kardeşlerim gelince başbaşa kalmak için eve kimseyi kabul etmesem ?

hoşgeldiniz demeye gelmeleri gerekir aslında ama saatlerce oturmaları hoş olmaz anlayışlı görgülü insanlarsa bir saat oturup giderler yada onlar demeden siz bir saatliğine gidin geri zamanı kendinize ayırın

canım sakın eşine bişey söleme asıl gelmeseler ayıp olur
yani bunun kaçarı göçeri yok hoşgeldine gelcekler kendilerini bilen insanlarsa gelirler akşam çaylarını çerler
yani geldiklerinde kabul etmezsen çok ayıp edersin demiş olim

canım tüm sayfaları okumadım bilmiyorum benim söylediklerimi yazan var mı ama benim şöyle bi önerim var...

belki şehir dışından gelen misafire hoşgeldinize gelinmesi daha doğru ama eğer sen kardeşlerinle rahat rahat bol bol zaman geçirmek istiyorsan söylediklerimi düşün derim.. kayınvalidenlerin size gelmesine fırsat vermeden ablanları onlara götürsen nasıl olur??? 1-2 saatlik kısa bi ziyaret yapıp eve gelirsiniz...netice itibariyle yaşları da büyük zaten.. hem eşinle de aranda gelmesinler problemi olmaz diye düşünüyorum...çünkü kvler gelmek isterlerse olmaz demeniz bence hiç yakışık almaz..ve ablanlar da bekliyor olabilir..

isteminiz doğal,
ama kv kp bir hoşgeldinize gelebilir,bu normaldir.
fakat oturma süresini uzatırlarsa bu sorun olur işte.
kv ile konuşurken şöyle deyin:''bayağıdır göremiyordum çok özledim kardeşimi ablamı,zaman kısa ama şöyle BAŞ BAŞA doya doya zaman geçirip onları ağırlamak istiyorum'' derseniz,bir de o gün ki programı anlatırsanız(şu yemeği yapacağım,şöyle ikram edeceğim vs...) bence anlar.en azından aklı başında biri anlar bu cümleden çıkarılması gerekeni.

walla abamlar geldiğinde hiiç istemesem de biz gittik. onlar büyük die
ama kv min bacısı geldiğinde de biz gittik teyze bizden büyük die
ama illa ki görüşürler, görüşmeleri gerekir... maalesef çok sinir bozucu olsa da evlilik bunu gerektiriyor...

Arkadaşlar hafta sonu kardeşlerim geldi. Cuma akşam geldiler yemek yedik çay içtik vs uyku zamanı da uyuduk. Kayınvalidem sarma sarmış gönderdi onlar geliyo diye kendileri gelmedi ama sarma gönderdi eşimle. Yanına tatlı falan da gönderecekti de yapma ben yapıyorum dedim.

Ertesi günde ablamlar erken dönecekti. 11 gibi yola çıkacaklardı sabah kahvaltıdan sonra biraz ısrar ettik dışarılara çıktık gezmeye 1 2 saat oyalandık sonra çıktılar yola. Annenlere selam söylersiniz dediler. Gİttiler. Ben de onlar da memnun kaldı.

Dün akşam ben tatlı yaptım kv lere gittik eşimle. Orada çay içip dönecektik. Kp dedi ki ablanlar geldiiği gittiği bir oldu göremedik. Görseydik iyiydi ugrasalardı falan dedi. Ben de laf sokma gibi algıladım bu durumu yanlış mı anladım bilmiyorum. Öyle rahat ettiler dedim erken gidip dinlenecekler dedim.

Ondan sonra suratım asıldı kalkana kadar ablamlara sitem mi etti yoksa öylesine mi söyledi bilemedim.

Eşim de dönerken neyin var biri bişey mi dedi bişey mi duydun vs. korktu. Ben de durumu soyledim buna moralim bozuldu dıye. Oh ya ben de kötü bişey var sandım babam laf sokmanın l sinden anlamaz. öyle görmek istediğinden söyledi hiç takma kafana falan dedi. Gönlümü aldı.

Bu şekilde sonuçlandı bu durumda anlatmak istedim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…