Karisini gercekten seven bir erkek kendi ailesini ön planda tutarmi????

BlackHoney

Guru
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
171
2
296
Almanya
Arkadaslar,

benim merkak ettigim bi konu var.. burada bi kac topik okudum ve bi cok mutsuz arkadaslarimi gördüm.. daha dogrusu, eslerinin ailelerini ön planda tutan esleri onlari mutsuz eden.. acaba diyorum, karisini gercek anlamda seven bi erkek öyle davranirmi??

Ne bileyim, bence bi erkek karisini cok seviyorsa onun icin en ön planda ilk etapda karisi olur...

Siz ne düsünüyorsunuz? Onunla bi ilgisi yok diyenler var mi-fikirlerinizi merak ediyorum

Eşin yeri ayrıdır anne babanın ayrı.
Evlendi diye ailesinden vazgeçmemeli
Karısını sevmesinin ölçüsü ailesinden ne kadar vazgeçtiği değildir

bence de aile farkli eş farklı hiç bir zaman ikisi karıstırılmamalı..ama bazı eşler..bunları bırbırıne karıstırıyor..butun tantanada ondan oluyor...

adil olmak lazim .. hakli olan taraf tutulur.. ne aile atilir ne de es.. her iki tarafta erkek icin can ciger olmali..yigidin hakkida yenmemeli ama.. oyle dusunen adam adamdir zaten...

Bu bir yarış değil ki sıralama yapılsın.
Herkesin yeri ayrı.

ikisininde yeri ayrı ama ailesi bile olsa hiçkimse için eşiyle kötü olmak istemez sonuçta senle yaşıyor sabah akşam gece gündüz senle beraber oyüzden onlar için seni atmaz.gerektiği yerde yuvasının huzuru için eşini çıkar aslanlar gibi herkese savunur.ama en iyi kocada olsa ailesini atmıyor sanırım

Denge çok önemlidir canım. Sen olsan anneni babanı geri planda tutmak ister misin? Eh, eşinde istemez. Kimsenin geri planda ön planda tutulmasına gerek yok zaten. Meseleler önceliklendirilebilir. Mesela atıyorum, o gün kaynananın doktor kontrolü vardır tek başına gitmesi mümkün değildir, senin de eşinle gezip tozma planların vardır. Bu durumda eşin annesine öncelik tanır ve sen de buna anlayış gösterebilmelisindir. Ama ertesi gün de sizindir... Kısacası hep bana hep bana da olmaz, hep onlara hep onlara da olmaz. Arada bir denge tutturulabilirse herkesin yüzü güler, o gelin kaynana savaşları da hiç yaşanmaz. Aslında bu tip aile içi ilişkilerde erkeğe çok büyük rol düşüyor; erkek idare edebilirse kadınların isteklerini (anne ve karısının yani) hiç sorun yaşanmıyor gerçekten.

O adamın artık anasıda babasıda eşi oluyor.Ön planda eş gelir. Sonra anne baba.Hor görsün demiyorum ama karısının haklarınıda yedirmeyecek savunacak.Gerçekten sırılsıklam aşık olan insan bunu yapar.Diğer türlü olan evlilikler aşk evliliği gelmiyo bana.

ama en iyi kocada olsa ailesini atmıyor sanırım

Niye atsın ki ailesi kocasını
kimse şunu anlamıyor
Annelerimiz babalarımızın üzerimizdeki emeklerini.
Tüm hatalarımıza rağmen bizleri yine de hatalarımızla kabullendiklerini
Evet bazıları hadlerini aşabiliyor ama çözüm onları tamamen devre dışı çıkartmak olabilir mi?
Üstelik insanlar yaşlandıkça biraz daha değişik davranabiliyorlar
Biraz hoşgörü gösterebilsek

bence önemli olan aradaki dengeyi sağlayabilmek biri ailesi diğeri hayat arkadaşı sonuçta ikisinin de yeri ayrı..erkeğin çok sağlam karakterli olması gerekiyo bence kimsenin dolduruşuna gelmemeli ve aile ve eş kavramının ayrımını ii yapabilmeli..

evlenen kişinin ailesi medeni kanuna göre eşiyle ve doğacak çocuklarıyla kurduğu yeni ailedir.
anne-baba ise her zaman baştacıdır,
sadece yuvadan uçulur ve herkes kendi yuvasını kurar.
bu yeni aileye de 3. kişilerin müdahele etmemesi,
eşlerin 3. kişiler için birbirlerini kırmamaları önemlidir.

Son düzenleme:
Canım aylesi değil ailesi

evet , cok önemli bilgi ilettin özelikle konuyla cok alakali

neyse, türkiyede okumadim yurt disinda dogdum büyüdüm ve bundan dolayi bazi kelimeleri türkce dilimize uygun yazamaya bilirim -rahatsiz olanlar kusuruma bakmasin artik..

canim, dikkat edersen ilk cümlelerde de ayni kelimeyi düzgün yazmisim ..

aslinda, bence bi erkegin anasi , babasi ailesi karisi olmalidir... tabii ailesi de ön planda olmalidir.. benim anliyamadigim, bi insanin bu kadin ya erkek fark etmiyor en önemlileri tabiiki de ailesidir ..neden ? cünki insanlar aileleri dünyada en cok sevdikleri dir ve onun icin kirmaya kiyamadiklari dir.. fakat benim anliyamadigim, bi erkek esini gercekten seviyorsa onu neden kira biliyorda kendi ailesini kirmaya kiyamiyor.. o yüzden bu demekki sevgisiyle ölcüle biliniyormus.. yanlismiyim degilmiyim bilemiyorum bende...

öncelikle beklentimiz kendi ailesini atsın benim ailemi baştacı yapsın şeklinde olmamalı. eşim için annesi çok değerlidir. ama bu beni asla rahatsız etmez. çünkü kayınvalidem benim için de çok değerlidir ve evliliğimin teminatıdır. eşime karşı en büyük destekçimdir. evliliğimin ilk yıllarında şimdi düşündükçe anlıyorum eşim dengey6i sağlam kurmuş ne beni ona ne onu bana kırdırmadı. dil bilmediğimiz için eşim aracılığıyla anlaşıyorduk öyle usta tercümeler yaptı ki beyefendi kimse kimseye darılmadı. elbette sürtüşme oldu ama söze dökülmedi. ben eşimin tenhada annesini benim için uyardığınıda bilirim. aynı şekilde beni de tenhada uyarmışlığı vardır. kimseyi haksızsa dahi kimsenin yanında rencide etmez. eşim bazı yönleriyle gerçekten takdire şayandır ve bu da o yönlerinden biri bence. annesiyle aramızı çok sağlam yaptı hatta öyle ki şimdi kendisi dışarda kaldı:) şaka bir yana hep söyler annemde senden yana diye:)))

bu konuda eşimin üstüne erkek tanımıyorum(en azından yakın çevremde etrafımda bildiklerim dışında)
kesinlikle denge olayımız süper ötesi...tabiri caizse asla elma ile armudu karıştırmaz karıştırtmaz...
bu konu hakkında baskı yapmadan,tek kelime etmeden sadece duruşuyla hareketleriyle tavrıyla edasıyla,onların yanında bana ekstra ilgisiyle kendisi için ne kadar özel ve önemli kıymetli olduğumu alenen belli etmesiyle zaten herkes neyin ne olduğunu biliyor görüyor o kapasitedeler....
gördüğüm saygıyı sevgiyi sahiplenilmeyi izlediklerinde onlarda aynı yaklaşımla hareket ediyorlar el üstünde tutuyorlar o yüzden..
bence tamamen erkeğin elinde olan bişey bu..yani ailesini yönlendirmek...tamamen psikolojik....
size onların yanında saygısız davranırsa yokmuşsunuz gibi davranırsa elbette onlarda bi zaman sonra aynı hallerle yaklaşırlar size..
Bizde sadece ben ön plandayım..bunuda sürekli dile getiriyor eşim...anne baba elbette baş tacı...ama artık kendine ait bir yuvası bir dünyamız var...o dünya şeklini şemalini kaybetmeden dönecekse bizim etrafımızda makinistin de sağlam olması lazım...dikkat etmesi lazım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…