Merhaba. Ben 21+5’teyim. 1-2 haftadır aynı sorun bende de var. Bebek toplanıyor diye düşünüyordum. Fakat bunun kasılma olduğunu söyleyenler çok. Perşembe günü vajinal ultrasonda rahim uzunluğunda kısalık gördüler. NST’ye bağladılar. NST’deki hemşire eliyle karnımı yoklayınca çok mu sert dedim. Daha sertlerini görmüştüm dedi. Korkutmak istemem ama pek ihmale gelmiyor anladığım kadarıyla. Ben yarın doktora gideceğim. Bence siz de sertlik için bile olsa bir görünün. İçiniz rahat etsin.Merhaba hanımlar 19 haftalık hamileym. 13 14 haftadan beri sürekli karnım çok sert. Bebek sanki toplanıyor sımsıkı taş gibi oluyor. Bu kadar erken böyle olan var mı. Hep sertleşip sağa doğru duruyor ama ful sağda harrket edince elime göbeğime verdiğim zaman Bebek sağda duruyor ama hareket solda. Çok zayıf olduğum için tamamen hissedebiliyorum herşeyi
Yarın perinatolojiye gideceğim randevum var bi soracm. Özellikle uzanınca hemen sertleşiyor toparlanıyor. Ayakta oturarakta oluyor. Çok sık olduğu için içime kuşku girdi uzun süredir böyle. 15 haftada doktora dedim bebek sertleşiyor sağa geliyor hissediyorum o bakarkende sertti diyor böyle bişey tıbbi açıdan mümkün değil. Dedim hissediyorum ne hissettiğini biliyorum eminim yani taparlanıyor sağa doğru.Merhaba. Ben 21+5’teyim. 1-2 haftadır aynı sorun bende de var. Bebek toplanıyor diye düşünüyordum. Fakat bunun kasılma olduğunu söyleyenler çok. Perşembe günü vajinal ultrasonda rahim uzunluğunda kısalık gördüler. NST’ye bağladılar. NST’deki hemşire eliyle karnımı yoklayınca çok mu sert dedim. Daha sertlerini görmüştüm dedi. Korkutmak istemem ama pek ihmale gelmiyor anladığım kadarıyla. Ben yarın doktora gideceğim. Bence siz de sertlik için bile olsa bir görünün. İçiniz rahat etsin.
İnşaallah bende de sorun değildirBende çok stres oldum hamilelik boyunca 4aydan itibaren kasılmalar yaşadım ama çok şükür bir sorun olmadı.. Boyle 9ay geçirenler var gerçekten.. başka eşlik eden şeyler yoktu bende tek başına çok sorun sayılmıyor galiba
Konudan bağımsız olacak ama hangi şehirdesiniz acabaYarın perinatolojiye gideceğim randevum var bi soracm. Özellikle uzanınca hemen sertleşiyor toparlanıyor. Ayakta oturarakta oluyor. Çok sık olduğu için içime kuşku girdi uzun süredir böyle. 15 haftada doktora dedim bebek sertleşiyor sağa geliyor hissediyorum o bakarkende sertti diyor böyle bişey tıbbi açıdan mümkün değil. Dedim hissediyorum ne hissettiğini biliyorum eminim yani taparlanıyor sağa doğru.
DiyarbakırKonudan bağımsız olacak ama hangi şehirdesiniz acaba
Hafife alınacak bir şey değil doktorunuza danışın lütfen. Kasılmalar için çok erken. Bende 16. Haftadan beri kasılma için ilaç ve iğne kullanıyorum.Merhaba hanımlar 19 haftalık hamileym. 13 14 haftadan beri sürekli karnım çok sert. Bebek sanki toplanıyor sımsıkı taş gibi oluyor. Bu kadar erken böyle olan var mı. Hep sertleşip sağa doğru duruyor ama ful sağda harrket edince elime göbeğime verdiğim zaman Bebek sağda duruyor ama hareket solda. Çok zayıf olduğum için tamamen hissedebiliyorum herşeyi
Doktor size ne söylesediHafife alınacak bir şey değil doktorunuza danışın lütfen. Kasılmalar için çok erken. Bende 16. Haftadan beri kasılma için ilaç ve iğne kullanıyorum.
Benim rahim ağzı uzunluğum sınırda 29 mm olduğu için zaten Progesteron kullanıyordum. Sonra da 16. Haftamda kasılmalarım başladı. Bu haftalarda erken dedi magnezyum ve progesteronı 2ye çıkardı. Detaylı ultrasona gittiğim doktorum da erken doğumu engelleyen bir ilaç verdi. O da suyumu etkilemiş. Şimdi onu bıraktım kan sulandırıcı iğne vuruluyorum her gün. Yani anlayacağınız her yolu deniyoruzDoktor size ne söylesedi
Böyle sertlik hissederdin diye tahmin ediyorum bi anda tamamen bi böyle çok sert oluyor elimi atınca Bebek olduğunu anlıyabiliyorum. Özellikle uzanınca hemen hemen her defasında öyle oluyor.Merhaba hanımlar, sertleşmeden kasıt nedir acaba? 19 haftalık hamileyim, 16.haftada kontrole gidip geldikten sonra sağ tarafımda sertleşme oldu ama bebek kafası filan sandım. Kilom fazla olduğundan hareket hissetmiyorum, bu konu endişelendirdi beni.
Sizin baya sıkıntılıymış. Ben yarın inşallah soracamBenim rahim ağzı uzunluğum sınırda 29 mm olduğu için zaten Progesteron kullanıyordum. Sonra da 16. Haftamda kasılmalarım başladı. Bu haftalarda erken dedi magnezyum ve progesteronı 2ye çıkardı. Detaylı ultrasona gittiğim doktorum da erken doğumu engelleyen bir ilaç verdi. O da suyumu etkilemiş. Şimdi onu bıraktım kan sulandırıcı iğne vuruluyorum her gün. Yani anlayacağınız her yolu deniyoruzBende zayıf olduğum şçin hareketlerinğ çok net hissediyorum. Fakat bebeğin kendini bir yere diremesiyle kasılma farklı bir şey. Siz de ikisini ayırt edebiliyorsunuzdur. Karnım taş gibi oluyor günde 5 6ya kadar çıkıyordu, 1-2 dkya yakın sürüyor ve gerginlik hissi canımı yakıyordu. 25. Haftama girdim İlaçlar biraz daha hafifletti eskisi kadar sert olmuyor kasılmalarım. Tabi ki kesin erken doğum olacak diye bir şey yok ama önlem almakta fayda var.
Bende de aynısı var bebek sağda ve taş gibi olup kasılıyor canımMerhaba hanımlar 19 haftalık hamileym. 13 14 haftadan beri sürekli karnım çok sert. Bebek sanki toplanıyor sımsıkı taş gibi oluyor. Bu kadar erken böyle olan var mı. Hep sertleşip sağa doğru duruyor ama ful sağda harrket edince elime göbeğime verdiğim zaman Bebek sağda duruyor ama hareket solda. Çok zayıf olduğum için tamamen hissedebiliyorum herşeyi
Doktor sıkıntı yok normal dediBende de aynısı var bebek sağda ve taş gibi olup kasılıyor canım
Bende bir risk yok şuanda hamdolsunBende de 26. Haftadan sonra oldu oğlumda endole başladım 32 ye kadar kullandım ama kasılmalarım çoktu 33 te erken doğum yaptım bakalım bunda nasıl olacak 20. Haftadan itibaren progestan kullanıyorum günde 2 kez
İyi maşallahBende bir risk yok şuanda hamdolsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?