- 27 Temmuz 2021
- 15
- 4
- 16
- 27
- Konu Sahibi birtuplukiz
-
Bence 1 ay daha gündüz kullan gece çıkar. Hiç bir sakıncası yok. Şişme için dr a danışarak ödem çözücü tablet kullan. Bana dr kullandırmıştı. Ama tansiyon düşükse dikkat etmelisin.Merhaba arkadaşlar,
2 ay önce karın germe ameliyatı oldum. Ameliyat korsemi iki aydır kullanıyorum. Doktor ikinci ayda çıkarabilirsin demişti. Korseden bir rahatsızlığım yok aksine kendimi daha güvende hissediyorum ve çıkardığımda tüm gün şişmeye başlıyorum. Korseyi söylenenden uzun süre kullanmanın bir zararı var mı? Mesela gece yatarken taksam bana faydası ya da zararı olur mu tecrübeli arkadaşlar aydınlatırsa çok sevinirim.
Çok teşekkür ederim cevabın için. Gece de takarım aslında hiç rahatsız etmiyor korse beni fakat burada bir forumda kadının biri fazla taktım korseyi ayva göbeğim kaldı deyince korktum açıkçası. Sorun olmayacaksa bir süre daha takmak istiyorumBence 1 ay daha gündüz kullan gece çıkar. Hiç bir sakıncası yok. Şişme için dr a danışarak ödem çözücü tablet kullan. Bana dr kullandırmıştı. Ama tansiyon düşükse dikkat etmelisin.
Korse ayva göbek yapmazÇok teşekkür ederim cevabın için. Gece de takarım aslında hiç rahatsız etmiyor korse beni fakat burada bir forumda kadının biri fazla taktım korseyi ayva göbeğim kaldı deyince korktum açıkçası. Sorun olmayacaksa bir süre daha takmak istiyorum
Ay ben meme ameliyatı da olduğum için öyle korse kullanamam anca meme altından başlayan. Ki karın Korsesini çıkardıktan sonra sütyenin iz yaptığını fark ettim yalnızca iki günde kalıcı bir şey değildir umarımKorse ayva göbek yapmazAma korse bence memeleride içine alacak şekilde bütün olmalı. Çünkü vücut ödemli olduğu için korse bükülürse iz yapar. Ayva göbeğide yanlış kullanım sonucu iz olduğu için göbek sanmıştır. Ben bütün korse takmıştım. Tüm memeyi içine alan dizlere kadardı.
Karin germeden 2 ay sonra bile karinda sisme neden oluyor acaba herkeste oluyormu ne kadar suruyor bende bu ameliyati olmak istiyorum ama cok korkuyorum ne kadar surede tam iyilesme oluyorAy ben meme ameliyatı da olduğum için öyle korse kullanamam anca meme altından başlayan. Ki karın Korsesini çıkardıktan sonra sütyenin iz yaptığını fark ettim yalnızca iki günde kalıcı bir şey değildir umarım
Ödemler ikinci aydan itibaren atılmaya başlıyor diyebilirim 6 ay-1 sene arası kesin sonucu görüyorsunuz. Ben 90 kilo verdiğim için t dikiş yapıldı bana sadece alt değil orta hat da dikine dikildi. Beniö iyileşme sürecim o yüzden uzun sürdü. 10 günde normal hayata falan döndüğünü iddia edenler var ama bence mümkün değil. 1 aydan önce dışarı rahat rahat çıkamadım ben. 1,5 ay sonra tamamen her şey normale döndü amaKarin germeden 2 ay sonra bile karinda sisme neden oluyor acaba herkeste oluyormu ne kadar suruyor bende bu ameliyati olmak istiyorum ama cok korkuyorum ne kadar surede tam iyilesme oluyor
O iddia edenlerden biri benim :) ameliyattan sonra 8.gun arabama binip cocuklarimi okula birakip masabasi isime gittim. Tabi ki hic ameliyat olmamis gibi degildim, bir takim hareket kisitlarim vardi ama gayet de cabuk dondum gunluk hayatima. 2 ay sonra doktorumun da onayiyla pilatese bile basladim.Ödemler ikinci aydan itibaren atılmaya başlıyor diyebilirim 6 ay-1 sene arası kesin sonucu görüyorsunuz. Ben 90 kilo verdiğim için t dikiş yapıldı bana sadece alt değil orta hat da dikine dikildi. Beniö iyileşme sürecim o yüzden uzun sürdü. 10 günde normal hayata falan döndüğünü iddia edenler var ama bence mümkün değil. 1 aydan önce dışarı rahat rahat çıkamadım ben. 1,5 ay sonra tamamen her şey normale döndü ama
Tam karın germe mi oldunuz, sarkıklığınız vs ne durumdaydı? Açıkçası benim toplamda neredeyse 1m üstü dikişim var ve değil 8. Gün iş dönmek ilk 1 ay gülme, hapşurma ve öksürme gibi faaliyetler bile anlık ciddi acılara neden oluyordu. 2. Ayda spora başlamak geneldeki tavsiye ne güzel siz de başlamışsınız ben de düşünüyorum ama pilates mi salon sporu mı emin değilim. Maşallah 8. Günde bu performans çok güzel, keşke benimki de böyle geçseydi.O iddia edenlerden biri benim :) ameliyattan sonra 8.gun arabama binip cocuklarimi okula birakip masabasi isime gittim. Tabi ki hic ameliyat olmamis gibi degildim, bir takim hareket kisitlarim vardi ama gayet de cabuk dondum gunluk hayatima. 2 ay sonra doktorumun da onayiyla pilatese bile basladim.
Tam karin germe ve silikonsuz meme diklestirme yaptirdim ben. Sarkikligim ise otudugum zaman ic camarimi tamamten kapatan bi deri fazlam vardi. Kilom yoktu, lipo yapilmadi.Tam karın germe mi oldunuz, sarkıklığınız vs ne durumdaydı? Açıkçası benim toplamda neredeyse 1m üstü dikişim var ve değil 8. Gün iş dönmek ilk 1 ay gülme, hapşurma ve öksürme gibi faaliyetler bile anlık ciddi acılara neden oluyordu. 2. Ayda spora başlamak geneldeki tavsiye ne güzel siz de başlamışsınız ben de düşünüyorum ama pilates mi salon sporu mı emin değilim. Maşallah 8. Günde bu performans çok güzel, keşke benimki de böyle geçseydi.
Bahsettiğim de aslında dediğiniz gibi. Benim normal hayata dönmekten kastım bazı arkadaşların bahsettiği gibi; topukluyla işe gittim, toplu taşımaya bindim, 8. Günde dimdik yürüyordum gibi faaliyetler. Örneğin bir kafeye gidip oturmak gibi basit faaliyetler 10-15 gün içinde yapılabilir belki ama rahat rahat eğlenmek, kahkahalar atmak ya da koşturmalı bir normal hayata dönmek benim için minimum 1 aydı. Lakin ben kas altı protez de yaptırdığından ev süpürmem de 1,5 ayı buldu. Parke süpürürken sıkıntı yaşamıyordum ama halı süpürürken kaslarım zorlanıyordu mesela. Aslında biraz da ebeveyn olmakla alakalı bir durum. Çocuğum olsa ve sorumluluklarım olsa zorlanarak da olsa bu dönem daha erken başlamak zorunda kalırdı. Mecbur olunca insan zorlansa da yapıyor :)Tam karin germe ve silikonsuz meme diklestirme yaptirdim ben. Sarkikligim ise otudugum zaman ic camarimi tamamten kapatan bi deri fazlam vardi. Kilom yoktu, lipo yapilmadi.
O dediginiz hapsirma oksurme benim de acisiz olmasi neredeyse 1 bucuk ay surdu. 8.gun ise dondugumde hala hafif one egik yuruyordum. Ama operasyon gecirmisim gibi degil, sanki hafif belim tutulmus gibiydi.
Ne kadar bilmiyorum ama sanirim 1 ay kadar destekli yattim, tam duz yatmak mumkun degildi.
Ama gunluk yemek hazirla, sofra topla, ev supur, ise git, araba kullan, camasir ser kaldir gibi islerimi yaptim.
Bir de merak ettiğim şu an öne eğik oturduğunuzda zayıf insanlarda olduğu gibi bir katlanma oluyor mu karnınızda? Bende oluyor ve herkes abarttığımı anatomik olarak derinin o pozisyonda katlanabileceğini söylüyor. Sanırım ben biraz pimpirikliyim :)Tam karin germe ve silikonsuz meme diklestirme yaptirdim ben. Sarkikligim ise otudugum zaman ic camarimi tamamten kapatan bi deri fazlam vardi. Kilom yoktu, lipo yapilmadi.
O dediginiz hapsirma oksurme benim de acisiz olmasi neredeyse 1 bucuk ay surdu. 8.gun ise dondugumde hala hafif one egik yuruyordum. Ama operasyon gecirmisim gibi degil, sanki hafif belim tutulmus gibiydi.
Ne kadar bilmiyorum ama sanirim 1 ay kadar destekli yattim, tam duz yatmak mumkun degildi.
Ama gunluk yemek hazirla, sofra topla, ev supur, ise git, araba kullan, camasir ser kaldir gibi islerimi yaptim.
Herkes dogru soylemis bu sefer :) bir katlanma illa ki oluyor. Soyle bi ornek vereyim, gittigimiz tatil koyunde spor yaptiran hatuna kahvaltida denk geldim. Yag oraninin %10 dan fazla oldugunu sanmam. Yasi muhtemelen benden fazla (ben 37 yasindayim), gram selulit yok filan.. uzerinde spor sutyeni ve sort vardi. Otururken de 3 kat derisi vardi :)) o instagramda gorduklerimiz filan deli gibi oynanmis resimler. Hic katlanma olmamasi icin hunharca kas yapilmasi lazim ki sporcu degilsek pek mumkun degil gunluk hayat telasinda.Bir de merak ettiğim şu an öne eğik oturduğunuzda zayıf insanlarda olduğu gibi bir katlanma oluyor mu karnınızda? Bende oluyor ve herkes abarttığımı anatomik olarak derinin o pozisyonda katlanabileceğini söylüyor. Sanırım ben biraz pimpirikliyim :)
Ya sonucta hunharca agir bir operasyon bu, illa ki bedenimizin alismasi iyilesmesi zaman alacak. Bir de 1 ay desteksiz yataktan kalkamadim kismi var, bana fazla nazli gelen.. ama doktorun eli, kisinin agri esigi gibi cok degisken sey var. Dogum gibi, kisiye ozel bir olay.Bahsettiğim de aslında dediğiniz gibi. Benim normal hayata dönmekten kastım bazı arkadaşların bahsettiği gibi; topukluyla işe gittim, toplu taşımaya bindim, 8. Günde dimdik yürüyordum gibi faaliyetler. Örneğin bir kafeye gidip oturmak gibi basit faaliyetler 10-15 gün içinde yapılabilir belki ama rahat rahat eğlenmek, kahkahalar atmak ya da koşturmalı bir normal hayata dönmek benim için minimum 1 aydı. Lakin ben kas altı protez de yaptırdığından ev süpürmem de 1,5 ayı buldu. Parke süpürürken sıkıntı yaşamıyordum ama halı süpürürken kaslarım zorlanıyordu mesela. Aslında biraz da ebeveyn olmakla alakalı bir durum. Çocuğum olsa ve sorumluluklarım olsa zorlanarak da olsa bu dönem daha erken başlamak zorunda kalırdı. Mecbur olunca insan zorlansa da yapıyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?