"Karı-Koca Yakınlaşırken Üstlerinde Örtü Olmalı..."

kesinlikle kıyafet diye birşey var iyi ki zaten bu konuda duyarsız toplumların olduğu ülkelere bakarsan cinsel sapkınlık bas sıralarda.
m.akifin sözü gibi
medeniyet dediğin açmaksa bedeni
desene hayvanlardan bizden daha medeni ...
 

Banyoda çıplak yıkanıp yıkanmamak ya da seks yaparken örtünün altında olup olmamak öyle bir konu mu sence?
 
dinleri insanoğlunun ayakbağı olarak gören arkadaşlar var ama sırf Allahtan korktuğu için sapıklık yapamayanlar vardır belkide..
 
dinle bilim karşılaştırmasını o yönle incelemedim... aklımıza takılan çözümünü kendimiz bulamadığımız soruları problemleri daha iyi bilen birine danışmakla ikisini karşılaştırdım ... içeriğine kökenine inmeye gerek yok.
 
Banyoda çıplak yıkanıp yıkanmamak ya da seks yaparken örtünün altında olup olmamak öyle bir konu mu sence?
bunun cevabını bulamayan insanlar olabilir ... acaba kötü bişeymi değilmi diye emin olamayanlar güvendikleri .. kendisinden daha iyi bilen birine yani din hocalarına sorabilirler...
 
okadar garip bir zamandayızki..falanca hocanın allahumme salli okurken işte seccade satışı bilmem ne kadar türk lirası..kuranı,allahın kelamını halka açıklamak için tv ye çıkan hocalar bilmem kaç tl alıyor..sanatçılarınkinden fazla..işte diyanet işleri başkanının bilmem kaç milyonluk makam arabası..din diyoruz allahın kelamı diyoruz..çok kötü zamadayız evet..
 

Aklına takılan, çözümünü bulamadığın bir soru varsa danışırsın bunda sıkıntı yok. Ama onun sana verdiği cevaba kati doğru gibi davranmanın mantığı nedir? O da kendi yorumunu sunuyor sonuçta sana, kesin doğru diye bir şey yok ki dinde.

Ben aklıma takılan bir şeyi bir hocaya sorsam verdiği cevabı sorgularım, neyi referans alarak bana bunları söylüyor diye. Verdiği kaynaklara bir de ben göz atarım sonuçta ona bir yanıt sunuyorsa bu kaynaklar bana da sunacaktır.
 

Ilahiyatla ilgilenenlere kutsaliyet atfedilmiyor.
Ayrica din yorum işi degildir. Kurallari kesindir. Namaz kilmak farzdir diyorsa sen farz degildir diyemezsin bunda yorum yapamazsin ama namazin nasil kilinacagiyla ilgili yorum yaparsin.
Mesela Iranlilar kafalarinin önüne taş koyarlar ki secdede alinlari taşa gelsin.
Mesela Afrikalilar ellerini goguslerinde ya da gobeklerinde ilistirmezler düz tutarlar.
Mezheplere göre degisiyor bu uygulamalar ama onlarinki yanlis benimki dogru da diyemezsin.

Agizlarindan çıkan her söz sorgulanmaz diye bir olay yok.
Benim Nihat Hatipogluyla yildizim pek barışık degil bazi konularda ama bu demek olmuyor ki ona yalanci ya da sapik diyecegim.
Sonucta kendi işini yapmaya çalışıyor.

Ha biri gelir bana Zekeriya Beyaz ve Yaşar Nuri nasil derse agzimdan onlarla ilgili hiç iyi sey de cikmaz.

Yani sonuc olarak dinin ana kurallari yorum yapilmaya musait degildir çünkü kat'idir, kesindir.

Ama abdest, namaz vs gibi konular yoruma aciktir.
 
kati doğru gibi sadece tek şartla davranırsın... senin de mantığına uyarsa ..
 
hocanın söylediği şey mantığına yatıyorsa uyarsın zaten... tabikide her hocaya güven olmaz ..
 

cryptic görüşlerini beğenerek okuyorum. Her hoca islam alimi değildir o kadar savunmayın yahu şu adamları kutsalmış , her dedikleri doğruymuş gibi savunmayın. Bu adam(Hatipoğlu) o kadar dünyevi şeylerden uzak olmak isteyip kendini islama adamış olsa çok saygı gösterirdim. Ama izin verilmeyen yere kaçak otel yaparsa, bölüm başı bilmem kaç yüz bin TL alırsa ben bu adamın dürüstlüğünden ve islama yaklaşımındaki teorik-pratik dengesizliğe güler geçerim.
 
ben kendisini hiç izlemedim scarlet..bir zaman okadar izledikki..hep benzer şeyleri tekrar ediyorlar..eğer hocalar çok samim, olsa bu kadar para almazlardı...onlarda popilerliğe ayak uydurdu..işin içine para girdiğinde masumiyet kayboluyor bence..
 
bölüm başı aldığı para değil o parayı nereye harcadığıdır önemli olan... o parayı o almasa başka bi sanatçı alsa daha mı hayra geçecek. ? kaçak otel meselesine gelince... nihat hatipoğlu kabul etmişmi kaçak olduğunu ?
 
halkın hayrınamı harcıyormuş?
 
Evet ben su banyo meselesini sormustum kollarini uzatacak kadar genislik olacakmis yoksa cinler de seninle bir banyo yapiyormus
 
İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kabul etti kaçak olduğunu, izin çıkmamış oradan ve bilir kişi Hatipoğlu değil elbette o inkar edecek kim kabul eder kaçak yapı yaptığını Ak Saray da kaçak onu da kabul eden yok
Parayı otel yapmaya harcadığı aşikar bence. Evsizleri barındıran bir yer yapsa daha hayra geçerdi. Otel nedir? tamamen ticari . Bir din adamının parayla ilişiği olması bana itici geliyor.
 
hocanın söylediği şey mantığına yatıyorsa uyarsın zaten... tabikide her hocaya güven olmaz ..

O zaman en başa dönüyorum, bu yorumları İslam'ın kesin kurallarıymış gibi düşünüp beğenmeyenlerin müslümanlığından şüphe duyuyorum demek de doğru değil yani
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…