kardeşlerinizle aranız nasıl

selmanurnur

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2015
477
335
44
bir tane erkek kardeşim var kızlar evli.
eşiyle inannın hiç bi sorunuzyok ama eşi mesafeli. annemde o daha çocuk ,yeni gelin olmak yeni aileye girmek kolay değil alışacak korkuları var normal derdi.
Başa kalkmak için değil annemler kardeşiminde benimde düğünümü eksiksiz bize bir kuruş harcatmadan yapan insanlar .Hani onlara takıp onlara sinirleniyor desem.
benim annem babam yaşlı insanlar öle çevreleri olan gezen tozan yani kısacası eğlenceli insanlar deil.
kardeşim bayramda seyranda yada yemeğe (arada) eşiyle gelirler sanki görevlerini yapar gibi otururla hanımı zaten hiç konuşmaz bir önce bitsede gitsek modunda giderler sonra bakarsın facede karısının ailesi akrabalarıyla mangal partilerinde ne bilim baldızının doğum gününde şurda burda yani kısacası eğlenceli şen şakrak bir aileler
.kardeşim omların yanında çok mutlu.
diceksinizki kıskanıyorsun evet belki kıskanıyorum kardeşimi kıskanıyorum bir oğlum var kardeşimin oğluma göstermediği ilgiyi eşinin yeğenlerine gösterdiği ilgiyi kıskanıyorum.
başka kardeşimiz yok.evliyim eşimin ailesi burda değil çoğu akrabası avrupada pek ilişkileri kalmamış yani o taraftanda çok yalnızlığımı giderecek samimi ilişkilerimiz yok .
Açıkcası içerliyorum kardeşime. napalım eşini çok eğlendiremiyoruz onun ailesi gibi eğlenceli insanlar değiliz.annem babam yaşlı insanlar evden bile çıkmaz oldular artık.kadın bizi beğenmiyor kısacası ben ona değil kardeşime kızıyorum içerliyorum.
ben aradım bugün hayırlı ramazanlar napıyosunuz diye bi gün söyle iftar programınız dolmadan bize gelin dedim. abla sen bize bakma zahmet etme bizim şimdi hergün bi program olur dedi.üzüldüm bize gelip gitmezler ama eşinin kız kardeşlerinden akrabalarından çıkmazlar.

bir oğlum var bi oğlumda yolda oğlanlarımdamı böyle yapar diye bile düşünüyorum.
zorla kendimizi sevdiremiyoruz ama ben çocuklarım yiğenlerim eşlerimiz aile olalım istiyorum ama malesef.

varmı benim gibi böyle bi yalnızlık çeken
ne yaparlarsa yapsın boşver diyemiyorum.

benimde erkek kardeşim var bekar ama maşallah aramızdan su sısmaz...evlenşnce inşallah değişmez..sanmıyorum değişeceğine..çok ayıp sizi reddetmesi..
açıkça konuşun gerekirse tartışın bu konuda..tavrınızı belli edin..

ben yetiştirilmekle alakalı diyorum.anne baba bazı şeyleri iyi empoze edememiş.erkek çocuk diye canı ne isterse onu yapsın şeklinde yetiştirmiş.empati kurmayı öğretmemiş.

acıkca konuşmak bile istemiyorum bi kere konustum böyle böyle diye eşini falan almış gelmiş resmi resmi oturmalar kardeşim kendini parçalıyo ortamı sıcak tutmak için. sonra dedim selma zorla olmuyor işte kardeşimde zorlanıyor artık tamammen ipleri koparmak istiyorum bari küsüz derim

annemler
ben yetiştirilmekle alakalı diyorum.anne baba bazı şeyleri iyi empoze edememiş.erkek çocuk diye canı ne isterse onu yapsın şeklinde yetiştirmiş.empati kurmayı öğretmemiş.
öle o oğlamndır erkektir diye şımartmadılar biizm ailede olmaz canım hiç de
sadece annem o zamanlar kendide farkındaydı gelinin tavırlarından aman hır çıkmasın diye ses etmedi.

Benim de abim var.. Canimin ici gonlumun bitanecigi can yoldasım abicigim de biraz tabiri caiz ise karı ağızlı:)) evleneli nerdeyse 10 sene olucak biz alıştık siz de alışın

annemler

öle o oğlamndır erkektir diye şımartmadılar biizm ailede olmaz canım hiç de
sadece annem o zamanlar kendide farkındaydı gelinin tavırlarından aman hır çıkmasın diye ses etmedi.

ne diyeyim şans kader kısmet.ben böyle yapanların kaderin tokatını yiyeceğini düşünüyorum.

Eşimin annesi 60 yaşında ve o da gezmeyi,tozmayı bilmez. Onlara gittik mi oturur yemek yeriz sohbet ederiz bu kadar..
Ama bize gittiğimiz zaman ben eşimi bir de eve giderken buluyorum. Kuzenlerimle vakit geçiriyor amcamlarla çok samimi, kardeşlerime inanılmaz abilik yapıyor. Annem ve babam da genç bize ayak uyduruyorlar.

benim esimde annemlerde cok eğlenir ama ailesnn yaninda pek muhabbet etmmez. ben sizin gelin kdar olmasa da pek lafa karışmıyorum cunki gelin herseye karismasn demesinler diye. belki öyle insanlar degilsiniz ama o kiz tedirgin olur. kendimden biliyorum. ama ben o kdar soguk don bi insan deglm. yani zamana birakin inşallah hersey düzelir.

benım 1 abım var
gelınımız cok soguk
annemde bende hep ıyı davranıyoruz yınede zamanla alısır dıye
cunku el kızı yanı allah korusun annemınde ben kızıyım benımde kızım olabılır kotu kaynana olmak gunah

benım hıcbı kotu gunumde aramadıda gelmedıde okadar evıme davet ettım evımı bıle daha gormedı
ama ben onun dogum masraflarını karsıladım annemde bende kac gun ona yardım ettık neye ıhtıyacı olsa aldık dugunde dahıl herseylerını bız karsıladık 3 senelık evlıler hala elımız ustunde esımde bende aılemde maddı manevı hep ılgılendık bızden durumları daha ıyı olmasına ragmen
benım dugunume bıle gelmedı sebebı ıse ozeelıkle davetıye goturmemısım kendılerıne buymus buyuzden bana küsmüş kendısını saymam gerekmıs kı benden 4 yas kucuk neyse
yanı oda abımle evlı dugunlerıne benı davet etmedıler yanı aklıma bıle gelmezdı kardes dugune davet edılırmı bunu bıle bılmıyordum :KK70:
benım bıldıgım arayıp bıseye ıhtıyacın varmı dıye sormaları gerektı herseyımı tek basıma yaptım ama onlar evlenırken hıc yalnız bırakmadım destek oldum kardes yanı otesı varmı
hoş nişanıma cagırdıgımda noldukı onada gelmedı halım yok dedı
neyse canı sagolsun ne dıyelım allah goruyo :KK70:
bugunun yarını var yoksa dıger dunyası var

Biz de kardeşinle esi gibiyiz, bizim ailelerimiz sehir disindalar. esimin ailesine gittigimizde eşim sıkıntıdan patliyor, benim ailemle haftalarca kalabiliyor. Bizim farkli nedenlerimiz var tabi, esimin ailesi aile apartmaninda oturuyorlar, gittigimizde herkes dolusuyor, haremlik selamlik oturuluyor falan. Benim aileme gittiğimizde yazliga geciyoruz, abimle kankalar zaten, butun gun deniz aksam mangal sohbet falan...
yani bazen sevgi ayni olsa da kosullar ya da durumlar insanı bir tarafa itebiliyor. Siz de birlikte piknige gitmeyi, sizi yakinlastiracak aktiviteler yapmayi deneyin, en basitinden oyun oynayin mesela, tavladir okeydir, iskambil oyunlaridir falan (biz ailece king, batak falan oynariz mesela) yani aile yapınızı siz daha iyi biliyirsunuz kendinize uygun sizi yakinlastiracak seyler yapmaya calisin.

Malesef erkekler pek aileye önem vermiyorlar. Evlendikten sonra kadınlar ailesine daha yakın oluyor. Eğer eşinin ailesi ile aynı şehirde yaşasaydın bunu daha iyi anlardın.

sırf bu yüzden erkek bebekleri çok sevmeme ragmen oglum olmasından korkuyorum bazen çünkü %90 budurum bu şekilde oluyor kadınlar kendi ailesine daha düşkün erkeklerde nadir bu durum evlenince ailesini önemsemiyorlar inşalalh benm kardeşim böyle olmaz kardeşime cok düşkünüm ben

şuan bzde eşimin ailesine soğuğuz ama onların suçu ben eşimn ailesine gayet sıcaktım ama agzımın payını aldım şimdi oyüzden görüşmüyorum benm ailemle gidiyoruz biryere gideceğimiz zaman piknik vs

Erkek kardes evlenince gelinle sanki kardesmissin gibi davranicaksinn.. Boyle olmazsa kardesini kaptiriyosun malesef..ben olsam kardesimle acik acik konusurdum.bize zorla gelinin ailesine kosarak gidiyosun sebep derim

Benim 2 abim de kardesiniz gibi. Annemler de cok eglenceli aksine karilarinin tarafi hic eglenceli degil :KK70::KK70: kadinla alakali bence bu durum. Biz esimle orta yolu bulmaya calisiyoruz. Benim kaynanamlar eltimler surekli laf sokuyorlar mesela hayattan zevk almazlar. Piknige gideriz ellerini bir seye surmezler suratlar 5 karis, esim de goruyor ve bir daha da gitmeyeceksin diyor. Ama ben yine de annesidir gonlu kalmasin diye gezdiriyorum ediyorum falan filan ama tabi bir kiymetimiz olmuyor.
Karar verdim sanirim artik yapmayacagim :KK70::KK70:

Eminim benim ailemde arkamdan boyle diyordur. Cunku sahsen bende esimin ailesine gitmeye can atiyorum, az once haftasonu gidelim mi dedi havalara uctum:KK76:ama kendi aileme gitmek istemiyorum. I ihh içimden gelmiyor:eek:bizde durumlar tamamen esit halbuki. Benim ailem, esimin ailesi ve biz uc ayri sehirdeyiz ama iki aileyenin oldugu sehirlerin tam ortasindayiz, iki tarafa da 200 km mesefedeyiz. Anne babalarimiz ayni yasta, hatta ayni yıl doğumlu. Ama ne bileyim benim kendi ailem bana samimi gelmiyor, bi tek ablam icin o sehre gidiyorum, sesleri kesilsin diye resmi bi ziyaret yapiyoruz o kadar. Ama esimi ikna etsem 15 gunde bi giderim kayinvalideme:KK55: kendi ailemin evi daha luks, sehir metrapol, istedigimiz gibi rahat yatacak banyo yapacak yer var ama rahat edemiyorum. Esimin ailesinin 1+1 sobali evi var küçük bir ilcede ama orada gunlerce kalsam kalirim:KK19:

X