarim saat en fazla 1 saatte kalkip giderlerse en uygunu olur…

Kesinlikle bu yoruma katılıyorum, siz kayınvalideniz gelmesin istiyorsunuz ama belki ablanız enişteniz hoşgeldiniz'e gelmedikleri için kırılacaklar ya da anne babanız eşinizin ailesinden kimsenin gelmediğini duyunca kırılacak, siz ne kadar ben istemedim desenizde, aileniz üzülmeyelim diye öyle söylüyor diyebilir.

Bence nezaket gereği hoşgeldiniz'e gelmeleri veya çağırıp ağırlamaları gerekir.

bizde çok ayıptır böyle bir şey. saygısızlık olarak görülür.
uzak yoldan gelmişler hoşgeldine gelinmesi gerekir diye düşünüyorum ama gelip saatlerce oturulması çok güzel olmaz
denge kaçarsa eşinizle orta yolu bulabilirsiniz bence
şimdiden gözünüz aydın

Bizde de gelinmemesi saygısızlık olarak görülür..
O kadar yoldan geldik, tenezzül edip de kapımızı açmadılar denilir;ki ben de derim..
Kayınvalideniz de yatıya gelecek değil ya, birkaç saat otursun ne olacak ki..

çok doğru bir yorum gerçekten.. şimdi ben düşündüm ben olsaydım ne yapardım diye.. gider en fazla 30 dk. 1 saat arası oturur, hoşgeldiniz der dönerim.. gitmemek ilgilenmemek ayıp olur bence de..

ailenizle doya doya vakit geçirme isteğinizi anlıyorum ama
eşinizin ailesi de sizin aileniz artık.
mantıklı olan sizinkileri ziyaret edip hoşgeldin demeleri hal hatır sormaları.
ben de her sene kız kardeşime gider 1 kaç gün kalırım ve onun kv gideriz 2 saat oturur hal hatır sorarız
biz gidemeyecek durumdaysak onlar gelir kız kardeşime

bu bize değer verdiklerinin göstergesidir.

Ailenizden birileri ilk defa gelecek, hoş geldine gelmezlerse ayıp esas bence o zaman neden gelmediler, beni ve ailemi adam yerine mi koymuyorlar diye düşünün derim.. Ancak sizin de istemiyor olmanız bana garip geldi :)

Haklısınız galiba bizim kültürümüzde bu şekildedir aslında annem babam gelmiş olsaydı dünürlerin hoşgeldine gelmesinden ya da davet etmesinden memnun olurlardı. Hatta bunu yapmazlarsa üzülürlerdi kızarlardı belki de.

Ama ablam kardeşim genç insanlar onlarla rahat edemezler mi ki diye düşündüm. Bir de kısıtlı zaman oldugu için başbaşa daha güzel vakit geçiririz diye düşündüm.

İki düşünce arasında ben de emin olamadım en iyisi oluruna bırakmak.

Kayınvalideniz ve kayınpederiniz asıl hoşgeldine gelmezlerse ayıp olur ablanız ve enişteniz uzak yoldan geldik bir hoşgeldine gelmediler diyebilir.Bizde uzak bir yerden eger bir misafir gelmişse yarım saatligine yada en fazla bir saatligine hoşgeldine gidilir, bence düşüncenizi eşinize açmayın derim.

Bizde yaşlı genç fark etmez isterse şehir dışından gelen kişi 18 yaşında çocuk olsun yinede hoşgeldine gidilir.

arkadaş doğru söylemış cnm. hoşgeldıne gelmelerı lazım mutlaka. eğer düşünceli insanlarsa zaten az oturur gıderler. ama geleceklerse sakın kabul etmemezlık yapma. tamam haklısın başbaşa olmak ıstıyosun ama uzaktan gelene hoşgeldıne gıdılır mutlaka bunu unutma

ablamla çok yakın oturuyoruz kayınvalidem bize geldiğinde mutlaka ablamı sorar napıyo nasıl diye bende birazdan gelir hep birlikte otururuz derim
diğer odaya gidip ablama kv nin geldiğini söylerim o da mutlaka gelir hal hatır sorar kadın çok memnun kalır.
bu senin ailen içinde geçerli olacaktır.

bi kaç saatliğine çaya mesela gelip hoşgeldiniz demezse ayıp olur görmüş geçirmiş biriyse bunu yapacaktır kabul etmezseniz hata edersiniz bence

bence kv ve kp hoşgeldin'e gitmezsek ayıp olur die düşünüp gelmek isteyeceklerdir.

sizin ailenizde bi hoşgeldine bile gelmediler demekki kardeşime ve bize değer vermiyorlar die düşünebilirler.

bence gelmek isterlerse kabul edin.daha hoş olur.tabiki saatlerce oturacak tiplerse kabul etmeyin.ama bi çay içmeye geleceklerse ben olsam zevkle kabul ederdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…