kesinlikle kıyafet diye birşey var iyi ki zaten bu konuda duyarsız toplumların olduğu ülkelere bakarsan cinsel sapkınlık bas sıralarda.evet tatlım tamamı ile kişisel günahsa kişinin kendi günahı..
dinler olmasaydı belkide insanlar hayvanlar gibi herşeyi ulu orta yapardı..kadın kadına erkek erkeğe herşey daha normal olurdu belkide tüm bunlardan korunmak için dinler varoldu..
bu her zaman mümkünmü peki ? ya emin olamazsak kafamızda soru işaretleri kalırsa ? araştırdığımız kaynaklara nasıl güvenebiliriz ? alimlerle kendimizi bir mi tutalım ? tabiiki kendi mantığımızla bazı şeylere cevap üretebiliriz . .ama bu herzaman mümkün olmaz ...
dinleri insanoğlunun ayakbağı olarak gören arkadaşlar var ama sırf Allahtan korktuğu için sapıklık yapamayanlar vardır belkide..kesinlikle kıyafet diye birşey var iyi ki zaten bu konuda duyarsız toplumların olduğu ülkelere bakarsan cinsel sapkınlık bas sıralarda.
m.akifin sözü gibi
medeniyet dediğin açmaksa bedeni
desene hayvanlardan bizden daha medeni ...
bence mantıksal bir konu bunlar..Banyoda çıplak yıkanıp yıkanmamak ya da seks yaparken örtünün altında olup olmamak öyle bir konu mu sence?
dinle bilim karşılaştırmasını o yönle incelemedim... aklımıza takılan çözümünü kendimiz bulamadığımız soruları problemleri daha iyi bilen birine danışmakla ikisini karşılaştırdım ... içeriğine kökenine inmeye gerek yok.Ben kimsenin emeğini çöpe atalım demiyorum. Ama ilahiyatla ilgilenen insanlara bir kutsiyet atfetmenin de anlamı yok bu onların çalışma alanı gözümde örneğin tarihçilerden bir farkları yok, abuk subuk açıklamalar yapılıyorsa niye dalga geçemeyelim? Ağızlarından çıkan her söze sorgulanamaz, hoca ne dediyse doğrudur kıvamında yaklaşmak saçma. Burhan Kuzu da anayasa profesörü örneğin mütemadiyen saçmalıyor ama onu bu ilahiyatçıları olduğu kadar can-ı gönülden savunanı görmedim.
Öte yandan din yorum işidir, tıptaki ya da genel anlamda bilimdeki gibi ispat zorunluluğu falan yoktur. Haliyle hoca bir olayı x diye yorumlar bana mantıksız gelir ben y diye yorumlarım. Kati bir hüküm değilse hangisi doğru hangisi değil ispat edemeyiz. Ama bir doktorun atıyorum şeker hastalığı diye bir şey yoktur, ben inanmıyorum deme şansı yoktur çünkü var olduğu ispatlanır. İkisini karşılaştırmak anlamsız.
bunun cevabını bulamayan insanlar olabilir ... acaba kötü bişeymi değilmi diye emin olamayanlar güvendikleri .. kendisinden daha iyi bilen birine yani din hocalarına sorabilirler...Banyoda çıplak yıkanıp yıkanmamak ya da seks yaparken örtünün altında olup olmamak öyle bir konu mu sence?
dinle bilim karşılaştırmasını o yönle incelemedim... aklımıza takılan çözümünü kendimiz bulamadığımız soruları problemleri daha iyi bilen birine danışmakla ikisini karşılaştırdım ... içeriğine kökenine inmeye gerek yok.
Ben kimsenin emeğini çöpe atalım demiyorum. Ama ilahiyatla ilgilenen insanlara bir kutsiyet atfetmenin de anlamı yok bu onların çalışma alanı gözümde örneğin tarihçilerden bir farkları yok, abuk subuk açıklamalar yapılıyorsa niye dalga geçemeyelim? Ağızlarından çıkan her söze sorgulanamaz, hoca ne dediyse doğrudur kıvamında yaklaşmak saçma. Burhan Kuzu da anayasa profesörü örneğin mütemadiyen saçmalıyor ama onu bu ilahiyatçıları olduğu kadar can-ı gönülden savunanı görmedim.
Öte yandan din yorum işidir, tıptaki ya da genel anlamda bilimdeki gibi ispat zorunluluğu falan yoktur. Haliyle hoca bir olayı x diye yorumlar bana mantıksız gelir ben y diye yorumlarım. Kati bir hüküm değilse hangisi doğru hangisi değil ispat edemeyiz. Ama bir doktorun atıyorum şeker hastalığı diye bir şey yoktur, ben inanmıyorum deme şansı yoktur çünkü var olduğu ispatlanır. İkisini karşılaştırmak anlamsız.
kati doğru gibi sadece tek şartla davranırsın... senin de mantığına uyarsa ..Aklına takılan, çözümünü bulamadığın bir soru varsa danışırsın bunda sıkıntı yok. Ama onun sana verdiği cevaba kati doğru gibi davranmanın mantığı nedir? O da kendi yorumunu sunuyor sonuçta sana, kesin doğru diye bir şey yok ki dinde.
Ben aklıma takılan bir şeyi bir hocaya sorsam verdiği cevabı sorgularım, neyi referans alarak bana bunları söylüyor diye. Verdiği kaynaklara bir de ben göz atarım sonuçta ona bir yanıt sunuyorsa bu kaynaklar bana da sunacaktır.
hocanın söylediği şey mantığına yatıyorsa uyarsın zaten... tabikide her hocaya güven olmaz ..Aklına takılan, çözümünü bulamadığın bir soru varsa danışırsın bunda sıkıntı yok. Ama onun sana verdiği cevaba kati doğru gibi davranmanın mantığı nedir? O da kendi yorumunu sunuyor sonuçta sana, kesin doğru diye bir şey yok ki dinde.
Ben aklıma takılan bir şeyi bir hocaya sorsam verdiği cevabı sorgularım, neyi referans alarak bana bunları söylüyor diye. Verdiği kaynaklara bir de ben göz atarım sonuçta ona bir yanıt sunuyorsa bu kaynaklar bana da sunacaktır.
okadar garip bir zamandayızki..falanca hocanın allahumme salli okurken işte seccade satışı bilmem ne kadar türk lirası..kuranı,allahın kelamını halka açıklamak için tv ye çıkan hocalar bilmem kaç tl alıyor..sanatçılarınkinden fazla..işte diyanet işleri başkanının bilmem kaç milyonluk makam arabası..din diyoruz allahın kelamı diyoruz..çok kötü zamadayız evet..
ben kendisini hiç izlemedim scarlet..bir zaman okadar izledikki..hep benzer şeyleri tekrar ediyorlar..eğer hocalar çok samim, olsa bu kadar para almazlardı...onlarda popilerliğe ayak uydurdu..işin içine para girdiğinde masumiyet kayboluyor bence..cryptic görüşlerini beğenerek okuyorum. Her hoca islam alimi değildir o kadar savunmayın yahu şu adamları kutsalmış , her dedikleri doğruymuş gibi savunmayın. Bu adam(Hatipoğlu) o kadar dünyevi şeylerden uzak olmak isteyip kendini islama adamış olsa çok saygı gösterirdim. Ama izin verilmeyen yere kaçak otel yaparsa, bölüm başı bilmem kaç yüz bin TL alırsa ben bu adamın dürüstlüğünden ve islama yaklaşımındaki teorik-pratik dengesizliğe güler geçerim.
bölüm başı aldığı para değil o parayı nereye harcadığıdır önemli olan... o parayı o almasa başka bi sanatçı alsa daha mı hayra geçecek. ? kaçak otel meselesine gelince... nihat hatipoğlu kabul etmişmi kaçak olduğunu ?cryptic görüşlerini beğenerek okuyorum. Her hoca islam alimi değildir o kadar savunmayın yahu şu adamları kutsalmış , her dedikleri doğruymuş gibi savunmayın. Bu adam(Hatipoğlu) o kadar dünyevi şeylerden uzak olmak isteyip kendini islama adamış olsa çok saygı gösterirdim. Ama izin verilmeyen yere kaçak otel yaparsa, bölüm başı bilmem kaç yüz bin TL alırsa ben bu adamın dürüstlüğünden ve islama yaklaşımındaki teorik-pratik dengesizliğe güler geçerim.
halkın hayrınamı harcıyormuş?bölüm başı aldığı para değil o parayı nereye harcadığıdır önemli olan... o parayı o almasa başka bi sanatçı alsa daha mı hayra geçecek. ? kaçak otel meselesine gelince... nihat hatipoğlu kabul etmişmi kaçak olduğunu ?
kötü amaçla harcadığını ispat edebilirmisin ?halkın hayrınamı harcıyormuş?
İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kabul etti kaçak olduğunu, izin çıkmamış oradan ve bilir kişi Hatipoğlu değil elbette o inkar edecek kim kabul eder kaçak yapı yaptığını Ak Saray da kaçak onu da kabul eden yokbölüm başı aldığı para değil o parayı nereye harcadığıdır önemli olan... o parayı o almasa başka bi sanatçı alsa daha mı hayra geçecek. ? kaçak otel meselesine gelince... nihat hatipoğlu kabul etmişmi kaçak olduğunu ?
hocanın söylediği şey mantığına yatıyorsa uyarsın zaten... tabikide her hocaya güven olmaz ..
kötü amaçla harcadığını ispat edebilirmisin ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?