• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Turşular Karisik tursu (resimli)

Bu ne sımdı yaaaaaa mafoldumben

Ben tursu felan yapamam kı mafoldumben

Ahhh ah gulum yıne ıs cıkardın basıma :umursamaz:

İş cıkısı ıstıkamet annem zemuszemus

Acılen bırde tursu ıle ıyı gıden bı yemek dusunmem lazım hem pratık hemde hızlı pişen fisfisfis

Ohooo nerden bakdım da tıkladım bu sayfayı yaaaa :kızgın:

Ellerıne saglık canım benım alkisalkisalkis

Yıyecek olanlarada afıyet olsun cokacimcoook

Bızı dusunmeyın bız kk olarak bakarız buradan avcumuzu yalarız gecer :dilcikar:

ah canim kiyamam:teselli: bak hemen atla gel ozamanopuyorumnanaktan
seneye ben gelirken sana bir kavanoz getireyim zaten yol üstü gecerken birakirim nolcekyerimseniben
kiz madem anneciginde yapiyo git anneciginden bir kavanoz kap gel etti iki kavanoz:jeyyar:
cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktan:asigim:

ah canim kiyamam:teselli: bak hemen atla gel ozamanopuyorumnanaktan
seneye ben gelirken sana bir kavanoz getireyim zaten yol üstü gecerken birakirim nolcekyerimseniben
kiz madem anneciginde yapiyo git anneciginden bir kavanoz kap gel etti iki kavanoz:jeyyar:
cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktan:asigim:

Aaa seneye asla ısımı sansa bırakmayacagım.:olmaz:Sen tatıl lafı etmeye basladıgın anda acık adres telefon numarası ne var ne yoksa verecegım.Nasıl uzuldum burnumun dıbıne kadar gel goremeden gerı gıt :gitme:Ama onumuzdekı yıl Allah ızın verırde ölmez sağ kalırsak ınsallah goruselım canım tursu bahane olsun sen gel yeter beeee :1hug:

aynen annemin yaptığı gibi olmuş..

ellerinize kollarınıza sağlık:)

huzurla afiyetle yiyin inşallah..

estelcigim ennelerimiz kadar olamayiz ama onlardan gördüklerimizi ögrendiklerimizi yapmaya calisiyoruzyerimseniben
amin canim:Saruboceq: cok tesekkür ederimopuyorumnanaktan

hamart arkadasimizin hamarat yengesi maslalah cnaim cok güzel olmus elelrinize saglik bayailirim tursuya bi oturmada kendi yaptigim olsun hazir olsun bi kavaonoz yerim..
ama bisi diecem cnaim ya kirmizi domates nasil oluyor tursuda tadi güzel olmaz diye düsünyorum bende yapiom annemde yapiyor tam olmamis cagala domates diyoruz biz ondna yapiyoruz harika oluyor kitir kitir oluyor cok hos oluyor ama kirmizi domates nasil olur bilmem saol paylasimin icin,

:kedi:sagolasin canim o güzel yüregine saglikopuyorumnanaktan
inan bende cok severim tursuyugecende arkadaslar geldi pogca börek yaptim onlarda seviyorlar 3 kiloluk bir kavanoz tursuyu bitirdik vallacokacimcoook:kedi:
canim benim kücüklügümde annemler kirmizi domatesle kurarlardi simdi haala kirmizi domateslede kuruyorlar belki o zamanlardan aliskanliktir tadi güzel oluyor bende iki üc tane atiyorum kavanoza sende dene bence güzel oluyor ama zevk meselesi belki begenirsin canim:sm_confused:
bu güzel yorumun icin cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktan

Aaa seneye asla ısımı sansa bırakmayacagım.:olmaz:Sen tatıl lafı etmeye basladıgın anda acık adres telefon numarası ne var ne yoksa verecegım.Nasıl uzuldum burnumun dıbıne kadar gel goremeden gerı gıt :gitme:Ama onumuzdekı yıl Allah ızın verırde ölmez sağ kalırsak ınsallah goruselım canım tursu bahane olsun sen gel yeter beeee :1hug:

canim arkedesim senye nasip olrda gelirsek ölmez sag olursak ve oradan gecersek haber ederim insallah görüsürüzvereliniortak
giderken icinden gectik ama geri gelirken öbür taraftan geldik nasip kismet canim:asigim:
gelmis kadar oldum canim düsünmen bile yeteropuyorumnanaktan

güllerdiyari)ablacım tarifin çok anlaşılır,o kadar tarif aradım bu kadar güzel birtek senin verdiğin tarifler.ellerine sağlık.her sene turşumuzu kayınvalidem yapar.bu sene ben yapayım zahmet olmasın dedim.bakalım becerebilecekmiyim ayıptır söylemesi çok acemiyimde::kedi:sana birşey soracağım ablacım ben közlenmiş biber turşusu yapmak istiyorum.tariflerde tuz miktarı net değil,birde kaya tuzumu yoksa normal tuzmu anlayamadım.bilgin varsa yardımcı olurmusun.şimdiden teşekkürler.

ya ablam yavaş yavaş mevsimi geldi turşunun bende yarın kaplarımı hazırlayayım...kışın evde olmayınca insan sinir oluyo...biz ilaveten limon suyu koyarız....
ellerinize sağlık...

güllerdiyari)ablacım tarifin çok anlaşılır,o kadar tarif aradım bu kadar güzel birtek senin verdiğin tarifler.ellerine sağlık.her sene turşumuzu kayınvalidem yapar.bu sene ben yapayım zahmet olmasın dedim.bakalım becerebilecekmiyim ayıptır söylemesi çok acemiyimde::kedi:sana birşey soracağım ablacım ben közlenmiş biber turşusu yapmak istiyorum.tariflerde tuz miktarı net değil,birde kaya tuzumu yoksa normal tuzmu anlayamadım.bilgin varsa yardımcı olurmusun.şimdiden teşekkürler.

tatlim tabiki kendin yapman en güzeli canim yapa yapa ögrenirsineminim cok güzel yaparsinyerimseniben. közlenmis biber tursusu hic yapmadim ama yapan arkadaslarim var senin icin bilgi almaya calisirim kusura bakma hic yapmadigim icin yardimci olamayacam:kedi:
ben tursulara normal tuz kullaniyorum hic kaya tuzu kullanmadim.
bu güzel yorumun icin tesekkür ederim canimopuyorumnanaktana.s.

canim ya tursu tarifini görünce cok sevindim
coktan beri tursu tarifi ariyordum
bunun icine yesil fasulye de koysak olurmu
massallah cok marifetlisin:nazar::nazar::nazar:

canim tabiki olur ben almayi unutmusum ondan koymadim
yesil fasulye, karnibahar, lahana ne istersen hem daha güzel olur,
ama hasulyeyi cok deyil birkac dakika kaynar suyun icne koyup aliyorum cokta lezzetli oluryerimseniben
cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktana.s.

ya ablam yavaş yavaş mevsimi geldi turşunun bende yarın kaplarımı hazırlayayım...kışın evde olmayınca insan sinir oluyo...biz ilaveten limon suyu koyarız....
ellerinize sağlık...

iyi yaparsin tatlim evinde olmasi herzaman güzeldir hem ev tursusu gibisi varmi dimiyerimseniben
canim ben hic limon tuzuyla yapmadim ama duydum eminim öyede güzeldir birdahaki yapisima bir kavanozuna denesem olur aslindavereliniortak

tatlim tabiki kendin yapman en güzeli canim yapa yapa ögrenirsineminim cok güzel yaparsinyerimseniben. közlenmis biber tursusu hic yapmadim ama yapan arkadaslarim var senin icin bilgi almaya calisirim kusura bakma hic yapmadigim icin yardimci olamayacam:kedi:
ben tursulara normal tuz kullaniyorum hic kaya tuzu kullanmadim.
bu güzel yorumun icin tesekkür ederim canimopuyorumnanaktana.s.

Cevabın için çok teşekkür ederim ablacım.a.s.normal tuzlamı yapıyorsun.peki malzeme erimiyormu zamanla?eminim çok güzel oluyordur tekrar ellerine sağlık.benim için öğrenirsen çok sevinirim,biberimi közledim tam bilgi bulamadım bekliyor dolapta.bu seferkini buzlığa atayımda,diğer közledilklerimi turşu yaparım.çok öptüm:1hug:

Cevabın için çok teşekkür ederim ablacım.a.s.normal tuzlamı yapıyorsun.peki malzeme erimiyormu zamanla?eminim çok güzel oluyordur tekrar ellerine sağlık.benim için öğrenirsen çok sevinirim,biberimi közledim tam bilgi bulamadım bekliyor dolapta.bu seferkini buzlığa atayımda,diğer közledilklerimi turşu yaparım.çok öptüm:1hug:

bisey deyil canim evet ben normal tuzla yapiyorum bilmem simdiye kadar hic erimedi insallah erimezyerimseniben
canim biberini erken közlemissin ögrenince hemen yazarim ama insallah buradanda bilen bir arkadas olur sana yardimci olur:1hug:

bana bi tabak dolusu gonderirmisin,dayanamiycam artik,,,,
bide sormak istegigim ben nohutlu hic yemedimde,onceden hasliyoruz heralde dime,,,

kaynanam yapmis 2 buyuk kavonoz getirdi,sagolsun,gunlerdir yiyiyorum,sabahtan beri aklim tursuda fakat birazdan gidecegim icin kokarim diye yiyemiyorum,bide ustune bunu gorunce fenalik geciricem,,,ellerine saglik anim,bereketli olsun sofran=)

bana bi tabak dolusu gonderirmisin,dayanamiycam artik,,,,
bide sormak istegigim ben nohutlu hic yemedimde,onceden hasliyoruz heralde dime,,,

kaynanam yapmis 2 buyuk kavonoz getirdi,sagolsun,gunlerdir yiyiyorum,sabahtan beri aklim tursuda fakat birazdan gidecegim icin kokarim diye yiyemiyorum,bide ustune bunu gorunce fenalik geciricem,,,ellerine saglik anim,bereketli olsun sofran=)

canim nohutu yemek icin deyil haslamadan sadece orada yazdigim gibi 7- 8 adet atarlar.
tursunun daha güzel oldugunu söylerler.
canim nedemek keske yakin olsak tabak deyil bir kavanozla veririm neyseki evinde varmis:1hug:
sagolasin canim rabbim cümlemizin sofrasini bereketli etsin:Saruboceq:
bu güzel yorumun icin cok tesekkür ederim.opuyorumnanaktan

canim tabiki olur ben almayi unutmusum ondan koymadim
yesil fasulye, karnibahar, lahana ne istersen hem daha güzel olur,
ama hasulyeyi cok deyil birkac dakika kaynar suyun icne koyup aliyorum cokta lezzetli oluryerimseniben

cok tesekkür ederim canima.s.a.s.a.s.
senden daha cok sey ögrenecegiz insallah:lepi::lepi:

Back
X