Karikatür Krizi

angryangel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2011
1.316
10
106
39
İstanbul
Eşimin teyzesi ailesiyle geçenlerde Almanya'dan geldiler. Ben de maaile (kayınvalidem görümcemler de dahil) bir sabah kahvaltısına davet ettim. Neşe içinde mutfakta kahvaltımızı ederken eşimin kuzenlerinden birinin gözü buzdolabındaki karikatüre takıldı. Türkçeye çok vakıf olmadığı için bana orada ne anlatıldığını sordu. Ben de izah etmeye çalıştım. Bu arada karikatür Ferhat ve Şirin ile ilgiliydi. Bir çocuk elinde yol çalışması var tabelasıyla Şirin'in yanına gidiyor ve bunu Ferhat abi gönderdi O anlar dedi diyor. Kuzen bunu komik bulmadı. Olabilir herkes aynı espri anlayışına sahip olacak diye bir şey yok. Ben de eğer Ferhat ile Şirin hikayesini bilseydin anlaman daha kolay olurdu dedim. Sonuçta benim için de yerlere yatıp gülünecek kadar komik değil ama ince bir espri saklı içinde. O sırada küçük görümcem (kendisi 7 yaş küçüktür) Hıh bu da espri mi dedi. Espri anlayışımı eleştirmesini anlarım ama bu şekilde akrabaların yanında beni rencide ederek olmamalıydı. gerçekten kalbim çok kırıldı.

Görümce de pek bişi söylememiş, hamilelik yüzünden hassassınız galiba biraz.

aman bende bunu anlamam beğenmiyorsan sus otur. illa fikrini söyleyip üzmek zorunda mısın karşındakini. ama çok büyütüp üzülünecek bi konu değil tatlım hormonal herhalde sen biraz fazla üzülmüşün takmamaya çalış. milletin ağzı torba değil ki büzesin. ayrıca bence çok hoş muş karikatürün konusu ben sevdim

Yazı ile pek yansıtamıyorum Söyleyiş tarzını tam olarak yani o cümleyi söyleyiş tarzı beni küçümser şekilde söylemesi kırdı beni ki öncelerinde de ufak ufak laf sokmaları oldu tolere ettim ama bu son yaptığı kalbimi kırdı

Aslında benim amacım da kimseyi şikayet etmek değil sadece anlatıp içimi dökmek. Çünkü kalp kırıklığı içte kaldıkça daha çok yaralıyor.

Teşekkür ederim canım.

haklısında canım, herkesin espri anlayışı farklı deyip konuyu kapatsaydın, sonuçta aynı frekansta insanlar değilseniz bu tip garip anlaşmazlıkların olması olağan
burda esas mesele görümcenin tavrına kırılman sanırım, kuzenlerini görmenin heyecanıyla olur olmaz onlara destek çıkayımmı dedi naptı

Haksız yere asla kimseyi rencide etmem. Hem kuzene kötü bir şey de söylemedim ama görümcem bazen böyle olur olmaz yerde rezil ediyor beni. Çünkü daha önceden de defalarca yaptı bunu. Arkadaşlar bu konuyu konuş o zaman görümcenle diyecekler ama konuşmak da bazen fayda etmiyor. Çünkü kendisine kesinlikle kusur bulmaz. Gene kötü olan ben olurum. Daha da kötüsü sinir krizleri geçirir kendini yerlere atar haklıyken haksız duruma düşerim.

O yüzden üniversitesi bittikten sonra ya uzak br yere ataması olur ya da uzak bir yere evlenir diye dua ediyorum. Ancak kınamayın beni kesinlikle kötülüğünü istemem ama aile dirliğim için ne yapıp edip ondan uzak kalmam lazım.

herhalde şımarık yetiştirilmiş, ailenin diğer üyeleri delidir ne yapsa yeridir diye alışmıştır
ama sen alışmak zorunda mısın hayır

herhalde şımarık yetiştirilmiş, ailenin diğer üyeleri delidir ne yapsa yeridir diye alışmıştır
ama sen alışmak zorunda mısın hayır

Aynen düşündüğün şekilde. Çok serbest bırakılmış ailesine yaptıklarının aynısını şimdi bana da yapıyor. Daha önceki olaylarda küçüklüğüne verip geçiyordum ama şimdi hamilelik duygularıyla daha kolay etkileniyorum. Daha çok kalbim kırılıyor.

şirinim, ilerde çalışma var, dağları delmeye devam ediyorum demek istemiş

görümcenle ilgili önceki konunu da okudum canım. şımarık ve kaprisli bir kız. inan bana canım, kimin yanında densizlik yaparsa yapsın, kendini rezil ediyor. çok da ciddiye alma ki, kendini önemsemesin. yan yan bak, alaylı alaylı gülümse geç. benim görümcemle ilgili açtığım konuyu zamanın olursa bir okusana. 35 yaşında bir kadının yaptıklarının yanında, görümceninkiler inan gözüne masum görünecek :))

bu sorunmu şimdi Allahım ya sırf konu açıp insanların sizinle ilgili bişeyler yazması ve egonuzu tatmin etmek için konu açıyorsunuz sizin gözünüzdende bakıyorum olaya evet o an canınız sıkılır doğrudur geçer gider buralara konu açılacak sorunmu sizce isterseniz bi diğer konuları okuyun sonrada ordan mutlu olmaya çalışın benimkide sorunmuymuş diye ......

şimdi bu sorunmu Allahım ya sırf konu açmak için yazılmış bence o an sinirin bozulur sonra geçer buralara taşıncak bişi diil abarttmışsınız....

Bu ne şimdi...
Nasıl bir yorum böyle...

sizin yaşadığınız kırgınlığı tahmin edebiliyorum görümceniz kuzenlerinin yanında şımarıklık yapmış...kendinizi üzmenize değmez..Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…